Reklama na e-Konkursy.info

Wkurza mnie...

maria1980

#5773107 Napisano: 15.11.2013 01:27:35
Wkurza mnie ogromnie ,ze przez rok miałam katar ,olalam to totalnie... emotka
Po wizycie u lekarza 4 tygodnie l4,brania sterydow i antybiotyków i zero poprawy.
Dziś dostałam skierowanie do szpitala na wycięcie małżowiny nosowej (zawsze byłam pewna,ze małżowiny jest tylko uszna emotka ),czyszczenie zatok i prostowania przegrody nosowej emotka
Juz zdążyłam sie wypłakać ,ale strasznie jestem zła na siebie Jutro jadę do szpitala na tomografie i ustalić termin ,:(

0 0

Gość: bruce

#5773110 Napisano: 15.11.2013 05:32:07
maria1980 napisał(a):

Po wizycie u lekarza 4 tygodnie l4,brania sterydow i antybiotyków i zero poprawy.
Dziś dostałam skierowanie do szpitala na wycięcie małżowiny nosowej (zawsze byłam pewna,ze małżowiny jest tylko uszna emotka ),czyszczenie zatok i prostowania przegrody nosowej emotka
Juz zdążyłam sie wypłakać ,ale strasznie jestem zła na siebie Jutro jadę do szpitala na tomografie i ustalić termin ,:(

Mario1980, ja też mam wieczne problemy z moim układem oddechowym, a katar jest u mnie - jako że jestem uczulona totalnie na wszystko - caluteńki rok. Trzymaj się, będzie dobrze! emotka emotka
0 0

maria1980

#5773129 Napisano: 15.11.2013 08:38:14
bruce napisał(a):

maria1980 napisał(a):

Mario1980, ja też mam wieczne problemy z moim układem oddechowym, a katar jest u mnie - jako że jestem uczulona totalnie na wszystko - caluteńki rok. Trzymaj się, będzie dobrze! emotka emotka

oby ,bo ze strachu robię w galoty emotka
0 0

Gość: koza.k90

#5773132 Napisano: 15.11.2013 08:53:25
eciepecie napisał(a):

asiabuczkowska napisał(a):

koza.k90 napisał(a):

asiabuczkowska napisał(a):

Przedstawieciel organizatora informuje, ze znak # jest integralną częścią numeru dowodu dokanania zakupu........
CZY ONI SĄ NORMALNI?????????? emotka emotka

wiem w 100 % ze takiego znaku tam nie ma, bo kupuję w małym lokalnym sklepie i numer jest zwykły!

nie masz ksero lub skanu paragonów ?

żeby utrzeć im nosa

no własnie nie...

Nie są normalni. Albo to głupota, czyli brak wiedzy. Znak # potocznie często stosowany jest jako synonim pojęcia liczba albo numer.

Czyli zapis na paragonie: #123456 to nic innego, jak słowny zapis w postaci: "numer (paragonu) 123456".

Bądź ostrożna z tymi 100% swojej pewności, bo bardzo często w małych sklepikach TAK WŁAŚNIE jest na wydruku - a nie masz przecież skanu dla porównania.
Ale kłócić się warto, wytykając im błędy interpretacji i nieznajomość rzeczy emotka
Na upartego można uznać, że popełnili pleonazm, argumentując w ten sposób - że # jest częścią integralną numeru. emotka "numer-numer"

niezła nauczka na przyszłość, żeby na wszelki wypadek wszystkie paragony archiwizować
0 0

Gość: bruce

#5773162 Napisano: 15.11.2013 09:46:43
Ja uwielbiam takie wkurzające mail'e:
Tytuł: "Gratulacje! WYGRAŁEŚ!!!".
A w treści mniej-więcej tak: "Czy chciałbyś przeczytać taką wiadomość? To zarejestruj się, zgłoś udział, zagraj, otrzymuj płatne SMS-y (to - drobnym druczkiem jest), bo masz szansę....". emotka
0 0

notta

#5773187 Napisano: 15.11.2013 10:28:30
Moja przygoda z intermarche...

za każdym razem robiąc tam zakupy mam same problemy. Z doświadczenia mogę już stwierdzić że nie jest to sklep przyjazny konkursowiczom.

Dzisiejsza sytuacja:
Kupuje krem lirene i momentalnie wyłaczą się sprzęt do drukowania paragonu, druk nie chce wyjść.. stoję czekam czekam i nic pani skasowała a paragonu nie dała wiec się dopominam przychodzi pani kierownik i biegnie po sklepie się pytać co zrobić jak paragon nie wychodzi.. trwało to jakieś 20 minut i wydali mi wydruk z komputera niby potwierdzający transakcję. Jeszcze sobie go sprawdzę później czy wszystko z nim ok.. Ale to nie koniec druga transakcja 16x princessa za cenę 0,99zł więc lekko 15zł na konkurs nestle wychodzi a pani przy kasie mówi mi że wyszło 10zł z groszami.. wydawało mi się że umiem liczyć ale widocznie nie, chciałam dobrać jeszcze princess ale Pani kasjerka stwierdziła że się nie da bo zakończyła transakcje a zwrotu nie chcą przyjąć teraz.. już się tak wściekłam ale Pani kierownik też towaru przyjąć nie chciała emotka

z tego co wiem to konsument ma prawo dokonać zakupy po cenie jaka jest przy produkcie chyba nie? Co z tego że taniej miałam policzone jak akurat zależało mi na tym by mieć 15zł na paragonie..
0 0

notta

#5773195 Napisano: 15.11.2013 10:42:18
koniczynka123 napisał(a):

U mnie podobna sytuacja w intermarche, na czytniku posprawdzałam kwoty i poukładałam w koszu po 15 zł + pozostałe zakupy. Kupiłam szybko na 5 parag(za mną oczywiście spora kolejka)a kiedy wróciłam do domu okazało się, że majonez winiary był na promocji i były 2 w cenie 1(rabat nabiło dopiero na kasie)-Zatem wszystkie paragony mam do du... emotka Taki kawał jechałam na darmo emotka

u mnie za każdy raz ten sam problem, a najlepsze że w gazetce nie ma nic napisane że princessa ma jakąś promocję więc to jest wprowadzanie w błąd..
0 0

vickichelm

#5773207 Napisano: 15.11.2013 10:58:39
Proszę podpowiedzcie mi co mogę zrobic bo jestem już wkurzona na maksa... Tak jak wcześniej pisalam kupiłam na all nowe buty od osoby prywatnej aukcja kup teraz. Buty otrzymałam noszone. Brudna podeszwa, zmechacenia od skarpet. Sprzedająca ma to wszystko w nosie i twierdzi , że to buty nowe. Sporu nie mogę uruchomić bo nie minęło 7 dni od zakończenia aukcji. Za buty zapłaciłam 200 zł . Gdzie mogę to zgłosić? Czy da się jakoś z nią wygrać?
0 0

isiulka

#5773222 Napisano: 15.11.2013 11:16:02
vickichelm napisał(a):

Proszę podpowiedzcie mi co mogę zrobic bo jestem już wkurzona na maksa... Tak jak wcześniej pisalam kupiłam na all nowe buty od osoby prywatnej aukcja kup teraz. Buty otrzymałam noszone. Brudna podeszwa, zmechacenia od skarpet. Sprzedająca ma to wszystko w nosie i twierdzi , że to buty nowe. Sporu nie mogę uruchomić bo nie minęło 7 dni od zakończenia aukcji. Za buty zapłaciłam 200 zł . Gdzie mogę to zgłosić? Czy da się jakoś z nią wygrać?

Jak nie możesz się z nią dogadać to odczekaj 7 dni i załóż spór
0 0

vickichelm

#5773230 Napisano: 15.11.2013 11:21:43
dzwoniłam do rzecznika praw konsumenta jesli jestem osobą prywatną i ona tak samo to wedle jakichś przepisów nie jestem konsumentem i nie przysługuje mi prawo do zwrotu w terminie 10 dni coś takiego mi tłumaczył ...
Powiedział , ze nic nie zrobię mogę wstąpić na drogę sądową... Ekstra . Nigdy więcej nie kupię niczego od osoby prywatnej emotka Pożałowałam 50 zl bo za 250 można było kupić ze sklepu to mam.
0 0

zaczytana-pola

#5773232 Napisano: 15.11.2013 11:24:20
Nie denerwuj się. Poczekaj te 7 dni i wystąp ze sporem. Może się przestraszy.
0 0

delfinka101

#5773276 Napisano: 15.11.2013 12:12:43
3 raz nie zdałam jazdy...Najgorsze,ze nie mam na kogo winy zwalić..byłoby mi łatwiej a tak mogę siebie tylko od oślic zwymyślać. Tak mi nogą na sprzęgle skakała,ze aż zgasł mi..a potem pojechałam na ręcznym..no i dziękujemy
0 0

joan

#5773280 Napisano: 15.11.2013 12:15:40
delfinka101 napisał(a):

3 raz nie zdałam jazdy...Najgorsze,ze nie mam na kogo winy zwalić..byłoby mi łatwiej a tak mogę siebie tylko od oślic zwymyślać. Tak mi nogą na sprzęgle skakała,ze aż zgasł mi..a potem pojechałam na ręcznym..no i dziękujemy

Tym, co prawo jazdy mają, też auto gaśnie i też na ręcznym ruszają. Nie przejmuj się, widocznie to nie był najwłaściwszy moment dla Ciebie, żeby zdać. Mam nadzieję, że - ze względu na zahartowanie umysłu w konkursach - nie poddasz się i kiedyś będziesz mogła się pochwalić zdaniem egzaminu na prawko emotka
0 0

dolly

#5773281 Napisano: 15.11.2013 12:15:43
ivanotta napisał(a):

(...) Ale to nie koniec druga transakcja 16x princessa za cenę 0,99zł więc lekko 15zł na konkurs nestle wychodzi a pani przy kasie mówi mi że wyszło 10zł z groszami.. wydawało mi się że umiem liczyć ale widocznie nie, chciałam dobrać jeszcze princess ale Pani kasjerka stwierdziła że się nie da bo zakończyła transakcje a zwrotu nie chcą przyjąć teraz.. już się tak wściekłam ale Pani kierownik też towaru przyjąć nie chciała emotka

z tego co wiem to konsument ma prawo dokonać zakupy po cenie jaka jest przy produkcie chyba nie? Co z tego że taniej miałam policzone jak akurat zależało mi na tym by mieć 15zł na paragonie..

to z ceną działa zazwyczaj w druga stronę emotka co do tej sytuacji, to ja bym po prostu odwróciła się na pięcie i wyszła. Nie rozumiem co to za problem był, aby anulować transakcję emotka
0 0

notta

#5773282 Napisano: 15.11.2013 12:15:59
delfinka101 napisał(a):

pocieszę Cię - ja zdawałam 6 razy i za 6 razem zdałam, a miałam wtedy grypę żołądkową, więc pewnie zdałam dlatego że egzaminator nie chciał się zarazić i szybko mnie puścił. Ale moje nogi też kankana na pedałach tańczyły wiele razy, więc nie ma się co załamywać... po tych przebojach z prawo jazdy do dzisiaj mam wstręt do kierownicy ale nie poddawaj się, a uwierz mi prędzej czy później zdasz emotka
0 0

notta

#5773287 Napisano: 15.11.2013 12:20:14
dolly napisał(a):

ivanotta napisał(a):

(...) Ale to nie koniec druga transakcja 16x princessa za cenę 0,99zł więc lekko 15zł na konkurs nestle wychodzi a pani przy kasie mówi mi że wyszło 10zł z groszami.. wydawało mi się że umiem liczyć ale widocznie nie, chciałam dobrać jeszcze princess ale Pani kasjerka stwierdziła że się nie da bo zakończyła transakcje a zwrotu nie chcą przyjąć teraz.. już się tak wściekłam ale Pani kierownik też towaru przyjąć nie chciała emotka

to z ceną działa zazwyczaj w druga stronę emotka co do tej sytuacji, to ja bym po prostu odwróciła się na pięcie i wyszła. Nie rozumiem co to za problem był, aby anulować transakcję emotka

kasjerka miała chyba zły dzień, wysmarowałam piękną reklamację i czekam na odpowiedź- bo to nie pierwszy raz takie numery mam w intermarche
0 0

moskala22

#5773291 Napisano: 15.11.2013 12:23:33
delfinka101 napisał(a):

ja zdałam za 9 razem - pierwsze egzaminy to rzeczywiście brak jakiś tam umiejętości, część to po prostu mój pech. Ale nie poddawałam się bo widziałam że umiem jeździć. Zreszta nawet egzaminator powiedział mi że jeździć umiem ale przez nerwy robie jakiś głupi błąd który na egzaminie powoduje jego niezdanie.
Tak więc nie poddawaj się!!!
0 0

benasia

#5773299 Napisano: 15.11.2013 12:30:00
a mnie wkurza że nie mogę nic wygrać i w ogóle jakaś susza emotka
0 0

dolly

#5773303 Napisano: 15.11.2013 12:38:36
ivanotta napisał(a):

kasjerka miała chyba zły dzień, wysmarowałam piękną reklamację i czekam na odpowiedź- bo to nie pierwszy raz takie numery mam w intermarche

no i dobrze emotka

benasia napisał(a):

a mnie wkurza że nie mogę nic wygrać i w ogóle jakaś susza emotka

emotka Kaufland kilka dni temu informował przeciez to jak nic???
0 0

asiatko

#5773311 Napisano: 15.11.2013 12:50:07
mam problemy z błędnikiem
wsadziłam łapę do gotującej się zupy
0 0