Reklama na e-Konkursy.info

Wkurza mnie...

FBmonika33

#6802769 Napisano: 21.08.2021 16:40:50
agicho napisał(a):

FBmonika33 napisał(a):

nanajka81 napisał(a):

FBmonika33 napisał(a):

Ósemki można wyrwać na NFZ. Ja miałam przez chirurga szczękowego na NFZ z powodu skompilowanego przypadku.

dobrze wiedzieć bo w ostatnim czasie wszyscy z którymi rozmawiałam i mieli rwane ósemki opowiadali o wielkich kosztach tak więc myślałam że nie jest to sponsorowane przez NFZ.

Na pewno leczenie kanałowe jest niedostępne na NFZ, ale na pewno nie wyrywanie ósemek czy innych zębów.

Niestety nie potwierdzę, ostatnio usuwaną miałam ósemkę i dopłacać musiałam  Niejednokrotnie są to skomplikowane zabiegi.

Usunięcie zęba w ramach NFZ jest bezpłatne, niezależnie od tego, czy jest to ekstrakcja "prosta", czy "chirurgiczna". Jeżeli chodzi o tą drugą, przeprowadzaną w ramach NFZ u specjalisty chirurga stomatologicznego, zabieg jest również bezpłatny w ramach kontraktu specjalistycznego z chirurgii stomatologicznej.

Ale jeśli zostaną zastosowane na życzenie pacjenta dodatkowe metodę przyspieszające regenerację to są dodatkowe płatne.
0 0

rainbowdash

#6802788 Napisano: 21.08.2021 20:00:08
tradycyjnie wkurza mnie smolar. niby takie niszowe sklepy na konkurs yope, a jednak nadal chętnych na nagrody dużo...
1 flinta_13 0

fineessa

#6802800 Napisano: 21.08.2021 21:39:04
rainbowdash napisał(a):

tradycyjnie wkurza mnie smolar. niby takie niszowe sklepy na konkurs yope, a jednak nadal chętnych na nagrody dużo...

Wydaje mi się że w pierwszym tygodniu nie było aż tak dużo chętnych

pusheen

#6802805 Napisano: 21.08.2021 22:42:32
rainbowdash napisał(a):

Można też było zamówić na allegro, więc myślę, że chętnych nie brakowało.

Kiciunia21

#6802806 Napisano: 21.08.2021 22:53:28
Smolar jest świetny emotka
A wkurzają mnie klienci w pracy. Ja naprawdę lubię ludzi. Ale cierpliwość, nawet ta największa ma granice...
0 0

sydariameki

#6802807 Napisano: 21.08.2021 23:00:17
FBmonika33 napisał(a):

agicho napisał(a):

FBmonika33 napisał(a):

nanajka81 napisał(a):

FBmonika33 napisał(a):

Ósemki można wyrwać na NFZ. Ja miałam przez chirurga szczękowego na NFZ z powodu skompilowanego przypadku.

dobrze wiedzieć bo w ostatnim czasie wszyscy z którymi rozmawiałam i mieli rwane ósemki opowiadali o wielkich kosztach tak więc myślałam że nie jest to sponsorowane przez NFZ.

Na pewno leczenie kanałowe jest niedostępne na NFZ, ale na pewno nie wyrywanie ósemek czy innych zębów.

Niestety nie potwierdzę, ostatnio usuwaną miałam ósemkę i dopłacać musiałam  Niejednokrotnie są to skomplikowane zabiegi.

Usunięcie zęba w ramach NFZ jest bezpłatne, niezależnie od tego, czy jest to ekstrakcja "prosta", czy "chirurgiczna". Jeżeli chodzi o tą drugą, przeprowadzaną w ramach NFZ u specjalisty chirurga stomatologicznego, zabieg jest również bezpłatny w ramach kontraktu specjalistycznego z chirurgii stomatologicznej.

Ale jeśli zostaną zastosowane na życzenie pacjenta dodatkowe metodę przyspieszające regenerację to są dodatkowe płatne.

1. Leczenie kanałowe na NFZ jest refundowane od jedynki do trójki.
2. Ósemki na fundusz może wyrwać każdy stomatolog mający kontrakt z NFZ. Jeśli ósemka jest do ekstrakcji chirurgicznej wtedy wasz stomatolog  z NFZ powinien dac Wam skierowanie do chirurga stomatologicznego. U nas akceptuje się tez skierowanie od lekarza rodzinnego. Nie są refundowane: zdjęcia panoramiczne i tomografie i dodatkowe zabiegi ułatwiające gojenie.
0 0

ziolko

#6802808 Napisano: 21.08.2021 23:10:59
nanajka81 to zależy. Kuzynka miała w ub roku wyrywaną ósemkę, to płaciła 150 zł.
Pytałam się u innej dentystki, to proste rwanie 200 zł. Gdyby ktoś chciał dodatkowy gaz rozweselający, to koszt 200 zł. 
FBmonika33 wiem, że można na NFZ. Jak ostatnio miałam usuwaną inną ósemkę (kilkanaście lat temu), to musiałam mieć skierowanie od mojej dentystki. 
Nie wiem, jak jest teraz.
Poprzednie zęby (7 i 8) łatwo poszły, teraz chyba będzie trudniej, bo właściwie nie ma za co go złapać emotka
Moja poprzednia dentystka leczyła mi go kanałowo kilka czy kilkanaście lat temu i nawet nie wiedziałam, że miałam aż tak wielkie wypełnienie emotka
Echh... Wiem, że ludzie mają większe problemy z zębami, ale i tak się trochę obawiam  

sydariameki dzięki za info w sprawie skierowania
1 brucee 0

norweska20

#6802812 Napisano: 22.08.2021 01:59:08
Wkurza mnie  to ,że jest 2w nocy a ja  nie umiem zadecydować czy jechać (właściwie) dziś nad nasze morze : dokładnie do Ustki . Przed nami ponad 600km i patrząc na zapowiedź pogody na przyszły tydzień ,nie wygląda to dobrze. Pokazuje deszcz i już słyszę marudzenie moich chłopaków ,że po co w taką pogodę tam jechać. Chcieliśmy na tydzień się tam wybrać i wszystko byłoby fajnie ....ale ta zapowiedź złej pogody:( a może jest tu ktoś z tej okolicy i orientuje się w temacie Ustkowej pogody?
0 0

krystyna32

#6802814 Napisano: 22.08.2021 07:29:57
norweska20 napisał(a):

Wkurza mnie  to ,że jest 2w nocy a ja  nie umiem zadecydować czy jechać (właściwie) dziś nad nasze morze : dokładnie do Ustki . Przed nami ponad 600km i patrząc na zapowiedź pogody na przyszły tydzień ,nie wygląda to dobrze. Pokazuje deszcz i już słyszę marudzenie moich chłopaków ,że po co w taką pogodę tam jechać. Chcieliśmy na tydzień się tam wybrać i wszystko byłoby fajnie ....ale ta zapowiedź złej pogody:( a może jest tu ktoś z tej okolicy i orientuje się w temacie Ustkowej pogody?

Mieszkam 18 km od Ustki. Dzisiaj na pewno padać nie będzie, bo już słoneczko pięknie świeci a pogoda ile to razy nie sprawdziły się zapowiadane deszcze. Zresztą w czasie deszczu też można w Ustce fajnie spędzić czas. Przyjeżdżajcie emotka   
1 kumulacja 0

agakaz2

#6802816 Napisano: 22.08.2021 07:35:33
norweska20 napisał(a):

jestem od tygodnia w Kołobrzegu też miało lac cały tydzień ale jest fajnie i spoko pogoda także nie ma co pakuj się i wyjeżdżaj. 
1 kumulacja 0

nanajka81

#6802822 Napisano: 22.08.2021 08:51:17
bruce napisał(a):

norweska20 napisał(a):

Dwa tygodnie temu też zapowiadali cały tydzień deszczowy nad morzem, a tylko raz była burza, zatem nie zawsze prognozy się im sprawdzają.  emotka

my w górach też mieliśmy zapowiedzianą kiepską pogodę a na 10 dni tylko 3 były dość badziewne. Ja bym mimo wszystko pojechała nad morze emotka

anaesth

#6802870 Napisano: 22.08.2021 14:35:47
aleksandra008 napisał(a):

90% zabiegów stomatologicznych jest nierefundowana to się dentystom nawet nie opłaca z nfz podpisywać umowy, trzeba iść do takich co mają podpisane umowy z nfz

https://www.faceb...11/2988248111432989/
2 brucee, ziolko 0

ziolko

#6802884 Napisano: 22.08.2021 16:37:44
anaesth napisał(a):

aleksandra008 napisał(a):

90% zabiegów stomatologicznych jest nierefundowana to się dentystom nawet nie opłaca z nfz podpisywać umowy, trzeba iść do takich co mają podpisane umowy z nfz

https://www.faceb...11/2988248111432989/

No to teraz już wiem, dlaczego moja dentystka na nfz miała gdzieś moje zęby, dzięki czemu nie mam dwóch zębów przez nią emotka
0 0

FBilona2

#6802888 Napisano: 22.08.2021 17:19:34
nanajka81 napisał(a):

bruce napisał(a):

norweska20 napisał(a):

Dwa tygodnie temu też zapowiadali cały tydzień deszczowy nad morzem, a tylko raz była burza, zatem nie zawsze prognozy się im sprawdzają.  emotka

my w górach też mieliśmy zapowiedzianą kiepską pogodę a na 10 dni tylko 3 były dość badziewne. Ja bym mimo wszystko pojechała nad morze 

Kołobrzeg pogoda 5 dni miało lać jak mieliśmy jechać. Tak się orzekelam, że krótkie spodenki kupowałam nad morzem, bez czapeczki i innych gadżetów. Te media to już masakrycznie mijają się z prawdą. Był upał a deszczu tyle że chodniki nie były mokre 
1 brucee 0

agakaz2

#6802943 Napisano: 23.08.2021 07:52:43
wkurzam się sama na siebie za późno kupiłam kody i teraz nie mam co zgłaszać eh, wakacje żądzą się swoimi prawami.  czas leci kodów brak buu
0 0

anialistopad

#6802948 Napisano: 23.08.2021 08:27:33
FBilona2 napisał(a):

nanajka81 napisał(a):

bruce napisał(a):

norweska20 napisał(a):

my w górach też mieliśmy zapowiedzianą kiepską pogodę a na 10 dni tylko 3 były dość badziewne. Ja bym mimo wszystko pojechała nad morze 

Kołobrzeg pogoda 5 dni miało lać jak mieliśmy jechać. Tak się orzekelam, że krótkie spodenki kupowałam nad morzem, bez czapeczki i innych gadżetów. Te media to już masakrycznie mijają się z prawdą. Był upał a deszczu tyle że chodniki nie były mokre 

My jesteśmy w Dąbkach niedaleko Darłowa i jest piękna pogoda

tkostek30

#6803062 Napisano: 23.08.2021 13:37:53
anialistopad napisał(a):

FBilona2 napisał(a):

nanajka81 napisał(a):

bruce napisał(a):

norweska20 napisał(a):

My jesteśmy w Dąbkach niedaleko Darłowa i jest piękna pogoda

ja w sobotę wróciłem z Dąbek...zgodnie z prognozą, nie było dnia bez deszczu.
0 0

katrin1

#6803089 Napisano: 23.08.2021 15:40:12
Wkurza mnie poczta wp, nie mogę się od 10 minut zalogować, czy tylko ja tak mam?
0 0

maverick

#6803091 Napisano: 23.08.2021 15:47:19
katrin1 napisał(a):

Wkurza mnie poczta wp, nie mogę się od 10 minut zalogować, czy tylko ja tak mam?

O2 też chwilowo nie działaemotka
0 0

pioge7

#6803092 Napisano: 23.08.2021 15:47:22
katrin1 napisał(a):

Wp i o2 nie działają