Reklama na e-Konkursy.info

Wkurza mnie...

reolo3

#7193353 Napisano: 22.07.2024 10:16:34
Wkurzają mnie pogaduchy w 'moje dzisiejsze wygrane'

emotka

agakaz2

#7193361 Napisano: 22.07.2024 10:53:35
reolo3 napisał(a):

emotka

mnie też bo myślę że co chwile ktoś nowa nagrodę wygral

lasiglasty

#7193375 Napisano: 22.07.2024 11:26:01
atyde25 napisał(a):

Czym strasznym stał się insta na przestrzeni lat.Przejście do Mety tylko go do końca dobiło:(
Nie dość ze tuba reklamowa ale to wiadomo,że się się stało bo zarabianie najważniejsze.
Ale te zaczepki w obserwacjach.Ilu ja mam zablokowanych to głowa mała.
Jestem tu nowy,mam na imię ble ble ble,jestem singlem promującym?wow,mam 54 lata mieszkam tu miejscowość ble ble ble.
Szukam bratniej duszy ojoj jakie wzruszające.
Ale mnie to wkurza do blokowanych z nim:P

To nie wina Instagrama, to problem z botami zalewającymi internet, to się dzieje na wszystkich platformach i mocno przyspieszyło wraz z rozwojem AI. Boty zakładają konta, piszą posty, wstawiają filmiki, komentarze. Na Facebooku jest pełno stron, które stworzyły boty i boty te strony obserwują oraz są na nich aktywne. Nazywa się to martwym internetem, bo większość treści w nim nie pochodzi od człowieka i nie ma żadnej wartości. A ta dysproporcja będzie tylko rosła i rosła, choć platformy starają się z tym walczyć, to z marnym skutkiem. Co najzabawniejsze te boty, te śmieciowe rzeczy generowane przez AI zżerają potężną ilość energii i są nieekologiczne. Ale rządy z całego świata zamiast wziąć się za to, to biją obywateli po łapach: w lecie smażcie się w upale, bo klimatyzacja niszczy środowisko, zimą marznijcie, bo ogrzewanie zatruwa klimat, itp... ale boty  i "AI" niech sobie zaśmiecają planetę.

estrelitta

#7193460 Napisano: 22.07.2024 14:53:41
Wkurza mnie to co się dzieje ostatnio tu na forum. Jedni kradną (bo tak należy nazwać po imieniu zachowanie parad0x), olewają innych użytkowników, a inni jeszcze się obrażają. Tęsknię za takim forum, jakie było 10 lat temu...

majonez1992

#7193475 Napisano: 22.07.2024 15:29:18
estrelitta napisał(a):

Wkurza mnie to co się dzieje ostatnio tu na forum. Jedni kradną (bo tak należy nazwać po imieniu zachowanie parad0x), olewają innych użytkowników, a inni jeszcze się obrażają. Tęsknię za takim forum, jakie było 10 lat temu...

Myślę, że zachowanie tej jednej osoby wpłynie negatywnie na sprzedaż WSZYSTKICH użytkowników. Szkoda, że ci uczciwi będą tracić przez nieuczciwą osobę.

natamore

#7193497 Napisano: 22.07.2024 17:15:03
@ estrelitta  
Jaką nagrodę wygrałaś? Pisałaś do organizatora czy może udałoby jakoś "obejść" pocztą tradycyjną danych np z powodu Twojego wyjazdu? Straszna szkoda, żeby nagroda Ci przepadła..
0 0

estrelitta

#7193504 Napisano: 22.07.2024 17:26:11
natamore napisał(a):

@ estrelitta  
Jaką nagrodę wygrałaś? Pisałaś do organizatora czy może udałoby jakoś "obejść" pocztą tradycyjną danych np z powodu Twojego wyjazdu? Straszna szkoda, żeby nagroda Ci przepadła..

Napisałam, ale wątpię by się zgodzili. Regulamin to regulamin emotka  Człowiek jest nieuczciwy więc uważajcie na transakcje z nim.
0 0

cb656

#7193507 Napisano: 22.07.2024 17:31:47
estrelitta napisał(a):

Powiedzmy sobie to szczerze i otwarcie, bo tak jest najzdrowiej i najuczciwiej, dobrze?
"Społeczność tego forum" NIE JEST JEDNOLITA!!!
Myślenie tymi kategoriami to mrzonka.  emotka
Tutaj są ludzie z całego przekroju społeczności. A ta niestety NIE JEST idealna. Pora się z tym oswoić, pogodzić, czy jak tam wolisz to nazwać.
Ja osobiście dokonuję bardzo umownego podziału według zasad PARETO, czyli - 80% to plankton, plebs, hołota emotka a jedynie 20% to pożądana elita intelektualna i kulturalna, ech...
Jeśli przyjmiesz to do wiadomości, życie stanie się łatwiejsze.  emotka

-----
* Vilfredo Pareto:
W socjologii jego osiągnięciem było sformułowanie teorii krążenia elit, a także teorii rezyduów i derywacji.

mandarynka16

#7193508 Napisano: 22.07.2024 17:33:33
estrelitta napisał(a):

natamore napisał(a):

@ estrelitta  

Napisałam, ale wątpię by się zgodzili. Regulamin to regulamin emotka  Człowiek jest nieuczciwy więc uważajcie na transakcje z nim.

Ciekawe czy nie będzie próbował się pod Ciebie podszyć. Chociaż to warto w jakiś sposób zablokować
0 0

estrelitta

#7193512 Napisano: 22.07.2024 17:37:04
mandarynka16 napisał(a):

estrelitta napisał(a):

natamore napisał(a):

@ estrelitta  

Ciekawe czy nie będzie próbował się pod Ciebie podszyć. Chociaż to warto w jakiś sposób zablokować

Nie wie na jakie dane wygrałam więc nie. Chciałam zamówić kuriera i sama wysłać paragon do agencji.

zielonaszpilka

#7193514 Napisano: 22.07.2024 17:47:27
estrelitta napisał(a):

natamore napisał(a):

@ estrelitta  

Dodaj jeszcze opinie o nim u niego na profilu. W wątek Nie polecam wymiany z… nie każdy zajrzy przed kupnem paragonu od kogoś.
0 0

estrelitta

#7193515 Napisano: 22.07.2024 17:48:58
zielonaszpilka napisał(a):

estrelitta napisał(a):

natamore napisał(a):

@ estrelitta  

Dodaj jeszcze opinie o nim u niego na profilu. W wątek Nie polecam wymiany z… nie każdy zajrzy przed kupnem paragonu od kogoś.

Oki. Oby nikogo jeszcze nie oszukał
0 0

zielonaszpilka

#7193518 Napisano: 22.07.2024 17:52:20
estrelitta napisał(a):

estrelitta napisał(a):

natamore napisał(a):

@ estrelitta  

W zależności od tego jaka nagroda Ci przepadnie przez niego i na co się umawialiście to zastanowiłabym się nad zgłoszeniem oszustwa/pozwaniem go.
2 cb656, bethan 0

estrelitta

#7193519 Napisano: 22.07.2024 18:01:56

estrelitta napisał(a):

estrelitta napisał(a):

natamore napisał(a):

@ estrelitta  

W zależności od tego jaka nagroda Ci przepadnie przez niego i na co się umawialiście to zastanowiłabym się nad zgłoszeniem oszustwa/pozwaniem go.

Już powoli działam w temacie.

onmyown

#7193522 Napisano: 22.07.2024 18:30:23
Byłam kiedyś w podobnej sytuacji, także wiem co czujesz. Na forum trzeba stosować zasadę ograniczonego zaufania, zupełnie jak na drodze. Najlepiej sprawdzać regulamin i tam gdzie jest grubsza nagroda z wysyłką oryginału (i w dodatku wiesz, że piszesz dobre hasła), to lepiej nie kupować na forum. No chyba, że od naprawdę bardzo zaufanej osoby. Już nawet nie chodzi o potencjalną próbę oszustwa, ale o zwykłe ludzkie roztargnienie. Ktoś może nie dopilnować czegoś w paragonach, coś pomieszać, albo wyjechać gdy mija termin wysyłki itp. Uważam, że nikt tak nie dopilnuje tego jak sam zainteresowany. Mimo wszystko mam nadzieję, że sprawa rozwiąże się o Twojej myśliemotka

estrelitta

#7193537 Napisano: 22.07.2024 19:30:08
onmyown napisał(a):

Byłam kiedyś w podobnej sytuacji, także wiem co czujesz. Na forum trzeba stosować zasadę ograniczonego zaufania, zupełnie jak na drodze. Najlepiej sprawdzać regulamin i tam gdzie jest grubsza nagroda z wysyłką oryginału (i w dodatku wiesz, że piszesz dobre hasła), to lepiej nie kupować na forum. No chyba, że od naprawdę bardzo zaufanej osoby. Już nawet nie chodzi o potencjalną próbę oszustwa, ale o zwykłe ludzkie roztargnienie. Ktoś może nie dopilnować czegoś w paragonach, coś pomieszać, albo wyjechać gdy mija termin wysyłki itp. Uważam, że nikt tak nie dopilnuje tego jak sam zainteresowany. Mimo wszystko mam nadzieję, że sprawa rozwiąże się o Twojej myśliemotka

Niestety zegar tyka i do środy zostało niewiele czasu  emotka  A gostek jak milczał tak milczy, innym odpisuje więc albo coś namieszał z moim paragonem albo robi to umyślnie.  Szkoda, że jest tchórzem i nie potrafi odpowiedzieć słowa.  Ale cóż jak napisał przedmówca, nie znamy tu ludzi,  są różne charaktery.  W innym wątku udostepnie jego mr blika,  abyście się nie nabrali jak zmieni nick.
0 0

sks900

#7193538 Napisano: 22.07.2024 19:35:38
estrelitta napisał(a):

onmyown napisał(a):

Niestety zegar tyka i do środy zostało niewiele czasu  emotka  A gostek jak milczał tak milczy, innym odpisuje więc albo coś namieszał z moim paragonem albo robi to umyślnie.  Szkoda, że jest tchórzem i nie potrafi odpowiedzieć słowa.  Ale cóż jak napisał przedmówca, nie znamy tu ludzi,  są różne charaktery.  W innym wątku udostepnie jego mr blika,  abyście się nie nabrali jak zmieni nick.

Z innego nr dzwoniłaś?
0 0

kuleczkar

#7193539 Napisano: 22.07.2024 19:38:36
agakaz2 napisał(a):

reolo3 napisał(a):

emotka

mnie też bo myślę że co chwile ktoś nowa nagrodę wygral

Przepraszam za te 'pogaduchy', ale jak z rana będąc zaspaną zobaczyłam info o tej fałszywej wiadomości z Favity, to nawet nie zwróciłam uwagi, że jestem w wątku wygranych, tylko szybko odpisałam, że to oszustwo, żeby przestrzec wszystkich. Dopiero po jakims czasie zorientowałam się, że to nie wątek 'Dyskusje...' i szybko skasowalam wpisy... wkurza mnie to niedopatrzenie, bo zawsze się pilnowałam, żeby nie dostać karniaka, a tu taka wtopaemotka
0 0

estrelitta

#7193540 Napisano: 22.07.2024 19:40:03
sks900 napisał(a):

estrelitta napisał(a):

onmyown napisał(a):

Z innego nr dzwon

Kochana, to już nic nie da. Cham się uparł i tyle. Spróbuję załatwić sprawę inaczej.
0 0

lasiglasty

#7193547 Napisano: 22.07.2024 20:16:30
Za coś takiego powinien dostać bana albo chociaż blokadę na wątek paragony. Sama kilka razy widziałam jego ogłoszenia i prawie napisałam o paragon, dobrze, że ostatecznie nic nie kupiłam od niego. Może warto też w wątku z paragonami dodać gdzieś przypiętą listę numerów blik na które lepiej uważać, bo konto zawsze można nowe założyć. Gość naprawdę ma tupet, że daje kciuki w górę pod takimi wpisami, a nie odezwie się do poszkodowanej...