Reklama na e-Konkursy.info

Wkurza mnie...

assal

#6803209 Napisano: 23.08.2021 20:53:45
Ola120: Też mi nie działa poczta u nich, a mam tam pilne dokumenty na już emotka
2 kumulacja, mia 0

southlander

#6803308 Napisano: 24.08.2021 11:41:01
nanajka81 napisał(a):

ziolko napisał(a):

southlander mnie zniechęca to, że wiele osób wysyła te same zgłoszenia na różne konkursy, tylko podmienia nazwę produktu.
Wystarczy wejść na profil pierwszej lepszej takiej osoby, prześledzić konkursy, w których bierze udział i popatrzeć na zgłoszenia. 
Wszędzie to samo zgłoszenie. Nawet jeśli jest wymagane JEDNO zdanie, czyli kilkanaście słów, to te osoby z reguły mają jakieś pseudo wierszyki okraszone zdjęciami i masą pochlebstw...  emotka
I to są te "kreatywne" zgłoszenia wg niektórych organizatorów.  emotka
Dlatego nie biorę udziału w takich konkursach, bo szkoda mojego czasu i nerwów... 
I dlatego nic nie wygrywam od miesięcy  emotka emotka emotka

ojjj też mnie to zniechęca... Jak się zaczęła pandemia to jakaś pani miała z hm chyba makaronu albo jakiś chrupek ułożoną dziewczynkę i tylko zmieniała napisy - był hochland, meblik, sokołów i masę innych i właściwie chyba w większości nich wygrała tą właśnie pracą. Widziałam ją wszędzie. Kolejna pani wszędzie wsadza zdjęcie z narysowanym kredą rowerem i udaje że na nim siedzi. Jeszcze jedna - w łódce... Kreatywności nie można im odmówić ale do wyrzygania żeby wszędzie właściwie to samo wsadzać?

Ech... To ja już się źle czuję jak robię zgłoszenie w podobnym stylu do jakiejś mojej dawnej zwycięskiej odpowiedzi, a ludzie wykorzystują jedną pracę i się nie czają... emotka  To nie są czasy dla uczciwych ludzi. emotka

rainbowdash

#6803318 Napisano: 24.08.2021 12:30:30
inpost. uszkodzili i zalali moją paczkę (bylam nadawcą). w paczce towar za 500zł emotka jest protokuł szkody i przyznają się do winy. czy ktoś tak miał? czy w reklamacji oddzadzą mi te 500zł? czy rzucą jakiś ochłap????emotka
0 0

bezaczek7

#6803325 Napisano: 24.08.2021 13:00:42
kumulacja napisał(a):

andii napisał(a):

ola120 napisał(a):

Od kilku godzin nie mogę zalogować się do poczty na WP  emotka

to coś u ciebie jest nie teges emotka  bo ja umiem się zalogować

Ale ja też nie mogę się zalogować. 

Tez mialam problem ze swoim kontem, maz mogl wejsc emotka   a na moim zdjecie zwycieskiego kapsla z zywca bylo emotka  na szczescie przed polnoca sie udalo. Ale troche sie nawkurzalam.
Jeszcze wczoraj wkurzyla mnie scianka w kabinie prysznicowej 4scianowej, ot tak sobie pekla i tak pekala jeszcze kilka godzin, slychac bylo trzaski. Jak na zlosc w castoramie nie ma loterii emotka
Dzis mnie wkurzyl opis paragonu tofflairs cena zolta, jak tak kasuja byle jak, nie tylko dzialaja na niekorzysc sklepu, ale i na nerwowosc klientow, tylko konkursowych akurat w tym przypadku emotka
0 0

nanajka81

#6803406 Napisano: 24.08.2021 17:24:19
wkurza mnie że już mam 10 pudeł w Nestle a inni bez problemu trafiają w bramki po to aby sprzedać nagrody. Chcę tylko jeden głupi zestaw a tak ciężko trafić emotka
0 0

tereniagno

#6803416 Napisano: 24.08.2021 17:54:31
Wkurzają mnie już te snickersy.Jak to jest z wygraną,
czy trzeba czekać na maila,czy od razy jest ,że wygrałeś?
Bo już się w tym wszystkim gubięemotka
0 0

pusheen

#6803451 Napisano: 24.08.2021 19:40:16
nanajka81 napisał(a):

wkurza mnie że już mam 10 pudeł w Nestle a inni bez problemu trafiają w bramki po to aby sprzedać nagrody. Chcę tylko jeden głupi zestaw a tak ciężko trafić emotka

Zamiast kupować te pełne cukru płatki, za wydane na nie pieniądze miałabyś na pewno dużo fajniejszą wyprawkę emotka
0 0

nanajka81

#6803464 Napisano: 24.08.2021 20:32:36
pusheen napisał(a):

nanajka81 napisał(a):

Zamiast kupować te pełne cukru płatki, za wydane na nie pieniądze miałabyś na pewno dużo fajniejszą wyprawkę emotka

no akurat są to paragony od siostry i znalezione, swój mam tak naprawdę jeden bo dzieci słabo płatkowe.
0 0

visserarthur

#6803467 Napisano: 24.08.2021 20:53:41
dzidziapiernik napisał(a):

rainbowdash napisał(a):

inpost. uszkodzili i zalali moją paczkę (bylam nadawcą). w paczce towar za 500zł emotka jest protokuł szkody i przyznają się do winy. czy ktoś tak miał? czy w reklamacji oddzadzą mi te 500zł? czy rzucą jakiś ochłap???? emotka

Jesteś Konsumentem (osoba prywatna) czy Firma?
Przesyłka standardowa czy wykupiłaś opcję?
(regulamin obowiązujący od 02-10-2019)

7.8
Wskazana przez Nadawcę (Zleceniodawcę) wartość Przesyłki nie może przewyższać jej zwykłej wartości i powinna być potwierdzona stosownymi dowodami (np. faktury, rachunki lub inne dokumenty). W przypadku Nadawców niebędących Konsumentami, rzeczy i jakiekolwiek materiały o wartości przekraczającej kwotę 200 zł (słownie: dwieście złotych) lub których
utrata czy uszkodzenie mogłyby powodować powstanie roszczenia przewyższającego tę kwotę nie mogą być wysyłane w
Przesyłkach innych niż Przesyłka z wykupioną usługą ubezpieczenia. W przypadku niewykupienia usługi ubezpieczenia
Przesyłki przez Nadawcę (Zleceniodawcę), wszelką odpowiedzialność Operatora związaną ze świadczeniem Usługi pocztow
ej lub Usługi przewozowej ogranicza się do kwoty 200 zł.

Dokładnie, na "gębę" odszkodowania nie wypłacą. Mi zgubili przesyłkę, której byłem odbiorcą, po uzyskaniu zgody od nadawcy, to ja ubiegałem się o odszkodowanie, które wypłaciła ich firma ubezpieczeniowa. Wypłacili kwotę, jaką wykazałem przedstawiając przelew.
2 brucee, cb656 0

rainbowdash

#6803472 Napisano: 24.08.2021 21:14:43
visserarthur napisał(a):

rainbowdash napisał(a):

inpost. uszkodzili i zalali moją paczkę (bylam nadawcą). w paczce towar za 500zł emotka jest protokuł szkody i przyznają się do winy. czy ktoś tak miał? czy w reklamacji oddzadzą mi te 500zł? czy rzucą jakiś ochłap???? emotka

Jesteś Konsumentem (osoba prywatna) czy Firma?
Przesyłka standardowa czy wykupiłaś opcję?
(regulamin obowiązujący od 02-10-2019)

7.8
Wskazana przez Nadawcę (Zleceniodawcę) wartość Przesyłki nie może przewyższać jej zwykłej wartości i powinna być potwierdzona stosownymi dowodami (np. faktury, rachunki lub inne dokumenty). W przypadku Nadawców niebędących Konsumentami, rzeczy i jakiekolwiek materiały o wartości przekraczającej kwotę 200 zł (słownie: dwieście złotych) lub których
utrata czy uszkodzenie mogłyby powodować powstanie roszczenia przewyższającego tę kwotę nie mogą być wysyłane w
Przesyłkach innych niż Przesyłka z wykupioną usługą ubezpieczenia. W przypadku niewykupienia usługi ubezpieczenia
Przesyłki przez Nadawcę (Zleceniodawcę), wszelką odpowiedzialność Operatora związaną ze świadczeniem Usługi pocztow
ej lub Usługi przewozowej ogranicza się do kwoty 200 zł.

Dokładnie, na "gębę" odszkodowania nie wypłacą. Mi zgubili przesyłkę, której byłem odbiorcą, po uzyskaniu zgody od nadawcy, to ja ubiegałem się o odszkodowanie, które wypłaciła ich firma ubezpieczeniowa. Wypłacili kwotę, jaką wykazałem przedstawiając przelew.

jestem osobą prywatną, mam rachunki a sprzedaz byla przez olx
0 0

pikawka

#6803487 Napisano: 24.08.2021 22:11:23
rainbowdash napisał(a):

In post jest najgorszy jeśli chodzi o reklamację... kupilam na allegro zestaw obiadowy na 6 osob, 3 talerze zostaly zbite w czasie dostawy. Po zlozeniu reklamacji, oddali mi 30 zl za 3 zbite talerze... wycenili je na podstawie rachunku za zastawę, myślałam, ze sie wścieknę bo musialam kupic i tak nowy zestaw bo co mi po tym ze zbitymi talerzami emotka  

visserarthur

#6803493 Napisano: 24.08.2021 22:58:00
pikawka napisał(a):

rainbowdash napisał(a):

In post jest najgorszy jeśli chodzi o reklamację... kupilam na allegro zestaw obiadowy na 6 osob, 3 talerze zostaly zbite w czasie dostawy. Po zlozeniu reklamacji, oddali mi 30 zl za 3 zbite talerze... wycenili je na podstawie rachunku za zastawę, myślałam, ze sie wścieknę bo musialam kupic i tak nowy zestaw bo co mi po tym ze zbitymi talerzami emotka  

Jak tak cwaniakują, to nie mam wyrzutów, że z siostrą i my zacwaniakowaliśmy. Zamówienie ze sklepu przyszło w 4 paczkach, ale zaginęła tylko jedna, no ale jak dostali fakturę i dowód wpłaty na kwotę z faktury, to zwrócili całość emotka
0 1 cb656

cb656

#6803545 Napisano: 25.08.2021 10:26:58
visserarthur napisał(a):

Jak tak cwaniakują, to nie mam wyrzutów, że z siostrą i my zacwaniakowaliśmy. Zamówienie ze sklepu przyszło w 4 paczkach, ale zaginęła tylko jedna, no ale jak dostali fakturę i dowód wpłaty na kwotę z faktury, to zwrócili całość emotka

Zdecydowanie naganne zachowanie. NIC nie usprawiedliwia nieuczciwości. emotka
Słonimski sformułował ironiczne "minimum moralne":

Jeśli nie wiesz, jak się zachować, to na wszelki wypadek zachowaj się przyzwoicie

0 0

cb656

#6803552 Napisano: 25.08.2021 10:58:41
superloser napisał(a):

A jaki maja zapis w max. wysokosci ubezpieczenia paczek z olx, bez dodatkowych oplat?
Kiedys byla roznica miedzy paczkomatem a kurierem inPost.
Moze z olx maja jakies specjalne zasady, jak przewoza za 1zl albo 5taka to wartosc ubezpieczenia moze byc inna.

Wszystko jest tutaj: Regulamin
0 0

magdalena_g

#6803553 Napisano: 25.08.2021 11:04:18
Konkurs Fairy w C4 - kup Fairy za 60 zł  emotka  czy oni już pogłupieli w tych agencjach 
3 kerocna, mia, emi 0

assal

#6803564 Napisano: 25.08.2021 11:23:31
Wkurza mnie całe lato straszenie falą nr... któryś tam już i obostrzeniami wprowadzanymi z dnia na dzień. Mam 3 bilety z Pepsi do Suntago, urlop pod koniec września i nie wiem, czy jest sens je trzymać czy się lepiej pozbyć szybko, by się nie zmarnowały emotka  
0 0

fiona25

#6803565 Napisano: 25.08.2021 11:24:11
magdalena_g napisał(a):

Konkurs Fairy w C4 - kup Fairy za 60 zł  emotka  czy oni już pogłupieli w tych agencjach 

No tutaj przegięli wyjątkowo , mam nadzieję ,że takich, którzy pobiegną zapełniać szafę Fairy będzie niewielu ... bo na to,że nie będzie ich wcale to już nie liczę - zwrot za parówki (i nie tylko) pokazał mi ,że to co dla mnie jest śmiechu warte, dla kogoś jest akcją jak najbardziej wartą zachodu.
Jeszcze żeby nagrodą były samochody to może bym to zrozumiała , ale 3 sztuki zmywarki i bony warte niewiele więcej niż zakup?
Zwłaszcza po tym, jak nie tak dawno u Smolara wystarczyło kupić 2 produkty po 7 zł żeby zawalczyć o jedną z 70 zmywarek to akcja Faktorii prezentuje się wręcz groteskowo  emotka

cb656

#6803567 Napisano: 25.08.2021 11:26:21
superloser napisał(a):

superloser napisał(a):

A jaki maja zapis w max. wysokosci ubezpieczenia paczek z olx, bez dodatkowych oplat?

Wszystko jest tutaj: Regulamin

Nie uzywam. Zbyteczna mi ta informacja 

Często tak masz, że zadajesz pytania, na które nie oczekujesz odpowiedzi? emotka Człek się stara, podsuwa pod nos, a ten się wypina. emotka Zawracanie głowy. Wkurza mnie takie coś.
0 0

cb656

#6803578 Napisano: 25.08.2021 11:52:30
superloser napisał(a):

Znow masz jazde. Nie zadaje pytan DLA SIEBIE. Sugeruje, ze moga byc ROZNE opcje ubezpieczenia przesylki inPost w zaleznosci od sposobu dostarczenia lub tez uzytej uslugi przez "partnerskie" umowy miedzy inpost a Allegro, olx.

I taka jest podstawowa różnica. Jedni po prostu z pewną taką ufną naiwnością usiłują realnie i bezpośrednio pomagać innym, mniej samodzielnym dotrzeć do poszukiwanych informacji, dzieląc się konkretami, inni zaś jedynie wtykają kij w mrowisko, "sugerując" albo czepiając się, szydząc i wykpiwając wszystkich dookoła. Jesteś osobą mało sympatyczną, trudno w twojej aktywności na forum znaleźć jakieś pozytywy, zawsze z wyższością i pogardą. Trudno.

visserarthur

#6803600 Napisano: 25.08.2021 12:44:09

visserarthur napisał(a):

Zdecydowanie naganne zachowanie. NIC nie usprawiedliwia nieuczciwości. emotka
Słonimski sformułował ironiczne "minimum moralne":

Jeśli nie wiesz, jak się zachować, to na wszelki wypadek zachowaj się przyzwoicie

Proponuję nie kierować fałszywych oskarżeń- nie mój problem, że formularz był skonstruowany bez możliwości swobodnej wypowiedzi, zresztą co mi będzie o moralności pisał ktoś ze słabą historią na forum.
0 0