Reklama na e-Konkursy.info

Wkurza mnie...

monikar

#5708697 Napisano: 29.07.2013 15:15:01
vickichelm napisał(a):

duchota, spiekota, parnota... w nocy nie mogłam zasnąć ... emotka ja chcę zimno , nienawidzę lata ! I wszelkie robactwo które się namnożyło no i oczywiście moje mole które zamiast zdychać i pozwolić mi żyć to mnożą na potęgę emotka Albo juz sama nie wiem może one przylatują z dworu wabione pułapką...

i mnie pogoda wkurza straszliwie...jak tylko próbuję wstać z łóżka robi mi się czarno przed oczami i w tempie ekspressowym znów na nie wracam emotka
0 0

ziolko

#5708718 Napisano: 29.07.2013 15:36:59
monikar napisał(a):

vickichelm napisał(a):

duchota, spiekota, parnota... w nocy nie mogłam zasnąć ... emotka ja chcę zimno , nienawidzę lata ! I wszelkie robactwo które się namnożyło no i oczywiście moje mole które zamiast zdychać i pozwolić mi żyć to mnożą na potęgę emotka Albo juz sama nie wiem może one przylatują z dworu wabione pułapką...

i mnie pogoda wkurza straszliwie...jak tylko próbuję wstać z łóżka robi mi się czarno przed oczami i w tempie ekspressowym znów na nie wracam emotka

przez te upały wczoraj krew z nosa leciała mi pół godziny i dzięki temu nie pojechałam do rodziny, żeby nie ryzykować kolejnych niespodzianek emotka
wiem, że przez upały, morfologię mam ok, a tak reaguję na wysokie temperatury emotka
0 0

agamaty

#5708729 Napisano: 29.07.2013 15:42:36
ziolko napisał(a):

monikar napisał(a):

vickichelm napisał(a):

przez te upały wczoraj krew z nosa leciała mi pół godziny i dzięki temu nie pojechałam do rodziny, żeby nie ryzykować kolejnych niespodzianek emotka
wiem, że przez upały, morfologię mam ok, a tak reaguję na wysokie temperatury emotka

a idźcie, przepadnijcie zmory jedne emotka Lato jest, ciepło ma być, gorąco ma być. Nie chcę zimy i nie cierpię zaczynać rozmowy z innymi od frazy "o k...a, ale zimno!" emotka ))
0 0

ludzka_istota

#5708740 Napisano: 29.07.2013 15:59:33
Jawnolatonielubcy- za trzy miesiące spadnie śnieg i znów będzie minus osiemnaście....
0 0

jola29k

#5708746 Napisano: 29.07.2013 16:07:40
wkurza mnie że córka znowu chora ta pogoda to nie dla niej , a jak na złość znowu nie umiem dodzwonić się do alergologa , o i jeszcze "ukochana szwagierka " ma przyjechać emotka
0 0

agusia147

#5708769 Napisano: 29.07.2013 16:38:05
agamaty napisał(a):

ziolko napisał(a):

monikar napisał(a):

vickichelm napisał(a):

a idźcie, przepadnijcie zmory jedne emotka Lato jest, ciepło ma być, gorąco ma być. Nie chcę zimy i nie cierpię zaczynać rozmowy z innymi od frazy "o k...a, ale zimno!" emotka ))

Aj tam oj tam, lato latem ale tak z 25-28 stopni a nie 37! emotka
0 0

bridget

#5708771 Napisano: 29.07.2013 16:42:33
agamaty napisał(a):

ziolko napisał(a):

monikar napisał(a):

vickichelm napisał(a):

Aga litosci, nie załamuj! emotka
0 0

agusia147

#5708841 Napisano: 29.07.2013 17:56:47
bridget napisał(a):

agamaty napisał(a):

ziolko napisał(a):

monikar napisał(a):

vickichelm napisał(a):

Aga litosci, nie załamuj! emotka

Jak widzisz mamy i masochistów na forum emotka
0 0

aerdna

#5708912 Napisano: 29.07.2013 19:18:37
vickichelm - ja mam problem z molami od 2 lat, szczególnie latem, w zimę umierają. Jestem pewna, że wlatują z dworu, strychu, korytarza, od sąsiadów... Siatki w oknach nie pomagają. Za cwane są. Pułapki w postaci plastrów stosuję, może to one tak dobrze ja przyciągają z całej okolicy emotka Bo na 8 plastrach mogłabym je zliczyć w dziesiątkach emotka Szafki spawdzam regularnie co 2 miesiące, cokolwiek wydaje mi się podejrzane, od razu wyrzucam. Mole uwielbiają migdały i orzechy, 2 x już je tam znalazłam. Poza tym chętnie rozmnażają się na moim suficie emotka emotka emotka Nienawidzę tego gów..na. Nie potrafię się ich pozbyć. Prawie wszystko przełożyłam do słoików/pojemników. Mieszkam pod strychem, wiec latem u mnie jest ponad 30 stopni 24h/na dobę (przy otwartych oknach). Wstyd mi, gdy goście przychodzą i widzą albo te pułapki pełne moli, albo gdy coś sobie fruwa... To tak, jakbym nie dbała o dom i nie sprzątała emotka emotka emotka emotka
0 0

Gość: koza.k90

#5708927 Napisano: 29.07.2013 19:37:59
podobno na mole i inne paskudztwa (muchy, meszki, ćmy, komary) najlepsze muchomory - im bardziej trujące, tym lepsze
trzeba je zalać wodą z cukrem i postawić w dobrze nasłonecznionym miejscu - owady lecą jak do wodopoju i po nich
moja daleka ciotka na wsi ta robi, ale ja nie miałam potrzeby eksperymentować

ja osobiście wolę roślinki - suche bukiety z wrotyczu, krwawnika, piołunu i innych ziółek lepsze od miliona chemikaliów, ale można też sprawić sobie mały ogródek
http://www.swiatk...ace-komary-id25.html
http://www.ogrod-...ll&id=1367446635

a na mole
http://domowe-spo...w.html#axzz2aSQsFDR6

zaś w kauflandzie ostatnio kupiłam kilka rosiczek - 9,90 za sztukę
ale jeszcze nie przyłapałam żadnej na gorącym uczynku
0 0

#5708934 Napisano: 29.07.2013 19:50:01
aerdna napisał(a):

vickichelm - ja mam problem z molami od 2 lat, szczególnie latem, w zimę umierają. Jestem pewna, że wlatują z dworu, strychu, korytarza, od sąsiadów... Siatki w oknach nie pomagają. Za cwane są. Pułapki w postaci plastrów stosuję, może to one tak dobrze ja przyciągają z całej okolicy emotka Bo na 8 plastrach mogłabym je zliczyć w dziesiątkach emotka Szafki spawdzam regularnie co 2 miesiące, cokolwiek wydaje mi się podejrzane, od razu wyrzucam. Mole uwielbiają migdały i orzechy, 2 x już je tam znalazłam. Poza tym chętnie rozmnażają się na moim suficie emotka emotka emotka Nienawidzę tego gów..na. Nie potrafię się ich pozbyć. Prawie wszystko przełożyłam do słoików/pojemników. Mieszkam pod strychem, wiec latem u mnie jest ponad 30 stopni 24h/na dobę (przy otwartych oknach). Wstyd mi, gdy goście przychodzą i widzą albo te pułapki pełne moli, albo gdy coś sobie fruwa... To tak, jakbym nie dbała o dom i nie sprzątała emotka emotka emotka emotka

aerdna, spróbuj na parapecie postawić kilka doniczek z pelargoniami i bergamotkami (im więcej tym lepiej)

ich olejki skutecznie odstraszają wszelkie latające paskudztwa
0 0

delfinka101

#5708939 Napisano: 29.07.2013 19:59:17
Wkurza mnie jak agencja wysyła maila ,że mam wysłać skan paragonu ale nie piszą czy wygralam coś a jak tak to co wygrałam
0 0

aerdna

#5708950 Napisano: 29.07.2013 20:13:21
koza.k90 napisał(a):

aerdna, spróbuj na parapecie postawić kilka doniczek z pelargoniami i bergamotkami (im więcej tym lepiej)

ich olejki skutecznie odstraszają wszelkie latające paskudztwa

Dziękuję, ale...
Mam 2 kociaki, w związku z tym nie hoduję w domu niczego w doniczkach, bo:
1) moje koty lubią pożerać rośliny, nawet szczypiorek, który jest latem w szklance (żeby nie usechł), nie mówiąc już o fiołkach i innych, które "próbowałam" hodować.
2) moje kociaki często harcują, gonią się po domu, wskakują na parapet, podziwiają świat, wylegują się na nim
3) młodszy kociak uwielbia wszystko co lata, goni to coś, aż dorwie i zagryzie emotka , często skacze po parapetach, odbija się od szyby itp.

Dlatego po pół roku zbierania doniczek z podłogi, zrezygnowałam z hodowli kwiatów doniczkowych.

A na zewnętrznym parapecie też nie mam jak ustawić, bo ma za duży skos.
0 0

aerdna

#5708955 Napisano: 29.07.2013 20:17:20
koza.k90 napisał(a):

a na mole

"Moje" mole, to mole spożywcze, a nie ubraniowe. Jeszcze tego brakowałoby, żeby mi ubrania zżerały emotka

Stosuje takie pułapki:
http://sklepdlaog...-mole-spozywcze.html

I w połowie podobnie są zapełnione jak tutaj
0 0

#5708959 Napisano: 29.07.2013 20:19:12
aerdna, polecam kwietniki wiszące
0 0

#5708972 Napisano: 29.07.2013 20:30:17
aerdna napisał(a):

koza.k90 napisał(a):

a na mole

"Moje" mole, to mole spożywcze, a nie ubraniowe. Jeszcze tego brakowałoby, żeby mi ubrania zżerały emotka

Stosuje takie pułapki:

a próbowałaś goździków ?

wystarczy rozsypać garść w szafkach
0 0

aerdna

#5708974 Napisano: 29.07.2013 20:37:48
koza.k90 napisał(a):

aerdna napisał(a):

koza.k90 napisał(a):

a na mole

Stosuje takie pułapki:

a próbowałaś goździków ?

wystarczy rozsypać garść w szafkach

Dziękuję emotka Jutro kupię i sprobuję emotka emotka
0 0

ziolko

#5708980 Napisano: 29.07.2013 20:55:43
pułapki expel to dobra sprawa
goździki i inne naturalne metody są dobre, jak już mole są wytępione... działają odstraszająco na potencjalne mole
0 0

petunija1

#5708981 Napisano: 29.07.2013 20:59:20
aerdna ja z molami spożywczymi walczyłam 4 miesiące.
Paskudztwo przywlekłam w żarciu dla chomika.Wyjechaliśmy nad morze, dziadek doglądał chomika,nie zauważył.
Rozlazło się..Brrr,na samą myśl mam ciarki. emotka
Zwalczyć się da,ale nie oczekuj cudów po tygodniu. emotka
0 0

aurorcia

#5708985 Napisano: 29.07.2013 21:05:47
To ja sobie czekam na drugi kask wygrany na mamę, a dziś jestem u niej i patrzę a tam @ sprzed 3 tygodni z prośbą o skan dowodu emotka emotka
0 0