Nasz serwis prowadzony przez Adriana Pionkę wraz naszymi partnerami wymienionymi w Polityce
Prywatności wykorzystuje pliki cookies zapisywane na Twoim urządzeniu i inne technologie do
zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu personalizowania treści i reklam oraz analizowania
ruchu na stronie i w Internecie.
Przetwarzanie danych jest uzasadnione z uwagi na nasze usprawiedliwione potrzeby, co obejmuje między
innymi konieczność zapewnienia bezpieczeństwa usługi (np. sprawdzenie, czy do Twojego konta nie
loguje się nieuprawniona osoba), dokonanie pomiarów statystycznych, ulepszania naszych usług i
dopasowania ich do potrzeb i wygody użytkowników (np. personalizowanie treści w usługach) jak
również prowadzenie marketingu i promocji własnych usług Administratora. Dane te są przetwarzane do
czasu istnienia uzasadnionego interesu lub do czasu złożenia przez Ciebie sprzeciwu wobec
przetwarzania.
Dane osobowe będą przekazywane wyłącznie naszym podwykonawcom, tj. dostawcom usług informatycznych
i/lub partnerom wymienionym w
Polityce
Prywatności.
Przysługuje Ci prawo żądania dostępu do treści danych osobowych, ich sprostowania, usunięcia oraz
prawo do ograniczenia ich przetwarzania. Ponadto także prawo do cofnięcia zgody w dowolnym momencie
bez wpływu na zgodność z prawem przetwarzania, prawo do przenoszenia danych oraz prawo do wniesienia
sprzeciwu wobec przetwarzania danych osobowych. Posiadasz prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu
Ochrony Danych Osobowych.
@gnieszk@
Postów 3319
Data rejestracji 05.12.2015
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Zwycięzcy to przegrani, którzy spróbowali o jeden raz więcej
cb656
Postów 1776
Data rejestracji 02.08.2021
Punkty karne 0
Konkursy dodane 5
Humanistyczne spojrzenie na świat każe uznać, że słuszne jest odrzucenie wszelkich uprzedzeń.
Jednakże nie można zapomnieć o EMOCJACH, które rządzą ludzkimi umysłami.
A realia są takie, że prosty lud kieruje się głównie pierwotnymi, prymitywnymi uprzedzeniami.
Co oznacza "prosty lud"? Ano tę statystyczną większość, która zgodnie z zasadą Pareto, stanowi 80% całości. Pozostałe 20% to "elita". Elita intelektualna, kulturalna, która potrafi wznieść się ponad prymitywne uprzedzenia.
Co z tego, że jakieś jednostki mają szersze horyzonty, kiedy społeczności w swojej masie hołduje jednak filozofii mściwej zemsty? Jak Kuba Bogu, tak Bóg Kubie. Oko za oko, ząb za ząb.
Nie da się znaleźć wspólnego mianownika porozumienia, gdy każdy "większość" społeczeństwa (ta głośniejsza oczywiście) zawsze jest w stanie wykazać jakąś OSOBISTĄ krzywdę w odniesieniu do jakiejś grupy. Żydów, Niemców, Ruskich, Ukraińców, hitlerowców...
W historii świata przeważają akty agresji. I ZAWSZE jakaś grupa na tym cierpi.
Spuśćmy zasłonę miłosierdzia nad przeszłością? Ne, ne, ne. Nie da się.
Ja do dziś nie wybaczę Stalinowi i Ruskim jak pokrzywdził moją RODZINĘ. No nie i już!
...i takie argumenty znajdzie każdy w swoim własnym universum.
Amen.
W życiu porządnego człowieka ważne jest, by nie grzeszyć. Ja na przykład nie grzeszę ani urodą, ani rozumem. Nie aspiruję do uznania moich stwierdzeń za absolutne, w pełni obiektywne. Nie oczekuję ślepej mi ufności, czy obdarzenia mnie autorytetem. Deklaruję, że staram się pisać szczerze, choć diagnozuję tę szczerość wyłącznie moim niedoskonałym rozpoznaniem.
kuleczkar
Postów 356
Data rejestracji 08.08.2018
Punkty karne 1
Konkursy dodane
Claudia77
Postów 2165
Data rejestracji 19.05.2014
Punkty karne 0
Konkursy dodane 1
@gnieszk@
Postów 3319
Data rejestracji 05.12.2015
Punkty karne 0
Konkursy dodane
https://www.media...l/ryby-katadromiczne
http://biologiczn...tadromiczne.html?m=1
Wypowiedź była edytowana 1 raz.
ziolko
Postów 10261
Data rejestracji 06.01.2006
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Przyjechałam z zakupami, wzięłam się za domową robotę i nie wysłałam.
Wczoraj patrzyłam na kończące się konkursy i chyba opanowała mnie nagła ślepota i skleroza, że zapomniałam o wysłaniu zgłoszenia. Dziś rano budzę się i zastanawiam się, do kiedy trwa konkurs. Sprawdzam i... no tak. Skończył się wczoraj.
cb656
Postów 1776
Data rejestracji 02.08.2021
Punkty karne 0
Konkursy dodane 5
I tak oto Agnieszka odarła ze złudzeń świat czyichś marzeń...
maria1980
Postów 2986
Data rejestracji 03.01.2010
Punkty karne 0
Konkursy dodane
adamo86
Postów 3166
Data rejestracji 05.09.2021
Punkty karne 0
Konkursy dodane
I mimo, że prowadzę swoją tabelkę to akurat tego konkursu tam nie wpisałem i dwa paragony przepadły
Przydałby się wątek podobny do "na co czekamy" o kończących się konkursach
Poniżej wycinek mojej tabelki, gdzie po wpisaniu dat wszystko samo się liczy i koloruje
Kiedyś chciałem zostać łowcą burz i tornad... dzisiaj poluję na nagrody - podobne emocje!
maria1980
Postów 2986
Punkty karne 0
Konkursy dodane
odskocznia …a tu zawsze można zajrzeć w kończące się …
Wypowiedź była edytowana 2 razy.
magdalena-chili
Postów 1080
Data rejestracji 02.03.2019
Punkty karne 0
Konkursy dodane
glena
Postów 812
Data rejestracji 31.03.2016
Punkty karne 0
Konkursy dodane
iwona0103
Postów 2420
Data rejestracji 04.11.2008
Punkty karne 0
Konkursy dodane 5
adamo86
Postów 3166
Data rejestracji 05.09.2021
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Poza tym kto by to spamiętał wszystko?
A tak minuta uzupełniania przy nowym konkursie i wszystko jak na dłoni
Co nie zmienia faktu, że wkurzyłem się na siebie przez ten Kinder żeby pozostać w temacie.
iwona0103
Postów 2420
Data rejestracji 04.11.2008
Punkty karne 0
Konkursy dodane 5
Wypowiedź była edytowana 1 raz.
maria1980
Postów 2986
Punkty karne 0
Konkursy dodane
kalmia86
Postów 1256
Data rejestracji 11.12.2017
Punkty karne 0
Konkursy dodane 1
zielonaszpilka
Postów 3074
Data rejestracji 23.06.2008
Punkty karne 0
Konkursy dodane
fan-mandaryny
Postów 1351
Data rejestracji 05.07.2021
Punkty karne 0
Konkursy dodane 3
Właściwie to najbardziej wkurzony jestem na siebie ( moralniak), że sam rzucam wszystko, gdy ktoś czegoś potrzebuję i lecę jak głupi z pomocą, przysługą. A jak już jestem całkowicie pochłonięty, to odpisuję, że odezwę się i nie zostawiam wiadomości bez odpowiedzi. Na szczęście jeden paragon już zgłosiłem, ale drugi paragon "szukała" (?) i (jak widać) nie znalazła.
Pech chciał, że (jak koleżanka twierdzi) nie może znaleźć, ale wszystko wskazuje, że zwyczajnie olała sprawę, mimo, że mówiłem kilka dni temu, że paragon mogę zgłosić tylko do 2.03.
Wypowiedź była edytowana 2 razy.
agakaz2
Postów 7003
Data rejestracji 07.05.2017
Punkty karne 0
Konkursy dodane 7
dzis dodawałam konkurs chciałam poprawić kosmetycznie a tu pyk i komentarz konkurs dodany. jak mam zmienić jak zniknęło wkurzyło mnie
Gram by spełniać marzenia.