Reklama na e-Konkursy.info

Wkurza mnie...

@gnieszk@

#6846920 Napisano: 27.02.2022 14:15:41
1940bruce1973 napisał(a):

peppa7 napisał(a):

Mi ten Wołyń też się przypomina, ale myślę, że Ukraińcy na przestrzeni dekad się zmienili. W naszych okolicach od lat zawsze ich pełno i raczej są spokojni emotka  Z drugiej strony oni kiedyś zabijali nam brutalnie kobiety i dzieci, teraz my pomagamy ich kobietom i  dzieciom. Ale to akurat jest wspaniałe, bo mi osobiście ich bardzo szkoda emotka

Zgadzam się. Gdyby patrzeć jedynie przez pryzmat historii, w sumie chyba prawie każdy naród kiedyś doznał potwornych krzywd od swego sąsiada, ale to nie znaczy, by pamiętać tylko to, co było bolesne i złe. Z historii należy wyciągać rozsądne, mądre wnioski, by postępować zawsze dobrze i sprawiedliwie, by nie powielać błędów przeszłości. 

Dokładnie tak. Polacy też święci nie byli. Choćby Jedwabne, ale nie tylko w stosunku do Żydów. Były i mordy dokonane w odwecie na Ukraińcach. Zbrodnia nie usprawiedliwia zbrodni. O historii nie wolno zapomnieć, ale obarczanie obecnych pokoleń czynami przodków? 

cb656

#6846935 Napisano: 27.02.2022 17:18:14
@gnieszk@ napisał(a):

Polacy też święci nie byli. Choćby Jedwabne, ale nie tylko w stosunku do Żydów. Były i mordy dokonane w odwecie na Ukraińcach. Zbrodnia nie usprawiedliwia zbrodni. O historii nie wolno zapomnieć, ale obarczanie obecnych pokoleń czynami przodków? 

Niby masz rację... Rację, jako CZŁOWIEK. emotka Odwieczny filozoficzny dylemat z gatunku: "TAK, ALE..."
Humanistyczne spojrzenie na świat każe uznać, że słuszne jest odrzucenie wszelkich uprzedzeń.
Jednakże nie można zapomnieć o EMOCJACH, które rządzą ludzkimi umysłami.
A realia są takie, że prosty lud kieruje się głównie pierwotnymi, prymitywnymi uprzedzeniami.
Co oznacza "prosty lud"? Ano tę statystyczną większość, która zgodnie z zasadą Pareto, stanowi 80% całości. Pozostałe 20% to "elita". Elita intelektualna, kulturalna, która potrafi wznieść się ponad prymitywne uprzedzenia.
Co z tego, że jakieś jednostki mają szersze horyzonty, kiedy społeczności w swojej masie hołduje jednak filozofii mściwej zemsty? Jak Kuba Bogu, tak Bóg Kubie. Oko za oko, ząb za ząb.
Nie da się znaleźć wspólnego mianownika porozumienia, gdy każdy "większość" społeczeństwa (ta głośniejsza oczywiście) zawsze jest w stanie wykazać jakąś OSOBISTĄ krzywdę w odniesieniu do jakiejś grupy. Żydów, Niemców, Ruskich, Ukraińców, hitlerowców...
W historii świata przeważają akty agresji. I ZAWSZE jakaś grupa na tym cierpi.
Spuśćmy zasłonę miłosierdzia nad przeszłością? Ne, ne, ne. Nie da się.
Ja do dziś nie wybaczę Stalinowi i Ruskim emotka jak pokrzywdził moją RODZINĘ. No nie i już! emotka
...i takie argumenty znajdzie każdy w swoim własnym universum.
Amen. emotka
0 0

kuleczkar

#6846937 Napisano: 27.02.2022 17:26:17

Claudia77 napisał(a):

Zawsze w domu synom powtarzam, że tylko zdechłe ryby płyną z prądem.

emotka emotka Strzał w dziesiątkę! emotka

Tez tak uważam i podkradam tekst- wykorzystam jak córka podrośnie. Mam nadzieję, że nie zgłosisz mnie w wątku PLAGIATY emotka  

Claudia77

#6846945 Napisano: 27.02.2022 18:36:01
cb656 napisał(a):

kuleczkar napisał(a):

...podkradam tekst- wykorzystam jak córka podrośnie. Mam nadzieję, że nie zgłosisz mnie w wątku PLAGIATY

TO STRASZNE! emotka NIEPOJĘTE! emotka NIEWYBACZALNE! emotka Kraść i bezczelnie prosić okradanego o wybaczenie... Szok!

na zaś wybaczam i nie będę żywić urazy po wsze czasy, ani ja, ani moje dzieci, ani dzieci moich dzieciemotka ...plagiatuj do woli i niech idzie w świat...

@gnieszk@

#6846951 Napisano: 27.02.2022 20:06:53
kuleczkar napisał(a):

Claudia77 napisał(a):

emotka emotka Strzał w dziesiątkę! emotka

Tez tak uważam i podkradam tekst- wykorzystam jak córka podrośnie. Mam nadzieję, że nie zgłosisz mnie w wątku PLAGIATY emotka

To powiedzenie brzmi dobrze, ale jakby nie było zgodne z prawdą nie jest 😉 Pod prąd płyną gatunki anadromiczne, a gatunki katadromiczne z prądem. 

https://www.media...l/ryby-katadromiczne

http://biologiczn...tadromiczne.html?m=1

ziolko

#6847296 Napisano: 01.03.2022 16:09:48
Miałam 2 paragony na konkurs Wedla w c4. Jeden wykorzystałam a po drugi specjalnie pojechałam, bo wpadło mi do głowy "super" zgłoszenie. 
Przyjechałam z zakupami, wzięłam się za domową robotę i nie wysłałam. 
Wczoraj patrzyłam na kończące się konkursy i chyba opanowała mnie nagła ślepota i skleroza, że zapomniałam o wysłaniu zgłoszenia. Dziś rano budzę się i zastanawiam się, do kiedy trwa konkurs. Sprawdzam i... no tak. Skończył się wczoraj.  emotka emotka

cb656

#6847314 Napisano: 01.03.2022 17:19:03

Claudia77 napisał(a):

@gnieszk@ napisał(a):

To powiedzenie brzmi dobrze, ale jakby nie było, zgodne z prawdą nie jest  emotka
Pod prąd płyną gatunki anadromiczne, a gatunki katadromiczne z prądem.

I tak oto Agnieszka odarła ze złudzeń świat czyichś marzeń... emotka emotka emotka emotka
1 @gnieszk@ 0

maria1980

#6847329 Napisano: 01.03.2022 18:45:22
ziolko napisał(a):

Miałam 2 paragony na konkurs Wedla w c4. Jeden wykorzystałam a po drugi specjalnie pojechałam, bo wpadło mi do głowy "super" zgłoszenie. Przyjechałam z zakupami, wzięłam się za domową robotę i nie wysłałam. 
Wczoraj patrzyłam na kończące się konkursy i chyba opanowała mnie nagła ślepota i skleroza, że zapomniałam o wysłaniu zgłoszenia. Dziś rano budzę się i zastanawiam się, do kiedy trwa konkurs. Sprawdzam i... no tak. Skończył się wczoraj.  emotka emotka

Ja dziś kupiłam Rexonę na loterie 🤣
1 brucee 0

adamo86

#6847342 Napisano: 01.03.2022 19:53:07

maria1980 napisał(a):

ziolko napisał(a):

Miałam 2 paragony na konkurs Wedla w c4. Jeden wykorzystałam a po drugi specjalnie pojechałam, bo wpadło mi do głowy "super" zgłoszenie. Przyjechałam z zakupami, wzięłam się za domową robotę i nie wysłałam. Wczoraj patrzyłam na kończące się konkursy i chyba opanowała mnie nagła ślepota i skleroza, że zapomniałam o wysłaniu zgłoszenia. Dziś rano budzę się i zastanawiam się, do kiedy trwa konkurs. Sprawdzam i... no tak. Skończył się wczoraj.  emotka emotka

Ja poszłam specjalnie po chrupki Star. 

To ja miałem tak samo ale z Karnawałem Kinder emotka  byłem przekonany, że do końca lutego, a on śmiał się skończyć w niedzielę emotka
I mimo, że prowadzę swoją tabelkę to akurat tego konkursu tam nie wpisałem i dwa paragony przepadły emotka

Przydałby się wątek podobny do "na co czekamy" o kończących się konkursach emotka
Poniżej wycinek mojej tabelki, gdzie po wpisaniu dat wszystko samo się liczy i koloruje emotka

maria1980

#6847343 Napisano: 01.03.2022 19:55:50
adamo86 napisał(a):

maria1980 napisał(a):

ziolko napisał(a):

Miałam 2 paragony na konkurs Wedla w c4. Jeden wykorzystałam a po drugi specjalnie pojechałam, bo wpadło mi do głowy "super" zgłoszenie. Przyjechałam z zakupami, wzięłam się za domową robotę i nie wysłałam. Wczoraj patrzyłam na kończące się konkursy i chyba opanowała mnie nagła ślepota i skleroza, że zapomniałam o wysłaniu zgłoszenia. Dziś rano budzę się i zastanawiam się, do kiedy trwa konkurs. Sprawdzam i... no tak. Skończył się wczoraj.  emotka emotka

To ja miałem tak samo ale z Karnawałem Kinder emotka  byłem przekonany, że do końca lutego, a on śmiał się skończyć w niedzielę emotka I mimo, że prowadzę swoją tabelkę to akurat tego konkursu tam nie wpisałem i dwa paragony przepadły emotka

Przydałby się wątek podobny do "na co czekamy" o kończących się konkursach emotka
Poniżej wycinek mojej tabelki, gdzie po wpisaniu dat wszystko samo się liczy i koloruje emotka

Tabelki na zielono , żółto i oby nie często na czerwono mam w pracy emotka   nie przenoszę tego do domu , wystarczy ,ze 10 godzin dziennie mam „ uporządkowane” i „ wytyczone celami  „ , w konkursach zawsze lecę na żywioł emotka (czasem z falą , czasem coś się spali )
odskocznia …a tu zawsze można zajrzeć w kończące się … 

magdalena-chili

#6847344 Napisano: 01.03.2022 20:00:42
adamo86 napisał(a):

To ja miałem tak samo ale z Karnawałem Kinder emotka  byłem przekonany, że do końca lutego, a on śmiał się skończyć w niedzielę emotka I mimo, że prowadzę swoją tabelkę to akurat tego konkursu tam nie wpisałem i dwa paragony przepadły emotka

Wow. Szacunek za Excela emotka emotka , i formatowanie warunkowe, śmiem wątpić czy nawet niektóre agencje mają to tak rozpisane.... 
2 brucee, notta 0

glena

#6847348 Napisano: 01.03.2022 20:20:59
adamo86 napisał(a):

Myślałam, że tylko ja mam całe życie w exceluemotka a tu okazuje się, że moje tabelki, to jakiś żart emotka  jesteś moim excelowym mistrzem. normalnie zawiesiłam się na tej stronie i patrzę na to dzieło sztuki w niemym zachwycie
1 brucee 0

iwona0103

#6847359 Napisano: 01.03.2022 21:33:31

glena napisał(a):

adamo86 napisał(a):

To ja miałem tak samo ale z Karnawałem Kinder emotka  byłem przekonany, że do końca lutego, a on śmiał się skończyć w niedzielę emotka I mimo, że prowadzę swoją tabelkę to akurat tego konkursu tam nie wpisałem i dwa paragony przepadły emotka Przydałby się wątek podobny do "na co czekamy" o kończących się konkursach emotka

Myślałam, że tylko ja mam całe życie w exceluemotka a tu okazuje się, że moje tabelki, to jakiś żart emotka  jesteś moim excelowym mistrzem. normalnie zawiesiłam się na tej stronie i patrzę na to dzieło sztuki w niemym zachwycie

Mam dokładnie takie same odczucia. Rewelacja! emotka emotka emotka

ooo pokażę rodzinie, bo śmieją się, że chyba tylko ja mam WSZYSTKO w excelu emotka
1 brucee 0

adamo86

#6847360 Napisano: 01.03.2022 21:34:03
maria1980 napisał(a):

adamo86 napisał(a):

maria1980 napisał(a):

ziolko napisał(a):

To ja miałem tak samo ale z Karnawałem Kinder emotka  byłem przekonany, że do końca lutego, a on śmiał się skończyć w niedzielę emotka I mimo, że prowadzę swoją tabelkę to akurat tego konkursu tam nie wpisałem i dwa paragony przepadły emotka Przydałby się wątek podobny do "na co czekamy" o kończących się konkursach emotka

Tabelki na zielono , żółto i oby nie często na czerwono mam w pracy emotka   nie przenoszę tego do domu , wystarczy ,ze 10 godzin dziennie mam „ uporządkowane” i „ wytyczone celami  „ , w konkursach zawsze lecę na żywioł emotka (czasem z falą , czasem coś się spali )

Co kto lubi emotka  dla mnie to akurat jedna z odskoczni i relaks mimo, że mam to na co dzień w pracy emotka
Poza tym kto by to spamiętał wszystko? 
A tak minuta uzupełniania przy nowym konkursie i wszystko jak na dłoni emotka

Co nie zmienia faktu, że wkurzyłem się na siebie przez ten Kinder emotka  żeby pozostać w temacie.

iwona0103

#6847361 Napisano: 01.03.2022 21:39:15
adamo86 napisał(a):

maria1980 napisał(a):

adamo86 napisał(a):

maria1980 napisał(a):

ziolko napisał(a):

To ja miałem tak samo ale z Karnawałem Kinder emotka  byłem przekonany, że do końca lutego, a on śmiał się skończyć w niedzielę emotka I mimo, że prowadzę swoją tabelkę to akurat tego konkursu tam nie wpisałem i dwa paragony przepadły emotka Przydałby się wątek podobny do "na co czekamy" o kończących się konkursach emotka Poniżej wycinek mojej tabelki, gdzie po wpisaniu dat wszystko samo się liczy i koloruje emotka

Co kto lubi emotka  dla mnie to akurat jedna z odskoczni i relaks mimo, że mam to na co dzień w pracy emotka

Co nie zmienia faktu, że wkurzyłem się na siebie przez ten Kinder emotka  żeby pozostać w temacie. 

W moim excelu kolorki są w tabelce z podsumowaniem miesięcy (osobno dla wartości i ilości), oczywiście odnoszącej się za pomocą formuł do innej zakładki ze szczegółami emotka

maria1980

#6847362 Napisano: 01.03.2022 21:47:47
adamo86 napisał(a):

maria1980 napisał(a):

adamo86 napisał(a):

maria1980 napisał(a):

ziolko napisał(a):

To ja miałem tak samo ale z Karnawałem Kinder emotka  byłem przekonany, że do końca lutego, a on śmiał się skończyć w niedzielę emotka I mimo, że prowadzę swoją tabelkę to akurat tego konkursu tam nie wpisałem i dwa paragony przepadły emotka Przydałby się wątek podobny do "na co czekamy" o kończących się konkursach emotka Poniżej wycinek mojej tabelki, gdzie po wpisaniu dat wszystko samo się liczy i koloruje emotka

Haha emotka  No na pewno emotka   Zawsze możesz zjeść kindera ,żeby się „odwkurzyć” emotka  
1 brucee 0

kalmia86

#6847532 Napisano: 02.03.2022 14:01:01
Kupiłam wczoraj BREF w Biedronce. Jakież było moje zaskoczenie, że konkurs dotyczy tylko sklepów C4 (i to wybranych!). Bardzo proszę, jeśli konkurs dotyczy tylko wybranych sklepów wrzucajcie to w opis konkursu! Na stronę wczoraj weszłam - tam też brak info że dotyczy Carrefour... Dopiero w regulaminie zapis... Mam nauczkę - czytać regulaminy. Nie sugerować się opisami i nawet stroną...

zielonaszpilka

#6847534 Napisano: 02.03.2022 14:09:07
kalmia86 napisał(a):

Kupiłam wczoraj BREF w Biedronce. Jakież było moje zaskoczenie, że konkurs dotyczy tylko sklepów C4 (i to wybranych!). Bardzo proszę, jeśli konkurs dotyczy tylko wybranych sklepów wrzucajcie to w opis konkursu! Na stronę wczoraj weszłam - tam też brak info że dotyczy Carrefour... Dopiero w regulaminie zapis... Mam nauczkę - czytać regulaminy. Nie sugerować się opisami i nawet stroną...

Dobrze czytać też komentarze do konkursu. Tam było info, że tylko wybrane c4, ale zgadzam się, że powinno być w opisie

fan-mandaryny

#6847739 Napisano: 03.03.2022 13:58:28
Wkurzyłem się na koleżankę, która zwlekała ze znalezieniem paragonu na konkurs Persila.
Właściwie to najbardziej wkurzony jestem na siebie (emotka moralniak), że sam rzucam wszystko, gdy ktoś czegoś potrzebuję i lecę jak głupi z pomocą, przysługą. A jak już jestem całkowicie pochłonięty, to odpisuję, że odezwę się i nie zostawiam wiadomości bez odpowiedzi. Na szczęście jeden paragon już zgłosiłem, ale drugi paragon "szukała" (?) i (jak widać) nie znalazła.
Pech chciał, że (jak koleżanka twierdzi) nie może znaleźć, ale wszystko wskazuje, że zwyczajnie olała sprawę, mimo, że mówiłem kilka dni temu, że paragon mogę zgłosić tylko do 2.03.
0 0

agakaz2

#6847757 Napisano: 03.03.2022 14:57:34
cb656 napisał(a):

kalmia86 napisał(a):

Bardzo proszę, jeśli konkurs dotyczy tylko wybranych sklepów wrzucajcie to w opis konkursu! Dopiero w regulaminie zapis... Mam nauczkę - czytać regulaminy. Nie sugerować się opisami i nawet stroną...

emotka
Też mnie wkurzają opisy zawierające fragmenty totalnie nieistotne, które śmiało można sobie pominąć.
Najwięcej opisów to kopiuj/wklej, choć czasami wystarczy napisać jedno zdanie od siebie, które zawiera najistotniejsze informacje.

dzis dodawałam konkurs chciałam poprawić kosmetycznie a tu pyk i komentarz konkurs dodany. jak mam zmienić jak zniknęło wkurzyło mnie
0 0