Reklama na e-Konkursy.info

Wkurza mnie...

cb656

#7109844 Napisano: 18.07.2023 17:34:14
majonez1992 napisał(a):

...moim orężem jest rym częstochowski, dlatego agencje mnie nagradzają emotka zresztą, nawet gdyby, to raczej emotkowanie uważam za dziecinne na maxa emotka

...napisał ten, który w jednym zdaniu wrzucił dwie emotki.
Faktycznie, konsekwentny gość. emotka
P.S. Uważam, że bardziej dziecinne jest żalenie się na forum, iż ktoś na Facebooku się zaśmiał z wypowiedzi, a inny zazgrzytał zębami. łał, jaka rozpacz. emotka emotka Agencje nagradzają? To się z tego ciesz. Zawsze trzeba wybierać, czy szklanka jest w połowie pełna, czy pusta.
1 kumulacja 0

majonez1992

#7109845 Napisano: 18.07.2023 17:38:43
cb656 napisał(a):

majonez1992 napisał(a):

...moim orężem jest rym częstochowski, dlatego agencje mnie nagradzają emotka zresztą, nawet gdyby, to raczej emotkowanie uważam za dziecinne na maxa emotka

...napisał ten, który w jednym zdaniu wrzucił dwie emotki.
Faktycznie, konsekwentny gość. emotka
P.S. Uważam, że bardziej dziecinne jest żalenie się na forum, iż ktoś na Facebooku się zaśmiał z wypowiedzi, a inny zazgrzytał zębami. łał, jaka rozpacz. emotka emotka Agencje nagradzają? To się z tego ciesz. Zawsze trzeba wybierać, czy szklanka jest w połowie pełna, czy pusta.

Wyluzuj gosciu xD to tylko zwykly post, jakich tu jest cala masa:-)
0 0

gregory04

#7109855 Napisano: 18.07.2023 18:18:30
cb656 napisał(a):

tea napisał(a):

Czy Wy też macie wrażenie że teraz konkurencja w konkursach jest na prawdę bardzo duża? Kiedyś przynajmniej wpadała nagroda 2 stopnia jeśli nie ugrali się głównej a teraz nawet o tą 2 stopnia ciężkoemotka

Też mam takie wrażenie. Tyle, że wydaje mi się, iż znam przyczynę emotka
Gdy zaczynały się konkursy urnowe w sklepach, ludzie pukali się w głowę: "Ty w to wierzysz? Wiadomo, że to ustawka. I tak wygra jakiś pociotek kierownika sklepu! E, ja w to nie wchodzę!"
A ja wchodziłem... raz, drugi, trzeci... Wpadały różne nagrody, ale to była moja złota era konkursów. Teraz, gdy jest tego multum, inna jest też świadomość w narodzie. Gdy taki jeden z drugim zobaczył jedną, drugą, trzecią nagrodę (u mnie, który nie jestem żadnym pociotkiem sklepikarza), to zaczynało docierać, że może coś w tym jest i warto spróbować.
No i inna sprawa - kiedyś ludzie byli bardziej nieufni, wietrzyli wszędzie szwindel i podstęp, bo tak zapamietali z PRL, że wszystko się załatwiało i kombinowało. Teraz "rządzi" zupełnie inne pokolenie - roszczeniowe, zachłanne, takie jak chytra baba z Radomia czy ta, co gra na horom curkię. DAJ! DAJ MI! MI SIĘ NALEŻY, BO DOTĄD NIE WYGRAŁAM, BO MAM URODZINKI!!!
Inny świat, inna mentalność. Tak, jest zatrzęsienie - zarówno graczy, jak i konkursów. Ale mnie to już pomału przestaje rajcować, rzadko gram. Od okazji, do okazji. Jak sobie przypomnę, że jest taka baza i może coś fajnego wpadło emotka

Czasem w konkursach na Facebooku można zobaczyć jakie prace wygrywają w konkursach. I powiem szczerze jest mi zwyczajnie przykro, nie z tego powodu ze nie wygrałam tylko z tego powodu z jakimi pracami przegrałam.
Druga sprawa to dorzucanie wszędzie prac plastycznych, laurek, prezentacji itp Jeśli w konkursach promocyjnych, w których nie są publikowane odpowiedzi konkursowe ludzie także dołączają takowe prace to nic dziwnego ze zwykłym hasełkiem nie można nic wygrać.

Gość: koszalek

#7109864 Napisano: 18.07.2023 18:49:17
Ostatnio znowu wyszło śmiesznie. Były na forum wklejone wyniki z konkursu fb na foto kulinarne, zerkam z ciekawości i owszem zdjęcia też wygrały, ale jedną z dwóch głównych wygrało video emotka .  Także nie tylko "pisarze" są robieni w bambubko zdjęciami, ale fotografowie videłami emotka . Jako rzecz pozytywną to podam, że wiele odpowiedzi w Kaktusie jest spoko, jestem prawie fanką jednego tamtejszego pisarza. Pewnie nie wygra.  emotka
0 0

banka-manka

#7109865 Napisano: 18.07.2023 18:55:09
koszalek napisał(a):

Ostatnio znowu wyszło śmiesznie. Były na forum wklejone wyniki z konkursu fb na foto kulinarne, zerkam z ciekawości i owszem zdjęcia też wygrały, ale jedną z dwóch głównych wygrało video emotka .  Także nie tylko "pisarze" są robieni w bambubko zdjęciami, ale fotografowie videłami emotka . Jako rzecz pozytywną to podam, że wiele odpowiedzi w Kaktusie jest spoko, jestem prawie fanką jednego tamtejszego pisarza. Pewnie nie wygra.  emotka

Jeśli piszesz o konkursie ETI, to regulamin dopuszczał obie formy foto i wideo. A to regulamin jest wiążący obie strony. Nie zawsze opis konkursu zawiera wszystkie istotne informacje odnośnie zadania konkursowego emotka  
Dlatego zawsze warto czytać regulaminy.

Gość: koszalek

#7109868 Napisano: 18.07.2023 18:59:10
banka-manka napisał(a):

koszalek napisał(a):

Jeśli piszesz o konkursie ETI, to regulamin dopuszczał obie formy foto i wideo. A to regulamin jest wiążący obie strony. Nie zawsze opis konkursu zawiera wszystkie istotne informacje odnośnie zadania konkursowego emotka  
Dlatego zawsze warto czytać regulaminy.

A to nie wiedziałam. Jako obserwator gdy widzę "konkurs foto" to naiwnie myślę, że foto. W poście konkursowym napisali:
1.Kup X. 2. Zrób deser. 3. Zrób zdjęcie.
To tylko taki przykład, nie emocjonują mnie te wyniki, raczej bawią.
0 0

kimberly

#7109873 Napisano: 18.07.2023 19:17:48
majonez1992 napisał(a):

BorysBUFU napisał(a):

majonez1992 napisał(a):

a mnie wkurzają konkursy promocyjne na fb xD ostatnio jakiś "zbyszek" dał mi WRR pod komentarzem, a jakaś "halinka" heheszki xD Rozumiem, że nie do każdego trafia moja poezja xDD ale serio xD ludzie są tacy przesiąknięci nienawiścią? emotka

Jesteś pewny/pewna, że nie władasz po prostu rymami częstochowskimi? Takich banałów jest taki ogrom, że to się idzie za głowę złapać... emotka

Tak, oczywiście moim orężem jest rym częstochowski, dlatego agencje mnie nagradzają emotka zresztą, nawet gdyby, to raczej emotkowanie uważam za dziecinne na maxa emotka

Konkursy na FB to najgorsze zło, prócz obcych zawistych ludzi, których kuje w oczy, są jeszcze znajomi i rodzina, którym pokaże się, że coś skomentowałaś i potem nabijają się, normalnie karuzela śmiechu 🫣

A moim orężem jak nie mam czasu wymyślić nic ambitnego bywają rymy częstochowskie i zdarza się nawet za nie coś zgarnąć (nie na FB, bo tam nie gram), a czasem "ambitna poezja" nie zostaje nagrodzona emotka

southlander

#7109883 Napisano: 18.07.2023 20:06:30
tea napisał(a):

Czy Wy też macie wrażenie że teraz konkurencja w konkursach jest na prawdę bardzo duża? Kiedyś przynajmniej wpadała nagroda 2 stopnia jeśli nie ugrali się głównej a teraz nawet o tą 2 stopnia ciężko emotka

Oczywiście że tak. Na jakieś głupie gadżety czy zestaw produktów spożywczych o wartości kilkudziesięciu złotych, potrafi być kilkaset zgłoszeń. Jeszcze rok temu, kilkaset zgłoszeń to było w walce o najnowsze smartfony i laptopy. Ale mam też taką obserwację, że zmieniają się też konkursowe trendy. W zeszłym roku bardziej doceniano jakość, profesjonalizm i zawodowych konkursowiczów, obecnie wszystko idzie w kierunku "zwyczajności" i docenianiu "szarych" uczestników. Od kiedy zacząłem upraszczać swoje zgłoszenia, wygrane magicznie zaczęły znowu wracać. emotka  Konkursy mają to do siebie, że nie da się na jednym triku jechać całymi latami, trzeba się dostosowywać do zmian.

kimxxx napisał(a):

Konkursy na FB to najgorsze zło, prócz obcych zawistych ludzi, których kuje w oczy, są jeszcze znajomi i rodzina, którym pokaże się, że coś skomentowałaś i potem nabijają się, normalnie karuzela śmiechu 🫣

Ja tam właśnie na konkursach FB wygrałem najwięcej.  Zawistnych ludzi przez całe lata jeszcze nie spotkałem, dopóki gram uczciwie.

zezowaty_kot

#7109893 Napisano: 18.07.2023 20:30:48
Rozkminki, że kiedyś grało mniej ludzi i nagradzane były lepsze, a teraz to są setki zgłoszeń i nagradzają byle co, powracają do tego wątku regularnie, od lat. Kiedyś też zgłoszeń było bardzo dużo. Kiedyś też nagradzali różnie. Nie grałam 3 lata, teraz od miesiąca coś sobie wysyłam i uważam, że jest dokładnie tak samo jak 10 lat temu. Pamiętam też jaka konkurencja była kilka lat temu. Teraz słabo znam forumowiczów, ale te osoby, z którymi nawiązałam relacje dawniej tworzyły takie prace, że nie raz zbierałam szczękę z podłogi. Wiem, że w tamtym czasie goniłam za lepszymi od siebie. Wiem, że teraz pojawiło się wiele kreatywnych osób i znów próbuję przeskoczyć poprzeczkę nie łamiąc sobie nóg. Ale się udaje. I widziałam trochę nagrodzonych prac z tego miesiąca... to nie są przypadkowe wybory jury. Konkurencja jest mocna i niech taka zostanie. Każdy Rafael Nadal potrzebuje mieć swojego Rogera Federera. I odwrotnie  emotka

asiaaa85

#7109951 Napisano: 19.07.2023 02:10:36
tea napisał(a):Czy Wy też macie wrażenie że teraz konkurencja w konkursach jest na prawdę bardzo duża? Kiedyś przynajmniej wpadała nagroda 2 stopnia jeśli nie ugrali się głównej a teraz nawet o tą 2 stopnia ciężko

Tik Tok , Instagram zrobił swoje . Wróciłam do grania po długiej przerwie i jestem w szoku jak duża jest konkurencja . Nie dziwie się temu ,ostatnio na tik toku dziewczyna pokazywała co zrobić jeśli nie stać Cię na iPhona itp . Pokazała , że gra w konkursy i i wygrywa telefony , gadżety itp i filmik mial
bardzo dużo wyświetleń i  komentarzy z zapytaniem o link do tych konkursów.
Na instagramie jest tez pełno kont o konkursach , influencerzy cały czas reklamują konkursy wiec stad tyle ludzi gra emotka
1 mia 0

jagodzianka

#7109969 Napisano: 19.07.2023 08:24:13
southlander napisał(a):

tea napisał(a):

Czy Wy też macie wrażenie że teraz konkurencja w konkursach jest na prawdę bardzo duża? Kiedyś przynajmniej wpadała nagroda 2 stopnia jeśli nie ugrali się głównej a teraz nawet o tą 2 stopnia ciężko emotka

Oczywiście że tak. Na jakieś głupie gadżety czy zestaw produktów spożywczych o wartości kilkudziesięciu złotych, potrafi być kilkaset zgłoszeń. Jeszcze rok temu, kilkaset zgłoszeń to było w walce o najnowsze smartfony i laptopy. Ale mam też taką obserwację, że zmieniają się też konkursowe trendy. W zeszłym roku bardziej doceniano jakość, profesjonalizm i zawodowych konkursowiczów, obecnie wszystko idzie w kierunku "zwyczajności" i docenianiu "szarych" uczestników. Od kiedy zacząłem upraszczać swoje zgłoszenia, wygrane magicznie zaczęły znowu wracać. emotka  Konkursy mają to do siebie, że nie da się na jednym triku jechać całymi latami, trzeba się dostosowywać do zmian.

kimxxx napisał(a):

Ja tam właśnie na konkursach FB wygrałem najwięcej.  Zawistnych ludzi przez całe lata jeszcze nie spotkałem, dopóki gram uczciwie.

0 0

magalan83

#7110024 Napisano: 19.07.2023 12:01:52
Wczoraj wieczorem kupiłam w Żabce 4 Kozel, specjalnie pod konkurs. W domu po otwarciu zauważyłam, ze bez etykiety konkursowej i bez kodów emotka
0 0

karols

#7110025 Napisano: 19.07.2023 12:03:38
firma DPD, otrzymuje info o tym że paczka dostanie dziś dostarczona A za chwilę w apce info ze Ustalono nowy termin dostarczenia.
Ustalono ?
chyba nie ze mną 🤣
0 0

karols

#7110054 Napisano: 19.07.2023 13:50:53
cb656 napisał(a):

karols napisał(a):

firma DPD, otrzymuje info o tym że paczka dostanie dziś dostarczona A za chwilę w apce info ze Ustalono nowy termin dostarczenia.
Ustalono ?
chyba nie ze mną 🤣

Gdyby to firma DPD ustalała z Tobą, napisaliby, że UZGODNIONO.
A tak, po prostu ktoś z DPD ustalił nowy termin bez porozumienia z Odbiorcą.
Tak to już jest w języku polskim, że każde słowo ma swój zakres znaczeniowy. emotka

ustalić «zdecydować o ostatecznej formie, postaci lub przebiegu czegoś»
uzgodnienie «to, co zostało uzgodnione»

przepraszam mój błąd, doczytałam i jest nawet
UMÓWIONO
1 cb656 0

southlander

#7110115 Napisano: 19.07.2023 16:43:42
...Smolar. Jakie jeszcze fikołki muszę wymyślić żeby wygrać tam cokolwiek? emotka

kimberly

#7110229 Napisano: 20.07.2023 07:50:34
southlander napisał(a):

kimxxx napisał(a):

Nie napisałam tego z własnego doświadczenia, bo jak napisałam 
w dalejszej części wypowiedzi, która została ucięta w powyższej odpowiedzi - nie gram (i nie grałam) w konkursach na FB. Ale czytałam sporo tutaj na forum odnośnie tego co się dzieje - obcy ludzie potrafią pisać pod kogoś pracą 'po co ci kolejny thermomix?' gdy dana osoba bierze udział, w konkursie gdzie jest on do wygrania, a wygrała wcześniej TM w innym, czy teksty typu 'ostatnio zachwalałaś Kielecki a teraz Winiary?'emotka  dla mnie osobiście to śmieszne i żenujące, dobrze w takim razie, że Ciebie nie spotkało do tej pory.

A nabijanie się znajomych czy rodziny to akurat moje własne doświadczenia i nie chodzi o konkursy, wystarczy że np. wyrażę swoje zdanie na profilu miasta czy żartobliwie skomentuję jakiś obrazek emotka  Więc już słyszę te śmieszki jakbym np. ułożyła poezję na temat 'napisz dlaczego najwspanialsze chwile są z żubrówką'  emotka

atyde25

#7110317 Napisano: 20.07.2023 12:33:08
Ostatnio mam takiego pecha z paragonami,że już mam dość.I nie ma znaczenia czy idę do sklepu po 15 czy po 12 czy wcześniej:(
Podchodzą do kasy liczę się zielone światełko po 2 zeskanowanych produktach czerwone.
Wychodzę na szurniętą bo znowu wołam panią do kas samo,ona mi anuluje te nabite produkty,zakłada nową rolkę ludzie ze zwykłej kasy się gapią czemu pani czas zajmuje co należy do nich.
I szyderstwo losu ,że nikt nie bierze paragonów albo zaraz po odejściu od kasy je wywala do kosza.
Nie tylko jestem wkurzona ale ryczeć mi się chce jakaś czarna paragonowa seria:(

atyde25

#7110318 Napisano: 20.07.2023 12:36:24
A podejście do jedynej kasy co pani obsługuje też nic nie daje bo w tej kasie od wielu lat jest uszkodzenie i drukuje niewyraźne słabo odbite paragony. Do tego zawsze mi na niej coś podwójnie policzą.
I nie mam się komu nawet pożalić bo nikt nie wie o co mi chodzi jak mnie to wkurza. A partner się śmieje bo ona w nosie konki i promocje a buuuuuuuuuuuuuuuu. Co mam każdemu krzyczeć te paragony są grube tysiące warte przecież mnie w kaftanie by wywieźli:(

kumulacja

#7110374 Napisano: 20.07.2023 15:34:47
Trochę mnie zirytowała informacja, że sama nazwa Serek wiejski agencji Albedo nie wystarcza. Musi być nazwa Serek wiejski Almette. W zasadzie jest to wina Żabki, że ma złe nazewnictwo. Ale Albedo mogłoby się tak nie czepiać emotka Lato jest, nie chce się jechać na drugi koniec miasta, gdzie po drodze kupiło się produkty na konkurs. Z drugiej strony mogę jechać, oby tylko więcej nagród było dla mnie. emotka

atyde25

#7110377 Napisano: 20.07.2023 15:39:17
Kumulacja też to miałam z Albedo łączę się w bólu:( Serek wiejski nie ma Almette w płazie.
Ale dostała pieczątkę i podpis nagrodę mi mailem przysłali.
Ile wasz najdroższy paragon był wart tak chcę sobie poprawić wkurzenie w tym dziwnym dniu.
U mnie ponad 16 tysi:P Tak wiem pikuś ale ja nie rekin niestety.
Widzicie minę pani w sklepie jak opowiadam proszę pani taki paragon to może być sztabka złota.
Nikt mnie nie rozumie a buuuuuuuuuuuuuuuu