Reklama na e-Konkursy.info

Wkurza mnie...

kozuszka38

#5752732 Napisano: 10.10.2013 14:18:23
joan napisał(a):

Leżę sobie wczoraj popołudniu w łóżku, a tu dzwoni domofon. Mój wraca z tajemniczą mina, że idą jacyś ludzie „od prądu”. Wyskakuję z łóżka i uchylam lekko drzwi wejściowe. Oczom moim ukazuje się oparta o framugę gumożujka i oświadcza „Chyba dziś naleśniki serwowano?” Fakt faktem, że na obiad były naleśniki z syropem klonowym, ale po cóż licealne dzidzie przyszło? „Bo jest rozdział sprzedaży i dostarczania energii w Tauronie… jak Pani pokaże rachunki, to ja Pani powiem, czy Pani może mniej płacić… nie mam żadnej ulotki ze stawkami, tego się nie da na ulotce przedstawić!” Pada pytanie „A przepraszam bardzo, jaką firmę Pani reprezentuje?” Bo przecież mój Tauron to powinien wszystko mieć w systemie i nie ma powodu, żeby mnie nachodzili. I słyszę odpowiedź „Nov***”. Nosz k* mać, jakbym strzeliła takich ludzi w pysk, to by się nogami nakryli!

Naciągacze pierońscy, do moich rodziców co chwilę ktoś wydzwania, a każdym reprezentuje jakąś „telekomunikację”. Niestety, ludzie starsi bardzo często padają ofiarami tego typu akcji dezinformacyjnych, nieświadomie wypowiadają umowy z dotychczasowymi dostawcami czegokolwiek, a potem płacą kary umowne, nie potrafią tego wszystkiego odkręcić, eh…

Tak, Joan oni podstępnie i wrednie działają,moja mama też już wiekowa na wszystkie zaczepki typu ,,mamy dla pani super prezent'' ,,zapraszamy na pokaz zdrowotnych kołder'' odpowiada : dziękuję,mam chore nogi i nie wychodzę z domu-wtedy ''mili'' przedstawiciele sami rzucają słuchawką.Ale ostatnio sama dała się nabrać na ubezpieczenie na wypadek śmierci.Miła pani z Orange tak ją omamiła słówkami- jakie to korzyści będą miały dzieci jak jej już tutaj nie będzie aż 4000 zł.W końcu po kilku dniach przyszła polisa PZU,i okazało sie,że tak,owszem mama jest ubezpieczona ale ubezpieczenie obejmuje tylko to jakby w razie czego nie zapłaciła rachunków,bo wtedy mogliby je sobie ściągnąć.
emotka oczywiście zaraz mama z tego zrezygnowała.

wkurza mnie to okropnie
0 0

joan

#5752733 Napisano: 10.10.2013 14:21:34
zaczytana-pola napisał(a):

(...)Od razu rzuca słuchawką albo zamyka drzwi przed nosem emotka

emotka

Kiedyś siedziałam u babci i zadzwonił dzwonek. Babcia poszła otworzyć, bo myślała, że to sąsiadka. Po chwili widzę, jak facet wielkości dębu dosłownie wtacza moją babcię do salonu. I wtedy zonk, bo nie spodziewał się, że ktoś jeszcze jest w domu. Wstałam z miną owczarka kaukaskiego, gdy mu ktoś pod płotem staje. Facet skurczył się w sobie i spier*. Tylko to uratowało moja babcię od podpisania umowy z T*. Niestety, babcia była fizycznie zdrowa, ale psychicznie na poziomie kilkulatka, tacy ludzie są wykorzystywani przez akwizytorów emotka

kozuszka38 - no niestety, czasem człowiek rypie grochem (albo własną głową) o ścianę, bo starsi krewni nie chcą trzaskać słuchawką i na wszystko się uprzejmie zgadzają emotka
0 0

aneczkar10

#5752735 Napisano: 10.10.2013 14:23:38
mia napisał(a):

Moje milczące telefony. emotka
Pizdnę je chyba przez okno w końcu wszystkie. emotka

Edit: Mam nadzieję, że dzieci forum nie czytają. emotka

mam to samo emotka emotka
0 0

moskala22

#5752738 Napisano: 10.10.2013 14:26:36
aneczkar10 napisał(a):

mia napisał(a):

Moje milczące telefony. emotka
Pizdnę je chyba przez okno w końcu wszystkie. emotka

Edit: Mam nadzieję, że dzieci forum nie czytają. emotka

mam to samo emotka emotka

i u mnie to samo
0 0

iskierka

#5752747 Napisano: 10.10.2013 14:38:57
wredzia napisał(a):

loczeq napisał(a):

iskierka napisał(a):

daje sobie spokój z łowiczem w weekend poszło łacznie 17 zgłoszeń i duu...a emotka (i przez sms i przez www)

każdy by tak chciał emotka wydać 17x3 zł i wygrać tysiaka emotka

wczoraj kupowałam w makro to nawet za 2,20 można kupić słoik dżemu Łowicz

ja kupowałam "zestaw " po 2,59zł w Kauflandzie a wcześniej kupowałam na codzienne zgłoszenia po 1-2 słoiczki w różnych sklepach..tak przy okazji innych zakupów.To nawet widze że mam paragon z reala za 3,99 emotka ale przepłaciłam:] .Jak ktoś gra to teraz też są promocji w polo po 2,59zł.
ja jestem zdania że jakbym miała wygrać to bym już wygrała emotka a zapas dżemów mi już starczy na całą zimę jak nie na dwie emotka
0 0

Gość: polarniczka

#5753161 Napisano: 11.10.2013 08:29:24
wkurzają mnie moje włosy, są średniej długości, cienkie i strasznie się plączą, muszę je czesać co godzinę, aby jakoś wyglądać, chyba się zdecyduję na zmianę ich długości bo rady już z nimi nie daję, a zima idzie, dodatkowo tak się przetłuszczają, że muszę te dziady myć codziennie emotka
0 0

teodozja

#5753302 Napisano: 11.10.2013 12:12:54
polarniczka napisał(a):

wkurzają mnie moje włosy, są średniej długości, cienkie i strasznie się plączą, muszę je czesać co godzinę, aby jakoś wyglądać, chyba się zdecyduję na zmianę ich długości bo rady już z nimi nie daję, a zima idzie, dodatkowo tak się przetłuszczają, że muszę te dziady myć codziennie emotka

Nie wiem czy to Cię pocieszy ale nie jesteś sama, ja tez myję włosy codziennie, a do tego mam długie włosy. Niekiedy jak mi się wydarzy że nigdzie nie wychodzę z domu to zwijam w kitkę na "gładko" i nie myję, ale czuję się wtedy okropnie, więc wolę się pomęczyć i myć codziennie.
0 0

#5753306 Napisano: 11.10.2013 12:22:37
teodozja napisał(a):

polarniczka napisał(a):

Nie wiem czy to Cię pocieszy ale nie jesteś sama, ja tez myję włosy codziennie, a do tego mam długie włosy. Niekiedy jak mi się wydarzy że nigdzie nie wychodzę z domu to zwijam w kitkę na "gładko" i nie myję, ale czuję się wtedy okropnie, więc wolę się pomęczyć i myć codziennie.

znam ten ból, z nieumytymi włosami czuję się jak kloszard, aż mi wstyd nawet do sklepu iść emotka
0 0

masza

#5753308 Napisano: 11.10.2013 12:24:35
, że Payu na Allegro od wczoraj od godz, 9 jeszcze nie zdążyło mi zaksięgować pieniędzy emotka
0 0

amif

#5753310 Napisano: 11.10.2013 12:31:43
Ja mam długie włosy i myję raz na tydzień.Może myjecie w gorącej wodzie,potem suszycie długo w ręczniku.
0 0

vickichelm

#5753314 Napisano: 11.10.2013 12:34:26
amif napisał(a):

Ja mam długie włosy i myję raz na tydzień.Może myjecie w gorącej wodzie,potem suszycie długo w ręczniku.

OMG ja po tygodniu to mogłabym na swoich frytki smazyc emotka
Ja też muszę myć codziennie ale to co się dzieje z moimi włosami teraz to jakiś koszmar . Nie wiem dlaczego ale po kilku godzinach od mycia są przetłuszczone... Masakra. Próbowałam różnych szamponów , odżywek bez rezultatu...Po umyciu sa skundlone a później tłuste... Odżywkę nakładam dobrze, czapki nie noszę wiec w czym problem...
0 0

zabcia0410

#5753317 Napisano: 11.10.2013 12:42:19
vickichelm napisał(a):

amif napisał(a):

Ja też muszę myć codziennie ale to co się dzieje z moimi włosami teraz to jakiś koszmar . Nie wiem dlaczego ale po kilku godzinach od mycia są przetłuszczone... Masakra. Próbowałam różnych szamponów , odżywek bez rezultatu...Po umyciu sa skundlone a później tłuste... Odżywkę nakładam dobrze, czapki nie noszę wiec w czym problem...

taka jest właśnie reakcja obronna organizmu ,im częściej myjesz i wysuszasz skórę głowy tym bardziej aktywizują się gruczoły łojotokowe,musisz się przemęczyć i próbować rzadziej myć a wszystko z czasem wróci do normy ,pod jednym warunkiem - nie jest to proces chorobowy
0 0

Gość: zwierzyniec

#5753331 Napisano: 11.10.2013 12:48:37
amif napisał(a):

amif, a ja myślałam, że tylko ja myję tak rzadko emotka
mam długi warkocz, nie używam odżywek, regularnie farbuję, 1 - 2 razy w roku podcinam końcówki po ok. 10cm, a włosy mam gęste ale "bławe" - cienkie i niesforne. Regularnie szaleję na rowerze i latem myję dwa razy w tygodniu nie dlatego, że są tłuste ale ze względu na kurz zbierany po drodze.
Wiesz - my jesteśmy prawdziwymi szczęściarami emotka
0 0

#5753333 Napisano: 11.10.2013 12:50:07
zwierzyniec napisał(a):

amif napisał(a):

amif, a ja myślałam, że tylko ja myję tak rzadko emotka
mam długi warkocz, nie używam odżywek, regularnie farbuję, 1 - 2 razy w roku podcinam końcówki po ok. 10cm, a włosy mam gęste ale "bławe" - cienkie i niesforne. Regularnie szaleję na rowerze i latem myję dwa razy w tygodniu nie dlatego, że są tłuste ale ze względu na kurz zbierany po drodze.
Wiesz - my jesteśmy prawdziwymi szczęściarami emotka

jesteście emotka zazdroszczę
0 0

Gość: zwierzyniec

#5753335 Napisano: 11.10.2013 12:51:49
vickichelm napisał(a):

amif napisał(a):

Viki - może to stres lub hormony - sąsiadka godzinę, dwie po myciu miała już przyklejone - ona się tak pociła i miała nadczynność tarczycy
0 0

teodozja

#5753339 Napisano: 11.10.2013 12:54:12
amif napisał(a):

Nie, nie myję w gorącej wodzie, myję w ciepłej, delikatnym szamponem do częstego mycia, delikatnie osuszam.Po prostu juz takie włosy, chyba od zawsze takie mam. Przetłuścić nie mogę bo jak wyjdę gdziekolwiek w tłustych włosach.

0 0

efelinkaaa

#5753341 Napisano: 11.10.2013 12:56:39
oo jakbym o sobie czytała emotka

Plączące się włosy - z tyłu, od karku robi mi sie jeden wielki kołtun. włosy nawilżam, dbam o nie, a kołtun jaki był taki jest emotka też myślałam o ścięciu, ale musiałabym ściąć je na maks 5cm, więc rozczesuje namiętnie kilkanaście razy dziennie emotka

ps. wkurza mnie kitkat, ciekawe za ile kilogramów uda się wygrać tablet? emotka
0 0

kalisto1986

#5753364 Napisano: 11.10.2013 13:15:49
dziewczyny zmieńcie sposób mycia tzn omo - odżywka, mycie odżywka. Jak zmoczycie włosy, nałóżcie odżywkę, spłuczcie, dopiero wymyjcie i na koniec znowu odżywka (nie, nie przetłuszczają się bardziej) emotka
0 0

zaczytana-pola

#5753365 Napisano: 11.10.2013 13:17:45
Do tego olejowanie. emotka
0 0

efelinkaaa

#5753369 Napisano: 11.10.2013 13:22:46
ja olejuję emotka odżywką nie myję, ale szamponem ziołowym bez silikonów i innych takich (prawie w ogóle się nie pieni)..
Ale zauwazyłam, że problem z kołtunami mam po ciąży, ciekawe dlaczego? Wcześniej wszystko było ok..
0 0