Nasz serwis prowadzony przez Adriana Pionkę wraz naszymi partnerami wymienionymi w Polityce
Prywatności wykorzystuje pliki cookies zapisywane na Twoim urządzeniu i inne technologie do
zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu personalizowania treści i reklam oraz analizowania
ruchu na stronie i w Internecie.
Przetwarzanie danych jest uzasadnione z uwagi na nasze usprawiedliwione potrzeby, co obejmuje między
innymi konieczność zapewnienia bezpieczeństwa usługi (np. sprawdzenie, czy do Twojego konta nie
loguje się nieuprawniona osoba), dokonanie pomiarów statystycznych, ulepszania naszych usług i
dopasowania ich do potrzeb i wygody użytkowników (np. personalizowanie treści w usługach) jak
również prowadzenie marketingu i promocji własnych usług Administratora. Dane te są przetwarzane do
czasu istnienia uzasadnionego interesu lub do czasu złożenia przez Ciebie sprzeciwu wobec
przetwarzania.
Dane osobowe będą przekazywane wyłącznie naszym podwykonawcom, tj. dostawcom usług informatycznych
i/lub partnerom wymienionym w
Polityce
Prywatności.
Przysługuje Ci prawo żądania dostępu do treści danych osobowych, ich sprostowania, usunięcia oraz
prawo do ograniczenia ich przetwarzania. Ponadto także prawo do cofnięcia zgody w dowolnym momencie
bez wpływu na zgodność z prawem przetwarzania, prawo do przenoszenia danych oraz prawo do wniesienia
sprzeciwu wobec przetwarzania danych osobowych. Posiadasz prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu
Ochrony Danych Osobowych.
ziolko
Postów 10261
Data rejestracji 06.01.2006
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Nie wiem, jaka była tam dokładnie przyczyna, ale czasami ludzie wolą sami zamontować panele, bo w ten sposób "oszczędzają" kilka tysięcy. W nawiasie, bo teoretycznie zaoszczędzą, a faktycznie stracą więcej w wyniku pożaru.
Jeśli ktoś umie to zrobić, to ok, ale ilu jest takich, co naogląda się filmików na youtubie i już są wielkimi znawcami?
Czy Twoi strażacy znają przyczynę pożaru tych paneli?
Przykład - niekoniecznie związany z panelami, ale z filmikami i "co to nie on, bo w necie wszystko jest i on tez potrafi".
Jeden nasz znajomy miał zaprojektowany dom w technologii styropian plus beton. Układa się najpierw płytę fundamentową z kształtek styropianowych, zalewa betonem. Później ściany również z takich kształtek i też beton.
Facet naoglądał się się filmików na yt i stwierdził, że nie będzie wynajmował firmy, tylko sam wszystko zrobi, czyli ubije piasek pod płytę, położy płytę itp.
Cóż... skończyło się tym, że samo ubijanie zajęło mu o wiele więcej czasu, niż obliczał, a kształtki rozwiał wiatr i szukał ich na sąsiednich polach I ostatecznie tak czy siak skończyło się na wynajmie firmy.
joan
Postów 18368
Data rejestracji 02.09.2008
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Hmm trudno mi się wypowiedzieć, nikt w moim towarzystwie nie wypowiada się źle o mieszkańcach wsi, zaskoczyłaś mnie mocno Zresztą mnie interesują wyniki badań na dużą skalę, nie zaś uprzedzenia czy też jednostkowe historie Zawsze sobie powtarzam, że ludzi jest 8 miliardów
Ojoj, tutaj pokuszę się o sprostowanie W miastach układy są różne, u mnie o tak... Jest czarny kubeł na śmieci zmieszane -> i te kubły są kontrolowane! regularnie, a po kontroli kubeł dostaje naklejkę. Dwa albo trzy razy naklejka śmieciucha i podwyższają ci opłaty za śmieci (na osobę coś około 60 zł miesięcznie) Segregowalne śmieci wystawia się w workach; kolorowych, ale mocno przezroczystych i jak wrzucisz coś niewłaściwego do worka, to Ci go w ogóle nie odbiorą i zostanie przed Twoimi drzwiami, no mercy
Z dobrych informacji: mój facet przy okazji deszczowego biegu wstąpił do firmy odbierającej śmieci i dostał dwie rolki worków. Nadal nie wiemy, kto kradnie, ale przynajmniej jest zapas nylonbojtli :P
Cashback za zakupy na ponad 700 stronach (min. na Allegro, AliExpress, Booking, Pyszne, Zooplus) polecam: https://www.tipli.pl/p/2589564
koniczynka123
Postów 757
Data rejestracji 29.06.2006
Punkty karne 0
Konkursy dodane 10
strażaków pomagało mu po dachóweczce rozbierać dach
My (i brat) też mamy dom w tej technologii, wybudowane 17 lat temu (faktycznie duża oszczędność na ogrzewaniu) ale jeździli na różne szkolenia, nie mówiąc że fach budowlany mają w ręku
... tak mało trzeba nam i dużo tak ...
ziolko
Postów 10261
Data rejestracji 06.01.2006
Punkty karne 0
Konkursy dodane
oldziaczek
Postów 93
Data rejestracji 18.05.2022
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Z tym rozmywaniem odpowiedzialności to miałam na myśli mieszkańców bloków
Bo niby spółdzielnie straszą kontrolami i podwyżka opłaty dla wszystkich, a i tak widać jak ludzie "segreguja" a potem jęczą na grupkach osiedlowych, że oni to maja w nosie bo przecież i tak jeden wóz odbiera (mnie tłumaczyć tego nie musicie, ale co chwilę w tym temacie takie głosy są)
atyde25
Postów 2634
Data rejestracji 28.01.2006
Punkty karne 0
Konkursy dodane 15
Chyba,że każdemu kamerę pod drzwi założą.No zobaczymy jak patrzę jak te śmieci się walają bo pojemniki są przepełnione i wtedy luzem pod pojemnikami kładą.I potem wiatr to wszystko rozwiewa.No strasznie to wygląda.
A mnie pokarało za moje mądrości na paczce napisałam dobry kod pocztowy a na druczku 1 cyferkę pomyliłam:(
Dobrze,że pani na poczcie miła i jak drugi raz poszłam poprawiła w systemie.
Na ponad 30 lat wysyłania paczek pierwszy raz taka skucha:(
atyde25
Postów 2634
Data rejestracji 28.01.2006
Punkty karne 0
Konkursy dodane 15
Na swoje usprawiedliwienie mam ,że mało spałam co godzinę się wybudzałam a jak usnęłam kurier mnie obudził.
Wkurza mnie ,że jestem zakręcona.
nanajka81
Postów 4474
Data rejestracji 15.06.2005
Punkty karne 0
Konkursy dodane 9
tomasz3
Postów 507
Data rejestracji 04.02.2011
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Monika11
Postów 7454
Data rejestracji 11.01.2005
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Podobno szczęście jest jak Pszczółka Maja...jest gdzieś tylko nie wiadomo gdzie.
nanajka81
Postów 4474
Data rejestracji 15.06.2005
Punkty karne 0
Konkursy dodane 9
nie jest najtańsze. Rzeczy od chińczyków na allegro mają porażające ceny. Przykład: córka sobie wymarzyła naszyjnik z kotkami - na allegro jego cena 40 zł, na shopee ten sam kupiłam za 10 zł. I on naprawdę nie jest wart ceny allegrowej.
Wypowiedź była edytowana 1 raz.
lasiglasty
Postów 299
Data rejestracji 29.01.2022
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Moja kuzynka jest mistrzynią w zamawianiu tych gadżetów, a ja nie potrafię zrozumieć tego fenomenu. Większośc z tych rzeczy od razu ląduje w koszu, bo nie nadają się do użytku albo psują się po kilku użyciach, ona zawsze kwituje, że to tylko zabawa za parę groszy, a sterta niepotrzebnych śmieci rośnie
southlander
Postów 418
Data rejestracji 27.05.2017
Punkty karne 0
Konkursy dodane
I jak to w sklepach, pewne rzeczy rzeczywiście były dużo tańsze niż na Allegro, inne dużo droższe. Dla nas jako klientów generalnie dobrze gdy rozwija się konkurencja, więc mimo że olewałem ten sklep już od dość dawna, to wolałbym żeby został i pompował kasę w rozwój na naszym rynku.
FBsebastian3
Postów 555
Data rejestracji 06.07.2017
Punkty karne 0
Konkursy dodane
tereniagno
Postów 5083
Data rejestracji 19.03.2009
Punkty karne 0
Konkursy dodane
co jest już całkowicie wkurzające
Nie klikam,nie głosuję,natrętnych blokuję
sks900
Postów 501
Data rejestracji 16.11.2018
Punkty karne 0
Konkursy dodane
oldziaczek
Postów 93
Data rejestracji 18.05.2022
Punkty karne 0
Konkursy dodane
joan
Postów 18368
Punkty karne 0
Konkursy dodane
O tak, zgadzam się w 100%
Często wykorzystywane są dzieci (nawet kilkuletnie!), wystarczy obejrzeć parę filmów dokumentalnych z tamtych "fabryk". Wdychają chemikalia i farby, moczą w nich ręce, zero BHP. Ale spox. Grunt to odwrócić wzrok. Stara śpiewka, gdzie moje dziecko jest lepsze, niż Twoje i wuj mnie obchodzi. Większość ludzi interesuje wyłącznie ich własne potomstwo, wypowiedzi typu "a bo ja tak kocham dzieci" to kpina i zakłamywanie rzeczywistości...
adamo86
Postów 3160
Data rejestracji 05.09.2021
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Kiedyś chciałem zostać łowcą burz i tornad... dzisiaj poluję na nagrody - podobne emocje!
joan
Postów 18368
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Producent nie tworzy towaru z pobudek religijnych, popyt kształtuje podaż.
Poza tym zmniejszy się ilość badziewia na polskich wysypiskach.
Tak sobie tłumaczę