Reklama na e-Konkursy.info

Wkurza mnie...

merynosek

#5770915 Napisano: 12.11.2013 10:45:19
Nic mi ostatnio nie wychodzi.....
0 0

barszcz

#5770926 Napisano: 12.11.2013 11:04:41
Wkurza mnie dieta na którą muszę przejść-wszystko czego nie lubię!Niby to dla zdrowia,a ja już czuję sie gorzej, na sama myśl. emotka
0 0

Gość: diabe

#5770942 Napisano: 12.11.2013 11:15:34
u mnie jest tak że w jednym miesiącu jest 2 razy wywożone, a są i miesiące w roku co tylko raz wywożą .Dostaje się jeden worek na szkło, plastik i naprawdę cięzko w kilka tygodni upchnąć w jeden pojemnik emotka Nigdy nie było wywózki co tydzien -więc różnie jest emotka
0 0

efelinkaaa

#5770987 Napisano: 12.11.2013 11:58:56
koniczynka123 napisał(a):

diabe napisał(a):

u mnie jest tak że w jednym miesiącu jest 2 razy wywożone, a są i miesiące w roku co tylko raz wywożą .Dostaje się jeden worek na szkło, plastik i naprawdę cięzko w kilka tygodni upchnąć w jeden pojemnik emotka Nigdy nie było wywózki co tydzien -więc różnie jest emotka

Tak było kiedyś, od lipca jest zupełnie inaczej, nawet w górach gdzie mam bliską rodzinę worki odbierają co tydzień. I jestem zadowolona z tych zmian. Czasem tam widziałam 1 worek przy posesjach, teraz kilka. Skoro ludzie i tak płacą za wywóz wiec na pewno nie opłaca im się to wywozić gdziekolwiek poza posesje.
A odnośnie worków. Też dostawaliśmy po 1 do segregowania, ale kazdy kto chciał mógł pobrać z gminy (lub samochodów które zbierały) dowolną ilość worków.

u mnie w mieście jest wywóz raz na 2 tygodnie (w budynkach jednorodzinnych) emotka Śmieci niesortowane. Nie wiem jak jest z wywozem tych sortowanych, ale na pewno nie jest częściej...
0 0

amif

#5770988 Napisano: 12.11.2013 11:59:04

diabe napisał(a):

Tak było kiedyś, od lipca jest zupełnie inaczej, nawet w górach gdzie mam bliską rodzinę worki odbierają co tydzień. I jestem zadowolona z tych zmian. Czasem tam widziałam 1 worek przy posesjach, teraz kilka. Skoro ludzie i tak płacą za wywóz wiec na pewno nie opłaca im się to wywozić gdziekolwiek poza posesje.
A odnośnie worków. Też dostawaliśmy po 1 do segregowania, ale kazdy kto chciał mógł pobrać z gminy (lub samochodów które zbierały) dowolną ilość worków.

U mnie od lipca zabierają śmieci co dwa tygodnie a segregowane raz w miesiącu worków dają tyle ile zabierają nie ma problemów natomiast są tacy co spalają plastyki i różne śmieci wkurza mnie bo śmierdzi emotka
0 0

slonecznik1309

#5771032 Napisano: 12.11.2013 12:49:22
amif napisał(a):

diabe napisał(a):

U mnie od lipca zabierają śmieci co dwa tygodnie a segregowane raz w miesiącu worków dają tyle ile zabierają nie ma problemów natomiast są tacy co spalają plastyki i różne śmieci wkurza mnie bo śmierdzi emotka

a u nas wywóz śmieci raz na miesiąc emotka masakra jakas emotka
0 0

mama2006

#5771057 Napisano: 12.11.2013 13:09:31

diabe napisał(a):

mama2006 napisał(a):

zaczytana-pola napisał(a):

mama2006 napisał(a):

wkurza mnie bezczelność ludzka.Była sąsiadka, z sąsiedniego bloku pobudowała dom na wsi, wyprowadziła się a na jej mieszkanie przeprowadziła się matka. Od tej pory kilka razy w tygodniu przyjeżdża z wielkimi workami śmieci , przechodzi bezczelnie w biały dzień pod moimi oknami i wyrzuca je do śmietnika Spółdzielni Mieszkaniowe.Ma klucz, bo matka ma , więc może korzystać do woli.Kurcze, na dom było stać ale na wywóz śmieci już nie.I my wszyscy mamy za to płacić.

Może nie było stać, tylko spłaca kilkaset tysięcy kredytu emotka Co to za różnica dom, czy mieszkanie? Czasami za takie same pieniądze można kupić jedno, czy mieć drugie.
Ale mniejsza o to... Nie ma podpisanej umowy na wywóz śmieci z posesji? emotka

myślę, że ma. Chyba jest taki obowiązek ale jak ma skonstruowaną umowę, to już nie wiem. Można sobie zażyczyć wywożenia śmieci 1 x na 2 tygodnie.

na wioskach właśnie tak jest że śmieci są wywożone 2 razy w miesiącu a i czasami tylko raz.Dlatego ludzie wywożą gdzie popadnie .Niszczą środowisko, wywożą do lasu.MIeszkając w bloku wyrzucamy śmieci kiedy nam się podoba-a mieszkając w domku mały kubeł na pół miesiąca to tragedia.NIe bronię tej osoby co wywozi -ale niestety tak się dzieje emotka

Przesadzacie z tą wsią. Mieszkam na wsi i w pobliskich miejscowościach moje rodzeństwo. Śmieci są wywożone co tydzień: segregowane, wielkogabarytowe, liście itd. I bez znaczenia czy wyrzucę 1 worek czy 10...
Może kobieta po prostu po przeprowadzce robi sobie w mieszkaniu generalnie porządki ?!
Mnie wkurza, że jak ktoś mieszka na wsi (urodziłam się i mieszkałam długo w mieście) to od razu z niego "wieśniak" emotka

Ta kobieta wyprowadziła się na wieś z 5 lat temu, i ciągle przywozi śmieci. To raczej długie generalne porządki. Mnie , nawet jak robię generalne porządki to nie przyjdzie do głowy żeby komuś zawieźć na podwórko śmieci.
0 0

bridget

#5771064 Napisano: 12.11.2013 13:21:53
wkurza mnie negatywnie rozpatrzona reklamacja cifa, najpierw kilkakrotnie udzielenie informacji ze we wszytskich 3 zgloszeniach bład w dacie ( rok 2023) pozniej 2 zgłoszenia wrociły na liste laureatów, a teraz pisemnie odpisli ze nr paragonu nagle im sie nie zgadzał w bazie, co jest niemozlwe emotka
0 0

mia

#5771148 Napisano: 12.11.2013 14:28:35
bridget napisał(a):

wkurza mnie negatywnie rozpatrzona reklamacja cifa, najpierw kilkakrotnie udzielenie informacji ze we wszytskich 3 zgloszeniach bład w dacie ( rok 2023) pozniej 2 zgłoszenia wrociły na liste laureatów, a teraz pisemnie odpisli ze nr paragonu nagle im sie nie zgadzał w bazie, co jest niemozlwe emotka

Nie tylko Ciebie. Ja do tej pory (mimo pisemnego uzasadnienia) nie wiem konkretnie o co chodziło, tak zamieszali, ale chrzanię ich już. emotka
Po prostu zapamiętam sobie, żeby omijać łukiem na przyszłość.
0 0

bezaczek7

#5771176 Napisano: 12.11.2013 14:56:58
dziękuję za wszystkie rady odnośnie banku. kiedyś musi być lepiej emotka emotka poskładałam sobie biżu i mi lepiej emotka
0 0

Gość: aswiercinska

#5771322 Napisano: 12.11.2013 16:52:06
a mnie wkurza lidl, wysłałam męża po tak reklamowaną brytfannę indukcyjną, kupił i okazało się że nie działa na indukcji... świnie to po co piszą że do wszystkich kuchenek z indukcyjnymi włącznie emotka
0 0

Gość: allice

#5772207 Napisano: 13.11.2013 20:12:24
Parówki Berlinki mnie dziś wkurzyły... kupiłam opakowanie 10 sztuk a tam było tylko 9! emotka
0 0

Gość: bruce

#5772214 Napisano: 13.11.2013 20:19:24
bridget napisał(a):

emotka I takie rzeczy wkurzają mnie bardzo! To jest po prostu skandal! emotka
0 0

mia

#5772224 Napisano: 13.11.2013 20:24:58
Nie wkurza... Załamuje mnie ludzka niesprawiedliwość. Jak łatwo rzucić na kogoś podejrzenie, jak trudno wykazać niewinność, gdy nikt nie powie nic wprost... emotka
To ohydne! emotka
0 0

elhad

#5772242 Napisano: 13.11.2013 21:02:00
magnus napisał(a):

bruce napisał(a):

bridget napisał(a):

emotka I takie rzeczy wkurzają mnie bardzo! To jest po prostu skandal! emotka

Mnie CIF nawet nie odpowiedział na pismo (reklamację) z 26.10
Najpierw wygrana, potem brak na liście a teraz ??
Wkurza to emotka

Ta sama sytuacja i u mnie emotka
0 0

efelinkaaa

#5772374 Napisano: 14.11.2013 09:40:25
wkurzam się sama na siebie, że dałam się wciągnąć w potyczki między znajomymi, którzy skończyli związek a jedno i drugie szuka we mnie sojusznika. Chcą sie spotykać, chcą mnie na świadka w sądzie.. mam dość, dość, dość!!!!!!!! napisałam jednemu i drugiemu to się obrazili. co ze mnie za przyjaciółka... czy ja muszę uczestniczyć w tej walce? NIE! OD dzisiaj koniec z tym! Chcę żyć własnym życiem.
0 0

emilka211288

#5772383 Napisano: 14.11.2013 09:49:11
efelinkaaa napisał(a):

wkurzam się sama na siebie, że dałam się wciągnąć w potyczki między znajomymi, którzy skończyli związek a jedno i drugie szuka we mnie sojusznika. Chcą sie spotykać, chcą mnie na świadka w sądzie.. mam dość, dość, dość!!!!!!!! napisałam jednemu i drugiemu to się obrazili. co ze mnie za przyjaciółka... czy ja muszę uczestniczyć w tej walce? NIE! OD dzisiaj koniec z tym! Chcę żyć własnym życiem.

Skąd ja to znam...Byłam w podobnej sytuacji i za namową szwagra który został sam z dzieckiem postanowiłam mu pomóc.Co do czego on się z żoną w końcu pogodził a ja zostałam tą najgorszą emotka
0 0

staszek

#5772387 Napisano: 14.11.2013 10:03:28
efelinkaaa napisał(a):

miałam tak samo. Takich sytuacji trzeba unikać jak ognia, bo nic dobrego z tego nigdy nie wynika...
0 0

efelinkaaa

#5772396 Napisano: 14.11.2013 10:14:40
Dziękuję, już napisałam jednemu i drugiemu, że mam własne życie i niech się obrażają, ale ja już nie chcę nic słyszeć o ich problemach i walce....
0 0

ziolko

#5772397 Napisano: 14.11.2013 10:20:21
a mnie wkurzają oszuści na fb.. coraz bardziej wiarygodnie piszą o nagrodach, których mają dziesiątki do rozdania (w tym przypadku czytniki Kindle), ale jak się poszuka lepiej, to okazuje się, że zdjęcia ściągnięte z neta a adresu danej firmy brak emotka emotka emotka
0 0