Reklama na e-Konkursy.info

Wkurza mnie...

koniczynka123

#7193550 Napisano: 22.07.2024 20:33:45
estrelitta napisał(a):

onmyown napisał(a):

Byłam kiedyś w podobnej sytuacji, także wiem co czujesz. Na forum trzeba stosować zasadę ograniczonego zaufania, zupełnie jak na drodze. Najlepiej sprawdzać regulamin i tam gdzie jest grubsza nagroda z wysyłką oryginału (i w dodatku wiesz, że piszesz dobre hasła), to lepiej nie kupować na forum. No chyba, że od naprawdę bardzo zaufanej osoby. Już nawet nie chodzi o potencjalną próbę oszustwa, ale o zwykłe ludzkie roztargnienie. Ktoś może nie dopilnować czegoś w paragonach, coś pomieszać, albo wyjechać gdy mija termin wysyłki itp. Uważam, że nikt tak nie dopilnuje tego jak sam zainteresowany. Mimo wszystko mam nadzieję, że sprawa rozwiąże się o Twojej myśliemotka

Niestety zegar tyka i do środy zostało niewiele czasu  emotka  A gostek jak milczał tak milczy, innym odpisuje więc albo coś namieszał z moim paragonem albo robi to umyślnie.  Szkoda, że jest tchórzem i nie potrafi odpowiedzieć słowa.  Ale cóż jak napisał przedmówca, nie znamy tu ludzi,  są różne charaktery.  W innym wątku udostepnie jego mr blika,  abyście się nie nabrali jak zmieni nick.

U znajomej z forum była podobna sytuacja ale to z lat kiedy jeszcze istniało Tesco. Już o tym kiedyś pisałam. Chłopak z forum sprzedawał paragony z różnych sklepów, skany wysyłał od razu ale gdy znajoma wygrała główną zażyczyła sobie żeby jej przysłał, bo trzeba było dodatkowe dokumenty. Ociągał się ale odesłał w ostatniej chwili. Po dotarciu jednoznacznie stwierdziłyśmy, że to "podróba", znajoma nie odesłała organizatorowi paragonu emotka Nagroda przepadła a forumowicz już więcej na forum się nie zalogował. Ciekawe ilu osobom przepadły nagrody albo organizator odebrał nagrodę za fałszywy paragon od niego  emotka

notta

#7193561 Napisano: 22.07.2024 21:05:03
Ja dodam coś z zupełnie innej strony. Pod koniec czerwca kupiłam od niego paragony, na początku lipca info o wygranej głównej więc wysyłka do organizatora. Sprawdzam korespondencję i widzę, że temat załatwiony bez problemu. Wysyłka paragonu też nie było problemu. Pytanie co musiało się wydarzyć między użytkownikami że doszło do tej sytuacji..
0 0

estrelitta

#7193567 Napisano: 22.07.2024 21:27:04
notta napisał(a):

Ja dodam coś z zupełnie innej strony. Pod koniec czerwca kupiłam od niego paragony, na początku lipca info o wygranej głównej więc wysyłka do organizatora. Sprawdzam korespondencję i widzę, że temat załatwiony bez problemu. Wysyłka paragonu też nie było problemu. Pytanie co musiało się wydarzyć między użytkownikami że doszło do tej sytuacji..

O to chodzi, że nic. Zamówiłam paragony, zapłaciłam i dostalam na maila i to nie pierwszy raz. Za to pierwszy raz poprosiłam o odesłanie,  napisałam wiadomość na priv i nie dostałam odzewu. Nawet nie odczytał mojej wiadomości- to napisałam drugą, maila, smsa. I nadal nic.  Myślałam,  że może mnie przypadkiem zablokował, ale on celowo nie czyta moich wiadomości.  Widać ma powód inny niż personalny.  Na paragon od Niego wygrałam także Kokon z Kupca,  nawet mu o tym napisałam,  ale tam wystarczył skan. Dlatego tym bardziej mnie dziwi ta sytuacja, przecież nawet jakby zgubił to moglibyśmy pokombinować z duplikatem. Przecie go przez forum nie zabije... A temat poruszylam publicznie, żeby ostrzec innych, że taka sytuacja może mieć miejsce, a gostek nawet jak coś nawywijał to się do tego nie przyznaje.  Chciałam załatwić temat polubownie ale się nie dało.
0 0

sks900

#7193569 Napisano: 22.07.2024 21:33:29
A te jego paragony zawsze z jednego konkretnego sklepu, czy z różnych?
0 0

zielonaszpilka

#7193570 Napisano: 22.07.2024 21:36:35
notta napisał(a):

Ale wysłał ten paragon do Ciebie czy prosto do organizatora? Jak to drugie to masz pewność, że ten paragon dotarł? Sytuacja dziwaczna, ale jedno jest pewne, estrelitta szuka do niego kontaktu od kilku dni, gość się loguje, dodaje wpisy, lajkuje komentarze z pytaniem o ten paragon a do estrellity się nie odzywa. Nie wiem jak bezczelnym trzeba być, żeby coś takiego robić. Bez względu na to ile razy wcześniej był uczciwy, to to co robi teraz jest słabe.
1 bethan 0

notta

#7193572 Napisano: 22.07.2024 21:39:50
zielonaszpilka napisał(a):

notta napisał(a):

Ale wysłał ten paragon do Ciebie czy prosto do organizatora? Jak to drugie to masz pewność, że ten paragon dotarł? Sytuacja dziwaczna, ale jedno jest pewne, estrelitta szuka do niego kontaktu od kilku dni, gość się loguje, dodaje wpisy, lajkuje komentarze z pytaniem o ten paragon a do estrellity się nie odzywa. Nie wiem jak bezczelnym trzeba być, żeby coś takiego robić. Bez względu na to ile razy wcześniej był uczciwy, to to co robi teraz jest słabe.

Wysyłka do organizatora, mam potwierdzenie nadania przesyłki.

zielonaszpilka

#7193575 Napisano: 22.07.2024 21:42:27
notta napisał(a):

notta napisał(a):

Mam nadzieję, że w przesyłce jest oryginalny paragon ze sklepu emotka  i mam nadzieję, że z estrellitą też się uda sprawę załatwić z korzyścią dla niej.
2 notta, bethan 0

notta

#7193576 Napisano: 22.07.2024 21:43:34

notta napisał(a):

notta napisał(a):

Mam nadzieję, że w przesyłce jest oryginalny paragon ze sklepu emotka  i mam nadzieję, że z estrellitą też się uda sprawę załatwić z korzyścią dla niej.

ja też...

elemelex

#7193577 Napisano: 22.07.2024 21:47:35
Szczerze to mam dziwne odczucia jak widzę tę wyższą matematykę jaka się tu uprawia z paragonami. Jak to, że niby ktoś kto nie wygrał wysyła w imieniu kogoś kto wygrał paragon do agencji? To jakie podaje dane nadawcy? To już naprawdę lepiej iść do tego sklepu, a jak ma się za daleko to olać konkurs... Olanie konkursu czasem robi dobrze dla zdrowia.
1 nanajka81 0

parad0x

#7193580 Napisano: 22.07.2024 21:51:22
elemelex napisał(a):

Szczerze to mam dziwne odczucia jak widzę tę wyższą matematykę jaka się tu uprawia z paragonami. Jak to, że niby ktoś kto nie wygrał wysyła w imieniu kogoś kto wygrał paragon do agencji? To jakie podaje dane nadawcy? To już naprawdę lepiej iść do tego sklepu, a jak ma się za daleko to olać konkurs... Olanie konkursu czasem robi dobrze dla zdrowia.

Jako nadawcę możesz sobie wpisać nawet "Św Mikołaj, Laponia". Legitymował Cię kiedyś ktoś na poczcie, że nie możesz sobie tego wyobrazić? 

Jak ktoś ze mną prowadzi normalnie konwersacje a nie tylko wtedy, gdy czegoś akurat ode mnie potrzebuje to paragony są wysyłane aż miło emotka
0 0

zielonaszpilka

#7193583 Napisano: 22.07.2024 21:57:28
parad0x napisał(a):

elemelex napisał(a):

Jako nadawcę możesz sobie wpisać nawet "Św Mikołaj, Laponia". Legitymował Cię kiedyś ktoś na poczcie, że nie możesz sobie tego wyobrazić? 

Jak ktoś ze mną prowadzi normalnie konwersacje a nie tylko wtedy, gdy czegoś akurat ode mnie potrzebuje to paragony są wysyłane aż miło emotka

Możesz wyjaśnić? Bo gdybym ja chciała kupić od kogoś paragon, to
kupilabym i tyle. Jakbym potrzebowała oryginału to kolejny kontakt byłby właśnie przy tej okazji, no ewentualnie, gdybym chciała kupić kolejny paragon.  Oczekujesz, że kupujący od Ciebie będą jeszcze odzywać się do Ciebie od czasu do czasu z pytaniem co słychać, żebyś w razie jak będą potrzebować oryginału nie uznał, że odzywają się tylko jak coś chcą i walnął focha?

estrelitta

#7193588 Napisano: 22.07.2024 22:02:56
parad0x napisał(a):

elemelex napisał(a):

To napisz proszę czym Cie uraziłam.  Ja niestety mam rodzinę, dzieci i dwie prace. Ciężko mi jest utrzymać kontakty biezace z przyjaciółmi,  a tym bardziej z ludźmi z forum. Poprosiłam Cie o zakupy, kupiłeś, zapłaciłam i wygrałam. Dziwne to wytłumaczenie z Twojej strony. I nadal Noe wiem czy masz ochotę mi odesłać ten paragon czy nie.
0 0

@gnieszk@

#7193589 Napisano: 22.07.2024 22:06:30
parad0x napisał(a):

elemelex napisał(a):

Myślę, że warto, żebyś przedstawił tą sytuację ze swojej strony na forum.

mandarynka16

#7193610 Napisano: 22.07.2024 22:43:39
parad0x napisał(a):

elemelex napisał(a):

Spotykam w pracy czasami takie osoby jak Ty. Złośliwe dla zasady. Zawsze mi ich szkoda. Nie ma tu dla Ciebie usprawiedliwienia, nie ma dla Ciebie miejsca na tym forum.
1 bethan 0

isiulka

#7193614 Napisano: 22.07.2024 22:58:09
Parad0x postaw się na miejscu dziewczyny, wygrała i zamiast radości pojawiła się jej wielka niewiadoma. Zgaduję, że wkradła się panika i 100 wiadomości zanim zdążyłeś odczytać wiadomość.
Osobiście jestem zdania, że w przypadku wygrania głównej na kupiony paragon warto się dogadać i odpalić działkę, wtedy wszyscy są szczęśliwi. Myślę że już jej wystarczająco podniosłeś poziom stresu, więc może czas się dogadać? emotka

natamore

#7193616 Napisano: 22.07.2024 23:05:14
Dokładnie, jestem tego samego zdania co isiulka emotka
0 0

zielonaszpilka

#7193619 Napisano: 22.07.2024 23:09:34
isiulka napisał(a):

Parad0x postaw się na miejscu dziewczyny, wygrała i zamiast radości pojawiła się jej wielka niewiadoma. Zgaduję, że wkradła się panika i 100 wiadomości zanim zdążyłeś odczytać wiadomość.
Osobiście jestem zdania, że w przypadku wygrania głównej na kupiony paragon warto się dogadać i odpalić działkę, wtedy wszyscy są szczęśliwi. Myślę że już jej wystarczająco podniosłeś poziom stresu, więc może czas się dogadać? emotka

Zupełnie nie zgadzam się z odpalaniem działki przy wygraniu głównej na kupiony paragon. Ktoś płaci za ten paragon, potem płaci za jego wysyłkę czasem dorzucając coś za fatygę, a sprzedający paragony musi liczyć się z tym, że czasami będzie go czekała wycieczka na pocztę. Oczekiwanie odpalenia dodatkowej kasy za wygraną na paragon, który się sprzedało nie jest ok. To jest wygrana szczęśliwca, który został
wylosowany albo napisał świetne zgłoszenie. Już była raz taka sytuacja, że ktoś wygrał dużą nagrodę a sprzedający powiedział, że odeślę paragon za odpalenie sporej działki. Absurd i bezczelność. Masz problem z tym, że ktoś
może wygrać na paragon od Ciebie dużą nagrodę to nie baw się w sprzedawanie. Dlatego nie kupuję paragonów na forum. O tym kto jakim jest człowiekiem dowiemy się w momencie, gdy będzie miał nam odesłać paragon na naprawdę dużą nagrodę. Ja nie jestem hazardzistką.

lasiglasty

#7193620 Napisano: 22.07.2024 23:11:21
isiulka napisał(a):

A czemu ktoś miałby odpalać działkę ze swojej wygranej emotka Jak ktoś sprzedaje paragon, to chyba jest świadomy tego, co robi i jaką usługę świadczy... że oddaje komuś za cenę produktu paragon, na który ktoś swoim zgłoszeniem może wygrać główną. I że trzeba taki paragon przechować, a w przypadku wygranej odesłać. Jak można potem stawiać jakieś dodatkowe warunki, że procent od wygranej albo że trzeba sobie zaskarbić jego sympatii i zasłużyć na odesłanie paragonu, to chore. Oddaję auto do mechanika i płacę, po to, żeby potem przyjść i normalnie odebrać, a nie usłyszeć, że on mi auta nie odda, bo oddaje tylko tym, którzy mu przynoszą na lunch kawę w termosie i domowe ciasto. Poza tym była u już kiedyś akacja na forum, że kobitka nie chciała oddać paragonu, bo domagała się procentu od wygranej. Nieprzyjemna sytuacja i nie powinny takie rzeczy mieć miejsca fajnej, zgranej społeczności, bo naprawdę odechciewa się ją tworzyć przez takich ludzi. Kupisz paragon, zapłacisz, myślisz, że wszystko jest okej, a potem ktoś ci zaśpiewa tysiąc złotych od wygranych dziesięciu, albo będzie cię wodził za nos, że musisz sobie zasłużyć na odebranie swojego paragonu. Chore sytuacje, które nie powinny mieć miejsca.

isiulka

#7193621 Napisano: 22.07.2024 23:18:47

isiulka napisał(a):

Zupełnie nie zgadzam się z odpalaniem działki przy wygraniu głównej na kupiony paragon. Ktoś płaci za ten paragon, potem płaci za jego wysyłkę czasem dorzucając coś za fatygę, a sprzedający paragony musi liczyć się z tym, że czasami będzie go czekała wycieczka na pocztę. Oczekiwanie odpalenia dodatkowej kasy za wygraną na paragon, który się sprzedało nie jest ok. To jest wygrana szczęśliwca, który został
wylosowany albo napisał świetne zgłoszenie. Już była raz taka sytuacja, że ktoś wygrał dużą nagrodę a sprzedający powiedział, że odeślę paragon za odpalenie sporej działki. Absurd i bezczelność. Masz problem z tym, że ktoś
może wygrać na paragon od Ciebie dużą nagrodę to nie baw się w sprzedawanie. Dlatego nie kupuję paragonów na forum. O tym kto jakim jest człowiekiem dowiemy się w momencie, gdy będzie miał nam odesłać paragon na naprawdę dużą nagrodę. Ja nie jestem hazardzistką.

Co do zasady masz oczywiście rację,  napisałam jak ja bym zrobiła, nie miałabym problemu z podzieleniem się nagrodą emotka
0 0

pikawka

#7193625 Napisano: 22.07.2024 23:31:02
isiulka napisał(a):

Odpalić działkę? A niby za co?!?! Sprzedaje paragon, zarabiam na tym i jestem świadoma, że w razie głównej jestem zobligowana odesłać oryginał…