Reklama na e-Konkursy.info

Wkurza mnie...

stoonooga

#6803618 Napisano: 25.08.2021 13:36:40
FBmonika33 napisał(a):

olivsko napisał(a):

Wkurza mnie, że nie wiem, kiedy pojawią się wyniki z everydayme... Domyślam się, że może to potrwać kilka miesięcy, tak jak w poprzednich konkursach przez nich organizowanych... A jednak ciągle chodzi mi to po głowie! 

Chodzi o ten konkurs o dyscyplinie olimpijskiej ?

Dzisiaj dostałam maila z gratulacjami i adresem do potwierdzenia ale nie mam pojęcia który to konkurs. 
0 0

masza

#6803630 Napisano: 25.08.2021 14:04:48
FBemilia6 napisał(a):

tereniagno napisał(a):

Wkurzają mnie już te snickersy.Jak to jest z wygraną,
czy trzeba czekać na maila,czy od razy jest ,że wygrałeś?
Bo już się w tym wszystkim gubię emotka

Nie wiem czy ktokolwiek to ogarnął, mimo, że jest Regulamin, ale tak zagmatwany, że niewiele z niego wynika.
Dziennie jest 48 nagród II stopnia , losowane są co 15 minut, więc w sumie nie ma znaczenia o której się wyśle (byle pomiędzy 8 a 20) to i tak wpada się w któryś przedział czasowy. W wynikach nie podają nawet I litery nazwiska a ID prawie nikt nie notował, majle nie docierają, wygranych mało . Zasady bardzo dziwne.

losowanie jest z całej puli zgłoszeń , nie z danego dnia - widać to po ID.Ja wygrałam 20 /08 zgłoszeniem z 1 dnia konkursu

emi

#6803638 Napisano: 25.08.2021 14:43:15
masza napisał(a):

FBemilia6 napisał(a):

tereniagno napisał(a):

Wkurzają mnie już te snickersy.Jak to jest z wygraną,
czy trzeba czekać na maila,czy od razy jest ,że wygrałeś?
Bo już się w tym wszystkim gubię emotka

Nie wiem czy ktokolwiek to ogarnął, mimo, że jest Regulamin, ale tak zagmatwany, że niewiele z niego wynika.
Dziennie jest 48 nagród II stopnia , losowane są co 15 minut, więc w sumie nie ma znaczenia o której się wyśle (byle pomiędzy 8 a 20) to i tak wpada się w któryś przedział czasowy. W wynikach nie podają nawet I litery nazwiska a ID prawie nikt nie notował, majle nie docierają, wygranych mało . Zasady bardzo dziwne.

losowanie jest z całej puli zgłoszeń , nie z danego dnia - widać to po ID.Ja wygrałam 20 /08 zgłoszeniem z 1 dnia konkursu

Tak powinno być.
Ale patrzę na listę i już 3 dzień jest ta sama ilość osób. Tak czy siak, dziwna loteria
0 0

nanajka81

#6803645 Napisano: 25.08.2021 15:11:07
wqrza mnie to co zrobiło OLX (ochronę kupujących) i że od kilku godzin ich przesyłki nie działają.
0 0

cb656

#6803647 Napisano: 25.08.2021 15:15:41
visserarthur napisał(a):

...co mi będzie o moralności pisał ktoś ze słabą historią na forum.

Fakt - możesz być z pewnością autorytetem dla wielu... sobie podobnych emotka Zaciekawiasz mnie...
Tą uwagą potwierdzasz tylko to, co tak często ganili Admini - pisanie nie na temat. emotka Zaimponowałeś mi osiągami klik 
1 maverick 0

asantesana

#6803653 Napisano: 25.08.2021 15:43:57
nanajka81 napisał(a):

wqrza mnie to co zrobiło OLX (ochronę kupujących) i że od kilku godzin ich przesyłki nie działają.

Ode mnie chcieli skan dowodu z obu stron i wyciąg z banku, przesłałam wszystko, zasłoniłam tylko nr dowodu, nie przeszłam weryfikacji, więc nie mogę nadawać paczek przez olx. Nie dam im skanu mojego dowodu z nr, niech się cmokną. 

visserarthur

#6803664 Napisano: 25.08.2021 16:06:21
dzidziapiernik napisał(a):

visserarthur napisał(a):

Fakt - możesz być z pewnością autorytetem dla wielu... sobie podobnych emotka Zaciekawiasz mnie...
Tą uwagą potwierdzasz tylko to, co tak często ganili Admini - pisanie nie na temat. emotka Zaimponowałeś mi osiągami klik 

No i właśnie o tym mowa... kozaczysz, bo po twoich komentarzach nie można wiele o tobie powiedzieć, ale na pewno to, że jesteś zakompleksiona. Gdyby napisała to osoba z forum z dłuższym stażem, która mnie zna, może bym się zastanowił, ale jak widzę nudzącą się hejterkę to niczego konstruktywnego spodziewać się nie mogę. 
Widać poziom- admin stwierdził, że nie na temat, ale skoro nie widziałaś, co tam było znaczy nie wpadłaś na to, by jakoś to zweryfikować, znaczy łykasz bez sprawdzenia. Jakbyś była bystra, to byś zauważyła, że karniaki daje mi tylko jeden admin. Widocznie „władza” robi swoje- inni jakoś potrafią załatwiać sprawy inaczej, bo prostowanie nieprawdziwych wpisów, mimo że nie jest w temacie danego wątku, to rozwiewa wątpliwości. Skoro cię zaciekawiam, to jakoś mnie nie zaskoczyłaś, bo jestem ciekawą osobą.
0 0

halliday

#6803666 Napisano: 25.08.2021 16:07:12
asantesana napisał(a):

nanajka81 napisał(a):

Ode mnie chcieli skan dowodu z obu stron i wyciąg z banku, przesłałam wszystko, zasłoniłam tylko nr dowodu, nie przeszłam weryfikacji, więc nie mogę nadawać paczek przez olx. Nie dam im skanu mojego dowodu z nr, niech się cmokną. 

chyba od sprzedaży powyżej 4000zł od każdego chcą.

superloser

#6803686 Napisano: 25.08.2021 16:30:17
visserarthur napisał(a):

visserarthur napisał(a):

No i właśnie o tym mowa... kozaczysz, bo po twoich komentarzach nie można wiele o tobie powiedzieć, ale na pewno to, że jesteś zakompleksiona. Gdyby napisała to osoba z forum z dłuższym stażem, która mnie zna, może bym się zastanowił, ale jak widzę nudzącą się hejterkę to niczego konstruktywnego spodziewać się nie mogę. 
Widać poziom- admin stwierdził, że nie na temat, ale skoro nie widziałaś, co tam było znaczy nie wpadłaś na to, by jakoś to zweryfikować, znaczy łykasz bez sprawdzenia. Jakbyś była bystra, to byś zauważyła, że karniaki daje mi tylko jeden admin. Widocznie „władza” robi swoje- inni jakoś potrafią załatwiać sprawy inaczej, bo prostowanie nieprawdziwych wpisów, mimo że nie jest w temacie danego wątku, to rozwiewa wątpliwości. Skoro cię zaciekawiam, to jakoś mnie nie zaskoczyłaś, bo jestem ciekawą osobą.

To cebe - weteran emotka

nanajka81

#6803701 Napisano: 25.08.2021 17:19:39
halliday napisał(a):

asantesana napisał(a):

nanajka81 napisał(a):

no ode mnie takich rzeczy nie chcieli żebym mogła sprzedawać na OLX - normalnie sprzedaję.... Fakt, są to cenzurarele o wartości do 200 zł więc pewnie temu...
0 0

halliday

#6803706 Napisano: 25.08.2021 17:34:35
nanajka81 napisał(a):

halliday napisał(a):

asantesana napisał(a):

nanajka81 napisał(a):

no ode mnie takich rzeczy nie chcieli żebym mogła sprzedawać na OLX - normalnie sprzedaję.... Fakt, są to cenzurarele o wartości do 200 zł więc pewnie temu...

bo dopiero jak osiągniesz tą kwotę sprzedaży przez wysyłka OLX będą chcieli dowód, bo tak jest napisane w regulaminie.
0 0

asantesana

#6803711 Napisano: 25.08.2021 17:50:17
halliday napisał(a):

asantesana napisał(a):

nanajka81 napisał(a):

Jak się jest ileś lat na olx, to sprzedaż powyżej 4 tys. nie powinna ich dziwić, a skoro nie było nigdy żadnych skarg, to niech się ode mnie odstosunkują. I jaki to ma sens, sprzedawać mogę, ale wysyłać przez olx nie mogę. Podnieśli mi ciśnienie.

asantesana

#6803712 Napisano: 25.08.2021 17:53:04
halliday napisał(a):

nanajka81 napisał(a):

halliday napisał(a):

asantesana napisał(a):

nanajka81 napisał(a):

bo dopiero jak osiągniesz tą kwotę sprzedaży przez wysyłka OLX będą chcieli dowód, bo tak jest napisane w regulaminie.

Ja sprzedałam 3 drobne rzeczy przez wysyłkę olx, więc nie wiem o co im chodzi.
0 0

halliday

#6803738 Napisano: 25.08.2021 19:53:24
asantesana napisał(a):

halliday napisał(a):

nanajka81 napisał(a):

halliday napisał(a):

asantesana napisał(a):

nanajka81 napisał(a):

Ja sprzedałam 3 drobne rzeczy przez wysyłkę olx, więc nie wiem o co im chodzi.

w regulaminie jest informacja ze mogę także zażądać w dowolnym momencie, ale przy małych kwotach nie wiem dlaczego zażądali dowodu.

cb656

#6803740 Napisano: 25.08.2021 19:55:20

visserarthur napisał(a):

Jak tak cwaniakują, to nie mam wyrzutów, że z siostrą i my zacwaniakowaliśmy. Zamówienie ze sklepu przyszło w 4 paczkach, ale zaginęła tylko jedna, no ale jak dostali fakturę i dowód wpłaty na kwotę z faktury, to zwrócili całość emotka nie mój problem, że formularz był skonstruowany bez możliwości swobodnej wypowiedzi

Zdecydowanie naganne zachowanie. NIC nie usprawiedliwia nieuczciwości. emotka
Słonimski sformułował ironiczne "minimum moralne":

Jeśli nie wiesz, jak się zachować, to na wszelki wypadek zachowaj się przyzwoicie

Zawsze jest możliwość znalezienia wyjścia, trzeba tylko CHCIEĆ. Wystarczyło na kopii/skanie faktury zaznaczyć TYLKO TE PRODUKTY, które były w czwartej, zaginionej paczce i zrobić dopisek (choćby ołówkiem na oryginale, jeśli nie możesz/umiesz użyć do tego programu graficznego. Zawsze działa podstawowa zasada - dla chcącego nic trudnego, a ten, kto ma skłonności do oszukiwania, zawsze wykorzysta nadarzającą się okazję. Niedawno w Jeleniej Górze facet ukradł samochód tylko dlatego, że przechodząc zauważył, iż właściciel zostawił na chwilę auto otwarte z kluczykami w środku. Zawsze jest tak, że okazja czyni złodzieja, o ile ma taką naturę, bo uczciwy człowiek nawet jak znajdzie portfel z pieniędzmi, to go po prostu odniesie tam, gdzie trzeba, a nie tłumaczy się, że nie do jego obowiązków należy szukanie właściciela, choćby nawet w portfelu był dowód osobisty.
Po prostu są ludzie i ludziska. Jednym się chce, inni są zbyt leniwi, by podjąć jakikolwiek wysiłek.
1 andii 0

visserarthur

#6803742 Napisano: 25.08.2021 20:13:15
No skoro wykręcają się odrzucając reklamacje, to dlaczego ja mam im na tacy podawać. Poprzednie uszkodzenie odrzucili, bo niby przesyłka była źle zabezpieczona, więc się wyrównało.
Jak w sklepie kupuję kilka takich samych rzeczy i nabiją mi ich za mało, nigdy nie wracam "prosić" by mi dobili, bo sklepy również niejednokrotnie nabijają wyższe ceny, niż te na półce, co innego, gdy odpowiedzialność ponosi pracownik- raz kasjerka wydała mi za dużo 50 zł, więc wróciłem i oddałem, kasjerka była zszokowana i zamiast "dziękuję" powiedziała "przepraszam", innym razem w Auchan kasjerka na terminalu zamiast nabić 105,xx nie docisnęła "1" nacisnęła 05xx i wyszło 5,xx, idąc do samochodu zorientowałem się, że taka sytuacja, więc wróciłem, kasjerka przeżywała, że dziękuje, bo by ze swoich musiała oddać, także...
niech każdy dba o swoją moralność i stawia jej granice....

marzenier

#6803958 Napisano: 26.08.2021 16:38:19
Nie to,że mnie to wkurza..
Może trochę dziwi 
Ale ocenicie sami...
Nie wiem,kto im tam Marketing robi ale hmmm "ciekawe podejście" 

https://www.hebe....000000000387405.html

zielonaszpilka

#6803964 Napisano: 26.08.2021 16:50:45
marzenier napisał(a):

Może trochę dziwi 
Ale ocenicie sami...

emotka  może już jestem za stara na takie akcje, ale uważam, że komunikacja tej marki jest fatalna. Nic bym nie kupiła. Wkurza mnie myśl, że wkrótce więcej firm może wpaść na taki pomysł reklamowania się, bo patrząc na to, co jest modne na YT czy tik toku to taka komunikacja może trafić do młodych odbiorców emotka  niestety.

marzenier

#6803966 Napisano: 26.08.2021 16:56:01
zielonaszpilka napisał(a):

marzenier napisał(a):

Może trochę dziwi 
Ale ocenicie sami...

emotka  może już jestem za stara na takie akcje, ale uważam, że komunikacja tej marki jest fatalna. Nic bym nie kupiła. Wkurza mnie myśl, że wkrótce więcej firm może wpaść na taki pomysł reklamowania się, bo patrząc na to, co jest modne na YT czy tik toku to taka komunikacja może trafić do młodych odbiorców emotka  niestety.

Może trzeba zacząć pisać zgłoszenie w tym stylu,skoro to się sprzedaje...
'Dleczego lubisz produkty x"  odp bo z nimi jest czysto jak ch.... 

magdalena-chili

#6803970 Napisano: 26.08.2021 17:10:02
zielonaszpilka napisał(a):

marzenier napisał(a):

Może trochę dziwi 
Ale ocenicie sami...

To oczywiście nie kwestia wieku, a... wychowania, zasad i norm, jakiegoś poczucia estetyki, również tej słownej. I pewnych granic, gdzie coś jest zabawne, czasem prowokujące, a innym razem zwyczajnie wulgarne. I ten ww. przykład to akurat ta trzecia kategoria. 
Pamiętam konkurs, gdy fotel "wygrał" facet bujający jajami, czy jakoś tak, ale liczę że te dwie cherlawe jaskółki wiosny jednak nie uczynią.