Reklama na e-Konkursy.info

Wkurza mnie...

joan

#6791666 Napisano: 29.06.2021 15:57:52
FBilona napisał(a):

Wkurza mnie agencja G3. Obrosli w piórka i zaczynają kontrolować loterie. Wiem na pewno, że eliminują zasobniejszych w kapsle. Blokują wygrywanie. Skoro to potrafią, to równie dobrze część nagród wpadnie znajomym królika. 

Nie wiem, o co konkretnie chodzi, ale w loteriach często występuje regulaminowy zapis, że jedna osoba może zarejestrować dziennie max np. 20 kapsli / kodów / zgłoszeń. Czy o to chodzi?
0 0

onlyrybka

#6791771 Napisano: 29.06.2021 21:02:25
FBilona napisał(a):

we bo prowadzę statystykę od 3 LAT. Po prostu postanowili i zadecydowali kto ma wygrać co nie ma nic wspólnego z loterią. Jest już kombinacja

Ale wiesz, że jednym zgłoszeniem też można wygrać. Statystyka jest jakby Ci to powiedzieć - nieprzewidywalna emotka   
Nawet klepiąc dziennie xx kodów nie musisz wygrać. Masz większe szanse, ale loterie rządzą się swoimi prawami...
2 madllen, elmas 0

madllen

#6791775 Napisano: 29.06.2021 21:19:42
FBilona napisał(a):

onlyrybka napisał(a):

FBilona napisał(a):

we bo prowadzę statystykę od 3 LAT. Po prostu postanowili i zadecydowali kto ma wygrać co nie ma nic wspólnego z loterią. Jest już kombinacja

Ale wiesz, że jednym zgłoszeniem też można wygrać. Statystyka jest jakby Ci to powiedzieć - nieprzewidywalna emotka   
Nawet klepiąc dziennie xx kodów nie musisz wygrać. Masz większe szanse, ale loterie rządzą się swoimi prawami...

Taaaaak, 1200 kodów i bez obiadu. W Żywcu to samo.  Inni też się zrobili takimi pechowcami? 

Owszem można, o ironio losu.. - takie moje zdanie  emotka
To idąc tym tokiem myślenia, to każda osoba wysyłająca mało powinna wygrywać a tak to nie działa..
0 0

cleo25

#6791777 Napisano: 29.06.2021 21:23:41
FBilona napisał(a):

Nie, chodzi o to, że skontaktowałam się z paroma osobami /na face też ktoś zauważył / które wrzucając po parę kapsli dziennie przez miesiące nic nie wygrali. Co jest niemożliwe bo prowadzę statystykę od 3 LAT. Po prostu postanowili i zadecydowali kto ma wygrać co nie ma nic wspólnego z loterią. Jest już kombinacja

Może "wywoniali" na kilometr, że jak ktoś wklepuje 1200 kodów to to jest dopiero kombinacja.
0 1 FBilona

FBilona

#6791779 Napisano: 29.06.2021 21:26:45
Loterie organizowane przez G3 piwne są "kontrolowane" cokolwiek, ktokolwiek z forum napisze. 
0 0

reniii

#6791782 Napisano: 29.06.2021 21:43:21
FBilona napisał(a):

Loterie organizowane przez G3 piwne są "kontrolowane" cokolwiek, ktokolwiek z forum napisze. 

Szczęście to szczęście. Jja zgłaszałam tylko parę kodów w zeszłej edycji i obecnej i nic nie wygrałam, bo nie mam szczęście i tyle. Tak to nie działa jednak, bo czasem i jednym zgłoszeniem można wygrać. Z drugiej strony skoro ktoś zgłasza tysiące kodów to całkiem normalne to nie jest. 
1 FBilona 0

FBilona

#6791783 Napisano: 29.06.2021 21:43:48
Ocleo25 napisał(a):

FBilona napisał(a):

Nie, chodzi o to, że skontaktowałam się z paroma osobami /na face też ktoś zauważył / które wrzucając po parę kapsli dziennie przez miesiące nic nie wygrali. Co jest niemożliwe bo prowadzę statystykę od 3 LAT. Po prostu postanowili i zadecydowali kto ma wygrać co nie ma nic wspólnego z loterią. Jest już kombinacja

Może "wywoniali" na kilometr, że jak ktoś wklepuje 1200 kodów to to jest dopiero kombinacja.

Lepiej komuś "dowalić".
0 0

FBilona

#6791786 Napisano: 29.06.2021 21:50:04
W loteriach piwnych głównie chodzi mi, żeby była uczciwa. Bo każda próba kontroli zachęca do kombinacji. Bez względu na cokolwiek. Pamiętacie jak jedna z konkursowiczek walczyła przez wszystkie instytucje z nieuczciwa agencja co to "losowo" wylosowała prawie wszystkie telewizory jako wygrane z jednego dnia? Na chyba 2 miesiące loterii?  Dzisiaj wyeliminują co bogatszych, jutro powtarzające się emaile a pojutrze niewiele zostanie dla grających. To chce zauważyć 
0 0

anaesth

#6791790 Napisano: 29.06.2021 22:13:42
reniii napisał(a):

FBilona napisał(a):

Szczęście to szczęście. Jja zgłaszałam tylko parę kodów w zeszłej edycji i obecnej i nic nie wygrałam, bo nie mam szczęście i tyle. Tak to nie działa jednak, bo czasem i jednym zgłoszeniem można wygrać. Z drugiej strony skoro ktoś zgłasza tysiące kodów to całkiem normalne to nie jest. 

To zależy skąd się ma kody emotka Jak się połączy pracę w pubie, zbieranie kapsli w parkach, kupowanie kodów w serwisach aukcyjnych i samodzielne raczenie się złotym trunkiem, to można iść w tysiące emotka Ostatniej opcji nie polecam, chyba że w wersji bezalkoholowej. emotka
Ale to fakt, loterie piwne wkurzają niemiłosiernie. Ile Żywiec musi mieć dziennie zgłoszeń, skoro nawet monet nie da się ustrzelić?! Aż mi się nie chce wklepywać Desperadosów, bo i tak nic nie wygram. Niepotrzebnie się po nie schylam podczas spacerów po parku emotka
1 FBilona 0

joan

#6791791 Napisano: 29.06.2021 22:15:47
FBilona napisał(a):

Wkurza mnie agencja G3. Obrosli w piórka i zaczynają kontrolować loterie. Wiem na pewno, że eliminują zasobniejszych w kapsle. Blokują wygrywanie. Skoro to potrafią, to równie dobrze część nagród wpadnie znajomym królika. 

Mogą mieć jakieś oprogramowanie, które wyłapuje "indywidualnego użytkownika". I sami sobie definiują, co rozumieją pod tym pojęciem emotka Jak dla mnie: ktoś posiada 1500 kodów, ale nie potrafi zorganizować ich wbicia w sposób zgodny z regulaminem. Następnym razem zróbcie eksperyment, może akurat się uda emotka

Mnie irytują bramki, bo - teoretycznie - to Wielka Tajemnica Organizatora. Chciałabym, żeby ktoś wytłumaczył, jak to niby działa, że ŻADEN z pracowników czy współpracowników organizatora nie zna tych tajemnych godzin szczęścia. Do dziś mnie nie przekonali emotka
0 0

notta

#6791792 Napisano: 29.06.2021 22:24:49
joan napisał(a):

FBilona napisał(a):

Mogą mieć jakieś oprogramowanie, które wyłapuje "indywidualnego użytkownika". I sami sobie definiują, co rozumieją pod tym pojęciem emotka Jak dla mnie: ktoś posiada 1500 kodów, ale nie potrafi zorganizować ich wbicia w sposób zgodny z regulaminem. Następnym razem zróbcie eksperyment, może akurat się uda emotka

Mnie irytują bramki, bo - teoretycznie - to Wielka Tajemnica Organizatora. Chciałabym, żeby ktoś wytłumaczył, jak to niby działa, że ŻADEN z pracowników czy współpracowników organizatora nie zna tych tajemnych godzin szczęścia. Do dziś mnie nie przekonali emotka

Oj tak.. tez nie cierpię bramek i z góry ustalonych wygrywających kodów..  Jestem za losowaniem z przesłanych zgłoszeń i tyle.

fineessa

#6791793 Napisano: 29.06.2021 22:27:30
ivanotta napisał(a):

joan napisał(a):

FBilona napisał(a):

Oj tak.. tez nie cierpię bramek i z góry ustalonych wygrywających kodów..  Jestem za losowaniem z przesłanych zgłoszeń i tyle.

O to to to byłoby najlepiej
1 notta 0

Monika11

#6791794 Napisano: 29.06.2021 22:34:47
Wkurza mnie ,że rower z Lidla odjechał w siną dal. Rano dostałam sms o wygranej i odesłaniu skanu na @. Ucieszyłam się , bo grałam o rower. Po odesłaniu danych dostałam @ o treści
,,Dziękujemy i gratulujemy wygranej!!!
Poprosimy o przesłanie oryginału paragonu na adres:
Pink Pepper Media Sp. z o.o., ul. Łowcza 24, 02-955 Warszawa z dopiskiem "Konkurs Schweppes".
Piłka zostanie wysłana w dniu dzisiejszym. Proszę oczekiwać na paczkę emotka
Pozdrawiamy
Zespół Schweppes.
Jaka piłka , jak grałam o rower? Ale śmieszne to ,że nie odesłałam jeszcze oryginału paragonu a już jutro wysyłają do mnie nagrodę ....  Napisałam @ ,że nie grałam o piłkę , lecz o rower - a tu takie kwiatki: LOSOWANKA
Droga Pani,nie zaznaczyła Pani żadnej z opcji na wygraną. Rowery zostały rozlosowane według poprawnych zgłoszeń. W Związku z Pani ciekawą odpowiedzią postanowiliśmy nagrodzić Panią nagrodą w postaci Piłki. Jeśli nie chce Pani takiej nagrody bardzo prosimy o informację.Brak słów......:(

sks900

#6791795 Napisano: 29.06.2021 22:36:21
ivanotta napisał(a):

joan napisał(a):

FBilona napisał(a):

To możesz grać tam gdzie jest losowanie, nie ma obowiązku grać tam gdzie są bramki, jest wolny wybór.
0 0

joan

#6791801 Napisano: 29.06.2021 23:19:55
Monika11 napisał(a):

(...) Jaka piłka , jak grałam o rower? Ale śmieszne to ,że nie odesłałam jeszcze oryginału paragonu a już jutro wysyłają do mnie nagrodę ....  Napisałam @ ,że nie grałam o piłkę , lecz o rower - a tu takie kwiatki: LOSOWANKA
Droga Pani,nie zaznaczyła Pani żadnej z opcji na wygraną. Rowery zostały rozlosowane według poprawnych zgłoszeń. W Związku z Pani ciekawą odpowiedzią postanowiliśmy nagrodzić Panią nagrodą w postaci Piłki. Jeśli nie chce Pani takiej nagrody bardzo prosimy o informację.Brak słów......:(

Że kufa co?! emotka Możliwe, że formularz został błędnie utworzony i nikomu nie przechodzi, co zaznaczył. Najpierw ignorują, że ktoś słał więcej zgłoszeń, niż pozwala regulamin. Potem nagradzają zgłoszenie, które - wg nich - nie miało zaznaczonej opcji wyboru nagrody. Finalnie sugerują losowanie. Brak słów!

edzia21

#6791803 Napisano: 29.06.2021 23:51:17
Monika11 napisał(a):

Wkurza mnie ,że rower z Lidla odjechał w siną dal. Rano dostałam sms o wygranej i odesłaniu skanu na @. Ucieszyłam się , bo grałam o rower. Po odesłaniu danych dostałam @ o treści
Pink Pepper Media Sp. z o.o., ul. Łowcza 24, 02-955 Warszawa z dopiskiem "Konkurs Schweppes".
Pozdrawiamy
Zespół Schweppes.
Jaka piłka , jak grałam o rower? Ale śmieszne to ,że nie odesłałam jeszcze oryginału paragonu a już jutro wysyłają do mnie nagrodę ....  Napisałam @ ,że nie grałam o piłkę , lecz o rower - a tu takie kwiatki: LOSOWANKA

Oni z tymi losowaniami to już grubo idą...
Po opublikowanych wynikach BAKALLAND wiedziałam, żeby szanowną agencję omijać z daleka.

domika

#6791822 Napisano: 30.06.2021 09:04:27
Monika11 napisał(a):

Pozdrawiamy
Zespół Schweppes.

Działanie agencji kwalifikuje się pod zgłoszenie do Administracji Skarbowej. Ciekawe czy mają pozwolenie na organizację loterii.
Wątpię.
0 0

atyde25

#6791823 Napisano: 30.06.2021 09:13:50
Też mi się nie podoba podejście tej agencji bo co za logika skan paragonu,nagroda w domu i nagle oryginał paragonu pocztą.
Ale poczułam się wywołana do tablicy tak z mojej winy wzięłam udział 2 razy nie doczytałam,że jeden  członek jedno zgłoszenie.Od razu się przyznałam i odpisali ,że anulują 2 zgłoszenie i uznają je za niebyłe.Nie ,nie wygrałam roweru by nie było niedomówień.A losowanko to chyba przejęzyczenie bo jakie losowanko w konkursie opisowym.
1 joan 0

magdalena-chili

#6791824 Napisano: 30.06.2021 09:14:41
domika napisał(a):

Monika11 napisał(a):

Pozdrawiamy
Zespół Schweppes.

Działanie agencji kwalifikuje się pod zgłoszenie do Administracji Skarbowej. Ciekawe czy mają pozwolenie na organizację loterii.
Wątpię.

"piękne" jest jak org/agencja WMAWIA Ci, że zaznaczyłaś piłkę, szalik, albo czapkę, jak ewidentnie zaznaczałaś rower.... ja się w ten sposób zimą przejechałam, laptop przefrunął mi przed nosem - może od mądrzejszych ode mnie dowiesz się jak działać w tej sytuacji, ja niestety się poddałam i do tej pory mnie "boli" ten laptop, a tam były po prostu rozmyte i nietransparentne zapisy. I ewidentna ściema pani po drugiej stronie. Przykre to. 
1 Monika11 0

atyde25

#6791826 Napisano: 30.06.2021 09:17:06
A bo nie na temat wkurzyłam się,że spodobał mi się Kaufland i zakupy w nim a muszę tam dojechać a nie jestem panią swoich dojazdów i  mogę tam być tylko raz na kilka lat:(Takie mają piękne kasy samoobsługowe z wielkim miejscem na duże zakupy a buuuuuuuuuuuuu
0 0