Reklama na e-Konkursy.info

Wkurza mnie...

arabela79

#5745586 Napisano: 28.09.2013 14:58:11
Wkurzają mnie konkursy(nie promocyjne), których finał trzeba pilnie śledzić, bo potem na się kilka dni na odesłanie danych, inaczej nagroda przepada.
Człowiek grający przecież nie upilnuje każego konkursu, nieraz przegapialam podawane wyniki.
Śledzicie u siebiena bieżaco w zakonczonych?
Macie jakies inne sposoby?
Tam, gdzie wysylam maila np. ze zdjeciem, to odrazu wpisuję pelne dane, ale gorzej z formularzami, w ktorych podaje sie tylko imie i nazwisko.
0 0

radosna

#5745629 Napisano: 28.09.2013 17:39:29
Wkurza mnie, że niektóre sklepy psują mi atmosferę świąteczną, która powinna być odczuwalna dopiero w grudniu:
http://finanse.wp...c.html?ticaid=111639
0 0

zdolnabestia

#5745631 Napisano: 28.09.2013 17:47:27
Radosna, w Polsce przynajmniej między wrześniowymi zeszytami i kredkami a grudniowymi mikołajami i bombkami są jeszcze listopadowe znicze, a w Anglii czekoladowe mikołaje wchodzą na półki właściwie już 1 września... Na początku grudnia świąteczny towar jest już wręcz wyprzedawany i przeceniany. Cóż, jest kilka takich produktów, które uwielbiam i jak dla mnie mogą być w sklepach przez te 4 miesiące emotka Lidl ma super strudle marcepanowe.
0 0

radosna

#5745635 Napisano: 28.09.2013 18:04:18
zdolnabestia napisał(a):

Radosna, w Polsce przynajmniej między wrześniowymi zeszytami i kredkami a grudniowymi mikołajami i bombkami są jeszcze listopadowe znicze, a w Anglii czekoladowe mikołaje wchodzą na półki właściwie już 1 września... Na początku grudnia świąteczny towar jest już wręcz wyprzedawany i przeceniany. Cóż, jest kilka takich produktów, które uwielbiam i jak dla mnie mogą być w sklepach przez te 4 miesiące emotka Lidl ma super strudle marcepanowe.

Kupię sobie te strudle, by nie kupować czekoladowego Mikołaja. I tak uważam, że produkty świąteczne i dekoracje (oczywiście mam na myśli Boże Narodzenie) powinny być dopiero od grudnia. Ale z drugiej strony biznes to biznes. Więcej się zarobi wprowadzając towar już w październiku.
0 0

Gość: goralecka

#5745704 Napisano: 28.09.2013 21:36:48
radosna napisał(a):

Wkurza mnie, że niektóre sklepy psują mi atmosferę świąteczną, która powinna być odczuwalna dopiero w grudniu:

Ja 27 grudnia w zeszlym roku w tesco widzialam na jednym regale mikolaje, bombki, koszyki wielkanocne i jajka. to dopiero byla atmosfera emotka na szczescie ktos z gory chyba poszedl po rozum do glowy bo takie atrakcje byly tylko przez jeden dzien emotka ale wygladalo to potwornie dziwnie emotka
0 0

arabela79

#5745714 Napisano: 28.09.2013 21:59:30
eciepecie napisał(a):

arabela79 napisał(a):

Człowiek grający przecież nie upilnuje każego konkursu, nieraz przegapialam podawane wyniki.

Dziwne... to chyba w interesie grającego, czyż nie? Ja śledzę. I dopytuję u organizatorów, gdy za bardzo spóźniają się z upublicznieniem wyników w stosunku do terminu zadeklarowanego.

Masz telefon komórkowy? Zakładam że tak, bo wiele zgłoszeń wymaga podania numeru kontaktowego.
W każdym, nawet najprostszym telefonie jest kalendarz z możliwością wpisania przypomnienia do określonego dnia i godziny. To tylko JEDEN z bardzo wielu sposobów na to, by panować nad wszystkim.
Wydaje mi się poza tym, że to kwestia SKALI - jesli bierzesz udział w kilkudziesięciu konkursach dziennie, to współczuję. Ja nie jestem hurtownikiem - zadowalam się kilkoma w skali miesiąca, bo gram tylko o to, co mnie interesuje. Może dlatego sobie radzę.

Dzięki za odpowiedź.
W sumie niedawno zaczelam grac, więc prosilam o rady.
Nie jestem hurtownikiem:)
Kilkadziesiąt to i ja w miesiącu nie mam.
Ale czasem trafie przypadkiem na fajne konkursy np. na FB (bez lajków), czy na blogach, gdzie nie zawsze się pierwsi odzywają organizatorzy mailowo do konkursowiczow.
Jak sa nagrody, na ktorych naprawde mi zalezy, to pamietam, ale czasem ze 2-3 konki w miesiacu mi uciekają(nie znaczy, ze odrazu przepadaja).
Ale ogolnie nie lubie takiej polityki organizatorow, ze trzeba co jakis czas sprawdzac.
0 0

Gość: jua

#5745719 Napisano: 28.09.2013 22:10:35
goralecka napisał(a):

radosna napisał(a):

Ja 27 grudnia w zeszlym roku w tesco widzialam na jednym regale mikolaje, bombki, koszyki wielkanocne i jajka. to dopiero byla atmosfera emotka na szczescie ktos z gory chyba poszedl po rozum do glowy bo takie atrakcje byly tylko przez jeden dzien emotka ale wygladalo to potwornie dziwnie emotka

Mnie też śmieszy świąteczny asortyment w październiku czy listopadzie, jednak z drugiej strony sklepy nie są miejscem gdzie świąteczny klimat mnie jakoś porusza. Niech sobie te rzeczy tam będą, przynajmniej kupię to co chcę wiele wcześniej i nie będę musiała się przepychać w grudniu emotka emotka
0 0

Gość: bruce

#5745720 Napisano: 28.09.2013 22:13:10
arabela79 napisał(a):

Ale czasem trafie przypadkiem na fajne konkursy np. na FB (bez lajków), czy na blogach, gdzie nie zawsze się pierwsi odzywają organizatorzy mailowo do konkursowiczow.
Jak sa nagrody, na ktorych naprawde mi zalezy, to pamietam, ale czasem ze 2-3 konki w miesiacu mi uciekają(nie znaczy, ze odrazu przepadaja).
Ale ogolnie nie lubie takiej polityki organizatorow, ze trzeba co jakis czas sprawdzac.

Doskonale Cię rozumiem. Ja tak czasami miałam na jakichś babskich portalach - nagle widzę siebie wśród laureatek, całkiem przypadkiem, bo był to jakiś konkurs internetowy, bez paragonów i zakupów, wzięłam udział, bo mnie naszła wena, potem w ferworze codziennych spraw całkiem o nim zapomniałam, a nagrody (albo wysyłka danych) były do odebrania do... wczoraj... emotka
0 0

jofe8484

#5745722 Napisano: 28.09.2013 22:17:54
arabela79 napisał(a):

eciepecie napisał(a):

arabela79 napisał(a):

Dziwne... to chyba w interesie grającego, czyż nie? Ja śledzę. I dopytuję u organizatorów, gdy za bardzo spóźniają się z upublicznieniem wyników w stosunku do terminu zadeklarowanego.

Masz telefon komórkowy? Zakładam że tak, bo wiele zgłoszeń wymaga podania numeru kontaktowego.
W każdym, nawet najprostszym telefonie jest kalendarz z możliwością wpisania przypomnienia do określonego dnia i godziny. To tylko JEDEN z bardzo wielu sposobów na to, by panować nad wszystkim.
Wydaje mi się poza tym, że to kwestia SKALI - jesli bierzesz udział w kilkudziesięciu konkursach dziennie, to współczuję. Ja nie jestem hurtownikiem - zadowalam się kilkoma w skali miesiąca, bo gram tylko o to, co mnie interesuje. Może dlatego sobie radzę.

Dzięki za odpowiedź.

Ja sobie od dłuższego czasu prowadzę zeszyt-kalendarz z konkursami,gdzie zapisuje terminy wyników konkursów, to bardzo ułatwia zapanowanie nad tym emotka
0 0

staszek

#5745731 Napisano: 28.09.2013 22:30:14
arabela79 napisał(a):

eciepecie napisał(a):

arabela79 napisał(a):

Dzięki za odpowiedź.

zrób sobie jakiś plik na kompie i zapisuj. Ja tak robię i sprawdza się taki sposób. Wpisuję portal, nagrody, datę zakończenia i link do konkursu. Nic wtedy nie umyka.
0 0

dolly

#5745736 Napisano: 28.09.2013 22:38:55
staszek napisał(a):

zrób sobie jakiś plik na kompie i zapisuj. Ja tak robię i sprawdza się taki sposób. Wpisuję portal, nagrody, datę zakończenia i link do konkursu. Nic wtedy nie umyka.

noo dokladnie, zrobilam ostatnio w exelu taki plik i jestem zadowolona, jak sie zakonczy cos to usuwam i wklejam sobie nowy emotka
0 0

arabela79

#5745795 Napisano: 29.09.2013 10:52:46
Dzięki wielkie Wam emotka
0 0

Gość: emka86

#5746200 Napisano: 30.09.2013 12:26:40
jua napisał(a):

goralecka napisał(a):

radosna napisał(a):

Mnie też śmieszy świąteczny asortyment w październiku czy listopadzie, jednak z drugiej strony sklepy nie są miejscem gdzie świąteczny klimat mnie jakoś porusza. Niech sobie te rzeczy tam będą, przynajmniej kupię to co chcę wiele wcześniej i nie będę musiała się przepychać w grudniu emotka emotka

w Lidlu już są mikołaje !
0 0

joan

#5746772 Napisano: 01.10.2013 11:44:02
Niewyspana jestem. W środku nocy obudziły mnie krzyki z piekła rodem, a raczej: z meliny rodem. No cóż, to drugi taki wyskok syna sąsiadów w ciągu tych 8 lat, które tam spędziliśmy. Czy to dużo? Czy to mało? Nie wiem.

Rano Mój opowiedział mi, co dokładnie wrzeszczał XY (ja słyszałam tylko przekleństwa, nie wsłuchiwałam się za bardzo, byłam półprzytomna). Otóż XY darł się, jak zwykle – czyli znieważał swojego ojca/ojczyma wiązankami przekleństw. Ponieważ był środek nocy, ojciec próbował uciszyć syna „bo sąsiedzi”, na co padły hasła:
- ci z dołu to k*y (wujek XY z żoną i dwoma córkami),
- tego metala z długimi włosami to ja zajeb* (chodziło o mojego faceta, który – nawiasem mówiąc – nie jest i nigdy metalem nie był).

Mieszka człowiek w ultraspokojnej dzielnicy, ma fajnych sąsiadów, usypiają go i budzą ptasie trele. Dom typu bliźniak, sześć mieszkań. Ale i tak musi się trafić jakiś gów*! Morda, jak guździec po wypadku komunikacyjnym, włosy długie& tłuste, nieodzowne atrybuty to cygareta, czipsy i piwsko. Menel pure, gil pod nosem. I tak się zastanawiam, co będzie dalej? emotka
0 0

moskala22

#5746918 Napisano: 01.10.2013 14:20:07
Wkurza mnie pech który nas prześladuje od 1,5 tygodnnia:
- najpierw poważna chroba naszego 1,5 miesięcznego szczeniaka
- wczoraj pojechałm z siostrą na myjnię, któa zepsuła się w trakcie mycia auta i rozpieprzyła przednią szybęw aucie (a auto dopiero odebrane od mechanika)
- dzis synek rozciął głową i szykuje się szycie emotka

co jeszcze nas spotka?
0 0

Gość: bruce

#5747297 Napisano: 01.10.2013 20:07:30
Szukam nerwowo wiadomości o wygranej furze nagród emotka , a tutaj widzę w mojej skrzynce treść mail'a z jakiejś organizacji promocji zdrowia, czy "cuś": "Które pośladki chcesz mieć?". I jak tu nie być wkurzonym już na początku nowego miesiąca?! emotka emotka
0 0

dolly

#5747553 Napisano: 02.10.2013 00:02:29
bruce napisał(a):

Szukam nerwowo wiadomości o wygranej furze nagród emotka , a tutaj widzę w mojej skrzynce treść mail'a z jakiejś organizacji promocji zdrowia, czy "cuś": "Które pośladki chcesz mieć?". I jak tu nie być wkurzonym już na początku nowego miesiąca?! emotka emotka

emotka emotka a fotki chociaż były? emotka
0 0

zaczytana-pola

#5747581 Napisano: 02.10.2013 00:42:53
Wkurza mnie ocenianie innych po wyglądzie emotka Dowiedziałam się dzisiaj, że ciotka mojego A. stwierdziła, że jestem zimna i wyniosła emotka Ja po prostu wychodzę z założenia, że jak mam piepr**ć głupoty, to po prostu... wolę milczeć. emotka A to zimno, to chyba z Rumunii...
0 0

dolly

#5747589 Napisano: 02.10.2013 01:51:49
zaczytana-pola napisał(a):

Wkurza mnie ocenianie innych po wyglądzie emotka Dowiedziałam się dzisiaj, że ciotka mojego A. stwierdziła, że jestem zimna i wyniosła emotka Ja po prostu wychodzę z założenia, że jak mam piepr**ć głupoty, to po prostu... wolę milczeć. emotka A to zimno, to chyba z Rumunii...

ja tam wolę "udzielną księżniczkę" emotka
0 0

vickichelm

#5747604 Napisano: 02.10.2013 08:13:20
moje roztrzepanie emotka wziełam udział w konkursie Valbon a pisałam o serze Hochland emotka wygrana murowana ! emotka
0 0