Reklama na e-Konkursy.info

Wkurza mnie...

ziolko

#6813131 Napisano: 05.10.2021 17:39:04
joan mogłaś podejść do BOKu i zapytać emotka  
0 0

edzia21

#6813134 Napisano: 05.10.2021 17:56:25
Wkurza mnie powrót do pracy po 3 miesiącach wakacji... emotka  nie mogę "ogarnąć" się w nowej rzeczywistości na tyle, że nawet przegapiłam jakieś tam wieczorne problemy z fejsememotka , nie wspominając już o "górce" paragonów na konkurs WEDEL ITM (gdzie finalnie wysłałam WIELKIE NIC!) emotka  help!
0 0

Claudia77

#6813135 Napisano: 05.10.2021 17:56:45
joan napisał(a):

Jeśli chodzi o spanie - warto się zastanowić, czy wystąpiła jakaś zmiana w naszym życiu. Nowy członek rodziny? Nowa praca? Nowe stresy? Wtedy problemy ze snem trzeba brać pod uwagę. W innym wypadku warto się sobie uważnie przyjrzeć / poeksperymentować. To mówię ja -> wielbicielka snu emotka

A wkurza mnie, że chciałam kupić zestaw Ingenio w Carrefourze: gazetka od dziś, a produktów nie ma. Już nie ma? Jeszcze nie ma? Nie było i nie będzie? emotka

u mnie powoli postępuje już Peselioza, niestety skutki nieodwracalne, więc i  problem ze spaniem się pojawia, co mnie wkurza
0 0

joan

#6813136 Napisano: 05.10.2021 17:59:13
ziolko napisał(a):

Teoretycznie tak, ale miałam 2 torby zakupów, a kolejka do BOKu zacna emotka Mam serię Ingenio, lecz starszą i nie zadziała na indukcji, więc chciałam kupić nowy zestaw... W sumie mogę jutro podejść do BOKu (przed zakupami) emotka
0 0

ziolko

#6813137 Napisano: 05.10.2021 18:00:50
@Claudia77 a ja mam większe problemy ze snem po covidzie. Wcześniej wybudzałam się w nocy max 1-2 razy w tygodniu, a teraz praktycznie codziennie... Od 15 minut do ponad 2 godzin. 
Kiedyś wspominałam o tym mojej lekarce, a ona przepisała mi psychotropy emotka emotka
Oczywiście najpierw sprawdziłam receptę i jak zobaczyłam, co to jest, to nie wykupiłam. 
0 0

ziolko

#6813139 Napisano: 05.10.2021 18:02:12
joan napisał(a):

ziolko napisał(a):

Teoretycznie tak, ale miałam 2 torby zakupów, a kolejka do BOKu zacna emotka Mam serię Ingenio, lecz starszą i nie zadziała na indukcji, więc chciałam kupić nowy zestaw... W sumie mogę jutro podejść do BOKu (przed zakupami) emotka

No tak... Jak zwykle kolejka. Zawsze i wszędzie emotka
1 joan 0

Claudia77

#6813141 Napisano: 05.10.2021 18:09:17
ziolko napisał(a):

Claudia77 a ja mam większe problemy ze snem po covidzie. Wcześniej wybudzałam się w nocy max 1-2 razy w tygodniu, a teraz praktycznie codziennie... Od 15 minut do ponad 2 godzin. 
Kiedyś wspominałam o tym mojej lekarce, a ona przepisała mi psychotropy  emotka emotka
Oczywiście najpierw sprawdziłam receptę i jak zobaczyłam, co to jest, to nie wykupiłam. 

ja tam zrzucam wszystko na Pesel emotka  a tak na poważnie, to te psychotropy to sami niech sobie biorą, warto obejrzeć na HBO serial - Licencja na zabijanie - właśnie o tych wszystkich cudownych specyfikach uspokajających...
0 0

joan

#6813142 Napisano: 05.10.2021 18:13:03
Claudia77 napisał(a):

u mnie powoli postępuje już Peselioza, niestety skutki nieodwracalne, więc i  problem ze spaniem się pojawia, co mnie wkurza

ziolko napisał(a):

a ja mam większe problemy ze snem po covidzie. Wcześniej wybudzałam się w nocy max 1-2 razy w tygodniu, a teraz praktycznie codziennie... Od 15 minut do ponad 2 godzin. 
Kiedyś wspominałam o tym mojej lekarce, a ona przepisała mi psychotropy  emotka emotka

Dziewczyny moje młode emotka Przyczyn może być wiele, oto kilka zaobserwowanych u znajomych & znajomych moich krewnych:
1) problemy z melatoniną (konkowanie do późnej nocy, siedzenie przed tv / kompem / telefonem aż do sekundy przed zaśnięciem itp.; ponoć to się przez lata pogarsza niepostrzeżenie),
2) problemy poszczepionkowe w kontekście kardiologii (jakimś cudem częste i gęste, chociaż u nas nie było np. zawału, natomiast pani XX straciła oko w wyniku wylewu w oku, co nastąpił w noc po szczepionce),
3) problemy w związku z... nowymi problemami (praca po 7 dni w tygodniu "bo kredyt hipoteczny", poczucie wyizolowania w home office, rezygnacja z jakichkolwiek wyjazdów "bo covid", brak umiejętności odprężania się, rezygnacja z hobby, karmienie się strachem serwowanym przez tv itd.)
Trzeba się poobserwować, poeksperymentować, każdy z nas jest wrażliwy na coś innego emotka
0 0

Claudia77

#6813145 Napisano: 05.10.2021 18:18:19
joan napisał(a):

Claudia77 napisał(a):

ziolko napisał(a):

a ja mam większe problemy ze snem po covidzie. Wcześniej wybudzałam się w nocy max 1-2 razy w tygodniu, a teraz praktycznie codziennie... Od 15 minut do ponad 2 godzin. 

Dziewczyny moje młode emotka Przyczyn może być wiele, oto kilka zaobserwowanych u znajomych & znajomych moich krewnych:
1) problemy z melatoniną (konkowanie do późnej nocy, siedzenie przed tv / kompem / telefonem aż do sekundy przed zaśnięciem itp.; ponoć to się przez lata pogarsza niepostrzeżenie),
2) problemy poszczepionkowe w kontekście kardiologii (jakimś cudem częste i gęste, chociaż u nas nie było np. zawału, natomiast pani XX straciła oko w wyniku wylewu w oku, co nastąpił w noc po szczepionce),
3) problemy w związku z... nowymi problemami (praca po 7 dni w tygodniu "bo kredyt hipoteczny", poczucie wyizolowania w home office, rezygnacja z jakichkolwiek wyjazdów "bo covid", brak umiejętności odprężania się, rezygnacja z hobby, karmienie się strachem serwowanym przez tv itd.)
Trzeba się poobserwować, poeksperymentować, każdy z nas jest wrażliwy na coś innego emotka

co do punktu 3 to się zgodzę w 100% - na urlopie nie miałam problemu ze snem - siedziało się do 2-3 w nocy - zasypiało w 5 minut, a rano ciężko było wstac - czas chyba zmienić styl życiaemotka
0 0

joan

#6813146 Napisano: 05.10.2021 18:21:13
Claudia77 napisał(a):

co do punktu 3 to się zgodzę w 100% - na urlopie nie miałam problemu ze snem - siedziało się do 2-3 w nocy - zasypiało w 5 minut, a rano ciężko było wstac - czas chyba zmienić styl życia emotka

A widzisz, czyli czas na kolejny urlop emotka Dwa worki piasku rozsypać w salonie, do ogrodnictwa po palmę, leżak wygrany albo koc rozłożyć, drinek w dłoń i śmigasz na tym home office! emotka

angelsoul

#6813212 Napisano: 06.10.2021 08:28:47
Wkurza mnie wszechobecna histeria z byle powodu. Dramaty w 7 aktach. Chyba jestem zmęczona ludzkością i powinnam mieszkać w lepiance na odludziu, bez internetu i telefonu.
1 atyde25 0

atyde25

#6813285 Napisano: 06.10.2021 13:11:34
Czy Strażnicy Miejscy nie mają badań psychologicznych przed przyjęciem do pracy?Zamordował ciężarną żonę,tego samego dnia jak porzucił jej zwłoki w lesie ,grał z kolegami w piłkę.A następnego dnia poszedł normalnie do pracy .Tak rozumiem wyrabiał sobie  alibi.Ale jak nie można  liczyć na służby to jak się człowiek może czuć  bezpiecznie w chorym kraju .Bardzo to przykre:(     A największymi  oprawcami żon są  właśnie policjani,sędziowie,prokuratorzy.Ludzie co powinni świeci przykładem.I to dziś mnie lekko zirytowało.A  niby takie rzeczy  tylko w patologicznym marginesie społecznym taaaaa.
1 brucee 0

FBmonika33

#6813299 Napisano: 06.10.2021 13:58:28
atyde25 napisał(a):

Czy Strażnicy Miejscy nie mają badań psychologicznych przed przyjęciem do pracy?Zamordował ciężarną żonę,tego samego dnia jak porzucił jej zwłoki w lesie ,grał z kolegami w piłkę.A następnego dnia poszedł normalnie do pracy .Tak rozumiem wyrabiał sobie  alibi.Ale jak nie można  liczyć na służby to jak się człowiek może czuć  bezpiecznie w chorym kraju .Bardzo to przykre:(     A największymi  oprawcami żon są  właśnie policjani,sędziowie,prokuratorzy.Ludzie co powinni świeci przykładem.I to dziś mnie lekko zirytowało.A  niby takie rzeczy  tylko w patologicznym marginesie społecznym taaaaa.

Zawód nie warunkuje skłonności do zbrodni, aczkolwiek są zawody, gdzie stres jest wysoki i nie ma pomocy psychologicznej. I tu jest problem. Mój mąż był policjantem, teraz jest żołnierzem zawodowym. Na jednostce jest jedna pani psycholog, która pyta: Pije Pan ? (pytanie do osoby z problemami). Nie. Nie pije. Ok dziękuję , następny ! emotka także no emotka
0 0

ziolko

#6813374 Napisano: 06.10.2021 17:16:28
Wkurza mnie niesłowność podwykonawców emotka
Człowiek zleca komuś płatną robotę, czeka na zakończenie, żeby zapłacić i przekazać dalej klientowi a ten ktoś olewa sprawę i nie odbiera telefonów ani maila. I nie wiadomo, czy ma tyle pracy, olewa nas, czy może coś mu się stało. I trzeba świecić oczami przed klientem, a klient już nie za bardzo wierzy w to, że ktoś nie wykonuje zleconej pracy. 
A jest za daleko, żeby jechać osobiście i sprawdzić, jak sprawa faktycznie wygląda. 
I tak kurde wygląda praca zdalna na zlecenie i odległość emotka emotka
1 kumulacja 0

rainbowdash

#6813395 Napisano: 06.10.2021 18:32:33
że mam lubisie i oreo na 1 paragonie....  emotka emotka
0 0

tormenta77

#6813504 Napisano: 07.10.2021 10:35:22
bruce napisał(a):

O, jak mnie, kurde, wkurzają oszuści i krętacze!  emotka
Uczciwi budowlańcy to chyba dziś gatunek niespotykany.  emotka
Aha, i przedłużająca się choroba też mnie wkurza.  emotka

A weź...
My trafiliśmy na oszustów pierwsza klasa... Niby robili mieszkania pod klucz, byli polecani przez deweloperów....

Tacy słowni, że sprawa w sądzie od 2 lat. Ok setki poszkodowanych na grube pieniądze.
Zamiast jednego kredytu, mamy dwa...
Ja nie umiem zrozumieć jak można patrzeć człowiekowi w oczy, od początku wiedząc że się chce go oszukać...
Nerwy, stres... szkoda gadać.

Trzymam kciuki za znalezienie dobrej ekipy!
1 brucee 0

pink086

#6813510 Napisano: 07.10.2021 10:46:58
Kurz! Przecieram i za chwilę wraca niczym bumerang a i brak wygranych, brak chęci! I gardło i zatoki z którymi walczę od 2 tygodni!  
0 0

fineessa

#6813536 Napisano: 07.10.2021 11:11:14
Dzisiaj sobie spojrzałam które moje hasełko wygrało kubek+książke z konkursu Wedel w C4 i się głęboko zdziwiłam. W moim odczuciu najgorsze. Za to wszystkie inne fajne hasełka nie zasłużyły na żadną nagrodę. I to mnie właśnie wkurza że nie wiem jakim kluczem kieruje się agencja.

nanajka81

#6813543 Napisano: 07.10.2021 11:22:32
sabanerro napisał(a):

fineessa napisał(a):

Dzisiaj sobie spojrzałam które moje hasełko wygrało kubek+książke z konkursu Wedel w C4 i się głęboko zdziwiłam. W moim odczuciu najgorsze. Za to wszystkie inne fajne hasełka nie zasłużyły na żadną nagrodę. I to mnie właśnie wkurza że nie wiem jakim kluczem kieruje się agencja.

Mnie też to wkurza. I ja wniosek z tego mam taki, że nie warto się starać, bo jak na odwal czasami zrobię, czy dla jaj wezmę udział, to jest lepszy efekt, niż jak się postaram i nastawię na wygraną a wychodzi lipa.

a może kierowali się kto pierwszy ten dostanie? Mnie z C4 też zadziwili tym co wygrało koszyk z bohaterów prania... Totalny bezsens napisałam...
1 sabaka 0

anaesth

#6813583 Napisano: 07.10.2021 12:07:16
bruce napisał(a):

O, jak mnie, kurde, wkurzają oszuści i krętacze!  emotka
Uczciwi budowlańcy to chyba dziś gatunek niespotykany.  emotka
Aha, i przedłużająca się choroba też mnie wkurza.  emotka

Odebraliśmy 3 miesiące temu mieszkanie od dewelopera. To, co tam zastaliśmy, woła o pomstę do nieba. Brak kątów, brak pionów, beton na podłogach kończy się z pół centymetra od ścian, brak wywietrzników, szyby w oknach porysowane, jedna ściana tak krzywa, że nie wiem jak ułożymy panele w tym pokoju, zniszczone parapety zewnętrzne, kable idące tuż pod tynkiem… mogę tak wyliczać bez końca. Najlepsze jest to, że w umowie deweloper obiecuje, że wszystko będzie wykonane zgodnie ze sztuką budowlaną. To ma być sztuka?! Jakbym ja w swoim zawodzie zrobiła coś niezgodnie ze sztuką, to zaraz by mi zabrali prawo wykonywania zawodu. A w budowlance wszystko jest zamiecione pod dywan,
bo nikomu nie chce się procesować. Szybciej nam teść- wykończeniowiec zrobi poprawki. Jak przyszedł budowlaniec równać pion pod ościeżnicę, to miał ze sobą starą deskę zamiast poziomicy. Nawet nie wziął drabiny! A najgorsze jest to, że kierownik budowy sam powiedział, że mało kto przychodzi do pracy trzeźwy. No dzięki… Ale co zrobić? Wynajmujemy małe mieszkanie, dziecko ma półtora roku, mamy dość ciasnoty i chcemy się w końcu stąd wynieść na swoje emotka