Reklama na e-Konkursy.info

Wkurza mnie...

jokan

#7135428 Napisano: 31.10.2023 17:01:36
pioge7 napisał(a):

agnesita napisał(a):

rejonizacja do specjalisty, mogą mi pomóc a właściwie zacząć pomagać, ale za pół roku i to być może bo mogą wpisać na listę oczekujących jednak gdybym tam mieszkała to wizyta byłaby dużo szybciej emotka

no te kolejki to porażka... ja mam do neurologa na CITO i najbliższy wolny termin, "jeśli się uda" to listopad- grudzień 2024r. ... także trzeba prywatnie iść emotka

a szukałeś dobrze? Ja szukałam dla kogoś terminu i udało się w niecały miesiąc, ale fakt, musielismy jechać do innego miasta....
0 0

MamaKinga

#7135446 Napisano: 31.10.2023 18:17:01
Kiedy w końcu się trafi jakaś większa wygrana?:D
0 0

pioge7

#7135460 Napisano: 31.10.2023 18:55:55
jokan napisał(a):

pioge7 napisał(a):

agnesita napisał(a):

rejonizacja do specjalisty, mogą mi pomóc a właściwie zacząć pomagać, ale za pół roku i to być może bo mogą wpisać na listę oczekujących jednak gdybym tam mieszkała to wizyta byłaby dużo szybciej emotka

no te kolejki to porażka... ja mam do neurologa na CITO i najbliższy wolny termin, "jeśli się uda" to listopad- grudzień 2024r. ... także trzeba prywatnie iść emotka

a szukałeś dobrze? Ja szukałam dla kogoś terminu i udało się w niecały miesiąc, ale fakt, musielismy jechać do innego miasta....

Dzwoniłem gdzie tylko wskazywało na NFZ w promieniu ok. 40 km. Trudno. Pójdę prywatnie bo i tak wizyta w niecałe 2 tyg.
1 jokan 0

agnesita

#7135582 Napisano: 01.11.2023 14:52:11
pioge7 napisał(a):

agnesita napisał(a):

ja musiałabym chodzić regularnie i nie wyobrażam sobie wydawać kilkaset zł za wizytę co tydzień ;/ jeszcze mam trudności ze znalezieniem pracy co też mnie wkurza i ogranicza finansowo ;/
1 pioge7 0

budryska

#7135776 Napisano: 02.11.2023 16:48:27
Jeśli chodzi o kolejki do specjalisty - spróbujcie rozważyć prywatną opiekę zdrowotną. Przy pakiecie rodzinnym i częstych wizytach u specjalistów (dwoje chorowitych  dzieci + różnego rodzaju badania kontrolne + rehabilitacja ) jest to naprawdę opłacalne. Z tym, że my korzystamy z takiego pakietu za pośrednictwem pracodawcy (składka miesięczna płacona pół na pół z pracodawcą). Terminy w zależności od rangi specjalisty od kilku do 30 dni, ale można też "złapać" termin odwołany przez kogoś innego z dnia na dzień.

W temacie wkurza mnie bałagan w pokoju - od rana układamy zestawy Lego na sprzedaż, znalezienie brakującego klocka w jednym z 3 dużych pudeł graniczy z cudem emotka Dobrze, że chociaż pudełka i instrukcje miałam pochowane.
1 kumulacja 0

pawelski

#7135784 Napisano: 02.11.2023 17:36:47
Znów się dałem wciągnąć w konkurs na lajki. Obserwuje go , mało ludzi gra i do tego mają mało polubień więc sobie myślę że zagram. Zrobiłem fajne zdjęcie i zbieram polubienia ale zamiast pisać tylko do zaufanych ludzi dałem ogłoszenie na stronie fb do wymiany lajk. No i od razu pojawiła się w konkursie stara  wyjadaczka która w ostatni dzień konkursu mnie wyprzedziła  emotka
1 kumulacja 0

ziolko

#7135785 Napisano: 02.11.2023 17:36:53
pioge7 napisał(a):

agnesita napisał(a):

Masz tu stronę z kolejkami na NFZ 
https://terminyleczenia.nfz.gov.pl/#

nanajka81

#7135786 Napisano: 02.11.2023 17:39:56
pawelski napisał(a):

Znów się dałem wciągnąć w konkurs na lajki. Obserwuje go , mało ludzi gra i do tego mają mało polubień więc sobie myślę że zagram. Zrobiłem fajne zdjęcie i zbieram polubienia ale zamiast pisać tylko do zaufanych ludzi dałem ogłoszenie na stronie fb do wymiany lajk. No i od razu pojawiła się w konkursie stara  wyjadaczka która w ostatni dzień konkursu mnie wyprzedziła  emotka

ja się po jednym takim konkursie skutecznie "wyleczyłam" z konkursów na lajki. Niesprawiedliwe do potęgi entej. Wygrało kijowe zgłoszenie bo konkursowiczka wyżebrała po forach od groma polubień...

PanPrezes

#7135958 Napisano: 03.11.2023 12:48:12
Wkurzają mnie formularze konkursowe Smolara, które trzeba poprawiać po 10 razy, bo nie akceptują pojedynczych znaków...
0 0

atyde25

#7135978 Napisano: 03.11.2023 13:41:10
Wkurza mnie Biedra teraz znowu natka pietruszki wchodzi na samoobsłudze zamiast 1 sztuki 10.
A u mnie to kłopot bo ja muszę odzyskać paragon i to zawsze grubsza sprawa.
Bardziej się martwiłam o wypłatę Blika z Dare a tu niespodzianka bez problemów to mnie natka dopadła:(
0 0

atyde25

#7135982 Napisano: 03.11.2023 13:44:17
I co kierownik to inne zasady poprzednio mi kierowniczka kasę (gotówkę)przyniosła nadpłaty a płaciłam kartą oczywiście na samoobsłudze.
A kierownik nie musi być zwrot na kartę bo tak jest według prawa hmmmmmmmmmm
A czy to jest prawo,że nabija 10 produktów zamiast 1.I to mnie serio wkurza i zamierzam napisać skargę.
0 0

anialistopad

#7136043 Napisano: 03.11.2023 16:35:06
A mnie dziś wkurzył facet w Kauflandzie. Pazernie zabrał 4 opakowania mega paki piersi z kurczaka . Zapłacił w kasie ,a następnie udał się do punktu obsługi klienta i zrobił aferę ,że nie naliczyła mu się promocją . Promocja zaczyna się od jutra . Zwrócił te 4 opakowania mięsa i teraz one trafia na śmietnik,bo został przerwany ciąg chłodniczy . Dobre mięso do utylizacji . No kurde szkoda mięsa to raz ,a dwa tak ciężko przeczytać datę promocji? No do głowy,by mi nie przyszło zwracać mięsa . A tyle się mówi o nie marnowaniu żywności

mima

#7136064 Napisano: 03.11.2023 17:39:56
wkurzają mnie nagrody takie jak teraz w Danio- dres z napisem Danio, czapka z napisem Danio.... że niby mam w tym chodzić i że to nagroda?????? się pytam dla kogo? skoro to ich reklama to niech dają za darmo (oczywiście tylko szczupłym i pięknym emotka )

brucee

#7136150 Napisano: 04.11.2023 07:08:36
mima napisał(a):

wkurzają mnie nagrody takie jak teraz w Danio- dres z napisem Danio, czapka z napisem Danio.... że niby mam w tym chodzić i że to nagroda?????? się pytam dla kogo? skoro to ich reklama to niech dają za darmo (oczywiście tylko szczupłym i pięknym emotka )

Dokładnie! Jakby sam napis na metce nie wystarczył.
1 kumulacja 0

mima

#7136174 Napisano: 04.11.2023 10:17:30
anialistopad napisał(a):

A mnie dziś wkurzył facet w Kauflandzie. Pazernie zabrał 4 opakowania mega paki piersi z kurczaka . Zapłacił w kasie ,a następnie udał się do punktu obsługi klienta i zrobił aferę ,że nie naliczyła mu się promocją . Promocja zaczyna się od jutra . Zwrócił te 4 opakowania mięsa i teraz one trafia na śmietnik,bo został przerwany ciąg chłodniczy . Dobre mięso do utylizacji . No kurde szkoda mięsa to raz ,a dwa tak ciężko przeczytać datę promocji? No do głowy,by mi nie przyszło zwracać mięsa . A tyle się mówi o nie marnowaniu żywności

To może jestem jeszcze w stanie jakoś zrozumieć, bo facet ewidentnie się pomylił. Ale kompletnie nie rozumiem tych, którzy odkładają na półki (przypadkowe) produkty z lodówek czy nawet zamrażarek. Brak mózgu. To trochę jak wandalizm- sam nie skorzysta, ale zniszczyć chętnie....

Malena_

#7136194 Napisano: 04.11.2023 11:39:08
mima napisał(a):

anialistopad napisał(a):

To może jestem jeszcze w stanie jakoś zrozumieć, bo facet ewidentnie się pomylił. Ale kompletnie nie rozumiem tych, którzy odkładają na półki (przypadkowe) produkty z lodówek czy nawet zamrażarek. Brak mózgu. To trochę jak wandalizm- sam nie skorzysta, ale zniszczyć chętnie....

Mnie ludzie nie przestaną nigdy zadziwiać.
Agresja w stronę Pani z mięsnego, bo pokroiła nie takie plasterki wędlin,  surowy kurczak rzucony na słodycze przed kasami (bo ktoś się rozmyślił )
w takich momentach przypomina mi się piękny cytat Władysława Bartoszewskiego : 
„Warto  być przyzwoitym”

delfinka101

#7136220 Napisano: 04.11.2023 13:55:47
pioge7 napisał(a):

no te kolejki to porażka... ja mam do neurologa na CITO i najbliższy wolny termin, "jeśli się uda" to listopad- grudzień 2024r. ... także trzeba prywatnie iść

Mój lekarz pierwszego kontaktu załatwia to w inny sposób. Wystawia skierowanie do szpitala. Wszystkie badania od ręki mi robią emotka
0 0

BeataMa

#7136222 Napisano: 04.11.2023 14:05:07
W Dino paragony niestety nie są opisane, tak jak powinny, jeśli chodzi o ich przydatność do konkursów. Dzisiaj poprosiłam panią przy kasie o potwierdzenie, że chodzi o  Paclan. Pani zawołała kierowniczkę, która poszła na zaplecze, przyszły z powrotem dwie panie, które zaczęły mnie przekonywać, że to przecież trzeba paragon zarejestrować, a firma sobie zadzwoni i sprawdzi, a że regulamin mam przeczytać... Panie chyba nigdy w życiu nie brały udziału w żadnej loterii, przybicie pieczątki to prawie afera, a na pewno niepotrzebne gadanie i strata czasu. Rozumiem, że panie pracujące w sklepie nie mają obowiązku potwierdzać sprzedanych produktów, tylko że nijak się to ma do wymogów loteryjnych, a same przecież wywieszają plakaty o konkursach. Ciekawa jestem, kto wpisuje nazwy, które drukują się na paragonach. Osobiście chyba już do Dino jeździć nie będę...
0 0

@gnieszk@

#7136223 Napisano: 04.11.2023 14:09:36
BeataMa napisał(a):

W Dino paragony niestety nie są opisane, tak jak powinny, jeśli chodzi o ich przydatność do konkursów. Dzisiaj poprosiłam panią przy kasie o potwierdzenie, że chodzi o  Paclan. Pani zawołała kierowniczkę, która poszła na zaplecze, przyszły z powrotem dwie panie, które zaczęły mnie przekonywać, że to przecież trzeba paragon zarejestrować, a firma sobie zadzwoni i sprawdzi, a że regulamin mam przeczytać... Panie chyba nigdy w życiu nie brały udziału w żadnej loterii, przybicie pieczątki to prawie afera, a na pewno niepotrzebne gadanie i strata czasu. Rozumiem, że panie pracujące w sklepie nie mają obowiązku potwierdzać sprzedanych produktów, tylko że nijak się to ma do wymogów loteryjnych, a same przecież wywieszają plakaty o konkursach. Ciekawa jestem, kto wpisuje nazwy, które drukują się na paragonach. Osobiście chyba już do Dino jeździć nie będę...

Ta loteria jest tylko w Dino i w regulaminie wymagają potwierdzenia przez sklep, że to Paclan?

halliday

#7136229 Napisano: 04.11.2023 15:00:40
BeataMa napisał(a):

ale Smolar i kropla bordo tak robią ze sami się dowiadują w sklepie czy dany produkt to produkt promocyjny, ale nie każda agencja tak robi.