Reklama na e-Konkursy.info

Wkurza mnie...

agaluna

#6834698 Napisano: 31.12.2021 14:48:12
Kurier DPD, który zaznacza w systemie nieobecność odbiorcy, mimo że byłam w domu o tej godzinie emotka  pewnie mój instax przez to wróci do Sulejówka...  emotka
0 0

diabkate

#6834700 Napisano: 31.12.2021 14:53:31
agaluna napisał(a):

Kurier DPD, który zaznacza w systemie nieobecność odbiorcy, mimo że byłam w domu o tej godzinie emotka  pewnie mój instax przez to wróci do Sulejówka...  emotka

Zgłoś w centrali. Ja rozumiem, że gość się na sylwestra może spieszyć, ale bez przesady...
0 0

agaluna

#6834703 Napisano: 31.12.2021 15:00:19
diabkate napisał(a):

agaluna napisał(a):

Zgłoś w centrali. Ja rozumiem, że gość się na sylwestra może spieszyć, ale bez przesady...

Dostarczyć miał wczoraj, a konsultanci pracowali do 14  emotka  Dodatkowo mam dwie sprzeczne informacje w systemie, bo mam maila, że ma być dzisiaj kolejna próba doręczenia a z drugiej strony Avanti już mi pisze, że trzeba dzwonić bo jest zwrot do oddziału, ech... 
0 0

diabkate

#6834704 Napisano: 31.12.2021 15:06:20
DPD nie podaje numeru do kuriera?
0 0

moskala22

#6834708 Napisano: 31.12.2021 15:16:03
diabkate napisał(a):

Ja mam zawsze numer w wiadomości 
0 0

agaluna

#6834709 Napisano: 31.12.2021 15:17:50
diabkate napisał(a):

Mam w mailu tylko imię kuriera, a numeru brak, więc pozostaje mi czekać emotka
1 brucee 0

diabkate

#6834710 Napisano: 31.12.2021 15:21:07
moskala22 napisał(a):

diabkate napisał(a):

No tak mi się coś kojarzyło, że dostawałam wiadomość z imieniem kuriera i jego numerem, ale nie byłam pewna, czy też w DPD takie wysyłają.
0 0

diabkate

#6834716 Napisano: 31.12.2021 15:45:46
Wkurza mnie, że mojej bliskiej okolicy nie ma wielu sklepów, gdzie mają fajne konkursy.  emotka
1 greka 0

DAIKOKU

#6834806 Napisano: 01.01.2022 12:21:15
Kurier DPD wraca z przesylkami na baze, powinien podjac kolejna probe dostarczenia albo odbior osobiscie na bazie polecam.
0 0

tereniagno

#6834873 Napisano: 01.01.2022 19:48:31
diabkate napisał(a):

moskala22 napisał(a):

diabkate napisał(a):

No tak mi się coś kojarzyło, że dostawałam wiadomość z imieniem kuriera i jego numerem, ale nie byłam pewna, czy też w DPD takie wysyłają.

DPD  wysyła wiadomość i nr tel. do kuriera.
To mi się podoba, ale z moim kurierem DPD jest spoko.
Najgorszym jest DHL-zostawia awizo w skrzynce.
Ostatnio był tak bezczelny, że zadzwonił żebym zeszła na klatkę po paczkęemotka
Oczywiście, że nie poszłam i powiedziałam, że ma przynieść do domuemotka
0 0

mampytanie

#6834879 Napisano: 01.01.2022 20:30:09
tereniagno napisał(a):

diabkate napisał(a):

moskala22 napisał(a):

diabkate napisał(a):

DPD  wysyła wiadomość i nr tel. do kuriera.To mi się podoba, ale z moim kurierem DPD jest spoko.
Najgorszym jest DHL-zostawia awizo w skrzynce.
Ostatnio był tak bezczelny, że zadzwonił żebym zeszła na klatkę po paczkęemotka
Oczywiście, że nie poszłam i powiedziałam, że ma przynieść do domuemotka

Z DHL u mnie zawsze jest e-mail i kurierzy dzwonią (lub wysyłają mi sms).
A co do wnoszenia / odbierania paczek w innym miejscu - dla mnie to nie problem, w końcu oni to też ludzie, którzy często wstają bardzo wcześnie (większość z nas wciąż jeszcze smacznie śpi), jadą na bazę, ładują paczki, potem je rozwożą, odbierają od klientów ich paczki, rozliczają się z pobrań, często do domu wracają późno. Wiem, co mówię, bo współpracuję z kilkoma firmami kurierskimi, co tydzień wysyłamy po kilkaset paczek i widzę / rozmawiam z kurierami na ten temat. Wielu z nich wstaje przed 4, by dojechać z 20-30km na bazę, a wracają po dniu pracy z bazy około godziny 17-19. Gdybym musiała zejść po paczkę, nie widziałabym zatem w tym problemu (zawsze można prosić do spotkania się w połowie klatki schodowej). 
0 0

mia

#6834886 Napisano: 01.01.2022 22:07:29
No to nam się świetnie Nowy Rok zaczął. emotka
Syn ma pozytywny wynik testu COVID. emotka Robił test w związku z planowanym przyjęciem do kliniki w Gdańsku w poniedziałek. Szlag trafił szpital i badania - nie wiadomo na jak długo.emotka O pięciu stówach wrzuconych w NFZ-owskie błoto nie wspomnę...
Nawet mi się pisać nie chce. To miał być k***a lepszy rok...emotka emotka

paula9891

#6834887 Napisano: 01.01.2022 22:14:55
mia napisał(a):

No to nam się świetnie Nowy Rok zaczął. emotka Syn ma pozytywny wynik testu COVID. emotka Robił test w związku z planowanym przyjęciem do kliniki w Gdańsku w poniedziałek. Szlag trafił szpital i badania - nie wiadomo na jak długo.emotka O pięciu stówach wrzuconych w NFZ-owskie błoto nie wspomnę...

emotka

tereniagno

#6834889 Napisano: 01.01.2022 22:24:07
Nie jestem ani złośliwa, ani zadziorna, ale to ich praca tak, jak każdego z nas.
Ale tylko DHL i Poczta Polska tak robią, że nie chce się nawet pofatygować, żeby wjechać windą,
tylko najlepiej wrzucić od razu awizo i mieć święty spokój.
A ja muszę potem iść na inne osiedle odebrać paczkę z Żabki lub na Pocztę.
U nas to na porządku dziennym, że tak robią.
Nie tylko ja narzekam, ponieważ gro ludzi na nich wyzywa,
skoro się zatrudnili, niech wykonują ją rzetelnie, a nie na tzw"odczepne".
Córka zamówiła towar i dostała sms, że będzie dostarczona w danym dniu,
więc czekała i nie wychodziła z domu. Przyjechał Pan kurier DHL i co zrobił?
Rzucił paczkę przez płot i pojechał, nawet nie pofatygował się, żeby zadzwonić domofonem do furtki.
Gdy wyszła, to kuriera już nie było. I to uważasz, że jest na miejscu i w porządku?
2 brucee, androm 0

magdalena-chili

#6834900 Napisano: 02.01.2022 10:23:53
mia napisał(a):

No to nam się świetnie Nowy Rok zaczął. emotka Syn ma pozytywny wynik testu COVID. emotka Robił test w związku z planowanym przyjęciem do kliniki w Gdańsku w poniedziałek. Szlag trafił szpital i badania - nie wiadomo na jak długo.emotka O pięciu stówach wrzuconych w NFZ-owskie błoto nie wspomnę...

Trzymajmy się wersji, że to jednak "złe MIŁEGO roku początki".... emotka  życzę zdrowia i lekkiego przejścia! emotka
2 mia, brucee 0

cudaczek121

#6834942 Napisano: 02.01.2022 14:36:05
mia napisał(a):

Dużo zdrowia dla Syna i całej rodziny!

magdalena_g

#6834967 Napisano: 02.01.2022 17:19:11
Obiecałam sobie już nie wysługiwać się rodziną przy zakupach konkursowych emotka  30.12. zakup Pepsi w ITM za 11,98 wrrr,  dziś w Auchan zakup powyżej 12 niby ok, ale zamiast Pepsi jest Cola emotka  i jeszcze stwierdzenie:  Co za różnica  emotka

joasiajulia

#6834969 Napisano: 02.01.2022 17:29:09
magdalena_g napisał(a):

Obiecałam sobie już nie wysługiwać się rodziną przy zakupach konkursowych emotka  30.12. zakup Pepsi w ITM za 11,98 wrrr,  dziś w Auchan zakup powyżej 12 niby ok, ale zamiast Pepsi jest Cola emotka  i jeszcze stwierdzenie:  Co za różnica  emotka

Co za mugole emotka emotka
Pracuję obok Auchan  w Leroy mogę kupic emotka  

kalmia86

#6835072 Napisano: 03.01.2022 12:36:00
Właśnie weszłam na konto bankowe i zobaczyłam, że zmienili mi oprocentowanie raty kredytu hipotecznego. Z 1,69% na 3,80%. Oczywiście więcej niż przed pandemią, bo wtedy miałam 3,2.
Ponadto doczytałam, że na moje dziecko urodzone w lipcu 2019 r. nie dostanę 1000 zł miesięcznie w ramach rodzinnego kapitału opiekuńczego a jedynie po 500 zł miesięcznie. Pracuje, wszystko na legalu ale w tym kraju nie da się żyć... A no i jeszcze składka zdrowotna... Tak... Żyjemy w kraju mlekiem i miodem płynącym k**** m**!
0 0

diabkate

#6835088 Napisano: 03.01.2022 13:18:01
kalmia86 napisał(a):

Właśnie weszłam na konto bankowe i zobaczyłam, że zmienili mi oprocentowanie raty kredytu hipotecznego. Z 1,69% na 3,80%. Oczywiście więcej niż przed pandemią, bo wtedy miałam 3,2.Ponadto doczytałam, że na moje dziecko urodzone w lipcu 2019 r. nie dostanę 1000 zł miesięcznie w ramach rodzinnego kapitału opiekuńczego a jedynie po 500 zł miesięcznie. Pracuje, wszystko na legalu ale w tym kraju nie da się żyć... A no i jeszcze składka zdrowotna... Tak... Żyjemy w kraju mlekiem i miodem płynącym k**** m**!

Jedynie? Jakby na to nie patrzeć dobre i 500zł, tym bardziej, że chyba jeszcze macie 500+.
Nie pogardziłabym taką kasą, biorąc pod uwagę, że refundacja w przypadku moich chorób to trochę żart w niektórych aspektach i nie zanosi się na zmiany, a pieniędzy żadnych od państwa nie dostaje.