Reklama na e-Konkursy.info

Wkurza mnie...

ace

#5769789 Napisano: 09.11.2013 14:32:50
Ja dotąd nie narzekałam, zwykle wypłacam z euronetu - ale mam troche inna sytuacje bo mieszkam w duzym miescie...
Ale to co sie dzieje od wczoraj to chore! Oni pobieraja kase za wszelkie najniejsze przewinienia, 5zł tu, 5zł tam, a jak ich winna to ciezko sie dopartzrzyc słowa przepraszam.... Ja mam kase w PKO BP od zawsze bo to jedyny Polski bank (Getin to tez Polski bank ale oni strasznie szachruja...), nie chcialam by zarabiali na mnie obcokrajowcy, ale teraz sie zastanawiam, co za różnica czy okrada mnie obcokrajowiec czy polak?
0 0

Gość: bruce

#5769817 Napisano: 09.11.2013 16:11:16
79magda napisał(a):

Jak to wygląda od strony prawnej? Co mogą zrobić rodzice? Nie wiem, jak się zachować, boję się, że takie sytuacje będą się powtarzać, aż dojdzie do jakiejś tragedii... Wiem, że na forum jest sporo nauczycieli - poradźcie proszę, co robić w takich sytuacjach, dla mnie to nowość. Czy są jakieś procedury, czy na wniosek rodziców można usunąć takie agresywne dziecko ze szkoły?

Niestety, to teraz w każdej szkole norma. Moim zdaniem należy sprawę postawić na ostrzu noża. Takie czasy nastały, że każda szkoła teraz walczy o każdego ucznia. Trzeba zagrozić, że zabierze się Córkę oraz inne dzieci ze szkoły, bo są w tej zagrożone. Pierwsza klasa to ołówek, w drugiej znam już przypadki pobicia, a trzeciej, podczas "zielonych kolonii", chłopcy potrafią zaatakować nożem, zabranym z domu za wiedzą swoich rodziców, nie tylko rówieśników, ale i ... opiekunki. Im wcześniej porozmawia z rodzicami i tym chłopakiem pedagog szkolny oraz dyrekcja, tym lepiej. Jedyny problem - rodzina, z jakiej się on wywodzi. Jeśli patologiczna (np. ojciec i trzej bracia odsiadują wyroki, matka - w melinie z kochankiem - to przypadek znany mi autentycznie z reala), będzie trudno go uspokoić. emotka
0 0

sosna

#5769819 Napisano: 09.11.2013 16:17:44
emka86 napisał(a):

avatea napisał(a):

efelinkaaa napisał(a):

http://wiadomosci...o.html?ticaid=111a0d

o to mnie wkurza!
(ps. wniosek o referendum odrzucony)

I mnie to wkur...

Dopisuję się i ja emotka

I ja razy 4, bo tyle osób liczy moja rodzina
0 0

aka

#5769831 Napisano: 09.11.2013 16:58:45
Wczoraj zepsuł się samochód prawie, dzisiaj pralka emotka
0 0

calliope

#5769832 Napisano: 09.11.2013 17:00:02
ace napisał(a):

Wkurza mnie cholerne PKO BP. Poszlam dzis na zakupy, zeskanowalam wszystkie towary (a sporo tego bylo) a tu odrzuca moja karte...bankomat to samo... czyli powtorka z wczoraj... Ja sie pytam co mam jesc przez dlugi weekend? Polska flagę? Jeden z najwiekszych bankow w polsce a to zawsze z nim sa najwieksze problemy... Zatrudniliby porzadnych informatykow a nie gimnazjalistow... A dzis powinni pootwierac wszystkie placówki, zapłącić pracownikom 10krotnosc dniowki... Bo tyo chore bym nie miala dostepu do wlasnych pieniedzy...

Porażka z tą awarią, czy ktoś próbował płacić dziś za zakupy kartą Banku Zachodniego?
0 0

ziolko

#5769856 Napisano: 09.11.2013 17:51:22
calliope napisał(a):

ace napisał(a):

Wkurza mnie cholerne PKO BP. Poszlam dzis na zakupy, zeskanowalam wszystkie towary (a sporo tego bylo) a tu odrzuca moja karte...bankomat to samo... czyli powtorka z wczoraj... Ja sie pytam co mam jesc przez dlugi weekend? Polska flagę? Jeden z najwiekszych bankow w polsce a to zawsze z nim sa najwieksze problemy... Zatrudniliby porzadnych informatykow a nie gimnazjalistow... A dzis powinni pootwierac wszystkie placówki, zapłącić pracownikom 10krotnosc dniowki... Bo tyo chore bym nie miala dostepu do wlasnych pieniedzy...

Porażka z tą awarią, czy ktoś próbował płacić dziś za zakupy kartą Banku Zachodniego?

ciekawy artykuł http://wyborcza.p...n=FB_Gazeta_Wyborcza
0 0

malenka89

#5769859 Napisano: 09.11.2013 18:29:02
ace napisał(a):

Ja dotąd nie narzekałam, zwykle wypłacam z euronetu - ale mam troche inna sytuacje bo mieszkam w duzym miescie...
Ale to co sie dzieje od wczoraj to chore! Oni pobieraja kase za wszelkie najniejsze przewinienia, 5zł tu, 5zł tam, a jak ich winna to ciezko sie dopartzrzyc słowa przepraszam.... Ja mam kase w PKO BP od zawsze bo to jedyny Polski bank (Getin to tez Polski bank ale oni strasznie szachruja...), nie chcialam by zarabiali na mnie obcokrajowcy, ale teraz sie zastanawiam, co za różnica czy okrada mnie obcokrajowiec czy polak?

właśnie weszłam do tego wątku też się powkurzać emotka wczoraj nie dość, że nie wypłaciłam kasy to jeszcze zniknęła mi z konta, dziś znowu te same problemy emotka

przynajmniej podjęłam w końcu decyzje o zmianie banku emotka to jedyny plus tego wszystkiego.
0 0

rafal100

#5769865 Napisano: 09.11.2013 18:47:00
malenka89 napisał(a):

ace napisał(a):

właśnie weszłam do tego wątku też się powkurzać emotka wczoraj nie dość, że nie wypłaciłam kasy to jeszcze zniknęła mi z konta, dziś znowu te same problemy emotka

przynajmniej podjęłam w końcu decyzje o zmianie banku emotka to jedyny plus tego wszystkiego.

Ja miałam kiedyś konto w PKO, było to moje pierwsze konto i z przyzwyczajenia w nim trwałam przez lata. Nie wiem jak wygląda to teraz, ale na tamtą chwilę (tzn. chwilę w której przelała się czara goryczy) był to jeden z nielicznych banków, w których płaciło się za przelewy i to niemałe pieniądze. W końcu się wkurzyłam i przeniosłam do ING (nie jest to idealne konto, też mnie sporo rzeczy wkurza)ale chyba jednak nie ma gorszego od wyżej wymienionego.. A jakie cyrki przeszłam żeby się stamtąd "wypisać". Spocona Pani kasjerka załatwiała tą sprawę chyba godzinę, a i później nie obeszło się bez problemów i przychodziły jakieś pisma z opłatami za zamknięcie rachunku, które musiałam uregulować.
0 0

mariolakal

#5769973 Napisano: 09.11.2013 22:30:43
Wkurza mnie moja klawiatura, w której brak już 4 liter... Gdy się śpieszę to cósik wysyłam/nie sprawdzająć/ i wychodzę na idiotkę... Dzisiaj gościu chciał ode mnie coś kupić, ale odpisałam Mu "po chińsku" i zrezygnował... emotka
0 0

ziolko

#5769978 Napisano: 09.11.2013 22:43:57
mariolakal napisał(a):

Wkurza mnie moja klawiatura, w której brak już 4 liter... Gdy się śpieszę to cósik wysyłam/nie sprawdzająć/ i wychodzę na idiotkę... Dzisiaj gościu chciał ode mnie coś kupić, ale odpisałam Mu "po chińsku" i zrezygnował... emotka

Mariola - sama jesteś sobie winna..
czemu brakuje klawiszy?

Poza tym najtańsza klawiatura dużo nie kosztuje...
0 0

Gość: goralecka

#5769980 Napisano: 09.11.2013 22:47:37
yszka napisał(a):

Wkurza mnie to że pojechałam wczoraj do Tesco kupić Siostrzenicy Lego Friends większy zestaw pod choinkę, a tam puste półki o 7:40 były emotka bo sobie ludzie do sklepów brali. Powinno być ograniczenie jeden rodzaj na jedną kartę emotka

Oj..ja bylam wczoraj o osmej rano i nie bylo ani jednej osoby. az myslalam, ze pomylilam daty emotka bylam dzis 11 i jakos niewiele zabawek ubylo...w zeszlym roku ludzie odbierali po 400,500 zl w bonach a teraz spojrzalam na kartke i wszyscy ponizej 100 wiec jakos w moim tesco ta akcja nie wypalila..ale to wiadomo zalezy od sklepu..wspolczuje, ze nie udalo sie kupic tego lego emotka a ograniczenie bylo 3 sztuk ale mozna bylo kupowac kilka razy po te 3 sztuki...
0 0

bezaczek7

#5770006 Napisano: 10.11.2013 00:41:53
rafal100 napisał(a):

Ja miałam kiedyś konto w PKO, było to moje pierwsze konto i z przyzwyczajenia w nim trwałam przez lata. Nie wiem jak wygląda to teraz, ale na tamtą chwilę (tzn. chwilę w której przelała się czara goryczy) był to jeden z nielicznych banków, w których płaciło się za przelewy i to niemałe pieniądze. W końcu się wkurzyłam i przeniosłam do ING (nie jest to idealne konto, też mnie sporo rzeczy wkurza)ale chyba jednak nie ma gorszego od wyżej wymienionego.. A jakie cyrki przeszłam żeby się stamtąd "wypisać". Spocona Pani kasjerka załatwiała tą sprawę chyba godzinę, a i później nie obeszło się bez problemów i przychodziły jakieś pisma z opłatami za zamknięcie rachunku, które musiałam uregulować.

a ja się o tej awarii dowiedziałam dziś od przypadkowego, dosyć wygadanego klienta emotka mam konto w pko odkąd zaistniała u mnie potrzeba posiadania konta, bo "mama ma i dziadek ma, to i ja tam będę mieć". w zasadzie tak to wyglądało, nie interesowałam się ofertami innych banków i do teraz nie wiem kto co oferuje. kilka dni temu skusiłam się na konto godne polecenia i zastanawiałam czy by jeszcze nie zostawić tego w pko, ale gdy zobaczyłam, że kolejny raz skapitalizowali mi odsetki 1 gr i zabrali jako podatek od odsetek tego grosza emotka , a za ostatni przelew zabrali mi 70gr, a do tego za kod z karty kodów jednorazowych 20 gr emotka a jest to dla mnie coś całkowicie nowego, nigdy wcześniej za kody nie brali nic a robię kilka przelewów miesięcznie, to czara się przelała. idę do wbk, poproszę o zamknięcie w moim imieniu i przelanie środków na nowe konto (jest taka możliwość, wyczytałam w papiórkach do kgp emotka wszystko co poza pko jest dla mnie ogromną nowością emotka ) i kończę swoją przygodę z pko. każdy jeden przelew będą mi zabierać kasę, prowadzenie konta kasa, dziękuję za taki interes, jak w innym mam darmo...
a jeszcze teraz odkąd przeprowadziłam się do męża to bankomat pko i bank mam na drugim końcu miasta...
tą opłatą za wykorzystanie kodu nieźle mnie zaskoczyli i wkurzyli, aż się boję robić następny przelew.
a jak tu ktoś pisał, jak jeszcze będą robić problemy z zamknięciem albo jeszcze będą chcieli opłaty za zamknięcie, to nie wiem co zrobię tej biednej kobitce, której przyjdzie ze mną rozmawiać... jak przy zakładaniu konta miałam pytań na pół godziny, że musiała się pytać 2 razy koleżanek, raz dzwonić na infolinię, a na dwa pytania jeszcze mi mailowo odpowiadała, biedna emotka
0 0

vingag

#5770014 Napisano: 10.11.2013 02:23:44
ziolko napisał(a):

mariolakal napisał(a):

czemu brakuje klawiszy?

Dokładnie. U mnie po zalaniu laptopa też przestało działać kilka klawiszy. Podłączyłam do niego zwykłą klawiaturę za 15 zł z marketu i jest OK:)
0 0

Gość: koza.k90

#5770025 Napisano: 10.11.2013 08:58:30
kilka lat temu potrzebowałam pilnie kasy i wzięłam debet na swoim koncie w PKO BP

po roku zastanowiło mnie, że długu jakoś nie ubywa, choć powinnam być na finiszu

i okazało się, że co miesiąc odsetki doliczano do kwoty głównej oraz liczono je niezależnie od tego, czyli płaciłam podwójnie

słowem jedno wielkie bagno
0 0

#5770027 Napisano: 10.11.2013 08:59:58
vingag napisał(a):

ziolko napisał(a):

mariolakal napisał(a):

czemu brakuje klawiszy?

Dokładnie. U mnie po zalaniu laptopa też przestało działać kilka klawiszy. Podłączyłam do niego zwykłą klawiaturę za 15 zł z marketu i jest OK:)

świetny pomysł z tą klawiaturą
0 0

awi

#5770113 Napisano: 10.11.2013 13:40:56
bezaczek7 napisał(a):

jak jeszcze będą robić problemy z zamknięciem albo jeszcze będą chcieli opłaty za zamknięcie, to nie wiem co zrobię tej biednej kobitce, której przyjdzie ze mną rozmawiać...

Idź sama, zażądaj zamknięcia i poproś o papier, że w dniu dzisiejszym konto zostało zamknięte, wszystkie należności uregulowane a ew. środki wypłacone lub przelane na rach. nr...
No może przygotuj się na długie posiedzenie (książka, muzyka, szydełkowanie...) I będzie koniec, bez maili, dalszych telefonów i korespondencji - po co utrudniać życie sobie i innym emotka
0 0

barszcz

#5770165 Napisano: 10.11.2013 16:52:13
Ja walczyłam z PKO ponad pół roku,po śmierci Mamywsciekly: przez ten czas nadal pobierali wpłaty z tytułu pierwszej grupy inwalidzkiej Mamy,mimo,ze zgłosiłam się do nich z aktem zgonu.To chyba najgorszy bank emotka
0 0

ace

#5770183 Napisano: 10.11.2013 17:53:18
Mój brat miał problem z karta kredytową w pko bp. Mimo, że zrezygnował, wszystko opłacił okazało się, że ciota w okienku coś przeoczyłą i jeszcze przez pół roku naliczali, az w koncu przysłali upomnienie... Nie dalo sie tego wyprostowac, bo niby to on powinien wiedziec ze nie wszystko zostalo zamkniete... Bart wybył za granicę więć nie chciał i nie miał kiedy walczy wiec zaplacil...
Ja po śmierci taty mialam problem z pko S.A.Oni tez nie chcieli zamknac i wyplacic pieniedzy z konta dopoki nie zostawie jakiejs faktury z pogrzebu... A faktury były mi potrzebne do rozliczeń....
0 0

#5770345 Napisano: 10.11.2013 22:03:32
rozwaliłam antenę do TV - spadła z póły i nie odbiera emotka emotka

jutro cały dzień bez telewizora

czy ktoś jest w temacie czy na starej pokojowej, takiej do analoga, będzie działać cyfrówka ???
TV mam nowy, z dekoderem, ale nie znam się na antenach

bo jak tak, to idę do piwnicy czegoś szukać
0 0

dolly

#5770384 Napisano: 10.11.2013 23:27:05
jeżeli masz gdzieś blisko nadajnik telewizyjnego to na takiej starej powinno złapać
0 0