Reklama na e-Konkursy.info

Wkurza mnie...

sledzik860

#6850512 Napisano: 20.03.2022 17:57:24
Ceres napisał(a):

sesyjnie1 napisał(a):

sledzik860 napisał(a):

Swoją przygodę z loteriami zacząłem od niedawna i czytałem gdzieś na forum jak wkurzające potrafią być paragony z ITM, jednak dopiero dziś odczułem to na własnej skórze. Kupiłem 2 sery Hochland Gouda wędzona, a na paragonie treść: "Ser zolty pls 150g". Raz, że nie ma nazwy firmy, a dwa to ten ser ma gramaturę 135 g. Póki co nie rejestrowałem kodów. Kupiłem też 2 zupy mrożone Hortexa a na paragonie: "Zupa kalafiorowa 4" - przy czym w razie wygranej myślę, że u Smolara jest jakaś szansa, że przejdzie. W poniedziałek udam się tam i chcę zażądać stosownych wyjaśnień na piśmie. Macie jakieś doświadczenia w tych sprawach ?

Ja tez tego nigdy nie sprawdzałam do czasu kiedy miałam zamiast np kisiel delecta po prostu napisane kisiel na paragonie. na szczęście przeszło bez zbędnych wyjaśnień, może sami to sprawdzali. Ale teraz jestem wyczulona 

Mnie podobne sytuacje spotkały z paragonami Z Polomarketu. Cheetos to chrupki serowe, kisiel to po prostu kisiel bez jakiejkolwiek wzmianki jaki producent. Jeśli chodzi o paragony z ITM, u mnie też są lakoniczne opisy, ale przy każdym produkcie jest podany nr z kodu kreskowego produktu.

Tak, masz rację, zwróciłem uwagę na paragon i wklepałem kod kreskowy do wyszukiwarki i wyświetliła ona właściwy produkt. Pytanie jak to się ma do regulaminów poszczególnych agencji. Wydaje się, że to nie problem sprawdzić przez agencję jaki faktycznie produkt był zakupiony, jednak regulaminy głoszą powszechnie, że adnotacja jest wymagana na odwrocie paragonu. 
0 0

gosiak351

#6850618 Napisano: 21.03.2022 12:11:21
Ceres napisał(a):

sesyjnie1 napisał(a):

sledzik860 napisał(a):

Swoją przygodę z loteriami zacząłem od niedawna i czytałem gdzieś na forum jak wkurzające potrafią być paragony z ITM, jednak dopiero dziś odczułem to na własnej skórze. Kupiłem 2 sery Hochland Gouda wędzona, a na paragonie treść: "Ser zolty pls 150g". Raz, że nie ma nazwy firmy, a dwa to ten ser ma gramaturę 135 g. Póki co nie rejestrowałem kodów. Kupiłem też 2 zupy mrożone Hortexa a na paragonie: "Zupa kalafiorowa 4" - przy czym w razie wygranej myślę, że u Smolara jest jakaś szansa, że przejdzie. W poniedziałek udam się tam i chcę zażądać stosownych wyjaśnień na piśmie. Macie jakieś doświadczenia w tych sprawach ?

Ja tez tego nigdy nie sprawdzałam do czasu kiedy miałam zamiast np kisiel delecta po prostu napisane kisiel na paragonie. na szczęście przeszło bez zbędnych wyjaśnień, może sami to sprawdzali. Ale teraz jestem wyczulona 

Mnie podobne sytuacje spotkały z paragonami Z Polomarketu. Cheetos to chrupki serowe, kisiel to po prostu kisiel bez jakiejkolwiek wzmianki jaki producent. Jeśli chodzi o paragony z ITM, u mnie też są lakoniczne opisy, ale przy każdym produkcie jest podany nr z kodu kreskowego produktu.

o tez mnie to wkurza, szczególnie, że blisko mam sklep , który nie opisuje paragonów
0 0

incendio12

#6850620 Napisano: 21.03.2022 12:27:13
gosiak351 napisał(a):

Ceres napisał(a):

sesyjnie1 napisał(a):

sledzik860 napisał(a):

o tez mnie to wkurza, szczególnie, że blisko mam sklep , który nie opisuje paragonów

Ja kiedyś w jakimś osiedlowym sklepie kupowałam Tigera na jakiś konkurs, patrzę a na paragonie "Burn". Pytam się Pani o co chodzi, a ona, że tak ma opisane wszystkie energetyki w tym sklepie.. Nie wiedziała o co mi chodzi z pieczątką, nabazgrała coś długopisem na tym paragonie i końcowo nic na nim nie było widać, więc nie zgłosiłam go emotka  Ale paragony z ITM to inna sprawa, to jednak nie jest jakiś mały sklep na wsi tylko duża sieć, a opisy tam to koszmar. Na szczęście agencje chyba wiedzą o tym więc nie chcą pieczątek  emotka
0 0

atyde25

#6850627 Napisano: 21.03.2022 12:51:37
Normalnie nie wierzę dziś mi się w Biedrzea baba przyczepiła,że przez komórkę gadam hahahah a stanęłam z boku przy ścianie grzecznie.
Ile ja się nasłuchałam o operacjach,bardzo intymnych szczegółach z życia innych i nawet mi na myśl nie przyszło komuś uwagi
prawić:P
I uwaga ja tylko rozmawiałam z kurierem o przesyłce haahhahha
I teraz hit jak byłam przy kasie oczywiście samoobsługowej znowu zadzwonił.........
Ale jak jej powiedziałam bo mnie poniosły nerwy ,że zaraz jej przywalę,że będzie policję musiała wzywać to już miałam spokojne zakupy 0 uwag od kogokolwiek.
Zawsze jestem miła,wyrozumiała,niekonfliktowa i mam takie przygody.
0 0

atyde25

#6850628 Napisano: 21.03.2022 12:54:05
Ale i tak się nie wkurzam bo od rana umyłam 1 okno,wyczyściłam półkę w łazience,umyłam szufladkę w pralce.
No i trzeba iść do parku zieleń uspokaja.Ludzie są okropnie czepliwi dobrze,że z takimi mam tylko przygody w sklepach a nie muszę z nimi żyć pod jednym dachem.Współczuję serdecznie rodzinie tej baby.
0 0

fineessa

#6850635 Napisano: 21.03.2022 13:19:43
incendio12 napisał(a):

gosiak351 napisał(a):

Ceres napisał(a):

sesyjnie1 napisał(a):

sledzik860 napisał(a):

Ja kiedyś w jakimś osiedlowym sklepie kupowałam Tigera na jakiś konkurs, patrzę a na paragonie "Burn". Pytam się Pani o co chodzi, a ona, że tak ma opisane wszystkie energetyki w tym sklepie.. Nie wiedziała o co mi chodzi z pieczątką, nabazgrała coś długopisem na tym paragonie i końcowo nic na nim nie było widać, więc nie zgłosiłam go emotka  Ale paragony z ITM to inna sprawa, to jednak nie jest jakiś mały sklep na wsi tylko duża sieć, a opisy tam to koszmar. Na szczęście agencje chyba wiedzą o tym więc nie chcą pieczątek  emotka

Ale ogólnie paragony w Dino tez nie są najlepiej opisane. Budyń Winiary to tylko budyń, proszek do pieczenia Gellwe to tylko proszek do pieczenia. Trudno to zgłosić na loterie.
0 0

ziolko

#6850658 Napisano: 21.03.2022 15:06:59
atyde25 ta baba to klientka czy pracownica biedronki? 
0 0

pawelski

#6850702 Napisano: 21.03.2022 21:13:02
Loteria Hochland 7 razy pan Adam z Aleksandrowa Łódzkiego a trochę wcześniej 4 razy pan Jacek z Aleksandrowa Łódzkiego.

visserarthur

#6850708 Napisano: 21.03.2022 22:01:30
1940bruce1973 napisał(a):

Ale mnie wpienia czepialstwo innych. Zamiast zająć się własnymi sprawami, kąsanie drugiego za każdy wpis w MDW. Kurczę, jaki trzeba mieć charakter?! emotka emotka emotka

Jakiś nowicjusz (przynajmniej "oficjalnie"), zaraz zapewne będzie blokada

baxter

#6850711 Napisano: 21.03.2022 22:14:28
A mnie wkurzaja paragony z Kauflandu,od miesiąca jest u nas w mieście Kaufland, ucieszyłam się bo maja trochę konkursów ale paragony tragedia. Wystarczy nieuważnie go wziąć albo włożyć do torebki i po powrocie do domu już ma pełno mazów, rys.Jak sobie z tym radzicie? Podobne paragony ma chyba Lidl ale tam nie kupuje to nie wiem.
1 bezaczek7 0

banka-manka

#6850712 Napisano: 21.03.2022 22:21:35
baxter napisał(a):

A mnie wkurzaja paragony z Kauflandu,od miesiąca jest u nas w mieście Kaufland, ucieszyłam się bo maja trochę konkursów ale paragony tragedia. Wystarczy nieuważnie go wziąć albo włożyć do torebki i po powrocie do domu już ma pełno mazów, rys.Jak sobie z tym radzicie? Podobne paragony ma chyba Lidl ale tam nie kupuje to nie wiem.

Biorę ze sobą woreczek strunowy i tam od razu chowam. Potem delikatnie do kieszonki w torebce emotka  
Nie dość, że są słabo nadrukowane to każdą ryskę na nich widać, tak jak piszesz. 
Po powrocie do domu od razu robię im
zdjęcie/scan, nawet tam gdzie będzie potrzebny oryginał do wysyłki. Zawsze to jakieś zabezpieczenie, a z czasem jak wyniki są po dłuższym czasie to mimo trzymania ich w koszulkach lubią jeszcze bardziej wyblaknąć, choć przy tych niebieskich wszystko ciemnieje. 
1 baxter 0

fineessa

#6850750 Napisano: 22.03.2022 11:25:35
baxter napisał(a):

Z lidlowymi jest tak samo, wystarczy je złożyć na pół i już obrzydliwa kreska się robi. 
1 baxter 0

notta

#6850757 Napisano: 22.03.2022 12:04:07
Wkurza mnie ogólna niechęć do wszystkiego. Czy to wiosenne przesilenie? Czy organizm się broni przed nadmiarem negatywnych informacji, które z każdej strony docierają do mnie. Gazety, tv, internet, sociale.. można by było uciec w konkursy ale z nimi też biednie. Trudno mi się zebrać do kupy by wymyśleć coś sensownego. Czytałam że na fb 70% reklamodawców wycofało się z reklam i posty sponsorowane obecnie to jakieś badziewie. Więc obstawiam że do majówki może być kiepsko emotka
0 0

incendio12

#6850759 Napisano: 22.03.2022 12:07:06
fineessa napisał(a):

baxter napisał(a):

Z lidlowymi jest tak samo, wystarczy je złożyć na pół i już obrzydliwa kreska się robi. 

A ja wczoraj byłam w Lidlu i w tym konkretnym Lidlu wycofali te okropne niebieskie paragony, na które wystarczyło dmuchnąć żeby zszedł numer, nie wiem czy wszędzie z nich zrezygnowali czy tylko w moim Lidlu  emotka
0 0

ziolko

#6850761 Napisano: 22.03.2022 12:18:53
Alergia... emotka
Jak się okazuje alergię na coś można dostać w każdym wieku. Od kilku dni intensywne łzawienie, kichanie, wodnisty katar. 
Objawy nasilają się podczas chodzenia na zewnątrz albo podczas wietrzenia mieszkania. 
Wiem, że mam uczulenie na brzozę, ale chyba jeszcze na coś. 
Ech... 
1 brucee 0

visserarthur

#6850827 Napisano: 22.03.2022 16:11:46
incendio12 napisał(a):

fineessa napisał(a):

baxter napisał(a):

A ja wczoraj byłam w Lidlu i w tym konkretnym Lidlu wycofali te okropne niebieskie paragony, na które wystarczyło dmuchnąć żeby zszedł numer, nie wiem czy wszędzie z nich zrezygnowali czy tylko w moim Lidlu  emotka

Lidl i Kaufland ten sam właściciel, a paragonów niebieskich raczej nie wycofali, tylko zależy jaką rolkę włoży kasjer/ka (raz na samoobsługowej wymieniła mi białą na niebieską, inny razem niebieską na białą)
0 0

agaluna

#6850838 Napisano: 22.03.2022 16:59:01
ziolko napisał(a):

Alergia... emotka Jak się okazuje alergię na coś można dostać w każdym wieku. Od kilku dni intensywne łzawienie, kichanie, wodnisty katar. 
Objawy nasilają się podczas chodzenia na zewnątrz albo podczas wietrzenia mieszkania. 
Wiem, że mam uczulenie na brzozę, ale chyba jeszcze na coś. 
Ech... 

Oj mnie też denerwuje alergia... Ale u mnie jest dokładnie odwrotnie, bo dużo lepiej się czuję na świeżym powietrzu (alergia na roztocza emotka ).
Wiele dietetyków doradza odbudowę jelit, ale trzeba do tego czasu i zmiany nawyków. emotka
0 0

kocurro21

#6850870 Napisano: 22.03.2022 19:50:20
Potrzebuję odwyku od bramek... Poważnie ... Raz, że zmarnowałam już tyle kasy na te losowe konkursy bramkowe, że czuję się już jak nałogowy hazardzista nad ranem, który wychodzi z kasyna, bo mu je zamykają i szuka innego, które jeszcze choć przez godzinę jest otwarte... A dwa ... po prostu Help me ...emotka emotka  proszę ogarnijcie mnie emotka
0 0

nanajka81

#6850873 Napisano: 22.03.2022 20:12:48
kocurro21 napisał(a):

Potrzebuję odwyku od bramek... Poważnie ... Raz, że zmarnowałam już tyle kasy na te losowe konkursy bramkowe, że czuję się już jak nałogowy hazardzista nad ranem, który wychodzi z kasyna, bo mu je zamykają i szuka innego, które jeszcze choć przez godzinę jest otwarte... A dwa ... po prostu Help me ...emotka emotka  proszę ogarnijcie mnie emotka

Rozumiem Cię doskonale ale wiesz co? Jest na to jedna rada - powstrzymuj się od kupowania w ilości więcej niż potrzebujesz - bramkowego produktu. A jak nie możesz to jak już go kupisz to nie graj od razu tylko daj sobie kilka dni - wierząc że leżący paragon nabierze mocy i w końcu trafisz emotka Powodzenia! U mnie to działa. Też licho mi w bramkach idzie ale przynajmniej kasy nie wydaję za dużo na te wszystkie niepotrzebne produkty.
0 0

kocurro21

#6850874 Napisano: 22.03.2022 20:19:10
nanajka81 napisał(a):

kocurro21 napisał(a):

Rozumiem Cię doskonale ale wiesz co? Jest na to jedna rada - powstrzymuj się od kupowania w ilości więcej niż potrzebujesz - bramkowego produktu. A jak nie możesz to jak już go kupisz to nie graj od razu tylko daj sobie kilka dni - wierząc że leżący paragon nabierze mocy i w końcu trafisz emotka Powodzenia! U mnie to działa. Też licho mi w bramkach idzie ale przynajmniej kasy nie wydaję za dużo na te wszystkie niepotrzebne produkty.

Hmmm... Brzmi całkiem mądrze i sensownie ... Postaram się posłuchać Twojej rady, dziękuję Ci ślicznie 🥰
1 nanajka81 0