Reklama na e-Konkursy.info

Wkurza mnie...

wrrrryyy

#5723360 Napisano: 21.08.2013 23:06:31
Jak znam życie, większość wyżej wypowiadających się o dentystach urodziła się w latach 70 i 80. Niestety stomatologia naszej młodości to często wielka tragedia: ból, zero podejścia do pacjenta i trauma na długo.
Ja do dziś pamiętam jak pod koniec lat 80 (podstawówka) pijana Pani doktor wyrywała mi na żywca ząb – masakra.
Jej powalający oddech nie działał znieczulająco. Maseczki ochronne nie były wtedy w modzie i nikt nię pędził powiadomić TV, że dzieci przyjmuje pijany lekarz emotka
Dziś bardzo dużo się zmieniło i często wizyta u dentysty przypomina wizytę w SPA.
Ja ostatnio miałem dentystyczny maraton: 8 wizyt w 2 tygodnie i na początku myślałam, że ze strachu dostanę zawału – w pierwszej chwili chciałem brać nawet znieczulenie do wstępnej kontroli stanu uzębienia emotka Jednak po 2 wizycie się rozluźniłem i poczułem prawie jak w domu emotka
Teraz napiszę frazes: Nie ma czego się bać emotka
0 0

Gość: czarnygreg

#5723365 Napisano: 21.08.2013 23:09:56
ziolko napisał(a):

nooo wiadomo, że nikt nie chodzi do dentysty, bo lubi emotka

mnie irytuje koleżanka, a dokładnie to, że woli truć się pigułami przeciwbólowymi, niż iść do dentysty, bo panicznie boi się zębologa

gdzie sens, gdzie logika?? teraz się boi, a później będzie tylko gorzej

Sens nic tu do rzeczy nie ma, ja MUSZĘ mieć naładowaną MP3-kę, słuchawki na uszy, Freddie na maxa, zero kontaktu ze światem, mój dentysta już przyzwyczajony,
kawałek zęba mi się ukruszył swoją drogą, już trzeci tydzień umawiam się na wizytę, ale to zrobię w końcu...
0 0

efelinkaaa

#5723437 Napisano: 22.08.2013 09:12:46
Z zazdrością patrzę na wygrane znajomych na fb... jakieś irobooty, rowery, ipody, aparaty. I tak się zastanawiam: czemu czuję tą delikatną zazdrość (ale taką w pozytywnym znaczeniu), skoro ja w żadnym konkursie udziału nie biorę, bo mi się NIE CHCĘ... ? emotka

Hmm... jak zrobić żeby się zachciało? emotka

a przy okazji jestem przerażona przeprowadzką... juz w ten weekend ;/
0 0

staszek

#5723472 Napisano: 22.08.2013 10:05:01
wrrrryyy napisał(a):

Jak znam życie, większość wyżej wypowiadających się o dentystach urodziła się w latach 70 i 80. Niestety stomatologia naszej młodości to często wielka tragedia: ból, zero podejścia do pacjenta i trauma na długo.
Ja do dziś pamiętam jak pod koniec lat 80 (podstawówka) pijana Pani doktor wyrywała mi na żywca ząb – masakra.
Jej powalający oddech nie działał znieczulająco. Maseczki ochronne nie były wtedy w modzie i nikt nię pędził powiadomić TV, że dzieci przyjmuje pijany lekarz emotka
Dziś bardzo dużo się zmieniło i często wizyta u dentysty przypomina wizytę w SPA.
Ja ostatnio miałem dentystyczny maraton: 8 wizyt w 2 tygodnie i na początku myślałam, że ze strachu dostanę zawału – w pierwszej chwili chciałem brać nawet znieczulenie do wstępnej kontroli stanu uzębienia emotka Jednak po 2 wizycie się rozluźniłem i poczułem prawie jak w domu emotka

masz rację! Ja też pod koniec podstawówki nabawiłam się urazu do dentystów. Pani nie reagowała na nic, tylko wierciła i tym wiertłem podnosiła mnie całą na fotelu. Tak się wtedy zraziłam, że moja następna wizyta była kiedy miałam ok. 22-23 lat. Zęba prawie nie było, byłam pewna, że do wyrwania. Tak się bałam, że poszłam z siostrą. Ale miła dentystka mi go uratowała, zrobiła co było do zrobienia i od tamtej pory jak trzeba to idę do dentysty. Nie lubię tego, ale wiem że trzeba.
A jak mi się przypomni tamta z podstawówki, to aż nóż mi się w kieszeni otwiera...
0 0

agusia147

#5723570 Napisano: 22.08.2013 11:59:56
staszek napisał(a):

wrrrryyy napisał(a):

masz rację! Ja też pod koniec podstawówki nabawiłam się urazu do dentystów. Pani nie reagowała na nic, tylko wierciła i tym wiertłem podnosiła mnie całą na fotelu. Tak się wtedy zraziłam, że moja następna wizyta była kiedy miałam ok. 22-23 lat. Zęba prawie nie było, byłam pewna, że do wyrwania. Tak się bałam, że poszłam z siostrą. Ale miła dentystka mi go uratowała, zrobiła co było do zrobienia i od tamtej pory jak trzeba to idę do dentysty. Nie lubię tego, ale wiem że trzeba.
A jak mi się przypomni tamta z podstawówki, to aż nóż mi się w kieszeni otwiera...

Widzę, że te podstawówkowe gabinety rządzą... Też mam ten uraz i od czasów wczesnej podstawówki - kiedy to jeszcze mleczaki były - nie byłam u dentysty, a wyraźnie czuję iż mam dziurę w zębie bo boli na słodkie.
0 0

staszek

#5723572 Napisano: 22.08.2013 12:02:26
agusia147 napisał(a):

staszek napisał(a):

wrrrryyy napisał(a):

Widzę, że te podstawówkowe gabinety rządzą... Też mam ten uraz i od czasów wczesnej podstawówki - kiedy to jeszcze mleczaki były - nie byłam u dentysty, a wyraźnie czuję iż mam dziurę w zębie bo boli na słodkie.

Mogę Ci polecić fajną, tanią dentystkę (jest trochę specyficzna, poczucie humoru, gadatliwość itp, ale to rozładowuje stres), tyle że na Marysinie ona przyjmuje.
0 0

amif

#5723604 Napisano: 22.08.2013 12:49:21
magnus napisał(a):

Ludzie 3 dzień o zębach emotka
Wkurza mnie to emotka
A może by tak wpis w wątku Dziś cieszę, że mam ładne, zdrowe i zadbane zęby emotka
Dzisiaj leczenie zębów to relaks i luzik emotka

Kosztowny luzik boli jak się płaci. emotka
0 0

iwona0103

#5723701 Napisano: 22.08.2013 15:42:36
wkurza mnie, że nie mogę znaleźć pracy emotka
0 0

Gość: tato999

#5723710 Napisano: 22.08.2013 15:57:42
iwona0103 napisał(a):

znam ten ból niestety

z poprzedniej pracy sama się zwolniłam i miałam inne plany na życie

i wyszło jak wyszło

przez prawie pół roku szukałam nowej pracy i znalazłam (lepsza od poprzedniej)

Tobie życzę tego samego i trzymam kciuki
0 0

barszcz

#5723719 Napisano: 22.08.2013 16:08:07
A mnie wkurza Plus.Zmieniłam juź trzeci aparat,wymieniłam kartę w telefonie i nadal rozłącza mi rozmowy emotka na oficjalną skargę odpowiedzieli,że wina nie leźy po ich stronie emotka
0 0

anialistopad

#5723724 Napisano: 22.08.2013 16:21:29
barszcz mi dzis play szaleje emotka
0 0

iwona0103

#5723745 Napisano: 22.08.2013 17:12:38
tato999 napisał(a):

iwona0103 napisał(a):

znam ten ból niestety

z poprzedniej pracy sama się zwolniłam i miałam inne plany na życie

i wyszło jak wyszło

przez prawie pół roku szukałam nowej pracy i znalazłam (lepsza od poprzedniej)

Tobie życzę tego samego i trzymam kciuki

Nie dziękuję emotka
0 0

Gość: kluseczka

#5723758 Napisano: 22.08.2013 17:38:57
Wkurza mnie rachunek telefoniczny w TMobail emotka Moja mama dostała do zapłaty 1200 zł emotka emotka za rozmowę z Kongiem przez 4 godziny. Ku.wa... Rozmowa podobno odbyła się w dniu kiedy miała urodziny i byłam u niej z dzieciakami i w żaden sposób nie mogła z nikim rozmawiać.

Czy ktoś miał taką sytuację, i udało mu się unieważnić rachunek emotka Jutro idziemy do operatora wyjaśniać sprawę, ale czytając teksty na necie jestem sceptycznie nastawiona emotka
znalazłam artykuł z 2012 r. i pisało tam, że Tmobial pracuje nad problemem i co - rok minął a takie sytuacje się dalej powtarzają. No po prostu paranoja, operator chyba się cieszy, że mu się obroty zwiększają emotka emotka
0 0

Gość: pola731

#5723788 Napisano: 22.08.2013 18:42:04
wkurza mnie samotność - wiem, że muszę zacisnąć zęby, ale przychodzą takie chwile, jak dziś .... beznadziejna praca , dom i codziennie skype albo telefon zamiast przytulenia
0 0

monia24

#5723792 Napisano: 22.08.2013 18:50:14
A mnie wkurza że ważna dla mnie przesyłka wysłana podobno w poniedziałek priorytetem nie doszła do dzisiaj ;(
0 0

Gość: czarnygreg

#5723794 Napisano: 22.08.2013 19:02:33
Dostałam dzis przesyłkę, którą zamówiłam 12.08, miała dojsć w ciągu 5 dni, dobrze że doszła, szkoda tylko ze jednej ksiązki brakuje! paczka była zaklejona, po prostu nie włożyli książki emotka
0 0

malenka89

#5723854 Napisano: 22.08.2013 20:52:57
wkurza mnie, że mi się ciasto nie udało emotka
Śmietana ubiła się dopiero za 4 razem, a i tak ciasto nie wyszło takie jak powinno emotka

najdroższe ciasto w moim życiu, 4 śmietany, masa składników, a i tak nie dobre emotka
0 0

wanderlust

#5723861 Napisano: 22.08.2013 20:59:40
malenka89 napisał(a):

wkurza mnie, że mi się ciasto nie udało emotka
Śmietana ubiła się dopiero za 4 razem, a i tak ciasto nie wyszło takie jak powinno emotka

najdroższe ciasto w moim życiu, 4 śmietany, masa składników, a i tak nie dobre emotka

Zdarza się najlepszym emotka
0 0

aurorcia

#5723865 Napisano: 22.08.2013 21:04:09
A mnie wkurza, że jestem przepracowana, za dużo mam na głowie i już są efekty!!!Wczoraj zamówiłam sobie coś na allegro, zapłaciłam i dziś przesyła w domu. Nawet nie zastanowiło mnie, że tak szybko doszła, ale mój cudowny małżonek mnie uświadomił biorąc kopertę do spalenia w piwnicy, otóż rzecz była zakupiona w sklepie w moim mieście a dokładniej 300 metrów od mojego domu emotka emotka Gość pomyślał pewnie, że nienormalna jestem emotka a drugą rzecz którą zamówiłam wczoraj (jeszcze nie dotarła) zauważyłam dziś w swoim domu, więc po cholerę to zamawiałam?? emotka
0 0

plocia

#5723932 Napisano: 22.08.2013 23:09:05
emotka wrrrr jestem od 2 dni w domu, w końcu urlop i co? robię porządki, wyrzucam zachomikowane puste kartoniki, sriki i co dziś widzę?? Konkurs z Nestle że trzeba tylko kody kreskowe odesłać wrrr emotka emotka emotka emotka emotka emotka emotka emotka wrrr a tyle ich miałam i poszły z dymem, jedyny plus taki że przez chwilę było ciepło emotka

Ehhh zanim znów coś wyrzucę sprawdzę neta czy przypadkiem znów coś cennego nie wyrzuca. emotka

No i wściekła jestem na to, że moja 4 letnia córka przynosi mi patyczki po lodach mówiąc "mamo to do konkursu" emotka
Jakiś czas temu kupiłam Algide i trafiły się na patyczkach znów lody, mała chciała wyrzucić a ja ją skrzyczałam że nie może bo to ważny patyk do konkursu emotka

Boże czego ja ją już uczę emotka
0 0