Reklama na e-Konkursy.info

Wkurza mnie...

nanajka81

#6808016 Napisano: 13.09.2021 19:19:04
tea napisał(a):

Wkurza mnie ze tak słabo idzie handel konkursowy emotka  ludzie chcą kupować za pol darmo bo wygrane w konkursach a to przecież nowe, nieużywane, oryginalnie zapakowane markowe sprzęty…

i dlatego przestałam grać o to czego nie potrzebuję, sprzedać coś konkursowego za godziwą cenę jest ciężko szczególnie gdy chce się sprzedać szybko aby mieć miejsce na kolejne nagrody
3 brucee, cb656, nkba 0

ktosiek1

#6808028 Napisano: 13.09.2021 19:50:06
tea napisał(a):

Wkurza mnie ze tak słabo idzie handel konkursowy emotka  ludzie chcą kupować za pol darmo bo wygrane w konkursach a to przecież nowe, nieużywane, oryginalnie zapakowane markowe sprzęty…

a mnie wkurza pewien typ ludzi z olx... np. wystawiam rzecz za cenę X. Przy czym zawsze gdy widzę, że ktoś jest realnie zainteresowany, jestem skłonna do sensownej negocjacji i upustu, gdyż zazwyczaj chce się fanta po prostu pozbyć. Natomiast dostaję widomości typu: "jaka cena ostateczna?" i tyle. No przecież ja swoją cenę podaję, jeżeli ktoś chciałby kupić za inną, to chyba powinien mi ją zaproponować? Odpisuję więc właśnie w ten sposób, na co odpowiedzi zawsze brak. Nie rozumiem o co chodzi, czego taki typ kupującego oczekuje? Ze napiszę, że za darmo i jeszcze zapłacę za przesyłkę, czy jak? Nigdy nie otrzymałam potem od takiego delikwenta jego propozycji ceny...
2 pikawka, cb656 0

fineessa

#6808037 Napisano: 13.09.2021 20:41:08
ktosiek1 napisał(a):

tea napisał(a):

a mnie wkurza pewien typ ludzi z olx... np. wystawiam rzecz za cenę X. Przy czym zawsze gdy widzę, że ktoś jest realnie zainteresowany, jestem skłonna do sensownej negocjacji i upustu, gdyż zazwyczaj chce się fanta po prostu pozbyć. Natomiast dostaję widomości typu: "jaka cena ostateczna?" i tyle. No przecież ja swoją cenę podaję, jeżeli ktoś chciałby kupić za inną, to chyba powinien mi ją zaproponować? Odpisuję więc właśnie w ten sposób, na co odpowiedzi zawsze brak. Nie rozumiem o co chodzi, czego taki typ kupującego oczekuje? Ze napiszę, że za darmo i jeszcze zapłacę za przesyłkę, czy jak? Nigdy nie otrzymałam potem od takiego delikwenta jego propozycji ceny...

A mnie jeszcze wkurza jak wystawiam dajmy na to konsole za 1300zl a typ mi pisze 500zl i biorę. Najlepiej za darmo oddać.

pikawka

#6808040 Napisano: 13.09.2021 20:46:32
fineessa napisał(a):

ktosiek1 napisał(a):

tea napisał(a):

A mnie jeszcze wkurza jak wystawiam dajmy na to konsole za 1300zl a typ mi pisze 500zl i biorę. Najlepiej za darmo oddać.

Ooo! To mnie najbardziej wkurza! 

delfinka101

#6808054 Napisano: 13.09.2021 21:54:20
fineessa napisał(a):

Ja wtedy odpisuję; to bierz i daj znać, gdzie za tyle dają to tez wezmę emotka  

notta

#6808056 Napisano: 13.09.2021 22:10:16
pikawka napisał(a):

fineessa napisał(a):

ktosiek1 napisał(a):

tea napisał(a):

nawet nie wiecie ile mi krwi psując tacy ludzie w ciągu dnia.. mam swój patent. Na vinted jak dostaje śmieszne oferty to wtedy idę w górę i nawet podnoszę cenę niż była na początku emotka . Na olx niestety Januszy nie brakuje. Nie wiem dlaczego ale umiłowali sobie ten portal. Zaraz po rosyjskobrzmiących naciągaczach.. Pamiętam hitem dla mnie był głośnik JBL Xtreme 3 - akurat na wakacjach byłam ale dziennie przychodziło mi po 15 wiadomości z pytaniami za ile jestem w stanie sprzedać, mimo że w ofercie nie było opcji negocjacji a wystawione miałam już z 300zł mniej niż w sklepie. Faktycznie większość tych ofert była w granicach 400zł a sprzęt koło 1000 w sklepie.. Ale wiecie co jest najlepsze. Pisze im wiadomości że już mam zarezerwowany sprzęt dla kogoś za kwotę o 50zł mniejszą niż proponują emotka . Spróbujcie, może im się odechce. 
2 pikawka, cb656 0

bianka33

#6808060 Napisano: 13.09.2021 22:55:23
ivanotta napisał(a):

pikawka napisał(a):

fineessa napisał(a):

ktosiek1 napisał(a):

tea napisał(a):

nawet nie wiecie ile mi krwi psując tacy ludzie w ciągu dnia.. mam swój patent. Na vinted jak dostaje śmieszne oferty to wtedy idę w górę i nawet podnoszę cenę niż była na początku emotka . Na olx niestety Januszy nie brakuje. Nie wiem dlaczego ale umiłowali sobie ten portal. Zaraz po rosyjskobrzmiących naciągaczach.. Pamiętam hitem dla mnie był głośnik JBL Xtreme 3 - akurat na wakacjach byłam ale dziennie przychodziło mi po 15 wiadomości z pytaniami za ile jestem w stanie sprzedać, mimo że w ofercie nie było opcji negocjacji a wystawione miałam już z 300zł mniej niż w sklepie. Faktycznie większość tych ofert była w granicach 400zł a sprzęt koło 1000 w sklepie.. Ale wiecie co jest najlepsze. Pisze im wiadomości że już mam zarezerwowany sprzęt dla kogoś za kwotę o 50zł mniejszą niż proponują emotka . Spróbujcie, może im się odechce. 

Ja wolę od razu blokować bez wdawania się w dyskusję. Bo niestety ludzie bywają mściwi. Raz odmówiłam sprzedaży za śmieszną cenę, to zaraz usunęli mi ogłoszenie, miałam tylko informację, że ktoś zgłosił sprzedaż niedzowolonych substancji czy coś takiego. Nikt chyba nawet nie sprawdził mojego ogłoszenia, bo sprzedawałam wtedy kamerę go pro. Innym razem jak nie chciałam taniej sprzedać, to facet groził mi, że w takim razie zgłosi moje ogłoszenie, że produkt jest niedostępny, a ja nie chcę wyłączyć ogłoszenia. Ludzie bywają tam podli... od dawna też nie podaję już tam swojego numeru telefonu, bo wydzwaniali na okrągło. 

domika

#6808085 Napisano: 14.09.2021 09:29:15
Ja jestem za miękka na olx, dlatego wszelkie dyskusje prowadzi mój mąż. On się nie migdali ani nie bawi w półsłówka emotka

Ja sobie sprzedaję drobnostki typu książki itp. a on zajmuje się grubszym asortymentem emotka
Chociaż muszę przyznać że nawet i w przypadku książki wystawionej za 7 zł są ludzie którzy chcą jeszcze ją kupić za 5 emotka

Hitem jednak była sprzedaż wagi kuchennej - nowej za 15 zł. Gościu się pytał czy sprzedam za 12 z wysyłką w cenie emotka
Mnie byłoby wstyd pisać.
1 ktosiek1 0

fiona25

#6808204 Napisano: 14.09.2021 15:17:44
pikawka napisał(a):

fineessa napisał(a):

ktosiek1 napisał(a):

tea napisał(a):

Mnie też  emotka , też dostałam info "kupię za 700"  emotka  ,odpisałam "nie skorzystam" - dwa dni później sprzedałam za cenę jaką wystawiłam , bez jakichkolwiek negocjacji..
0 0

rainbowdash

#6808227 Napisano: 14.09.2021 16:30:27
nivea... tyle zgloszen a tylko 1 nędzny zestaw kosmetyków....
0 0

ziolko

#6808231 Napisano: 14.09.2021 16:54:17
domika - przecież tyle kosztowałaby wysyłka emotka  więc co? Waga za darmo? I miałabyś dokładać do interesu? 
1 domika 0

lucya

#6808313 Napisano: 14.09.2021 23:08:24
Wkurza mnie przewaga loterii nad konkursami kreatywnymi  emotka

atyde25

#6808385 Napisano: 15.09.2021 10:50:45
Łączę się w bólu a najlepsze jak ktoś jeszcze prosi o 100 zdjęć.A potem ma nowe 100 pytań.I nagle milknie na wieki.Nawet dzięki za poświęcony czas rozmyśliłem się.Nic 0.I zawsze sobie mówię nigdy więcej konwersacji  a potem jakoś tak głupio i się odpisuje.A niesmak zostaje.Dlatego wolę jak nikt nie zadaje dodatkowych pytań  w tym tych śmiesznych kupię za tyle i tyle jak  cena i tak jest niska i podana jak krowie na rowie.
A  wkurza mnie ilość paragonów do ogarnięcia jakie się  gromadzą przez te loterie wszystkie.

kalmia86

#6808642 Napisano: 16.09.2021 10:11:06
Wkurza mnie to, że się łatwo wkurzam...
0 0

angelsoul

#6808657 Napisano: 16.09.2021 11:14:24
Wkurza mnie, że nie potrafię rozkminić bramek, tak jak niektórzy. Za mało zwojów w mózgu mam czy co? emotka
0 0

basiag

#6808660 Napisano: 16.09.2021 11:26:59
angelsoul napisał(a):

Wkurza mnie, że nie potrafię rozkminić bramek, tak jak niektórzy. Za mało zwojów w mózgu mam czy co? emotka

trening czyni mistrza emotka
pewnie za mało doświadczenia  emotka  parę latek w konkach, dużo cierpliwości a niektóre wiadomości (wiedza w temacie) same w tych zwojach się ulokują  emotka
1 angelsoul 0

dwaburekoty

#6808661 Napisano: 16.09.2021 11:27:35
A mnie wkurza, że mam fale szukania pracy. I kurczę, wysyłam ok. 20CV w miesiącu, wszędzie moje dokumenty są rozpatrywane, przechodzę rozmowy, kwoty nie mam wygórowanej, a i tak dostaje wiadomości "dziękujemy za udział w rekrutacji". to szukanie pracy to mi coraz bardziej loterię Smolara przypomina.

pawelski

#6808662 Napisano: 16.09.2021 11:32:49
Ja jestem zły sam na siebie że sprzedałem fiata126p którym i tak nie jeździłem i zaczął rdzewieć a teraz jest mi go żal i mam stany depresyjne.
0 0

radosna

#6808676 Napisano: 16.09.2021 12:42:45
pawelski napisał(a):

Ja jestem zły sam na siebie że sprzedałem fiata126p którym i tak nie jeździłem i zaczął rdzewieć a teraz jest mi go żal i mam stany depresyjne.

Nie miej z tego powodu stanów depresyjnych. To tylko rzecz. Rzecz w tym, że za bardzo się przywiązujemy do przedmiotów.
Na pocieszenie kup sobie model Fiata na lata:
https://www.olx.p...ZCoM.html#9e4c3197ba
1 cb656 0

ktosiek1

#6808678 Napisano: 16.09.2021 12:47:39
basiag napisał(a):

angelsoul napisał(a):

trening czyni mistrza emotka
pewnie za mało doświadczenia  emotka  parę latek w konkach, dużo cierpliwości a niektóre wiadomości (wiedza w temacie) same w tych zwojach się ulokują  emotka

Ale co tu jest do rozkminiania jak rozmieszczenie tych bramek w czasie to czysta loteria....?
0 0