Reklama na e-Konkursy.info

Wkurza mnie...

chochliczka

#5721223 Napisano: 18.08.2013 22:01:57
Wkurza mnie, ze moja Babcia juz miesiac cierpi przez to, ze właśnie owego czasu bylismy na weselu u kuzyna, podczas tanców jakis osioł tak jej nadepnał na nogę ze az miala rozcięta i noge ma jak banka. Wczesniej noga byla az granatowa, Babcia była u lekarza, dal jej antyiobtyk i kazal moczyc w jakiejs soli, nic nie pomaga ;/ Stope dalej ma granatową i wygląda jakby zbierala sie tam w srodku ropa ;/ Próbowalismy juz przykladanie babki lancetowej, okładów z rumianku i nic, znacie jakies sposoby?
Kurcze taka jestem zla, że wesele dawno temu minelo a Ona nadal cierpi emotka
0 0

evita

#5721233 Napisano: 18.08.2013 22:13:26
chochliczka napisał(a):

Wkurza mnie, ze moja Babcia juz miesiac cierpi przez to, ze właśnie owego czasu bylismy na weselu u kuzyna, podczas tanców jakis osioł tak jej nadepnał na nogę ze az miala rozcięta i noge ma jak banka. Wczesniej noga byla az granatowa, Babcia była u lekarza, dal jej antyiobtyk i kazal moczyc w jakiejs soli, nic nie pomaga ;/ Stope dalej ma granatową i wygląda jakby zbierala sie tam w srodku ropa ;/ Próbowalismy juz przykladanie babki lancetowej, okładów z rumianku i nic, znacie jakies sposoby?

BEZPIECZNIEJ i chyba najrozsądniej udać się do lekarza jeszcze raz. Ktoś z fachowców powinien zobaczyć to i ocenić, czy nie doszło albo do zapalenia albo innego paskudztwa (ropowica to chyba się zwie).
0 0

chochliczka

#5721235 Napisano: 18.08.2013 22:16:04
evita napisał(a):

chochliczka napisał(a):

BEZPIECZNIEJ i chyba najrozsądniej udać się do lekarza jeszcze raz. Ktoś z fachowców powinien zobaczyć to i ocenić, czy nie doszło albo do zapalenia albo innego paskudztwa (ropowica to chyba się zwie).

No walsnie lekarz powiedzial jak poszla drugi raz ze to zapalenie kosci i wypisal sol do moczenia... nic to nie daje ;/ Ech a Babcia juz nie chce isc do lekarza ;/
Az odechciewa sie kolejnych wesel w rodzinie emotka
0 0

evita

#5721261 Napisano: 18.08.2013 23:45:53
chochliczka napisał(a):

No walsnie lekarz powiedzial jak poszla drugi raz ze to zapalenie kosci i wypisal sol do moczenia... nic to nie daje ;/ Ech a Babcia juz nie chce isc do lekarza ;/

To samo mogło zdarzyć się w domu, w sklepie (wózek na nodze).
Nie wiem ile Twoja Babcia ma lat, ale próbowałabym Ją do tego lekarza jednak przekonać. Możecie spróbować jeszcze maści ichtiolowej, jednak myślę, ze to doraźnie.
Organizm starszej osoby regeneruje się wolniej, jeśli Babcia cierpi na inne schorzenia np. cukrzycę, tym bardziej.
Moja rada: Babunia porwana, dostarczona chirurgowi na okazanie kończyny emotka
Nie zwlekajcie z tym, to może być nic a może okazać się potem gorsze w leczeniu i dodatkowo z powikłaniami.

0 0

asantesana

#5721262 Napisano: 18.08.2013 23:47:49
chochliczka napisał(a):

evita napisał(a):

chochliczka napisał(a):

Kurcze, ale mnie wkurzają lekarze, stwierdził zapalenie kości i przepisał sól, no ręce opadają, dobrze że nie przepisał modlitwy o zdrowie. Z domowych sposób są jeszcze okłady z liści kapusty, wyciągają ból i obrzęki, ale nie wiem czy to pomoże na taką poważną sprawę. Trzeba np. tłuczkiem do mięsa trochę rozbić liscie (zwlaszcza ten twardy srodek), obłożyc nogę i zawinąć jakimś bandażem lub materiałem na noc. Mnie nie raz pomogło. A! I koniecznie kupcie arnikę (np. w granulkach) do zażywania. Tyle przychodzi mi do głowy, jak wkrotce się nie poprawi to koniecznie trzeba iść do dobrego lekarza.
0 0

79magda

#5721264 Napisano: 18.08.2013 23:53:09
asante napisał(a):

Kurcze, ale mnie wkurzają lekarze, stwierdził zapalenie kości i przepisał sól, no ręce opadają, dobrze że nie przepisał modlitwy o zdrowie.

Jakiś czas temu okulista zapisał mi zioła na krótkowzroczność zamiast okularów... stwierdził, że mam pić 5 kubków dziennie, a okularów nie nosić, bo oczy w nich nie pracują emotka nieważne, że bez okularów nie byłabym w stanie wejść do Jego gabinetu, błądziłabym po korytarzach do dziś być może... emotka
0 0

evita

#5721265 Napisano: 18.08.2013 23:58:48
79magda napisał(a):

Jakiś czas temu okulista zapisał mi zioła na krótkowzroczność zamiast okularów... stwierdził, że mam pić 5 kubków dziennie, a okularów nie nosić, bo oczy w nich nie pracują emotka nieważne, że bez okularów nie byłabym w stanie wejść do Jego gabinetu, błądziłabym po korytarzach do dziś być może... emotka

Może mają limity i o to chodziło. I teraz nie wiem czy emotka czy emotka
0 0

ziolko

#5721267 Napisano: 19.08.2013 00:08:10
asante - to samo pisałam chochliczce na pw, no może okłady z arniki a nie zażywanie emotka
i tez uważam, że powinna iść do lekarza, bo nie wiadomo, co to może być, lepiej zareagować teraz, bo później leczenie może być bardziej skomplikowane lub może nastąpić pogorszenie
0 0

79magda

#5721268 Napisano: 19.08.2013 00:08:10
evita napisał(a):

79magda napisał(a):

Może mają limity i o to chodziło. I teraz nie wiem czy emotka czy emotka

Masz rację, przekraczając próg jakiejkolwiek przychodni czuję się i śmiesznie i strasznie zarazem... emotka
0 0

asantesana

#5721272 Napisano: 19.08.2013 00:19:11
Ziołko, arnika zażywana działa od środka, szybciej i skuteczniej, maść jest dodatkiem - sprawdzone wielokrotnie, nawet przy zatrzaśnieciu drzwiami palców po dużej dawce arniki ból wszedł na "znośny" poziom, a paznokcie nie zrobiły się czarne.
79magda, czasami zastanawiam się czemu (komu)służą lekarze, mam aktualnie w bliskim otoczeniu przypadek, gdzie osoba od ponad roku skarżyła się na ból brzucha. Lekarz przepisywał tabletki przeciwbólowe i tego typu pierdółki. Nawet na USG nie wysłał. W tej chwili ten niewinny ból okazał się rakiem trzustki z przerzutami na wątrobę. I co, należy iść i nastukać lekarzowi? Jakby to wróciło tej osobie zdrowie (być może życie), to bym to chętnie zrobiła...
0 0

antylopia

#5721293 Napisano: 19.08.2013 08:46:10
wkurza mnie to, że wstałam rano by o magicznej godzinie 8 być przed drzwiami apteki i odebrac kod z konku zdrowopomaranczowo i okazało się, że w żadnej aptece tych kodów jeszcze nie maja emotka
0 0

ziolko

#5721313 Napisano: 19.08.2013 09:26:30
asante - jedyne wyjście to oskarżyć lekarza (do sądu)

nie wiedziałam o tym wewnętrznym stosowaniu arniki
0 0

staszek

#5721318 Napisano: 19.08.2013 09:33:17
antylopia napisał(a):

wkurza mnie to, że wstałam rano by o magicznej godzinie 8 być przed drzwiami apteki i odebrac kod z konku zdrowopomaranczowo i okazało się, że w żadnej aptece tych kodów jeszcze nie maja emotka

mnie też Ci z aptek Dbam o zdrowie wkurzają. Co prawda po kod jeszcze nie byłam, ale oni w ogóle nie wiedzieli o co chodzi z konkursem. Mimo że plakaty przed ladą wielkie wywieszone były. Jeden koleś wprost powiedział: "nic nie wiem o żadnym konkursie i szczerze mówiąc to nawet nie chce mi się szukać informacji".
Dzisiaj mama była w aptece i baba jej powiedziała, że oni żadnych kodów nie mają, a poza tym ona jako jedyna przychodziła po te porady, więc nie są ogarnięci.
Zastanawiam się po kiego wała robią konkurs skoro nikt z obsługi nie ma bladego pojęcia co z tym zrobić?
0 0

calliope

#5721331 Napisano: 19.08.2013 09:53:13
antylopia napisał(a):

hahaha zrobiłam to samo co Ty tylko ja jeszcze zaliczyłam wczoraj imprezę emotka ale przynajmniej kody dostałam emotka
0 0

antylopia

#5721332 Napisano: 19.08.2013 09:54:55
staszek napisał(a):

antylopia napisał(a):

mnie też Ci z aptek Dbam o zdrowie wkurzają. Co prawda po kod jeszcze nie byłam, ale oni w ogóle nie wiedzieli o co chodzi z konkursem. Mimo że plakaty przed ladą wielkie wywieszone były. Jeden koleś wprost powiedział: "nic nie wiem o żadnym konkursie i szczerze mówiąc to nawet nie chce mi się szukać informacji".
Dzisiaj mama była w aptece i baba jej powiedziała, że oni żadnych kodów nie mają, a poza tym ona jako jedyna przychodziła po te porady, więc nie są ogarnięci.
Zastanawiam się po kiego wała robią konkurs skoro nikt z obsługi nie ma bladego pojęcia co z tym zrobić?

napaliłam się na 2 rzeczy z tych nagród i będe wściekła jak już ktoś odbierze je przede mną bo ja w tym czasie będę jeżdziła po aptekach i pytala czy już mieli dostawę, a w niej kody emotka
Swoją drogą mam nadzieje , że te rzeczy to nie jakiś chłam
0 0

mia

#5721333 Napisano: 19.08.2013 09:56:41
A ja jestem najlepsza, bo oczywiście o konkursie nie wiedziałam, i mimo że chodzę do tej apteki, wszystkie porady i inne świstki z mety wypieprzałam... emotka
Nie wiem, czy jest sens teraz zaczynać się bawić w zbieranie. Chyba, że panie uwierzą mi na słowo (jako stałej klientce), że te badziewia dostawałam... emotka
0 0

asantesana

#5721338 Napisano: 19.08.2013 10:03:11
ziolko napisał(a):

asante - jedyne wyjście to oskarżyć lekarza (do sądu)

nie wiedziałam o tym wewnętrznym stosowaniu arniki

Ja mam taką w granulkach, wkłada sie pod język. Noszę w torebce, zeby w nagłych sytuacjach mieć natychmiast pod ręką, plecam, działa rewelacyjnie, wręcz czujesz jak ustepuje ból. Zwłaszcza jak ktoś ma takie ciało jak ja - czyli ledwo ktoś mnie dotknie a ja mam siniaka.
0 0

antylopia

#5721339 Napisano: 19.08.2013 10:03:31
mia napisał(a):

A ja jestem najlepsza, bo oczywiście o konkursie nie wiedziałam, i mimo że chodzę do tej apteki, wszystkie porady i inne świstki z mety wypieprzałam... emotka
Nie wiem, czy jest sens teraz zaczynać się bawić w zbieranie. Chyba, że panie uwierzą mi na słowo (jako stałej klientce), że te badziewia dostawałam... emotka

spróbować zawsze można. Jak masz panie ktore Cie kojarzą z widzenia to nie powinno być problemu. inna sprawa gdy chce się przystapić od tego tygodnia - wydaje mi sie ze nagrody szybko sie rozejda
0 0

notta

#5721420 Napisano: 19.08.2013 11:32:55
jak już narzekamy na lekarzy to ja teraz się też wyżalę co mnie spotkało przed wakacjami..
urlop zaplanowany na długi weekend, super pogoda, super miejscówka- wszystko zaplanowane już miesiąc wcześniej.
a w zeszłą środę przed weekendem ból- ząb mądrości dał o sobie znać.. spuchnięta cała- gadać nie mogłam, jeść nie mogłam tylko wyłam z z bezradności. Stomatolodzy jeden na wakacjach 2 tygodniowych, drugi z połamaną ręką na L4 a czwarty po telefonicznej rozmowie powiedział że nie mam przyjeżdżać bo i tak mnie nie przyjmie nawet z bólem bo już ma kolejkę.. < gdzie w piątek o tej godzinie ja już miałam się plażować nad morzem> Mam zadzwonić w piątek koło 12.. - to się zastanowi czy mnie przyjmie.. całe święto z łóżka nie wyłaziłam. nawet przez telefon podpowiedzieć nie chciała co sobie mogę kupić by złagodzić ból.. Dobrze że w rodzinie mam znajomych w aptece co mnie podratowali i w piątek już na lekach mogłam jechać ale i tak przez cały weekend jadłam same papki dla dzieci przez słomkę emotka
0 0

joan

#5721427 Napisano: 19.08.2013 11:35:16
ivanotta - w Katowicach jest pogotowie dentystyczne (świątek piątek 24h). prywatne, ale sprawdzone wielokrotnie przez moją rodzinę i znajomych. Oblukaj na przyszłość, gdzie w Twojej okolicy jest cosik podobnego.
0 0