Reklama na e-Konkursy.info

Wkurza mnie...

nitka310

#7063861 Napisano: 27.11.2022 18:08:29
U mnie wszystkie przesyłki (nie ma znaczenia czy to list czy priorytet, paczka itd) dostarczane są raz w miesiacuemotka  tak jest od 3 msc. Możliwe że od połowy grudnia będziemy mieli listonosza...

cb656

#7063874 Napisano: 27.11.2022 20:12:00
nanajka81 napisał(a):

cudaczek121 napisał(a):

Moja mama czeka na wazny list z sądu. W sądzie we Wrocławiu twierdza, że nadali go 14 listopada.Mama wczoraj była u nas na poczcie w Długołęce i nie ma tej przesyłki.Na poczcie w sąsiednim Mirkowie tez nie ma, ludzie wściekli, że listy nie dochodzą na czas. Podobno jest kryzys, ludzie nie mają kasy, tracą pracę, a w moim rewirze brakuje 10 listonoszy do obsługi petentów.

to że nadali nie znaczy że wyszedł. W zeszłym roku list wysłany z urzędu (mojego miasta) 21 grudnia dotarł po ponad 3 tygodniach do tego samego miasta... śmiech warte.

Jak by to delikatnie ująć... Bo zarówno masz  jak i nie masz racji. Na Poczcie Polskiej listy są skanowane TYLKO DWA RAZY (nadanie i odebranie), w odróżnieniu od paczek, które są także skanowane w oddziałach pośrednich. Dzięki temu może się wydawać, że list "utknął" gdzieś w placówce nadawczej, której wcale nie opuścił.
Informacja z pierwszej ręki, byłem listonoszem emotka
1 kumulacja 0

aleksandra008

#7063911 Napisano: 28.11.2022 01:43:19
cb656 napisał(a):

nanajka81 napisał(a):

cudaczek121 napisał(a):

Moja mama czeka na wazny list z sądu. W sądzie we Wrocławiu twierdza, że nadali go 14 listopada.Mama wczoraj była u nas na poczcie w Długołęce i nie ma tej przesyłki.Na poczcie w sąsiednim Mirkowie tez nie ma, ludzie wściekli, że listy nie dochodzą na czas. Podobno jest kryzys, ludzie nie mają kasy, tracą pracę, a w moim rewirze brakuje 10 listonoszy do obsługi petentów.

to że nadali nie znaczy że wyszedł. W zeszłym roku list wysłany z urzędu (mojego miasta) 21 grudnia dotarł po ponad 3 tygodniach do tego samego miasta... śmiech warte.

Jak by to delikatnie ująć... Bo zarówno masz  jak i nie masz racji. Na Poczcie Polskiej listy są skanowane TYLKO DWA RAZY (nadanie i odebranie), w odróżnieniu od paczek, które są także skanowane w oddziałach pośrednich. Dzięki temu może się wydawać, że list "utknął" gdzieś w placówce nadawczej, której wcale nie opuścił.
Informacja z pierwszej ręki, byłem listonoszem emotka

A ja gdzieś czytałam że w ramach poprawienia efektywności działania poczty - bo nikt nie chciał pracować, na sortowni zatrudniają więźniów. 
0 0

kalmia86

#7063940 Napisano: 28.11.2022 09:48:37
Wkurza mnie,  że moje młodsze dziecko znów jest chore. Na poczatku listopada brała antybiotyk na zapalenie oskrzeli. Od piątku znów gorączkuje, okropnie kaszle i ma katar. Mamy dziś wizytę u lekarza. Mnie też rozkłada... Masakra jakaś z tymi chorobami ;(
0 0

peppa7

#7063943 Napisano: 28.11.2022 09:54:59
kalmia86 napisał(a):

Wkurza mnie,  że moje młodsze dziecko znów jest chore. Na poczatku listopada brała antybiotyk na zapalenie oskrzeli. Od piątku znów gorączkuje, okropnie kaszle i ma katar. Mamy dziś wizytę u lekarza. Mnie też rozkłada... Masakra jakaś z tymi chorobami ;(

Przedszkolanka? Moja starsza chorowała często jak zaczęła chodzić do przedszkola i na początku ciągle dostawała antybiotyk... aż się wkurzyłam i za radą znajomej pielęgniarki postawiłyśmy jej banki. Potem jeszcze kilkakrotnie i chyba dużo to dało. Od tamtej pory mało choruje, właściwie prawie w ogóle (ma 13 lat teraz).Oczywiście bańki jak nie ma gorączki dziecko. Ja ogólnie bardzo je polecam. 

magdalena-chili

#7064009 Napisano: 28.11.2022 12:20:12
kalmia86 napisał(a):

mój Młodszy poszedł we wrześniu do przedszkola. I teraz więcej w domu siedzi niż chodzi do przedszkola (nie chcemy go nawet niedoleczonego wypychać). 
Efekt jest taki, że chorujemy wszyscy, po kole... Młodszy co się wyleczy, to po 5 dniach w przedszkolu wraca z wypiekami i widać, że znów coś będzie. Albo złapie coś od któregoś z nas, jeszcze zanim zdąży wrócić do przedszkola. Błędne koło... emotka  dopiero koniec listopada, a ja już nosem szoruję emotka

southlander

#7064098 Napisano: 28.11.2022 14:50:35
Ech... Sezon na konkursy "pokaż jak kibicujesz", i związane z tym masowe odkopywanie zdjęć użytych w czasie poprzednich mistrzostw, albo wklejanie po wszystkich konkursach tego samego zdjęcia, uważam za otwarty. emotka   Aż się nie chce robić zgłoszeń...

mandarynka16

#7064099 Napisano: 28.11.2022 14:54:13
southlander napisał(a):

Ech... Sezon na konkursy "pokaż jak kibicujesz", i związane z tym masowe odkopywanie zdjęć użytych w czasie poprzednich mistrzostw, albo wklejanie po wszystkich konkursach tego samego zdjęcia, uważam za otwarty. emotka   Aż się nie chce robić zgłoszeń...

plus konkursy świąteczne na wygranie misia czy innego szmelcu emotka

southlander

#7064108 Napisano: 28.11.2022 15:26:59
mandarynka16 napisał(a):

southlander napisał(a):

plus konkursy świąteczne na wygranie misia czy innego szmelcu emotka

Zrób potrawę wigilijną, sfotografuj ją z czterech stron, potem wpisz przepis w minimum 1000 a maksimum 2000 znakach, wpisz numer paragonu, NIP sklepu, nr kasy fiskalnej, idź po podpis kierownika sklepu że naprawdę kupiłeś nasz produkt, napisz do działu marketingu podanie o możliwość udziału w konkursie, wklep kod spod wieczka/nakrętki w nieparzystych dniach o parzystych godzinach, trzy razy zweryfikuj że nie jesteś robotem, odbierz maila z potwierdzeniem, kliknij link, uzupełnij zgody marketingowe i... to wszystko! W tym roku mamy dla Was liczne i wyjątkowe nagrody, co tydzień w każdym etapie 1 długopis z napisem "wesołych świąt" i logo naszej firmy. emotka  

mia

#7064147 Napisano: 28.11.2022 17:52:06
Mam dzisiaj cholerny dół z powodu spraw rodzinnych. emotka Dobiły mnie jeszcze rozwiązane dziś dwa konkursy z chemia gospodarczą (nietanie emotka ); w każdym 0/1. Niby to wielkie g...o wobec innych problemów, ale samoocena spadła mi już do zera, tym bardziej, że przynajmniej jedno hasło wydawało mi sie naprawdę fajne. Ostatnio czego się nie czepię, to jakbym siała  pod wiatr. emotka

kalina590

#7064153 Napisano: 28.11.2022 18:06:46
mia napisał(a):

Mam dzisiaj cholerny dół z powodu spraw rodzinnych. emotka Dobiły mnie jeszcze rozwiązane dziś dwa konkursy z chemia gospodarczą (nietanie emotka ); w każdym 0/1. Niby to wielkie g...o wobec innych problemów, ale samoocena spadła mi już do zera, tym bardziej, że przynajmniej jedno hasło wydawało mi sie naprawdę fajne. Ostatnio czego się nie czepię, to jakbym siała  pod wiatr. emotka

To ja z wiatrem wysyłam trochę ciepła i pozytywnej energii emotka

A w temacie to byłam wkurzona wczoraj, ale już mi przeszło emotka
1 mia 0

as32572

#7064513 Napisano: 30.11.2022 09:06:48
Wkurz mnie moje Dino i fakt,że na jednej kasie coś sie pospuło i wszystkie paragony wychodzą tak że zaczynają sie listą towarów a dopiero na samym dole jest numer sklepu i numer wydruku, w złym miejscu urywa ten paragon po prostu i dostaje się dół od kolejnego tak naprawdę, więc do konkursów się to nie nadaje.
Trwa to już drugi miesiąc więc chyba sklep nie widzi problemu,zastanawiam się jednak czy mogą takie paragony wydawać?
0 0

radziosny

#7064515 Napisano: 30.11.2022 09:15:16
as32572 napisał(a):

Wkurz mnie moje Dino i fakt,że na jednej kasie coś sie pospuło i wszystkie paragony wychodzą tak że zaczynają sie listą towarów a dopiero na samym dole jest numer sklepu i numer wydruku, w złym miejscu urywa ten paragon po prostu i dostaje się dół od kolejnego tak naprawdę, więc do konkursów się to nie nadaje.
Trwa to już drugi miesiąc więc chyba sklep nie widzi problemu,zastanawiam się jednak czy mogą takie paragony wydawać?

Nie mogą, to co ci wydają nie jest paragonem.. ogólnie warto ich przycisnąć, napiszą do centrali i wymienią im sprzęt.

pioge7

#7064516 Napisano: 30.11.2022 09:15:57
as32572 napisał(a):

Na twoim miejscu napisałbym do centrali dina. 
U mnie była taka sytuacja swojego czasu z Carrefourem. Tyle, że im nie drukowało lewej strony i nie było całej daty. Był po prostu miesiąc i rok a towary też nie były od początku, a zależało mi na tym, bo wtedy na dole drukowała się tylko godzina, bez daty. Napisałem do centrali. Podziękowali za zgłoszenie i po 2 tygodniach jak już byłem w sklepie to już kasa działała prawidłowo. 
0 0

cb656

#7064532 Napisano: 30.11.2022 10:06:04
radziosny napisał(a):

as32572 napisał(a):

Nie mogą, to co ci wydają nie jest paragonem..

ROZPORZĄDZENIE MINISTRA FINANSÓW z dnia 29 kwietnia 2019 r. w sprawie kas rejestrujących
§  25. 
1.  W przypadku prowadzenia przez podatnika ewidencji przy użyciu kas z elektronicznym lub papierowym zapisem kopii paragon fiskalny zawiera co najmniej:
1)  imię i nazwisko lub nazwę podatnika, adres punktu sprzedaży, a w przypadku sprzedaży prowadzonej w miejscach niestałych - adres siedziby  lub miejsca zamieszkania podatnika;
2) numer identyfikacji podatkowej (NIP) podatnika;
3) numer kolejny wydruku;
4)  datę oraz godzinę i minutę sprzedaży;
5) oznaczenie "PARAGON FISKALNY";
6) nazwę towaru lub usługi pozwalającą na jednoznaczną ich identyfikację;
7) cenę jednostkową towaru lub usługi;
8) ilość i wartość sumaryczną sprzedaży danego towaru lub usługi z oznaczeniem literowym przypisanej stawki podatku;
9) wartość opustów, obniżek lub narzutów, o ile występują;
10) wartość sprzedaży brutto i wysokość podatku według poszczególnych stawek podatku z oznaczeniem literowym po uwzględnieniu opustów, obniżek lub narzutów;
11) wartość sprzedaży zwolnionej od podatku z oznaczeniem literowym;
12) łączną wysokość podatku;
13) łączną wartość sprzedaży brutto;
14) oznaczenie waluty, w której jest zapisywana sprzedaż, przynajmniej przy łącznej wartości sprzedaży brutto;
15) kolejny numer paragonu fiskalnego;
16) numer kasy i oznaczenie kasjera - przy więcej niż jednym stanowisku kasowym;
17) numer identyfikacji podatkowej (NIP) nabywcy - na żądanie nabywcy;
18) logo fiskalne i numer unikatowy.
(...)
2. Dane zawarte na paragonie fiskalnym powinny znajdować się w kolejności określonej w ust. 1, z wyjątkiem danych o dacie oraz godzinie i minucie sprzedaży, a logo fiskalne i numer unikatowy powinny być umieszczone centralnie w ostatniej linii paragonu fiskalnego.

Tadam! emotka

as32572

#7064577 Napisano: 30.11.2022 11:55:03
cb656 napisał(a):

radziosny napisał(a):

as32572 napisał(a):

Nie mogą, to co ci wydają nie jest paragonem..

ROZPORZĄDZENIE MINISTRA FINANSÓW z dnia 29 kwietnia 2019 r. w sprawie kas rejestrujących
§  25. 
1.  W przypadku prowadzenia przez podatnika ewidencji przy użyciu kas z elektronicznym lub papierowym zapisem kopii paragon fiskalny zawiera co najmniej:
1)  imię i nazwisko lub nazwę podatnika, adres punktu sprzedaży, a w przypadku sprzedaży prowadzonej w miejscach niestałych - adres siedziby  lub miejsca zamieszkania podatnika;
2) numer identyfikacji podatkowej (NIP) podatnika;
3) numer kolejny wydruku;
4)  datę oraz godzinę i minutę sprzedaży;
5) oznaczenie "PARAGON FISKALNY";
6) nazwę towaru lub usługi pozwalającą na jednoznaczną ich identyfikację;
7) cenę jednostkową towaru lub usługi;
8) ilość i wartość sumaryczną sprzedaży danego towaru lub usługi z oznaczeniem literowym przypisanej stawki podatku;
9) wartość opustów, obniżek lub narzutów, o ile występują;
10) wartość sprzedaży brutto i wysokość podatku według poszczególnych stawek podatku z oznaczeniem literowym po uwzględnieniu opustów, obniżek lub narzutów;
11) wartość sprzedaży zwolnionej od podatku z oznaczeniem literowym;
12) łączną wysokość podatku;
13) łączną wartość sprzedaży brutto;
14) oznaczenie waluty, w której jest zapisywana sprzedaż, przynajmniej przy łącznej wartości sprzedaży brutto;
15) kolejny numer paragonu fiskalnego;
16) numer kasy i oznaczenie kasjera - przy więcej niż jednym stanowisku kasowym;
17) numer identyfikacji podatkowej (NIP) nabywcy - na żądanie nabywcy;
18) logo fiskalne i numer unikatowy.
(...)
2. Dane zawarte na paragonie fiskalnym powinny znajdować się w kolejności określonej w ust. 1, z wyjątkiem danych o dacie oraz godzinie i minucie sprzedaży, a logo fiskalne i numer unikatowy powinny być umieszczone centralnie w ostatniej linii paragonu fiskalnego.

Tadam! emotka

Bardzo dziękuję, nie chciałam być upierdliwym klientem,ale widzę że tutaj jak najbardziej są podstawy żeby pisać do Centrali.
Swoją drogą to Dino to porażka ciągłe pomyłki na niekorzyść klienta, a jak się okazało osoba do której mam uraz przez to że mnie oszukała potem nie umiała wprowadzić zwrotu jest i tak najbardziej doświadczonym pracownikiem emotka

atyde25

#7064638 Napisano: 30.11.2022 14:24:36
Znowu w lotto nie dają kuponów na loterię.Oczywiście moja winna bo klient powinien się jak zawsze upomnieć,pouczyć osobę co pracuje o tym co ma robić itp.itd.
Niby tam po 100 zł coś tylko ale i tak wkurza.
0 0

atyde25

#7064639 Napisano: 30.11.2022 14:26:03
Ale jak następnym razem kupię lotto to trzymajcie mnie bo od początku będę o kupon się upominać.
Ból brzucha podejrzewam,że na tle nerwowym:(
0 0

agakaz2

#7064645 Napisano: 30.11.2022 14:41:46
atyde25 napisał(a):

Znowu w lotto nie dają kuponów na loterię.Oczywiście moja winna bo klient powinien się jak zawsze upomnieć,pouczyć osobę co pracuje o tym co ma robić itp.itd.

coś nie tak
kupon jest na zakładzie wydrukowany

mandarynka16

#7064688 Napisano: 30.11.2022 16:08:38
atyde25 napisał(a):

A może nie kupiłaś tego co wymagane przez regulamin ?