Reklama na e-Konkursy.info

Wkurza mnie...

ktosiek1

#6792792 Napisano: 04.07.2021 09:57:47
magdalena-chili napisał(a):

. A kosze zawsze przyprawiają mnie o szybsze bicie serca, myślę że nawet takie przebieranie paragonów

Do tej pory w wiadomościach informowali o wysadzaniu bankomatów. A za chwilę będą informacje o tajemniczych zniknięciach workow z paragonami spod sklepów. emotka  sama mam takie zakusy emotka  i jak wychodzę z biedronki, to ten kosz mijam z gonitwą myśli. A połączyć to z bieganiem - plan idealny. Tylko wtedy bierzesz wor na plecy i lecisz ala Sw. Mikolaj emotka  

emotka

FBbeata7

#6792793 Napisano: 04.07.2021 10:18:14
ktosiek1 napisał(a):

. A kosze zawsze przyprawiają mnie o szybsze bicie serca, myślę że nawet takie przebieranie paragonów

Do tej pory w wiadomościach informowali o wysadzaniu bankomatów. A za chwilę będą informacje o tajemniczych zniknięciach workow z paragonami spod sklepów. emotka  sama mam takie zakusy emotka  i jak wychodzę z biedronki, to ten kosz mijam z gonitwą myśli. A połączyć to z bieganiem - plan idealny. Tylko wtedy bierzesz wor na plecy i lecisz ala Sw. Mikolaj emotka  

emotka

Mnie zastanawia sytuacja prawna  śmieci. Czytałam o freeganach i wiem, że np. z koszy wolno stojących można brać wyrzucone  jedzenie , zaś z koszy zamkniętych, gdzieś za jakąś wiatą, gdzie właściciel nie chce , by tam grzebać - już nie. Dziwne to. I kto właściwie jest właścicielem takich paragonów lub jedzenia na śmietniku- sklep, firma odbierająca odpady, czy może nikt?  Wzięcie ze śmietnika chyba nie jest kradzieżą, no chyba,że śmietnik lub kontener zamknięty na trzy spusty i trzeba się tam włamać. Myślę,że dopóki paragony są w koszu na terenie sklepu, to są własnością sklepu- więc takie zabieranie może być chyba podciągnięte pod kradzież, ale jak traktować  przypadkowy, zabłąkany paragon w koszyku? Ja taki sprawdzam i jak nie ma nic konkursowego wyrzucam do kubła, mam jeszcze poczucie,że przecież zrobiłam coś dobrego- w  wózku jest czysto.
0 0

dwaburekoty

#6792800 Napisano: 04.07.2021 11:48:04
FBbeata7 napisał(a):

ktosiek1 napisał(a):

emotka

Mnie zastanawia sytuacja prawna  śmieci. Czytałam o freeganach i wiem, że np. z koszy wolno stojących można brać wyrzucone  jedzenie , zaś z koszy zamkniętych, gdzieś za jakąś wiatą, gdzie właściciel nie chce , by tam grzebać - już nie. Dziwne to. I kto właściwie jest właścicielem takich paragonów lub jedzenia na śmietniku- sklep, firma odbierająca odpady, czy może nikt?  Wzięcie ze śmietnika chyba nie jest kradzieżą, no chyba,że śmietnik lub kontener zamknięty na trzy spusty i trzeba się tam włamać. Myślę,że dopóki paragony są w koszu na terenie sklepu, to są własnością sklepu- więc takie zabieranie może być chyba podciągnięte pod kradzież, ale jak traktować  przypadkowy, zabłąkany paragon w koszyku? Ja taki sprawdzam i jak nie ma nic konkursowego wyrzucam do kubła, mam jeszcze poczucie,że przecież zrobiłam coś dobrego- w  wózku jest czysto.

ja uważam że wyrzucony paragon jest własnością kupującego, a nie sklepu. nastąpiła wymiana gotówki na towar, której potwierdzeniem jest paragon.sklep ma swoje potwierdzenie w systemie, a klient w formie paragonu. a że go nie bierze, to sklep "dbając o czystość" go wyrzuca, bo nie bierze już za niego odpowiedzialności.
0 0

dwaburekoty

#6792801 Napisano: 04.07.2021 11:51:10
a śmieci takie przydomowe, do momentu znalezienia się na ciężarówce śmieciarce, są własnością właściciela. po załadowaniu są własnością gminy/firmy, które ma swoje wysypisko (to zależy czy wysypisko jest własnością gminy, która najmuje tylko usługe ładunku i transportu, czy podpisuje umowę z firmą, która zajmuje się zbiorem, transportem i utylizacją odpadów). taki INCOTERMowy EXWORKS
0 0

niunia-k

#6792854 Napisano: 04.07.2021 20:52:49
Wkurza mnie że nie potrafię wygrać Familijnych ... a kiedyś szło mi tak dobrze emotka
0 0

nanajka81

#6792855 Napisano: 04.07.2021 21:16:45
niunia-k napisał(a):

Wkurza mnie że nie potrafię wygrać Familijnych ... a kiedyś szło mi tak dobrze emotka

bo tam w cholerę gra osób. trzeba non stop chyba klikać żeby wygrać.
0 0

aleksandra008

#6792857 Napisano: 04.07.2021 21:23:42
Przyszedł mail od pyszne, że z pizza hut na ćwierćfinały dowóz za darmo a oferty pizzy hut nawet nie ma dla mojej okolicy w pyszne.
0 0

ziolko

#6792874 Napisano: 04.07.2021 22:15:22
Właśnie odkryłam, że nie wysłałam zgłoszenia na konkurs w Kauflandzie... trwał do 30.06 emotka
Nie dość, że nic nie wygrywam, to paragony się marnują, bo mam giga sklerozę emotka
1 kumulacja 0

norweska20

#6792879 Napisano: 04.07.2021 23:08:01
ziolko napisał(a):

Właśnie odkryłam, że nie wysłałam zgłoszenia na konkurs w Kauflandzie... trwał do 30.06  emotka
Nie dość, że nic nie wygrywam, to paragony się marnują, bo mam giga sklerozę  emotka

To na pocieszenie ja ostatnio zostałam z paragonem RExona Rossmann i 4move biedronka ...a najlepsze że paragony z początku konkursu ,a potem wydaje mi się że tyle czasu jeszcze mam ..i budzę się dzień po zakończeniu emotka

ziolko

#6792881 Napisano: 04.07.2021 23:33:55
norweska20 napisał(a):

ziolko napisał(a):

Właśnie odkryłam, że nie wysłałam zgłoszenia na konkurs w Kauflandzie... trwał do 30.06  emotka
Nie dość, że nic nie wygrywam, to paragony się marnują, bo mam giga sklerozę  emotka

To na pocieszenie ja ostatnio zostałam z paragonem RExona Rossmann i 4move biedronka ...a najlepsze że paragony z początku konkursu ,a potem wydaje mi się że tyle czasu jeszcze mam ..i budzę się dzień po zakończeniu emotka

Ja tak samo... paragon z początku czerwca emotka
0 0

maverick

#6793171 Napisano: 06.07.2021 11:55:20
tyle różnych loterii/konkursów z piwem, a żadnego konkursu ani malutkiej loteryjki z sokiem do piwa emotka
1 brucee 0

anaesth

#6793341 Napisano: 06.07.2021 22:19:56
superloser napisał(a):

maverick napisał(a):

tyle różnych loterii/konkursów z piwem, a żadnego konkursu ani malutkiej loteryjki z sokiem do piwa emotka

Kup Gerber  emotka emotka

Nie kupuj, tam tylko Rufus wygrywa emotka

norweska20

#6793394 Napisano: 07.07.2021 09:42:03
Reklamacja fotela z eurosklep.. wczoraj znowu dzwoniliśmy do Smolar i póki co pan poinformował, że nie umieją się skontaktować z firmą od foteli ( nie odpowiadają na ich @)ale działają w tej sprawie .Także tego lato minie a z fotela będą nici...

nanajka81

#6793562 Napisano: 07.07.2021 15:42:57
norweska20 napisał(a):

Reklamacja fotela z eurosklep.. wczoraj znowu dzwoniliśmy do Smolar i póki co pan poinformował, że nie umieją się skontaktować z firmą od foteli ( nie odpowiadają na ich @)ale działają w tej sprawie .Także tego lato minie a z fotela będą nici...

ech dobrze że tego swojego odrapanego nie reklamowałam bo to nie na moje nerwy. Już problem był z dowozem to co dopiero użerać się z reklamacją. Dawaj znać jak sytuacja się rozwiąże.

atyde25

#6793748 Napisano: 08.07.2021 12:15:36
Wkurza mnie obsługa klienta i całość związana z obsługą zamówień na hebe.pl. Zapakowali mi zły cień w paczce (odcień inny niż w zamówieniu).Są 2 opcje zwrot w sklepie i odesłanie do ich centralnego magazynu w Pruszkowie.Jako,że nie mogłam podjechać do sklepu odesłałam najtańszą paczką za 13 zł pp.Zamawiam cień wdanym kolorze a pracownik sobie wkłada taki jak mu w rękę wpadnie.Raz miałam przypadek w balsami do ciała w słoiku,że ktoś wsadził palec i  taki mi wysłali.Ale wtedy na to spuściłam zasłonę milczenia.No i widać paczka do nich dotarła super jednak nasza poczta działa 2 dni przesyłka zwykła ekonomiczna za to jedno dla poczty brawo.No ale do brzegu i teraz mam  maila z BOK,że  nie zwracają za przesłanie do nich paczek.Serio ktoś wsadza nie to co trzeba w paczkę i nie sprawdza co.I mi z łaski proponują bon do HEBE za 10 zeta.Wielkie rozczarowanie ale przyjmę to na spokojnie bo szkoda nerwów.
1 brucee 0

atyde25

#6793752 Napisano: 08.07.2021 12:20:49
I najgorsze,że nic z tym nie mogę zrobić bo co będę wkurzać się na pracownika z BOKU co regulaminów nie ustawia.Tak to  oznaka  dojrzałości,że teraz już myślę zanim wybuchnę.Do czasu.Tak opisałam to na opineo i poszukam jeszcze innych takich serwisów.Najlepsze ,że na opineo mają ok 50 negatywnych opinie oich obsłudze on-line i chyba 1 pozytywną.Ale hebe ma to gdzieś moloch portugalski.Sieć Biedronek i oni to jedno.Masakra.
1 brucee 0

dany-duszek

#6793754 Napisano: 08.07.2021 12:24:10
Koniec usługi rok ważności konta w sieci Plus.
0 0

lukasz6

#6793761 Napisano: 08.07.2021 12:44:25
dany-duszek napisał(a):

mnie też to wkurza, przysłali sms. niech się walą. Mam dwa na kartę, więc wymienię sobie na inną sieć.
0 0

sks900

#6793768 Napisano: 08.07.2021 13:06:57
lukasz6 napisał(a):

dany-duszek napisał(a):

mnie też to wkurza, przysłali sms. niech się walą. Mam dwa na kartę, więc wymienię sobie na inną sieć.

Rwk jest cały czas dostępne, wystarczy aktywować rwk  w aplikacji plus online lub kodem i doładować za 5 zł w ciągu 30 dni.

dany-duszek

#6793770 Napisano: 08.07.2021 13:25:27
sks900 napisał(a):

lukasz6 napisał(a):

dany-duszek napisał(a):

Rwk jest cały czas dostępne, wystarczy aktywować rwk  w aplikacji plus online lub kodem i doładować za 5 zł w ciągu 30 dni.

dzisiaj były smsy że rwk jest do któregoś sierpnia i nie będzie można przedłużyć po tym terminie.
0 0