Reklama na e-Konkursy.info

Wkurza mnie...

byekitty

#6844509 Napisano: 15.02.2022 09:16:56
monisss napisał(a):

to ,że np jest konkurs napisz coś tam coś a ktoś wstawia filmik jak śpiewa .. no heloł ?! 

już samo zdjęcie jest przegięciem i nie powinno być brane pod uwagę - duża wina tu jest też jury, że w ogóle bierze je pod uwagę i "doceniają wkład włożony w zgłoszenie". bo, że ludzie chcą zwiększyć swoje szanse, to dość... atawistyczne emotka

Dlatego gdy jest dobry konkurs z niepublikowanymi wynikami i zamierzam w nim wziąć udział, ZAWSZE najpierw piszę maila z pytaniem, czy oprócz tekstu jury będzie patrzeć na dodatki. To już ich niejako "przygotowuje" na to, co będzie. Jeśli dostaję odpowiedź, że tylko tekst, trochę mnie to uspokaja, ale na końcu i tak nie wiadomo. Wiadomo natomiast, że stare agencje nie dają się robić takimi sztuczkami, gorzej jak konk organizuje producent.

stokrotka238

#6844524 Napisano: 15.02.2022 10:23:16
monisss napisał(a):

to ,że np jest konkurs napisz coś tam coś a ktoś wstawia filmik jak śpiewa .. no heloł ?! 

To, że wstawia, to nic, gorzej jak wygrywa takim czymś wrr
1 monisss 0

fineessa

#6844538 Napisano: 15.02.2022 11:22:25
monisss napisał(a):

To jest najgorsze co może byc szczególnie gdy zostaje nagrodzony przy tych wszystkich regulaminowych zgłoszeniach 
1 monisss 0

edzia21

#6844540 Napisano: 15.02.2022 11:45:02
incendio12 napisał(a):

ikropka napisał(a):

nikos napisał(a):

anaesth napisał(a):

Mi to by się przydało po prostu Intermarche, może być bez kas samoobsługowych emotka  

To samo pomyślałam emotka

U mnie też brak, a konkursy fajne

Ja mieszkam we Wrocławiu i są tu chyba wszystkie sieci sklepów, o jakich można pomarzyć, z wyjątkiem właśnie Intermarche  emotka  Żeby w takim dużym mieście nie było chociaż jednego, skandal  emotka

Oj tak, Wrocław żąda ITM! emotka
Ale przynajmniej Teściowa uradowana...bo częściej do Świdnicy wbijamy z lubym. A tam dwa interki - hulaj dusza. emotka

banka-manka

#6844547 Napisano: 15.02.2022 12:05:19
monisss napisał(a):

Dość świeża sprawa, konkurs Wilkinson w Hebe. Konkurs na odpowiedź w max 250 znakach. Zgłoszenia mimo, że promocyjny na FB w formie komentarza. 
A pod postem co za kwiatki? A no słodkie fotki zakonnych par, czy walentynkowych aranżacji. A i filmik!
EDIT: Zamiast zakochanych słownik zmienił na zakonnych, chyba zostawię emotka
Wyników nie było jeszcze, jestem ciekawa jak to będzie rozegrane.
Organizator to Graf, mam nadzieje, że będzie regulaminowo.

magdalena-chili

#6844549 Napisano: 15.02.2022 12:09:41
banka-manka napisał(a):

monisss napisał(a):

Dość świeża sprawa, konkurs Wilkinson w Hebe. Konkurs na odpowiedź w max 250 znakach. Zgłoszenia mimo, że promocyjny na FB w formie komentarza. A pod postem co za kwiatki? A no słodkie fotki zakonnych par, czy walentynkowych aranżacji. A i filmik!
Wyników nie było jeszcze, jestem ciekawa jak to będzie rozegrane.

nie kumam, to  cwaniactwo, że niby się bardziej staram, czy raczej nieczytanie regulaminu (ba, niezrozumienie prostego komunikatu, bo 250 znaków to nijak się ma do zdjęcia rodem ze ślubnego planu)?

banka-manka

#6844550 Napisano: 15.02.2022 12:14:27
magdalena-chili napisał(a):

banka-manka napisał(a):

monisss napisał(a):

Dość świeża sprawa, konkurs Wilkinson w Hebe. Konkurs na odpowiedź w max 250 znakach. Zgłoszenia mimo, że promocyjny na FB w formie komentarza. A pod postem co za kwiatki? A no słodkie fotki zakonnych par, czy walentynkowych aranżacji. A i filmik!Wyników nie było jeszcze, jestem ciekawa jak to będzie rozegrane.

nie kumam, to  cwaniactwo, że niby się bardziej staram, czy raczej nieczytanie regulaminu (ba, niezrozumienie prostego komunikatu, bo 250 znaków to nijak się ma do zdjęcia rodem ze ślubnego planu)?

U jednych pewnie cwaniactwo, u drugich nie czytanie regulaminu. Bo oprócz zdjęcia elaborat na tryliard znaków. 
A tam gdzie znaki regulaminowe, myślę że próba pokazania, że ,ja mogę lepiej!’. 

banka-manka

#6844553 Napisano: 15.02.2022 12:19:32
cb656 napisał(a):

banka-manka napisał(a):

Dość świeża sprawa, konkurs Wilkinson w Hebe. Konkurs na odpowiedź w max 250 znakach. Zgłoszenia mimo, że promocyjny na FB w formie komentarza. A pod postem co za kwiatki? A no słodkie fotki zakonnych par...

Ale takie bardziej grzeczne, czy takie raczej niegrzeczne te fotki? emotka

Polecam zajrzeć pod post. Bo znajdą się i takie ujęcia prosto z łóżka emotka  
1 cb656 0

cb656

#6844555 Napisano: 15.02.2022 12:24:08
stokrotka238 napisał(a):

monisss napisał(a):

Zauważ proszę, że tak robią nie jakieś przypadkowe świeżynki, mugole, a właśnie te nazwiska, które często można znaleźć na konkursowych stronach. Nazwijmy ich: "zawodowcy" wyznający zasadę, że tylko skuteczność się liczy, nie jakieś gupie zasady. emotka
Aż kusi, by zacytować Gogola:
"Z CZEGO SIĘ ŚMIEJECIE?! SAMI Z SIEBIE SIĘ ŚMIEJECIE!"
emotka

nanajka81

#6844558 Napisano: 15.02.2022 12:32:15
cb656 napisał(a):

stokrotka238 napisał(a):

monisss napisał(a):

Zauważ proszę, że tak robią nie jakieś przypadkowe świeżynki, mugole, a właśnie te nazwiska, które często można znaleźć na konkursowych stronach. Nazwijmy ich: "zawodowcy" wyznający zasadę, że tylko skuteczność się liczy, nie jakieś gupie zasady. emotka Aż kusi, by zacytować Gogola:
"Z CZEGO SIĘ ŚMIEJECIE?! SAMI Z SIEBIE SIĘ ŚMIEJECIE!"
emotka

no niestety, to jest obecny konkursowy świat - trzeba się w nim wyróżnić bo nijakość jest omijana. Eseje, wiersze, rymy, piosenki, filmiki, mieszana czcionka, historie w które trudno uwierzyć - wszystko to ma większą szansę niż szczera, krótka odpowiedź.

gosiak351

#6844680 Napisano: 15.02.2022 23:12:44
nanajka81 napisał(a):

cb656 napisał(a):

stokrotka238 napisał(a):

monisss napisał(a):

Zauważ proszę, że tak robią nie jakieś przypadkowe świeżynki, mugole, a właśnie te nazwiska, które często można znaleźć na konkursowych stronach. Nazwijmy ich: "zawodowcy" wyznający zasadę, że tylko skuteczność się liczy, nie jakieś gupie zasady. emotka Aż kusi, by zacytować Gogola:"Z CZEGO SIĘ ŚMIEJECIE?! SAMI Z SIEBIE SIĘ ŚMIEJECIE!"
emotka

no niestety, to jest obecny konkursowy świat - trzeba się w nim wyróżnić bo nijakość jest omijana. Eseje, wiersze, rymy, piosenki, filmiki, mieszana czcionka, historie w które trudno uwierzyć - wszystko to ma większą szansę niż szczera, krótka odpowiedź.

niestety śpiewanie jest skuteczne, sama się zastanawiałam, kiedy nagroda było coś czego bardzo potrzebowałam a akutrat nie miałam kasy, ale ostatecznie się wstydziłam
0 0

cudaczek121

#6844681 Napisano: 15.02.2022 23:37:26
fineessa napisał(a):

monisss napisał(a):

To jest najgorsze co może byc szczególnie gdy zostaje nagrodzony przy tych wszystkich regulaminowych zgłoszeniach 

To od razu powinna być dyskwalifikacja za niezrozumienie polecenia. W końcu napisz, to znaczy napisz, a nie dodaj zdjęcie czy zrób grającą makietę 

nanajka81

#6844696 Napisano: 16.02.2022 06:57:10
cudaczek121 napisał(a):

fineessa napisał(a):

monisss napisał(a):

To od razu powinna być dyskwalifikacja za niezrozumienie polecenia. W końcu napisz, to znaczy napisz, a nie dodaj zdjęcie czy zrób grającą makietę 

ludzie próbują brać na kreatywność i często im się to udaje nawet jak temat brzmi "napisz". Jak patrzę po wygranych wpisach na FB to wygrywają głównie wyróżniające się wypowiedzi, zwykłe choć fajne są bez szans.

paula9891

#6844700 Napisano: 16.02.2022 08:34:45
cudaczek121 napisał(a):

Niby tak, ale... Jeśli jest tekst i dodatkowo ktoś nagrał film, jak go zaśpiewał?
Równie dobrze mogą napisać, że wygrał sam tekst, a filmu nie brali pod uwagę.
Walka z wiatrakami.
1 byekitty 0

byekitty

#6844703 Napisano: 16.02.2022 08:39:58
wystarczyłby jeden mały zapis w regulaminie: "zgłoszenie konkursowe o ilości znaków przekraczającej regulaminową i/lub dodanie do niego zdjęcia, grafiki bądź filmu skutkuje dyskwalifikacją zgłoszenia w całości".

fajnie robią duże agencje socialowe (czasem) każąc wrzucić screena jakiegoś ich filmiku, który jest pod tekstem z zaproszeniem do konkursu. Wrzucając screena zostaje już tylko miejsce na tekst emotka  /wiem, wiem, że da się w komciach, ale zauważyłam, że to działa.

nanajka81

#6844706 Napisano: 16.02.2022 08:51:52
byekitty napisał(a):

wystarczyłby jeden mały zapis w regulaminie: "zgłoszenie konkursowe o ilości znaków przekraczającej regulaminową i/lub dodanie do niego zdjęcia, grafiki bądź filmu skutkuje dyskwalifikacją zgłoszenia w całości".fajnie robią duże agencje socialowe (czasem) każąc wrzucić screena jakiegoś ich filmiku, który jest pod tekstem z zaproszeniem do konkursu. Wrzucając screena zostaje już tylko miejsce na tekst emotka  /wiem, wiem, że da się w komciach, ale zauważyłam, że to działa.

tylko że często organizatorzy nie trzymają się tego co mają w regulaminie. Zadanie "dokończ krótko zdanie" a wygrywają eseje na pół kilometra... Albo wierszyki... 
0 0

cb656

#6844707 Napisano: 16.02.2022 08:59:06
cudaczek121 napisał(a):

fineessa napisał(a):

monisss napisał(a):

to, że np jest konkurs napisz coś tam coś, a ktoś wstawia filmik jak śpiewa... no heloł?! 

To jest najgorsze co może być, szczególnie gdy zostaje nagrodzony przy tych wszystkich regulaminowych zgłoszeniach.

...i aby pomóc Organizatorom w doprowadzeniu do końca tej ciekawej propozycji, należy zgłaszać PUBLICZNIE (czyli w formie komentarza do nieregulaminowego wpisu, a nie w prywatnej wiadomości, której nikt inny nie zobaczy, a Organizator może przeoczyć lub - nie bójmy się powiedzieć tego otwarcie - wręcz olać). 
Od zawsze stoję na stanowisku, że publiczny pręgierz i ośmieszenie winowajcy to najlepsza z możliwych kar. Lepsza nawet od obcinania rąk, bo taki uparciuch to może złośliwie wsadzić ołówek do nosa i stukać nim po klawiaturze, byle tylko stworzyć pracę, która pozostawi regulaminowe prace innych w tyle. emotka
To co, ktoś się następnym razem odważy tak postąpić pod własnym nazwiskiem, czy tylko tak będzie się żalił na jakimś odległym od konkursu forum? emotka emotka emotka emotka
1 sabaka 0

sylzab2294

#6844708 Napisano: 16.02.2022 09:02:07
cudaczek121 napisał(a):

fineessa napisał(a):

monisss napisał(a):

Pod postem wilkinsona, to połowa powinna być odrzucona, bo albo dłuższe teksty niż wymagane 250znaków, albo dodatkowo fotki, filmiki....
2 monisss, joan 0

gosiak351

#6844712 Napisano: 16.02.2022 09:12:47
nanajka81 napisał(a):

byekitty napisał(a):

wystarczyłby jeden mały zapis w regulaminie: "zgłoszenie konkursowe o ilości znaków przekraczającej regulaminową i/lub dodanie do niego zdjęcia, grafiki bądź filmu skutkuje dyskwalifikacją zgłoszenia w całości".fajnie robią duże agencje socialowe (czasem) każąc wrzucić screena jakiegoś ich filmiku, który jest pod tekstem z zaproszeniem do konkursu. Wrzucając screena zostaje już tylko miejsce na tekst emotka  /wiem, wiem, że da się w komciach, ale zauważyłam, że to działa.

tylko że często organizatorzy nie trzymają się tego co mają w regulaminie. Zadanie "dokończ krótko zdanie" a wygrywają eseje na pół kilometra... Albo wierszyki... 

a bardzo często te wierszyki i zdjecia się powtarzają w różnych konkursach, nie sa pisane na ten konkretny konkurs
0 0

kasiaj110

#6844714 Napisano: 16.02.2022 09:18:43
Wkurza mnie że w mojej 🐞 brak grześków . 
Wkurza mnie ciągle dzwoniący telefon- lista zablokowanych nr rośnie. Czasem nie wyświetla mi się że spam więc odbiorę- fotowoltaika,  zdrowie, majtki i sama nie wiem co jeszcze!
Z jeden strony chociaż "oni" chętni do mnie zadzwonić jak z konkursów zero 😉