Reklama na e-Konkursy.info

Wkurza mnie...

samdej

#7200429 Napisano: 21.08.2024 12:14:25
zielonaszpilka napisał(a):

adamo86 napisał(a):

cb656 napisał(a):

adamo86 napisał(a):

wojteke-konkursy napisał(a):

Wkurza mnie głupota ludzi. Biorą udział w konkursach, wygrywają, a później narzekają na nagrody...

To nie głupota emotka  to coś innego, ale nie wiem czy jest już w polskim słowniku słowo opisujące to zjawisko 

Nazwijmy to zjawisko delikatnie emotka dwoma słowami: BEZREFLEKSYJNA BEZTROSKA! emotka

Nie nie! To nawet ciężko wymówić emotka  może ktoś ma jakiś inny pomysł??

Ja bym to nazwała „grałam o coś innego”. Naprawdę tak trudno zrozumieć, że nie każda nagroda każdemu pasuje? Czasem nagroda wyższego stopnia z różnych względów jest gorsza dla konkursowicza niż stopnia niższego. Czasem ktoś gra o główną, a te niższego stopnia go nie interesują. I tak, wtedy będzie niezadowolony, no chyba że wygrywasz mało i każda nagroda jest na wagę złota. Dla mnie i dla wielu jednak nie. I co proponujecie? Jeśli w konkursie są bony, na które mam ochotę, ale jest też szansa wygrać jednosobowy wyjazd w terminie, który nijak nam nie pasuje, to mam odpuścić granie, bo mogę trafić nagrodę, która mi nie odpowiada? No chyba, że mówicie o sytuacji, w której jest tylko jeden rodzaj nagrody, nie wiem np. Bluza 7 days i ktoś gra, wygrywa i narzeka, że wygrał, ale chyba to nie o tej sytuacji mowa, prawda?
Mnie wkurzają ograniczone horyzonty ludzkie i całkowity brak umiejętności wczucia się w sytuację innych ludzi.

Dobrze napisane, bo tak to równie dobrze czepiać by się można było wszystkich, którzy od razu na sprzedaż nagrody wystawiają. Skoro sprzedaje, to mu nagroda nie pasuje więc w czym ta osoba miałaby być "lepsza" od tej narzekającej? Pytanie retoryczne...
0 0

Enjoy_today

#7200435 Napisano: 21.08.2024 12:37:42
samdej napisał(a):

adamo86 napisał(a):

cb656 napisał(a):

adamo86 napisał(a):

Wkurza mnie głupota ludzi. Biorą udział w konkursach, wygrywają, a później narzekają na nagrody...

To nie głupota emotka  to coś innego, ale nie wiem czy jest już w polskim słowniku słowo opisujące to zjawisko 

Nazwijmy to zjawisko delikatnie emotka dwoma słowami: BEZREFLEKSYJNA BEZTROSKA! emotka

Ja bym to nazwała „grałam o coś innego”. Naprawdę tak trudno zrozumieć, że nie każda nagroda każdemu pasuje? Czasem nagroda wyższego stopnia z różnych względów jest gorsza dla konkursowicza niż stopnia niższego. Czasem ktoś gra o główną, a te niższego stopnia go nie interesują. I tak, wtedy będzie niezadowolony, no chyba że wygrywasz mało i każda nagroda jest na wagę złota. Dla mnie i dla wielu jednak nie. I co proponujecie? Jeśli w konkursie są bony, na które mam ochotę, ale jest też szansa wygrać jednosobowy wyjazd w terminie, który nijak nam nie pasuje, to mam odpuścić granie, bo mogę trafić nagrodę, która mi nie odpowiada? No chyba, że mówicie o sytuacji, w której jest tylko jeden rodzaj nagrody, nie wiem np. Bluza 7 days i ktoś gra, wygrywa i narzeka, że wygrał, ale chyba to nie o tej sytuacji mowa, prawda?
Mnie wkurzają ograniczone horyzonty ludzkie i całkowity brak umiejętności wczucia się w sytuację innych ludzi.

Dobrze napisane, bo tak to równie dobrze czepiać by się można było wszystkich, którzy od razu na sprzedaż nagrody wystawiają. Skoro sprzedaje, to mu nagroda nie pasuje więc w czym ta osoba miałaby być "lepsza" od tej narzekającej? Pytanie retoryczne...

Ja to w ogóle uważam, że nikt nie powinien grać poza moją osobą 😁

adamo86

#7200436 Napisano: 21.08.2024 12:38:01
samdej napisał(a):

adamo86 napisał(a):

cb656 napisał(a):

adamo86 napisał(a):

Pytanie retoryczne więc nie odpowiadam o "lepszości".
Ale z pierwszą częścią się nie zgodzę.
Piszesz o zupełnie innej sytuacja gdy nagrodę można sprzedać.
Gdy wygrasz coś i sprzedaż to ktoś się ucieszy, bo dostanie to co chciał taniej - czasem nawet dużo taniej...
Tu nagrody nie da się sprzedać ani nawet przepisać na inną osobę (podobno wg Regulaminu - nie czytałem).
Więc ktoś pojedzie niezadowolony na mecz, na który w ogóle nie chce jechać... tylko dlatego, że chciał wygrać "stówkę", a niestety wygrał główną.
0 0

samdej

#7200447 Napisano: 21.08.2024 13:01:36
adamo86 napisał(a):

samdej napisał(a):

adamo86 napisał(a):

cb656 napisał(a):

adamo86 napisał(a):

Pytanie retoryczne więc nie odpowiadam o "lepszości".
Ale z pierwszą częścią się nie zgodzę.
Piszesz o zupełnie innej sytuacja gdy nagrodę można sprzedać.
Gdy wygrasz coś i sprzedaż to ktoś się ucieszy, bo dostanie to co chciał taniej - czasem nawet dużo taniej...
Tu nagrody nie da się sprzedać ani nawet przepisać na inną osobę (podobno wg Regulaminu - nie czytałem).
Więc ktoś pojedzie niezadowolony na mecz, na który w ogóle nie chce jechać... tylko dlatego, że chciał wygrać "stówkę", a niestety wygrał główną.

Czyli myślisz, że jak ktoś gra o to czego nie chce to robi to z pobudek altruistycznych? Wątpię 😉

Ogólnie to nie ma psów na kimś wieszać tylko dlatego, że robi/myśli inaczej niż ja.

Jeden trochę ponarzeka na nagrodę (byle nie za wiele), drugi pochwali się w MDW tylko po to aby od razu tam przemycić dopisek "sprzedam". Jeden i drugi może irytować, ale chyba szkoda życia aby się nad tym szczególnie rozczulać.

Chillu trochę wszystkim życzę a będzie się nam przyjemniej żyło 😁

bianka33

#7200459 Napisano: 21.08.2024 13:20:07
Ropucha tak udoskonala ciągle te swoją aplikację, a kody dalej nie dochodzą emotka jak widzę ten sklep, to mnie coś trafia emotka
1 ZetZ 0

nanajka81

#7200503 Napisano: 21.08.2024 14:38:27
bianka33 napisał(a):

Ropucha tak udoskonala ciągle te swoją aplikację, a kody dalej nie dochodzą emotka jak widzę ten sklep, to mnie coś trafia emotka

to samo... W końcu odważyłam się wziąć udział w jakimś ich konkursie i klops... Wyzwanie ukończone, kodu brak... Wrrr
0 0

atyde25

#7200758 Napisano: 22.08.2024 12:26:54
Ludzie wykłócający się o ceny w Biedrze. Ostatnio mam strasznego pecha i to faceci. Mój to nawet paragonu by nie brał a nie licytował się o każde złotówkę. Zaraz podniesione głosy ,wzywanie kierowniczki masakra.A raz jedna kobieta mnie rozwaliła tekstem chcę zwrócić coś tam ble ble ble bo nie było takiej ceny jakiej oczekiwałam.Zrobiam oczy jak 5 zeta.W Biedrze cyrki lepsze niż w pato walkach. Rozumiem,że jako promo świr mam inne priorytety ale 2 razy pod rząd afery to za dużo.
1 nanajka81 0

lasiglasty

#7201146 Napisano: 23.08.2024 13:00:49
Kupiłam jedną rzecz w Biedronce, dostałam paragon o długości 112 centymetrów... musiałam zmierzyć w domu, bo nie wierzyłam, że tyle tego badziewia można wydrukować... jakieś reklamy, bzdury, kupony.

pikawka

#7201212 Napisano: 23.08.2024 14:53:09
Za 1.5 tyg mamy lecieć do Hiszpanii a tymczasem jedno dziecko kończy zapalenie oskrzeli, drugie dziecko od dziś antybiotyk trzecie dziecko JESZCZE zdrowe, stary chory ja z gilem…  emotka

cb656

#7201270 Napisano: 23.08.2024 16:38:10
pikawka napisał(a):

...jedno dziecko kończy zapalenie oskrzeli, drugie dziecko od dziś antybiotyk, trzecie dziecko JESZCZE zdrowe, stary chory, ja z gilem…  emotka

Gile. Mocno zbudowany ptak o wydatnej piersi i dużej głowie, większy od wróbla.  Dziób mocny, krótki, stożkowaty. Na głowie czarna czapeczka obejmująca twarz. U samca wierzch popielaty, spód różowoczerwony, skrzydła i ogon czarne, pasek na skrzydle i kuper białe.
Urocze zwierzątka. emotka Rozkosznie świdrujące rzeczywistość. Co rano budzą swoim szczebiotem, choć jak podpowiada wujek G, jak zazwyczaj w przyrodzie bywa, nic nie jest takie oczywiste, i także nie wszystkie gile mają czerwone brzuchy.
Gile znane są z tego, że nie są zbyt wierne, dlatego wydaje się, że związek z gilem nie wróży długiego pożycia. No ale jak tam kto woli, ech... emotka

Hannah

#7201272 Napisano: 23.08.2024 16:42:12
Wkurza mnie jak w konkursach kreatywnych wygrywa ktoś, bo jest influencerem. Przykład z dziś, konkurs tangle teezer na kreatywny i pomysłowy filmik. Było kilka naprawde fajnych zgłoszeń. Film który wygrał - owszem piękny od strony technicznej, nagrany super sprzętem , wygladający jak reklama z tv.  Z tym, że nudny jak flaki z olejem - ładna dziewuszka czesze wlosy i prezentuje szczotkę. Nie widzę tu nic kreatywnego, film wygląda jak co drugi post reklamowy ze strony organizatora.  Wchodze na instagrama zwyciężczyni, a tam zweryfikowany profil, dużo followersów i same posty reklamowe/ z współprac. 
Odechciewa się starać i poświęcać czas, skoro bez 10k obserwujących i najnowszego iphona z super kamerą nie ma się szans, choćby nie wiem jak świetne pomysły się miało 🙈

zielonaszpilka

#7201283 Napisano: 23.08.2024 17:05:11
Hannah napisał(a):

Wkurza mnie jak w konkursach kreatywnych wygrywa ktoś, bo jest influencerem. Przykład z dziś, konkurs tangle teezer na kreatywny i pomysłowy filmik. Było kilka naprawde fajnych zgłoszeń. Film który wygrał - owszem piękny od strony technicznej, nagrany super sprzętem , wygladający jak reklama z tv.  Z tym, że nudny jak flaki z olejem - ładna dziewuszka czesze wlosy i prezentuje szczotkę. Nie widzę tu nic kreatywnego, film wygląda jak co drugi post reklamowy ze strony organizatora.  Wchodze na instagrama zwyciężczyni, a tam zweryfikowany profil, dużo followersów i same posty reklamowe/ z współprac. 
Odechciewa się starać i poświęcać czas, skoro bez 10k obserwujących i najnowszego iphona z super kamerą nie ma się szans, choćby nie wiem jak świetne pomysły się miało 🙈

Dla mnie wszystkie te filmiki konkursowe były słabe. Może jeden czy dwa czymś się wyróżniły, ale no szału nie ma. Film, o którym piszesz, a który jak rozumiem wygrał główną (nie widzę nigdzie wyników głównej), też nie porywa i jak dla mnie brakuje mu zakończenia, tak się zrywa w połowie, ale jest estetyczny, prosty i pewnie w stylistyce tangle. Czy na wyniki miało wpływ to ile ona ma obserwatorów? Może tak, a może nie. Ktory filmik według Ciebie zasługiwał na główną?
0 0

ludzka_istota

#7201288 Napisano: 23.08.2024 17:32:04
Wkurza mnie, że nie mogę ustrzelić żadnej nagrody od dawna. Dałam sobie czas, grałam cały sierpień w promocyjnych, zdjęciowych, kreatywnych, SMS, bramkowych... I nic. Jak żyć?
0 0

cb656

#7201289 Napisano: 23.08.2024 17:39:26
Hannah napisał(a):

Wkurza mnie jak w konkursach kreatywnych wygrywa ktoś, bo jest influencerem.

A niby DLACZEMU ma nie wygrywać, hę?! Jest profesjonalistą, nie zaś mugolem. Dlaczemu nie ma wygrywać ktoś, kto rzetelnie przykłada się do swojej roboty??! Przybliż mi proszę swój tok rozumowania, bo chyba za nim nie nadążam niestety!! emotka
0 1 kimberly

ziolko

#7201310 Napisano: 23.08.2024 19:35:23
ludzka_istota napisał(a):

Wkurza mnie, że nie mogę ustrzelić żadnej nagrody od dawna. Dałam sobie czas, grałam cały sierpień w promocyjnych, zdjęciowych, kreatywnych, SMS, bramkowych... I nic. Jak żyć?

Witaj w klubie... w tym roku NIC nie wygrałam emotka emotka emotka emotka emotka
0 0

ziolko

#7201312 Napisano: 23.08.2024 19:38:44
cb656 napisał(a):

Hannah napisał(a):

A niby DLACZEMU ma nie wygrywać, hę?! Jest profesjonalistą, nie zaś mugolem. Dlaczemu nie ma wygrywać ktoś, kto rzetelnie przykłada się do swojej roboty??! Przybliż mi proszę swój tok rozumowania, bo chyba za nim nie nadążam niestety!! emotka

W wielu konkursach albo testach konsumenckich jest wymagane posiadanie minimum TYSIĄCA fanów na koncie na IG. Trzeba podawać linki do konta na fb czy ig i oni to sprawdzają. 
Kiedyś nawet kupiłam 100 fanów na IG emotka emotka  Koszt kilkanaście złotych. Niby prawdziwe konta a faktycznie po kilku miesiącach się wykruszyli, w ich miejsce weszły jakieś dziwne zagraniczne czy arabskie konta, wywaliłam wszystkich dziwnych obserwujących i zrobiłam profil prywatny emotka
A jak widzę wymóg wzięcia udziału w testach czy konkursie, że trzeba mieć dużo lubisiów, to od razu rezygnuję. Szkoda mojego czasu i nerwów.

Hannah

#7201324 Napisano: 23.08.2024 20:35:20
cb656 napisał(a):

Hannah napisał(a):

No ewidentnie nie zrozumiałeś.  Nie mam nic przeciwko temu by konkurs wygrał influencer, to też człowiek i może chcieć brać udział w konkursach. Problem pojawia sie wtedy gdy ktoś wygrywa tylko dlatego, że jest influencerem i firma daje mu wygraną, bo czuje ze to dla nich szansa na reklamę :)  gdyby ten film który wygrał był rzeczywiście super kreatywny i wyróżniający się, a nie do bólu zwyczajny, to nie miałabym absolutnie żadnych zastrzeżeń co do tego ile zwyciezczyni ma followersow i czym się zajmuje zawodowo. W tym przypadku jednak wydaje mi się, że nie dzieło przyczyniło się do wygranej, a własnie zasięgi i możliwości.
1 kimberly 0

anialistopad

#7201329 Napisano: 23.08.2024 21:03:45
Zabka i captain jack nawet 20 zł nie wpadło
0 0

samuraj

#7201337 Napisano: 23.08.2024 21:25:30
anialistopad napisał(a):

Zabka i captain jack nawet 20 zł nie wpadło

nie jesteś sama

cb656

#7201339 Napisano: 23.08.2024 21:41:21
Hannah napisał(a):

cb656 napisał(a):

Hannah napisał(a):

No ewidentnie nie zrozumiałeś.  Nie mam nic przeciwko temu by konkurs wygrał influencer, to też człowiek i może chcieć brać udział w konkursach. Problem pojawia sie wtedy gdy ktoś wygrywa tylko dlatego, że jest influencerem i firma daje mu wygraną, bo czuje ze to dla nich szansa na reklamę :)  gdyby ten film który wygrał był rzeczywiście super kreatywny i wyróżniający się, a nie do bólu zwyczajny, to nie miałabym absolutnie żadnych zastrzeżeń co do tego ile zwyciezczyni ma followersow i czym się zajmuje zawodowo. W tym przypadku jednak wydaje mi się, że nie dzieło przyczyniło się do wygranej, a własnie zasięgi i możliwości.

Faktycznie, ewidentnie się nie rozumiemy. Albo żyjesz w totalnie innym świecie, albo totalnie nie umiesz wyrażać swoich emocji, bo nie wiem, o co chodzi. emotka
0 0