WC - rozmowy o wszystkim

agakaz2

#7256643 Napisano: 27.04.2025 14:04:05
gregory04 napisał(a):

Czy zdarzyło się Wam wygrać główną nagrodę w loterii jednym zgłoszeniem? Szukam motywacji

tak raz
kartę podarunkowa na 8000 lol to były czasy

zezowaty_kot

#7256658 Napisano: 27.04.2025 14:55:31
nanajka81 napisał(a):

notta napisał(a):

mandarynka16 napisał(a):

gregory04 napisał(a):

Czy zdarzyło się Wam wygrać główną nagrodę w loterii jednym zgłoszeniem? Szukam motywacji

tak

mam wrażenie, że w każdej edycji serków almette tych z domkami wygrywa ktoś główną tylko jednym zgłoszeniem emotka . To będzie moja taktyka na kolejną edycję emotka

tak to w reklamach przedstawiają a czy to prawda to tego nikt nie wie. No może ci co puścili zgłoszenie choć i oni mogą prawdy nie mówić bo lepiej brzmi "jednym zgłoszeniem".

Nawet tu na forum wiele razy były wpisy, że trafione jednym paragonem. Ja na loterie wysyłam "dla zasady", czasem jak produkt się przydaje (np wedel dorzucam do każdych zakupów) to wysyłam więcej, ale z założenia jeden max dwa paragony. Głównej w loterii nie trafiłam, ale pomniejsze dość często wpadają za ten jeden los. Na konkursy to samo, wyślę jedno - wygram dużą nagrodę, jak wyśle 5 to nie wygram nic 😆 
Pokusiłam się na pepsi biedra na sporo zgłoszeń, ale będę tymi paragonami ocierać gorzkie łzy 😁

FBsebastian3

#7256671 Napisano: 27.04.2025 16:50:35
zezowaty_kot napisał(a):

nanajka81 napisał(a):

notta napisał(a):

mandarynka16 napisał(a):

gregory04 napisał(a):

tak

mam wrażenie, że w każdej edycji serków almette tych z domkami wygrywa ktoś główną tylko jednym zgłoszeniem emotka . To będzie moja taktyka na kolejną edycję emotka

tak to w reklamach przedstawiają a czy to prawda to tego nikt nie wie. No może ci co puścili zgłoszenie choć i oni mogą prawdy nie mówić bo lepiej brzmi "jednym zgłoszeniem".

Nawet tu na forum wiele razy były wpisy, że trafione jednym paragonem. Ja na loterie wysyłam "dla zasady", czasem jak produkt się przydaje (np wedel dorzucam do każdych zakupów) to wysyłam więcej, ale z założenia jeden max dwa paragony. Głównej w loterii nie trafiłam, ale pomniejsze dość często wpadają za ten jeden los. Na konkursy to samo, wyślę jedno - wygram dużą nagrodę, jak wyśle 5 to nie wygram nic 😆 
Pokusiłam się na pepsi biedra na sporo zgłoszeń, ale będę tymi paragonami ocierać gorzkie łzy 😁

Tak. Autko z coca coli. Tylko jeden paragon na samym początku loterii wrzuciłam.

marteczke

#7256677 Napisano: 27.04.2025 17:19:05
gregory04 napisał(a):

Tak, ja rok temu jednym zgłoszeniem thermomix i to w bramkach, dzień przed 30. urodzinami 😁

nanajka81

#7256680 Napisano: 27.04.2025 17:39:52
marteczke napisał(a):

gregory04 napisał(a):

Tak, ja rok temu jednym zgłoszeniem thermomix i to w bramkach, dzień przed 30. urodzinami 😁

Mi tylko jednym zgłoszeniem (konkurs kreatywny) udało się zdobyć główną. Ale w loteriach nigdy nic, ani jednym paragonem ani wieloma emotka Widocznie trzeba się urodzić pod "szczęśliwą gwiazdo-bramką".

snowflake

#7256695 Napisano: 27.04.2025 18:58:29
pikawka napisał(a):

snowflake napisał(a):

pikawka napisał(a):
dziękuję ale ta zmiana to nie doa mnie, z telefonu niewygodnie i nie potrafiłam się odnaleźć emotka ))) a można coś innego zrobić żeby działało ;(

Zależy kto co lubi, ja siedzę tylko na tej klasycznej 😁 jeśli nie zmiana skórki, to pozostaje czekać na Adriana, pewnie jutro się za to zabierze 🙂

Aaa to jednak cierpliwie poczekam emotka  jestem już przyzwyczajona do tej wersji, która mam emotka

zauważyłam emotka a tymczasem poniedziałek coraz bliżej emotka
0 0

atyde25

#7257396 Napisano: 30.04.2025 13:02:31
Nie wiem czy warto ale dziś oliwy w Biedrze druga 50% taniej ale na fotce na ich stronie akurat ta Monini nie jest pokazana. Więc zagadka niby wszystkie ale jak w praktyce tego nie wie nikt. Trochę mnie śmieszy ,że dodali lipną tackę  do zestawu jaki dają od kilku lat ten sam stały zestaw nagród .

atyde25

#7257397 Napisano: 30.04.2025 13:03:36
Wow to talerzyk włoska estetyka specjalnie zaprojektowany .O ja głupia nie znam się emotka
0 0

as32572

#7258076 Napisano: 04.05.2025 16:08:50
hej, kojarzę taki wpis na forum,ale nie moge znaleźć - potrzebny mi namiar na antenę, którą mogłabym ustawić na balkonie w bloku (ważne do nadajnika mam około 50 kilometrów, więc nie wiem czy to wogóle da radę, dzisiaj wzięłam jedną na próbę i nie znalazła żadnego kanału).
ewentualnie czy są jakieś inne tańsze alternatywy niż światłowód z internetem i tv? z uwagi na to,że większość mieszkańców przechodzi na światłowód to spółdzielnia ma kasować telewizję.
1 cb656 0

cb656

#7258084 Napisano: 04.05.2025 16:53:53
as32572 napisał(a):

hej, kojarzę taki wpis na forum,ale nie moge znaleźć - potrzebny mi namiar na antenę, którą mogłabym ustawić na balkonie w bloku (ważne do nadajnika mam około 50 kilometrów, więc nie wiem czy to wogóle da radę, dzisiaj wzięłam jedną na próbę i nie znalazła żadnego kanału).
ewentualnie czy są jakieś inne tańsze alternatywy niż światłowód z internetem i tv?

ERRATA! Mam do nadajnika 40 20 km, zbiera wszystkie kanały naziemnej. Taka antena (własnej roboty) wygląda tak:

Wisi sobie na haczyku przy oknie... emotka
Anteny "się widzą", to znaczy, że nie ma pomiędzy nimi przeszkód typu góra czy wysoki budynek. Patrz: profil terenu. Z jednej strony wysokość nadajnika, z drugiej mojego domu. Do sprawdzenia na tej stronie: https://www.dvbtmap.eu/mapdistance.html

A tu schemat, jak ją wykonać z laminatu szklano-epoksydowanego krytego miedzią...

jagodzianka09

#7258822 Napisano: 06.05.2025 22:46:17
Jak uważacie - lepiej grać na początku konkursu? Jest sesn grać, gdy do końca już mało czasu?
1 cb656 0

cb656

#7258922 Napisano: 07.05.2025 12:00:54
jagodzianka napisał(a):

Jak uważacie - lepiej grać na początku konkursu? Jest sens grać, gdy do końca już mało czasu?

Jeśli masz tylko takie rozkminy, to chyba nie ma sensu, byś w ogóle brała udział w konkursach, ech... emotka
0 0

radziosny

#7258941 Napisano: 07.05.2025 12:37:46
jagodzianka napisał(a):

Jak uważacie - lepiej grać na początku konkursu? Jest sesn grać, gdy do końca już mało czasu?

Nie ma różnicy czy na początku czy na końcu.. Z tego co widzę, to konkursowicze zgłaszają prace w każdej porze dnia i nocy (łącznie z godziną 3:33). emotka
A agencje może poza małymi wyjątkami raczej sprawdzają cały okres.
2 MDL, cb656 0

MDL

#7258947 Napisano: 07.05.2025 12:59:13
jagodzianka napisał(a):

Też się zastanawiałam, ale...mam wrażenie, że im więcej analizuję, tym mniej wygrywam, więc nie polecam 🙃😁

Agnes

#7259003 Napisano: 07.05.2025 15:23:27
gregory04 napisał(a):

kilka razy a dlatego że na konkursy opisowe wysyłam tylko raz na loterię czasem częściej
1 cb656 0

jagodzianka09

#7259260 Napisano: 08.05.2025 12:37:56
cb656 napisał(a):

jagodzianka napisał(a):

Jak uważacie - lepiej grać na początku konkursu? Jest sens grać, gdy do końca już mało czasu?

Jeśli masz tylko takie rozkminy, to chyba nie ma sensu, byś w ogóle brała udział w konkursach, ech... emotka

Dzięki za radę, ale nie skorzystam!

zezowaty_kot

#7259264 Napisano: 08.05.2025 12:45:38
jagodzianka napisał(a):

cb656 napisał(a):

jagodzianka napisał(a):

To nie ma znaczenia, możesz wysłać i minutę przed zakończeniem konkursu emotka
Znaczenie ma natomiast przy etapach dziennych -  zawsze pierwszego i ostatniego dnia masz największą konkurencję emotka
0 0

jagodzianka09

#7259274 Napisano: 08.05.2025 13:09:03
zezowaty_kot napisał(a):

jagodzianka napisał(a):

cb656 napisał(a):

jagodzianka napisał(a):

To nie ma znaczenia, możesz wysłać i minutę przed zakończeniem konkursu emotka
Znaczenie ma natomiast przy etapach dziennych -  zawsze pierwszego i ostatniego dnia masz największą konkurencję emotka

Dzięki za rzeczową odpowiedź emotka  Gram od 2012 - ale moje utraciłam moje stare konto, nie mogłam się juz na niego zalogować, pewnie za długa przerwa... Kilka lat na emigracji, a teraz wróciłam do grania!

N123iko

#7259276 Napisano: 08.05.2025 13:11:38
Czy ktoś może ma na zbyciu 1kod camel
0 0

kachakacha

#7259296 Napisano: 08.05.2025 14:08:39
Możecie polecić jakiś fajny stół i krzesła do salonu?
Myślałam o Ikea Ekedalen, ale coś nie mogłam zamówić przez neta, a dzisiaj się dowiedziałam, że je wycofują 😑
0 0