Reklama na e-Konkursy.info

Wkurza mnie...

leoniu

#5770397 Napisano: 11.11.2013 00:22:46
bezaczek7 napisał(a):

rafal100 napisał(a):

Ja miałam kiedyś konto w PKO, było to moje pierwsze konto i z przyzwyczajenia w nim trwałam przez lata. Nie wiem jak wygląda to teraz, ale na tamtą chwilę (tzn. chwilę w której przelała się czara goryczy) był to jeden z nielicznych banków, w których płaciło się za przelewy i to niemałe pieniądze. W końcu się wkurzyłam i przeniosłam do ING (nie jest to idealne konto, też mnie sporo rzeczy wkurza)ale chyba jednak nie ma gorszego od wyżej wymienionego.. A jakie cyrki przeszłam żeby się stamtąd "wypisać". Spocona Pani kasjerka załatwiała tą sprawę chyba godzinę, a i później nie obeszło się bez problemów i przychodziły jakieś pisma z opłatami za zamknięcie rachunku, które musiałam uregulować.

a ja się o tej awarii dowiedziałam dziś od przypadkowego, dosyć wygadanego klienta emotka mam konto w pko odkąd zaistniała u mnie potrzeba posiadania konta, bo "mama ma i dziadek ma, to i ja tam będę mieć". w zasadzie tak to wyglądało, nie interesowałam się ofertami innych banków i do teraz nie wiem kto co oferuje. kilka dni temu skusiłam się na konto godne polecenia i zastanawiałam czy by jeszcze nie zostawić tego w pko, ale gdy zobaczyłam, że kolejny raz skapitalizowali mi odsetki 1 gr i zabrali jako podatek od odsetek tego grosza emotka , a za ostatni przelew zabrali mi 70gr, a do tego za kod z karty kodów jednorazowych 20 gr emotka a jest to dla mnie coś całkowicie nowego, nigdy wcześniej za kody nie brali nic a robię kilka przelewów miesięcznie, to czara się przelała. idę do wbk, poproszę o zamknięcie w moim imieniu i przelanie środków na nowe konto (jest taka możliwość, wyczytałam w papiórkach do kgp emotka wszystko co poza pko jest dla mnie ogromną nowością emotka ) i kończę swoją przygodę z pko. każdy jeden przelew będą mi zabierać kasę, prowadzenie konta kasa, dziękuję za taki interes, jak w innym mam darmo...
a jeszcze teraz odkąd przeprowadziłam się do męża to bankomat pko i bank mam na drugim końcu miasta...
tą opłatą za wykorzystanie kodu nieźle mnie zaskoczyli i wkurzyli, aż się boję robić następny przelew.
a jak tu ktoś pisał, jak jeszcze będą robić problemy z zamknięciem albo jeszcze będą chcieli opłaty za zamknięcie, to nie wiem co zrobię tej biednej kobitce, której przyjdzie ze mną rozmawiać... jak przy zakładaniu konta miałam pytań na pół godziny, że musiała się pytać 2 razy koleżanek, raz dzwonić na infolinię, a na dwa pytania jeszcze mi mailowo odpowiadała, biedna emotka

WBK też jedno wielkie g... , nie polecam, ja tam miałam z automatu, bo tam mial mój uniwersytet umowę z bankiem i tam spływały stypendia... to dość dawno było emotka więc to było moje pierwsze konto. Absolutnie nie polecam.
0 0

calliope

#5770438 Napisano: 11.11.2013 09:17:40
bezaczek7 BZ WBK też sobie daruj, niemal co tydzień są problemy jakieś z funkcjonowaniem serwisu internetowego, najlepiej poczytaj sobie komentarze na fb. emotka Dodatkowo wprowadzają coraz to nowe opłaty, aby je obejść muszę się nieźle pogimnastykować. Od grudnia trzeba będzie zrobić min. 5 transakcji bezgotówkowych, żeby obejść opłatę za kartę. Na klientach oszczędzają, szkoda tylko, że na swoich reklamach z super gwiazdami nie emotka
0 0

efelinkaaa

#5770486 Napisano: 11.11.2013 11:14:59
calliope napisał(a):

bezaczek7 BZ WBK też sobie daruj, niemal co tydzień są problemy jakieś z funkcjonowaniem serwisu internetowego, najlepiej poczytaj sobie komentarze na fb. emotka Dodatkowo wprowadzają coraz to nowe opłaty, aby je obejść muszę się nieźle pogimnastykować. Od grudnia trzeba będzie zrobić min. 5 transakcji bezgotówkowych, żeby obejść opłatę za kartę. Na klientach oszczędzają, szkoda tylko, że na swoich reklamach z super gwiazdami nie emotka

ale to nie tyczy się wszystkich kart. Ja mam Omni i nie będę musiała spełniać tych warunków... (ciekawe do kiedy....) emotka
0 0

mama2006

#5770522 Napisano: 11.11.2013 12:11:00
wkurza mnie bezczelność ludzka.Była sąsiadka, z sąsiedniego bloku pobudowała dom na wsi, wyprowadziła się a na jej mieszkanie przeprowadziła się matka. Od tej pory kilka razy w tygodniu przyjeżdża z wielkimi workami śmieci , przechodzi bezczelnie w biały dzień pod moimi oknami i wyrzuca je do śmietnika Spółdzielni Mieszkaniowe.Ma klucz, bo matka ma , więc może korzystać do woli.Kurcze, na dom było stać ale na wywóz śmieci już nie.I my wszyscy mamy za to płacić.
0 0

calliope

#5770535 Napisano: 11.11.2013 12:49:45
efelinkaaa napisał(a):

ale to nie tyczy się wszystkich kart. Ja mam Omni i nie będę musiała spełniać tych warunków... (ciekawe do kiedy....) emotka

zapomniałam dodać, że miałam na myśli karty do konta <30 emotka
0 0

Gość: goralecka

#5770674 Napisano: 11.11.2013 17:45:01
Wlurza mnie banda chlopow bez roboty ktorzy nie maja co robic tylko co roku 11 listopada niszczyc centrum Warszawy emotka napisalabym cos jeszcze ale i tak mi ktorys moderator to usunie...

Niech idzie taki jeden z drugim (oczywiscie z tej demonstracji) pod swoj dom i tam sobie wyrywa kostke i drzwi i niech sie tam leje ze swoimi kolegami a nie.... emotka
0 0

zaczytana-pola

#5770676 Napisano: 11.11.2013 17:51:24
mama2006 napisał(a):

wkurza mnie bezczelność ludzka.Była sąsiadka, z sąsiedniego bloku pobudowała dom na wsi, wyprowadziła się a na jej mieszkanie przeprowadziła się matka. Od tej pory kilka razy w tygodniu przyjeżdża z wielkimi workami śmieci , przechodzi bezczelnie w biały dzień pod moimi oknami i wyrzuca je do śmietnika Spółdzielni Mieszkaniowe.Ma klucz, bo matka ma , więc może korzystać do woli.Kurcze, na dom było stać ale na wywóz śmieci już nie.I my wszyscy mamy za to płacić.

Może nie było stać, tylko spłaca kilkaset tysięcy kredytu emotka Co to za różnica dom, czy mieszkanie? Czasami za takie same pieniądze można kupić jedno, czy mieć drugie.
Ale mniejsza o to... Nie ma podpisanej umowy na wywóz śmieci z posesji? emotka
0 0

mama2006

#5770681 Napisano: 11.11.2013 18:01:41
zaczytana-pola napisał(a):

mama2006 napisał(a):

Może nie było stać, tylko spłaca kilkaset tysięcy kredytu emotka Co to za różnica dom, czy mieszkanie? Czasami za takie same pieniądze można kupić jedno, czy mieć drugie.

myślę, że ma. Chyba jest taki obowiązek ale jak ma skonstruowaną umowę, to już nie wiem. Można sobie zażyczyć wywożenia śmieci 1 x na 2 tygodnie.
0 0

Gość: diabe

#5770709 Napisano: 11.11.2013 19:11:48
mama2006 napisał(a):

zaczytana-pola napisał(a):

mama2006 napisał(a):

myślę, że ma. Chyba jest taki obowiązek ale jak ma skonstruowaną umowę, to już nie wiem. Można sobie zażyczyć wywożenia śmieci 1 x na 2 tygodnie.

na wioskach właśnie tak jest że śmieci są wywożone 2 razy w miesiącu a i czasami tylko raz.Dlatego ludzie wywożą gdzie popadnie .Niszczą środowisko, wywożą do lasu.MIeszkając w bloku wyrzucamy śmieci kiedy nam się podoba-a mieszkając w domku mały kubeł na pół miesiąca to tragedia.NIe bronię tej osoby co wywozi -ale niestety tak się dzieje emotka
0 0

Gość: diabe

#5770712 Napisano: 11.11.2013 19:14:05
a co za tym idzie ludzie palą niestety w piecach -zanieczyszczając środowisko -bo nie ma co zrobić ze stertą śmieci-a wiadomo wywózka ich też nie jest tania emotka
0 0

ziolko

#5770718 Napisano: 11.11.2013 19:18:53
u nas na osiedlu ludzie mieli zgłosić, ile osób zamieszkuje w danym mieszkaniu.
Oczywiście wszyscy nie zgłosili, bo część osób wynajmuje i wtedy wynajmujących jest więcej.
Wniosek? zamiast 13,50 zł będziemy płacić 19,50 za osobę, bo niektórzy chcieli zaoszczędzić, a że reszta na tym ucierpi to już nieważne emotka emotka emotka
Z wyliczeń firmy śmieciowej wyszło, że na mieszkańca jest 35 litrów śmieci, a nie 25, stąd przewidywana podwyżka emotka emotka

a jeśli chodzi o palenie w piecach czym się da, to masakra... dziś byłam na spacerze, to wszędzie śmierdziało palonym plastikiem emotka
0 0

mia

#5770728 Napisano: 11.11.2013 19:36:11
goralecka napisał(a):

Wlurza mnie banda chlopow bez roboty ktorzy nie maja co robic tylko co roku 11 listopada niszczyc centrum Warszawy emotka napisalabym cos jeszcze ale i tak mi ktorys moderator to usunie...

Niech idzie taki jeden z drugim (oczywiscie z tej demonstracji) pod swoj dom i tam sobie wyrywa kostke i drzwi i niech sie tam leje ze swoimi kolegami a nie.... emotka

Też mnie to wkurza na maksa.
Ja widzę to tylko w TV, a nóż mi się w kieszeni otwiera. emotka

A jutro sk...l jeden z drugim, pójdzie odebrać należny zasiłek do PUP-u. emotka
0 0

isiulka

#5770742 Napisano: 11.11.2013 19:53:48
Mam uraz na mojej konkursowej psychice, bo dopiero dziś odkryłam , że ludzie ślą te wyklejanki na "loterie". O ile gdzieś tam doszukiwałam się zrozumienia w hasłach to z loteriami to już totalny odpał. Odpadam z gry, normalnie opadły mi ręce, uszy i inne takie.
0 0

Gość: goralecka

#5770748 Napisano: 11.11.2013 20:06:49
mia napisał(a):

goralecka napisał(a):

a ja niestety na własne oczy emotka i wychodzę z domu na zewnątrz i mam przed oczami obrazek jak z przejścia jakiegoś tajfunu emotka
A najbardziej to mi szkoda tych niepełnosprawnych dzieci, które na warsztatach robiły kwiatki na tęczę, która polska hołota dzisiaj podpaliła emotka
0 0

koper

#5770749 Napisano: 11.11.2013 20:07:36
isiulka napisał(a):

ludzie ślą te wyklejanki na "loterie".

CO? Na loterie? Wyklejanki i prace plastyczne?
0 0

moskala22

#5770761 Napisano: 11.11.2013 20:25:22
isiulka napisał(a):

Mam uraz na mojej konkursowej psychice, bo dopiero dziś odkryłam , że ludzie ślą te wyklejanki na "loterie". O ile gdzieś tam doszukiwałam się zrozumienia w hasłach to z loteriami to już totalny odpał. Odpadam z gry, normalnie opadły mi ręce, uszy i inne takie.

emotka emotka emotka
0 0

Gość: wall.e

#5770770 Napisano: 11.11.2013 20:44:16
koper napisał(a):

isiulka napisał(a):

ludzie ślą te wyklejanki na "loterie".

CO? Na loterie? Wyklejanki i prace plastyczne?

No co Ty nie wiesz ?
Na loterie np.Nivea,Delicje wysyłasz sms-a z kodem napisanym pięknym gotykiem .
0 0

rafi323raf

#5770833 Napisano: 12.11.2013 00:00:10
goralecka napisał(a):

mia napisał(a):

goralecka napisał(a):

a ja niestety na własne oczy emotka i wychodzę z domu na zewnątrz i mam przed oczami obrazek jak z przejścia jakiegoś tajfunu emotka
A najbardziej to mi szkoda tych niepełnosprawnych dzieci, które na warsztatach robiły kwiatki na tęczę, która polska hołota dzisiaj podpaliła emotka

Pewnie będzie tak co roku, 2 lata temu niby prowokowała inna manifestacja, rok temu policja, a w tym roku co, tęcza, ambasada, samochody, drzewa które dały im z liścia, więc je trzeba powyrywać? emotka aż nie chce się mieszkać w tym kraju, jak tacy ludzie demolują swój kraj w imię ojczyzny i patriotyzmu emotka emotka
0 0

joan

#5770861 Napisano: 12.11.2013 08:38:52
isiulka napisał(a):

Mam uraz na mojej konkursowej psychice, bo dopiero dziś odkryłam , że ludzie ślą te wyklejanki na "loterie". (...)

Ale pomyśl, ile lat żyłaś w słodkiej niewiedzy emotka

Mnie wkurza, że przez kilka dni byłam poza forum i już nie potrafię się odnaleźć. A możliwe, że od dziś cztery siuśmajtki u mnie zamieszkają, co oznacza, że dłuuugo się nie pozbieram konkursowo emotka
0 0

frodo

#5770889 Napisano: 12.11.2013 09:51:17
Wkurza mnie odebrany list od Straży Miejskiej niemiłosiernie emotka
0 0