Reklama na e-Konkursy.info

Wkurza mnie...

asantesana

#5725024 Napisano: 25.08.2013 22:39:34
staszek napisał(a):

asante napisał(a):

Oj, jak mnie dzisiaj wkurzyło, że najadałam się strasznego wstydu. Przyniosłam na imprezę karton muffinek (z ostatniego etapu), specjalnie ich nie ruszałam z przeznaczeniem na dzisiaj. Data wazności do 1.09. Goście otwieraja, a tu prawie wszystkie spleśniałe, no normalnie kwiatki zdążyly zakwitnąć... Ale mi było wstyd, w dodatku nie bylo ciasta zastępczego, bo przeciez mialy być muffinki... jutro zrobię zdjecia i napiszę do Zaskocz, że bardzo mnie zaskoczyli...

ja miałam z pleśnią jak kupiłam na konkurs. Szwagier powymyślał ładne rymowanki, było tam m. in. słowo "świeże". Potem wziął się za jedzenie. No i przychodzi do mnie ze spleśniałą muffinką i mówi: "Wykreśl słowo świeże" emotka
ale z imprezą akcji i z muffinkami współczuję...

No strasznie mi bylo głupio, co prawda nikt nie miał do mnie pretensji, ale moglam je sprawdzić i zdążyłabym cos jeszcze kupić w cukierni.
0 0

staszek

#5725084 Napisano: 26.08.2013 09:22:12

Ale ta pleśń nie była za bardzo widoczna. Oglądałam je w sklepie z każdej strony i były ok, dopiero po rozpakowaniu okazało się, że są spleśniałe. Więc niekoniecznie zauważyłabyś, że coś z nimi nie tak.
0 0

aniutka

#5725180 Napisano: 26.08.2013 12:10:08
Wkurza mnie że w moim mieście nie ma kilku sklepów w których są ciekawe konkursy z fajnymi nagrodami emotka
0 0

slonecznik1309

#5725204 Napisano: 26.08.2013 12:39:59
aniutka napisał(a):

Wkurza mnie że w moim mieście nie ma kilku sklepów w których są ciekawe konkursy z fajnymi nagrodami emotka

nie wkurzaj się emotka ja jeżdzę zawsze 30-50 km w celach konkursowych zwykle co weekned emotka
0 0

Gość: tato999

#5725206 Napisano: 26.08.2013 12:44:29
asiabuczkowska napisał(a):

aniutka napisał(a):

nie wkurzaj się emotka ja jeżdzę zawsze 30-50 km w celach konkursowych zwykle co weekned emotka

niestety nie każdego stać jeździć kilkadziesiąt kilometrów po zakupy konkursowe
0 0

aniutka

#5725208 Napisano: 26.08.2013 12:46:17
tato999 napisał(a):

aniutka napisał(a):

Ja bym musiała przeważnie jechać 50-100 km a niestety nie stać mnie na takie podróże emotka
0 0

slonecznik1309

#5725211 Napisano: 26.08.2013 12:48:45
tato999 napisał(a):

aniutka napisał(a):

ja wcale nie twierdzę, że mnie na nie stać....sprzedaz nagrody zwykle na to pozwala
0 0

bridget

#5725274 Napisano: 26.08.2013 14:07:08
http://rudaslaska...,200274,950122.html# ktos cos pisał chyba o tym
0 0

koper

#5726249 Napisano: 28.08.2013 09:11:57
Od dzisiaj inaczej będę patrzeć na konkursy, w których, trzeba podać komplet danych, łącznie ze skanem dowodu emotka

http://wyborcza.p...n=FB_Gazeta_Wyborcza
0 0

efelinkaaa

#5726252 Napisano: 28.08.2013 09:24:32
Bałagan po przeprowadzce... wszystko stoi w worach, nie wiem w co ręce włożyć...
0 0

ziolko

#5726255 Napisano: 28.08.2013 09:28:33
koper napisał(a):

Od dzisiaj inaczej będę patrzeć na konkursy, w których, trzeba podać komplet danych, łącznie ze skanem dowodu emotka

o jaki konkurs chodzi?
jak wysyłam gdzieś skan, to część danych zamazuję a dowód jako taki przekreślam kolorową linią. Można prosto zrobić w Paincie
0 0

gosia16

#5726256 Napisano: 28.08.2013 09:30:54
koper napisał(a):

Ale życie nie opiera się tylko na konkursach,trzeba wycofać sie całkowicie z życia publicznego,ponieważ ciągle podajemy w różnych sytuacjach i urzędach nasze dane.Nigdy nie wiadomo czy ci którym przekazujemy - urzędy, szpitale odpowiednio je zabezpieczą.Ja ostatnio oddawałam ksero dowodu do szkoły,i nie wiem co się z nim dalej stanie.Czyli muszę zakończyć swoja edukację na obecnym etapie.To jest paranoja emotka
0 0

Gość: tato999

#5726258 Napisano: 28.08.2013 09:34:07
gosia16 napisał(a):

koper napisał(a):

Ale życie nie opiera się tylko na konkursach,trzeba wycofać sie całkowicie z życia publicznego,ponieważ ciągle podajemy w różnych sytuacjach i urzędach nasze dane.Nigdy nie wiadomo czy ci którym przekazujemy - urzędy, szpitale odpowiednio je zabezpieczą.Ja ostatnio oddawałam ksero dowodu do szkoły,i nie wiem co się z nim dalej stanie.Czyli muszę zakończyć swoja edukację na obecnym etapie.To jest paranoja emotka

należy zmienić prawo

aby jakakolwiek umowa kredytowa nawet ta zawierana przez internet była ważna powinno się posiadać ksero dowodu osobistego uzyśkane bezpośrednio od właściciela dowodu

nie rozumiem czemu komornik sciga niewinne osoby gdy na umowie podpis jest podrobiony

paranoja po prostu
0 0

antylopia

#5726260 Napisano: 28.08.2013 09:36:49
ziolko napisał(a):

koper napisał(a):

o jaki konkurs chodzi?
jak wysyłam gdzieś skan, to część danych zamazuję a dowód jako taki przekreślam kolorową linią. Można prosto zrobić w Paincie

aż krew się gotuję w człowieku
Czy wiecie skąc firma novem moze mieć dane?
0 0

ziolko

#5726265 Napisano: 28.08.2013 09:47:29
antylopia napisał(a):

hmm... nie wiem skąd, może z jakiegoś konkursu?
co Ci przysyłają?

Najprościej zapytać, skąd mają. Ja tak robię. Ustawa o ochronie danych osobowych gwarantuje uzyskanie takich informacji, oraz to, że mają je usunąć ze swoich zbiorów.

ciekawe http://niebezpiec...iek-danych-klientow/
0 0

antylopia

#5726277 Napisano: 28.08.2013 10:09:50
ziolko napisał(a):

antylopia napisał(a):

hmm... nie wiem skąd, może z jakiegoś konkursu?
co Ci przysyłają?

Najprościej zapytać, skąd mają. Ja tak robię. Ustawa o ochronie danych osobowych gwarantuje uzyskanie takich informacji, oraz to, że mają je usunąć ze swoich zbiorów.

ciekawe http://niebezpiec...iek-danych-klientow/

nie mogłam się dodzwonić do nich, dlatego zapytałam na forum. Dostałam od nich wczoraj katalog bon prix. Niby nic ale ani go nie zamawiałam ani nic...
Napisałam już do nich z prośbą o usunięcie moich danych. Ale moje dane moga teraz latać po świecie w tą i z powrotem emotka
0 0

koper

#5726281 Napisano: 28.08.2013 10:18:25
W wielu konkursach, a właściwie w każdym, w którym organizator odprowadza podatek trzeba podać pesel i nr dowodu. O ile jeszcze agencji mogę zaufać to jak najczęściej takie dane podajemy?
Przyjeżdża kurier z nagrodą i na kolanie wypełniamy z nim protokół przekazania nagrody, w którym sami wpisujemy pesel i numer dowodu, on sobie tę kartkę składa na pół i umieszcza z resztą dokumentów.
Czasem agencje chcą też skan dowodu wysłany mailem (wtedy zawsze pytam o jakie dane im chodzi i resztę zamazuję, a dowód przekreślam).

Bank przed udzieleniem kredytu powinien bardziej postarać się z weryfikacją kredytobiorcy, kurier przywożący umowę i zakupiony na kredyt sprzęt powinien zweryfikować dowód, ale raczej tego nie robią.
Oszust kredytu nie spłaca, najpierw bank, potem już sąd, a na końcu komornik wysyła zawiadomienia na adres oszusta, więc biedny poszkodowany nie może nic zrobić bo nie ma pojęcia, że toczy się jakieś postępowanie. I taki niewinny człowiek dowiaduje się, że coś jest nie tak, dopiero jak komornik zajmie pieniądze na koncie. Oczywiście wtedy wszystkie wyroki są już prawomocne i nie ma jak się odwoływać. I co można wtedy zrobić? Ciągać po sądach kuriera, który nie sprawdził dokumentów, czyli nie dopełnił swoich obowiązków?
0 0

ziolko

#5726287 Napisano: 28.08.2013 10:25:32
antylopia, ja też proszę o podanie skąd mają moje dane i komu je przekazywali

jak chcesz to podeślę Ci na pw, co wysyłam w takich sprawach
0 0

efelinkaaa

#5727063 Napisano: 29.08.2013 09:30:32
Umrę z bólu gardła...
Do lekarza nie mogę się dodzwonić, a zaraz mi telefon padnie... Ładowarka gdzieś w workach, nie wiem gdzie... Nie ma ciepłej wody, bo robią jakąś modernizację... Zepsułam spłuczkę w kiblu (wkładając w nią niebieską tabletkę - cos pękło i teraz woda leci ciurkiem). Piękny dzień się zapowiada...
0 0

asiatko

#5727147 Napisano: 29.08.2013 11:47:41
brak spamu od 2 dni
taka cisza przeraża emotka
0 0