Reklama na e-Konkursy.info

Wkurza mnie...

moskala22

#6840346 Napisano: 25.01.2022 20:38:09
zezowaty_kot napisał(a):

moskala22 napisał(a):

edi999a napisał(a):

Wraca zdalne nauczanie...

Jak mnie to wkur***, zwłaszcza że jeden syn ma zdalne (6 klasa), a drugi chodzi do szkoły (4klasa)

Jeśli mam wybierać zdalne nauczanie kontra ciągłe kwarantanny, to wybieram zdalne, bo finalnie dzieciak i tak uczy się przy komputerze, ale przynajmniej po lekcjach może wyjść z domu.

U nas odpukać póki co w szkole nie było kwarantanny od lutego 2020 ale kończymy ferie wiec zobaczymy co teraz będzie sie działo. Ale dziś w domu już wojna bo „dlaczego Kuba nie musi iść od szkoły od poniedziałku????” No a starszy tylko uśmiecha się prowokująco i zaraz kłótnia gotowa 
1 mia 0

anaesth

#6840354 Napisano: 25.01.2022 21:38:08
paula9891 napisał(a):

Mnie wkurza to, że mam powiadomienia z tego wątku 🤨 Mogę to jakoś wyłączyć?

Powinno się dać, o tu po prawej emotka (tylko powinnaś mieć napis "anuluj powiadomienia")

0 0

peppa7

#6840355 Napisano: 25.01.2022 21:41:52
moskala22 napisał(a):

zezowaty_kot napisał(a):

moskala22 napisał(a):

edi999a napisał(a):

Jak mnie to wkur***, zwłaszcza że jeden syn ma zdalne (6 klasa), a drugi chodzi do szkoły (4klasa)

Jeśli mam wybierać zdalne nauczanie kontra ciągłe kwarantanny, to wybieram zdalne, bo finalnie dzieciak i tak uczy się przy komputerze, ale przynajmniej po lekcjach może wyjść z domu.

U nas odpukać póki co w szkole nie było kwarantanny od lutego 2020 ale kończymy ferie wiec zobaczymy co teraz będzie sie działo. Ale dziś w domu już wojna bo „dlaczego Kuba nie musi iść od szkoły od poniedziałku????” No a starszy tylko uśmiecha się prowokująco i zaraz kłótnia gotowa 

U nas ta sama kombinacja wiekowa, z tym, że teraz oboje do piątku mają kwarantannę. Młodszy się cieszy, że w poniedziałek wraca do szkoły,  a starsza przeżywa, że nie idzie. A ja się cieszę, że chociaż jedno idzie, bo będzie cisza w domu emotka
0 0

emanuela24

#6840359 Napisano: 25.01.2022 22:25:39
moskala22 napisał(a):

zezowaty_kot napisał(a):

moskala22 napisał(a):

edi999a napisał(a):

No to fart, albo mała szkoła . Mój syn na kwarantannie emotka  w jego szkole na kwarantannie 16 klas. W szkole koleżanki córki 17 klas w kwarantannie. Inna koleżanka to się już śmieje że jej córka więcej w kwarantannie niż w szkole.
Ja sie bardzo cieszę że będzie zdalne i skończą się kwarantanny emotka  Mój syn w 8 klasie zdalne bardzo chwalił ( myślę że to zasługa nauczycieli, bo sama kilka razy jak miałam czas podsłuchiwałam lekcje emotka  i nauczyciele u syna w szkole zdali na medal). Młody był zadowolony, bo nikt nie przeszkadzał w trakcie lekcji. Z kim chciał to się spotkał po lekcjach, więc kontaktów z dzieciakami mu nie brakowało.

paula9891

#6840360 Napisano: 25.01.2022 22:29:16
anaesth napisał(a):

paula9891 napisał(a):

Mnie wkurza to, że mam powiadomienia z tego wątku 🤨 Mogę to jakoś wyłączyć?

Powinno się dać, o tu po prawej emotka (tylko powinnaś mieć napis "anuluj powiadomienia")

Oooo dziękuję 🥰 
1 monisss 0

kalmia86

#6840385 Napisano: 26.01.2022 09:12:40
wkurza mnie moja niemoc w wygraniu piniaty...

emanuela24

#6840408 Napisano: 26.01.2022 10:12:15
A ja chciałam wrócić do mojej wypowiedzi odnosnie zdalnych i kwarantanny. Właśnie się dowiedziałam że syn ma podwójna kwarantanne emotka  to już jaja są emotka  Na szczęście zmieniły się przepisy i ta 2 nie przedłuży mu pierwszej (pierwsza do 30 stycznia, druga do 28 stycznia). 
Jak dobrze że zrobili te zdalne. W lutym bedzie mógł wyjść z domu.
1 mia 0

missagent

#6840553 Napisano: 26.01.2022 15:15:07
Wkurza mnie camel, wpadła mi w ręce kolejna paczka fajek bez kodu... emotka Czyżby nie planowali kolejnych akcji z kodami? 
0 0

emi

#6840606 Napisano: 26.01.2022 18:42:53
cb656 napisał(a):

emi napisał(a):

O  barcza1 wie najlepiej i się nie wkurza na DC tylko na mnie emotka

No pewnie... najlepiej obarczać winą innych... emotka emotka

Nikogo nie obarczamemotka
barcza1 przepraszam, mnie też czasami w telefonie się zdarza emotka  
Wkurza mnie listopadowa pogoda w styczniu a do tego to Avanti emotka
0 0

gosiak351

#6840937 Napisano: 27.01.2022 23:57:38
naklejki za 140 emotka  

mogli napisisać, ze poniżej 10 tys emotka
0 0

nanajka81

#6840943 Napisano: 28.01.2022 08:14:50
gosiak351 napisał(a):

naklejki za 140 emotka  mogli napisisać, ze poniżej 10 tys emotka

W regulaminie pisze że są to naklejki do 140 zł... Więc skąd ten wkurz? 

anialistopad

#6840999 Napisano: 28.01.2022 13:33:15
Wkurzyłam się na super pharm. Zamówiłam sobie od nich produkty na konkurs Schwarzkopf,alweys i na to wszystko dostałam fakturę. Na cholerę mi ona.? Myślałam,że normalnie paragon dadzą. Już sobie zagrałam w konkursach. 
0 0

Astronautka

#6841001 Napisano: 28.01.2022 13:39:11
anialistopad napisał(a):

Wkurzyłam się na super pharm. Zamówiłam sobie od nich produkty na konkurs Schwarzkopf,alweys i na to wszystko dostałam fakturę. Na cholerę mi ona.? Myślałam,że normalnie paragon dadzą. Już sobie zagrałam w konkursach. 

o loterie chodzi?
0 0

anialistopad

#6841005 Napisano: 28.01.2022 13:58:37
astronautka napisał(a):

anialistopad napisał(a):

o loterie chodzi?

Tak na konkurs alweys super pharm jest u nas w bazie i loterie Schwarzkopf o włos od wygranej i fa albedo
0 0

Astronautka

#6841042 Napisano: 28.01.2022 15:32:31
anialistopad napisał(a):

astronautka napisał(a):

anialistopad napisał(a):

o loterie chodzi?

Tak na konkurs alweys super pharm jest u nas w bazie i loterie Schwarzkopf o włos od wygranej i fa albedo

Loteria o włos od wygranej w regulaminie jest informacja że faktura także jest dowodem zakupu i bierze udział w loterii jakby co

gosiak351

#6841059 Napisano: 28.01.2022 16:12:46
anialistopad napisał(a):

astronautka napisał(a):

anialistopad napisał(a):

o loterie chodzi?

Tak na konkurs alweys super pharm jest u nas w bazie i loterie Schwarzkopf o włos od wygranej i fa albedomoż

może skontaktuj się z nimi, że potrzebujesz tego paragonu
0 0

anialistopad

#6841073 Napisano: 28.01.2022 16:33:40
cb656 napisał(a):

anialistopad napisał(a):

Ale czemu się wkurzyłaś? Są dane firmy, czy osoby prywatnej? Jak prywatnej "ANIALISTOPAD", to jest zwykła faktura paragonowa dla Konsumenta, a nie VATowska dla firmy. Na nią możesz też dostać normalny paragon... Wróć! Taka faktura paragonowa jest odpowiednikiem paragonu. Gdyby nie powstał paragon, nie można by było takiej faktury wydrukować. Po prostu się upomnij.https://podatki.g...on-u-sprzedawcy.html
co do zasady, jeżeli po wydaniu paragonu wystawiana jest faktura, to podatnik (w tym wypadku SuperPharm) dołącza oryginał paragonu do egzemplarza faktury, który u niego pozostaje, czyli de facto do kopii faktury (art. 106h ust. 1 ustawy o VAT).

https://poradnikp...-faktur-do-paragonow

Tyle to i ja wiem. Oryginału nie dostałam ,a dołączyli mi fv zwykła imienna nie na firmę. Napisałam im,że potrzebuje paragon . Na razie nic nie odpowiedzieli
0 0

cudaczek121

#6841087 Napisano: 28.01.2022 16:57:26
Moja mama miała zdiagnozowany covid juz w zeszla niedziele. Wczoraj wyslala mnie do Wro na oficjalny test, bo stwierdziła, że wtedy na pewno juz mi nie wyjdzie covid i będę zwolniona z kwarantanny. No i dzisiaj przyszedł wynik- niestety nadal pozytywny.Ni to w takim razie ile czasu się covid utrzymuje w organizmie? Możliwe, że zarazilam się od mamy nie od razu tylko dopiero po kilku dniach odkąd wykryto u niej covid?
0 0

basiag

#6841121 Napisano: 28.01.2022 18:53:08
cudaczek121 napisał(a):

Moja mama miała zdiagnozowany covid juz w zeszla niedziele. Wczoraj wyslala mnie do Wro na oficjalny test, bo stwierdziła, że wtedy na pewno juz mi nie wyjdzie covid i będę zwolniona z kwarantanny. No i dzisiaj przyszedł wynik- niestety nadal pozytywny.Ni to w takim razie ile czasu się covid utrzymuje w organizmie? Możliwe, że zarazilam się od mamy nie od razu tylko dopiero po kilku dniach odkąd wykryto u niej covid?

pewnie tak, ja chorowałam wiosną, dziesiątego dnia mojej izolacji walnęło męża, też nie wiemy którego dnia złapał, choć  korzystaliśmy w tym czasie z różnych łazienek i pokoi, a mimo to ...

monisss

#6841297 Napisano: 29.01.2022 22:23:22
cudaczek121 napisał(a):

podobno i do 4 miesiecy po moze wyjsc pozytyw... roznie mowia... wspolczuje
0 0