Reklama na e-Konkursy.info

Wkurza mnie...

joan

#5761290 Napisano: 25.10.2013 08:51:12
Aha. I jeszcze mnie wkurza, że w 2 Biedrach byłam, a koncentratu do płukania nie znalazłam, a jedynie jakieś megaproszki wielkości miesięcznego zapsu karmy dla doga niemieckiego emotka Fajna mi "promocja marki E", gdzie produkty E są niedostępne emotka
0 0

bridget

#5761291 Napisano: 25.10.2013 08:53:16
joan napisał(a):

Aha. I jeszcze mnie wkurza, że w 2 Biedrach byłam, a koncentratu do płukania nie znalazłam, a jedynie jakieś megaproszki wielkości miesięcznego zapsu karmy dla doga niemieckiego emotka Fajna mi "promocja marki E", gdzie produkty E są niedostępne emotka

u mnie w 1 biedronce był tylko proszek, rzeczywiscie asortyment słaby
0 0

gosia16

#5761292 Napisano: 25.10.2013 08:54:41
a w mojej Biedronce sa właśnie tylko płyny do płukania
0 0

joan

#5761293 Napisano: 25.10.2013 08:55:29
bridget napisał(a):

joan napisał(a):

Wiesz, ja rozumiem, gdyby tylko ten proszek można było kupić - ograniczenie jest np. w Rexie. Ale żeby całą obszerną listę produktów do regulaminu dać, a nie zapewnić ich dostaw do sklepów? Nie mają logistyka, czy jak? emotka
0 0

Gość: koza.k90

#5761294 Napisano: 25.10.2013 08:58:44
joan napisał(a):

ciasssteczko napisał(a):

zaczytana-pola napisał(a):

keiti78zg tak z ciekawości. Jak wytłumaczyłaś sprawę organizatorowi? Powiedziałaś, że kupiłaś paragon na forum konkursowym?

panie z tej agencji doskonale wiedzą o handlu paragonami w necie emotka

I co z tego wynika?

W temacie wkurzania - ciśnienie mi skacze, gdy widzę rodzica, co przelatuje przez jezdnię z dzieckiem pod pachą (albo trzymając dziecko za rękę), chociaż kilka metrów dalej są pasy. Nie dosyć, że łamie przepisy i mandacik się należy, to stwarza niebezpieczne sytuacje dla wszystkich w pobliżu oraz uczy dzieci, że takie zachowanie jest ok. Za każdym razem mam ochotę wyskoczyć i strzelić jej/jemu z liścia w ten głupi dziób emotka

a potem totalne zdziczenie w cenie

młody człowiek zamiast drzwiami "wychodzi" na podwórko... oknem, zamiast obejść klasę dookoła i usiąść na swoim miejscu - "czołga" się pod ławkami albo co gorsza skacze po nich

normalnie zdziczenie - i nieważne, że nauczyciel, rodzic, czy jakiś gość w klasie
0 0

kurlandzki

#5761301 Napisano: 25.10.2013 09:26:28
joan napisał(a):

bridget napisał(a):

joan napisał(a):

Wiesz, ja rozumiem, gdyby tylko ten proszek można było kupić - ograniczenie jest np. w Rexie. Ale żeby całą obszerną listę produktów do regulaminu dać, a nie zapewnić ich dostaw do sklepów? Nie mają logistyka, czy jak? emotka

hmm u mnie w biedrach w brud płynów E:)
0 0

dolly

#5761399 Napisano: 25.10.2013 12:18:10
koza.k90 napisał(a):

Anita, często strują dzieciaki nieświeżym żarciem

a potem grypa żołądkowa

emotka a Tobie co? bo nie wiem gdzie się dopatrywać sensu?
0 0

#5761441 Napisano: 25.10.2013 12:56:20
dolly, u znajomejw przedszkolu tez co chwila grypa zoladkowa

wreszcie ktoras z matek sie wkurzyla i zaniosla papu do labolatorium

problem bylz zupa o ile pamietam

obiadki jadl tez personel, ale co doroslemu nie zaszkodzi, to dziecku moze

a potem najlepiej na grype wszystko zwalic
0 0

koper

#5761452 Napisano: 25.10.2013 13:05:40
A tak z czystej ciekawości, to do jakiego laboratorium zaniosła? I o jakie badanie prosiła? I jak dostała próbkę papu do badań?
0 0

#5761454 Napisano: 25.10.2013 13:08:52
Z tego co pamietam to ktos zalatwil sobie obiady "na wynos"

chyba do sanepidu
0 0

dejzi

#5761770 Napisano: 25.10.2013 16:55:14
Ale mnie dziś na maksa wkurzyła kurkierka zadzwoniła o 15, że ma 2 paczki na kwotę ok 500 zł do mnie za pobraniem i że jest przed mieszkaniem. Ja jej, że teraz wyszłam z pracy i muszę jechać do żłobka odebrać dziecko i najszybciej za 40 min będę w domu. To mi pow. że już będzie 10 km dalej i jak jestem autem to mam tam podjechać. emotka
Zamawiałam odkurzacz i kilka drobnych rzeczy z sklepu elektronicznego. To nie moja pracy by z dzieckiem jeździć i gonić kuriera, a potem na ulicy sprawdzanie, czy odkurzacz ma wszystkie szczotki. W końcu to nie nagroda, tylko za to płace. W końcu ona się do mnie nie wróciła, ja do niej nie pojechałam. Pow. że w poniedziałek przywiezie, ja że też o tej godz. dopiero będę, to ona ,że do pracy. W pracy nie mam możliwości tego otwierać i taszczyć do domu. emotka
Jak to jest z tymi kurierami, do której godz. rozworzą paczki ??
0 0

moskala22

#5761776 Napisano: 25.10.2013 16:59:57
dejzi napisał(a):

Ale mnie dziś na maksa wkurzyła kurkierka zadzwoniła o 15, że ma 2 paczki na kwotę ok 500 zł do mnie za pobraniem i że jest przed mieszkaniem. Ja jej, że teraz wyszłam z pracy i muszę jechać do żłobka odebrać dziecko i najszybciej za 40 min będę w domu. To mi pow. że już będzie 10 km dalej i jak jestem autem to mam tam podjechać. emotka
Zamawiałam odkurzacz i kilka drobnych rzeczy z sklepu elektronicznego. To nie moja pracy by z dzieckiem jeździć i gonić kuriera, a potem na ulicy sprawdzanie, czy odkurzacz ma wszystkie szczotki. W końcu to nie nagroda, tylko za to płace. W końcu ona się do mnie nie wróciła, ja do niej nie pojechałam. Pow. że w poniedziałek przywiezie, ja że też o tej godz. dopiero będę, to ona ,że do pracy. W pracy nie mam możliwości tego otwierać i taszczyć do domu. emotka

do której to chyab zależy od firmy, ale np. do mnie GLS często przyjeżdża koło 19-20.30
0 0

antylopia

#5761788 Napisano: 25.10.2013 17:20:00
Wkurza mnie mój zapłon - odkładam wszystko na ostatnią chwilę a potem przekonuje się, że jest już za późno emotka
0 0

dolly

#5761847 Napisano: 25.10.2013 18:46:06
dejzi napisał(a):

Nie ma znaczenia, do której wożą, jeżeli mają ustawiona trasę jak mają jechać, to nie będzie na CIebie czekać 40min albo wracać specjalnie na sam koniec. Powinna natomiast, wiedząc. o której jesteś dostepna tak dopasowac sobie trasę by móc Ci ją dostarczyć następnym razem, ale czy to zrobi...
Czy to kupione, czy wygrane, za przesyłkę KTOŚ zapłacił, więc trochę nie na miejscu "przytyk" że zapłaciłaś za paczkę emotka bo wyszło na to, że jak nagroda to powinnismy po rączkach całować, że dostarczono nam do domu..
0 0

dejzi

#5761863 Napisano: 25.10.2013 19:10:12
dolly właśnie kurierzy tak mają, że masz być szczęśliwa jak Ci to przywiozą, wiadomo nie wszyscy. Dziś o 16,30 z dpd mój ulubiony kurier z uśmiechem mówiąc "O kolejna wygrana" dostarczył sosy i Fiesty.
Ale jak były ponad rok temu z Tyskiego zgrzewki, to za swoimi dwoma musiałam gonić kuriera. Bo mi pow, że on teraz tu jest potem jedzie gdzieś i tyle piw ja nie potrzebuje, będzie się mógł wrócić jak mu ileś tam dam z tego. emotka
0 0

dejzi

#5761868 Napisano: 25.10.2013 19:15:23
A "przytyk" że zapłaciłaś za paczkę - chodziło mi o to, że zapłaciłam za dostarczenie do domu, a nie żebym z dzieckiem goniła kuriera i gdzieś na ulicy ogląda czy wszystko jest. Po to kupuje przez internet, żeby nie jechać do sklepu, a ta na ulicy każe mi płacić.
0 0

dejzi

#5761888 Napisano: 25.10.2013 19:47:48
Rozkapryszona nie jestem, ale dzwoni, że jest pod drzwiami to mu się nie teleportuje za minute do domu. Jak by dał znać, wcześniej to bym mogła coś pokombinować. Albo by mógł paczki trochę inaczej zaplanować.
A urlopu z powodu paczki też nie będę brać, bo by mi go nie starczyło.
0 0

size

#5761894 Napisano: 25.10.2013 19:55:26
wredzia napisał(a):

Jak zamawiasz paczke do domu to czekaj w nim na kuriera, albo powiadom kogoś kto mógł by odebrać paczkę gdy Ciebie nie ma.

Zachowujesz się jak rozkapryszona paniusia- płacę i wymagam aby każdy się do mnie dostosował emotka

Kurier też człowiek, prace ma do wykonania, jak by miał na każdego czekać 40 min aż łaskawie odbierze zamówioną paczkę to na chleb by nie zarobił!

EEee, bez przesady emotka

Fakt - dzisiaj kurierzy głównie jeżdżą w porach do 16 i trudno pogodzić to z naszymi obowiązkami.
Ale... emotka
Wiem z doświadczeń znajomego (pracował w TNT), że wszystko da się zorganizować. Dostawał listę zleceń, dzwonił do każdego rano i tak planował trasę, by wszyscy (także on) byli zadowoleni. Każdy mógł sobie zorganizować (w razie nieobecności) odbiór zastępczy.

Ogólnie najfajniej, jak można dogadać się - choćby ten dowóz do pracy. Wtedy korzyści ma się wzajemne. Pracownikom przysługuje 15 minut na dowolność - wtedy możesz oblukać co i jak z przesyłką.

Dejzi, jak Ciebie nie ma do południa i po południu, nie możesz zrzucić na kogoś odbioru, nie możesz przyjąć przesyłki w innym miejscu, to może Cię czekać odbiór z magazynu (jak nie odeślą po awizowaniu). Kurier ma określone godziny pracy - ja nie widzę powodu, żeby się nadwyrężał w tym wypadku. Trzeba się trochę dostosować - kurier to nie droższy parobek tylko szybszy dostawca. I tyle.
0 0

wanderlust

#5761896 Napisano: 25.10.2013 19:55:58
Ścięgno Achillesa emotka emotka
0 0

bezaczek7

#5761903 Napisano: 25.10.2013 20:10:47
że nie mam w okolicy sklepów typu itm, polo czy real emotka
0 0