Reklama na e-Konkursy.info

WC - rozmowy o wszystkim

elemelex

#7256377 Napisano: 25.04.2025 21:11:52
Takie moje dziś wnioski z konkursowego świata: kitkaty są niedobre, wolę ww, ale i tak już mam ich dość. Z Milki akceptuję tylko Bubbly, ogólnie za słodkie te ich czekolady. 
Muszę wrócić do bardziej lajtowego podejścia i nie ekscytować się wynikami. Zdecydowanie wolę sytuację, że pozytywny wynik sam do mnie przyjdzie niespodziewany, jak ostatnio w tramwaju. A jak człowiek myśli, że odkrył Amerykę swą rymowanką to rzadko tak rzeczywiście jest xD Choć są wyjątki od tej reguły. Ogólnie konkursy to brak reguł, dlatego należy mieć do tego mnóstwo dystansu.

atyde25

#7256460 Napisano: 26.04.2025 11:40:24
Widzę na ulicy auto Serenady może to jakiś znak. Wygląda jak opakowanie tego sera. Nawet im to ładnie wyszło ale auto samo bez szału. Pewnie jakiś przedstawiciel handlowy Serenady.
0 0

elemelex

#7256485 Napisano: 26.04.2025 13:46:38
Takie pytanko. Jak wasze otoczenie traktuje konkursowanie? U mnie przychylnie tylko w wypadku wielkich nagród, to znaczy wygraj od razu wielką kwotę, a nie głupotami głowę zawracasz  emotka  Nie rozumieją, że trzeba się wysilić żeby trafić w gusta, wyczuć o co biega. Także nie ma sensu się za bardzo dzielić tym tematem  emotka  Ja w konkursach lubię to, że produkt i tak kupisz, zjesz, wykorzystasz a przy okazji możesz mieć coś więcej.

agakaz2

#7256486 Napisano: 26.04.2025 14:07:46
elemelex napisał(a):

Takie pytanko. Jak wasze otoczenie traktuje konkursowanie? U mnie przychylnie tylko w wypadku wielkich nagród, to znaczy wygraj od razu wielką kwotę, a nie głupotami głowę zawracasz  emotka  Nie rozumieją, że trzeba się wysilić żeby trafić w gusta, wyczuć o co biega. Także nie ma sensu się za bardzo dzielić tym tematem  emotka  Ja w konkursach lubię to, że produkt i tak kupisz, zjesz, wykorzystasz a przy okazji możesz mieć coś więcej.

przy okazji świątecznego śniadania poruszaliśmy temat konkursów. i jak zaczęłam opowiadać jak to trzeba do konkretnego sklepu pojechac, albo kupić paragon bo tego sklepu nie ma to stwierdzili ze to nie jest takie hop siup hihi

stokrotka238

#7256487 Napisano: 26.04.2025 14:14:38
elemelex napisał(a):

U mnie rodzice to wyśmiewają mnie, że konkursy to są dla dzieci, że pierdoły wygrywam, też nie rozumieją, że chce wygrav większą nagrodę, a wychodzi jak wychodzi... 🫣 Z kolei jak wygram większą nagrodę to konkursy już nie są głupie, a i sąsiadce się można pochwalić... emotka

agakaz2

#7256489 Napisano: 26.04.2025 14:26:20
w pracy ochrona przy wejściu- co dzis wygrałaś haha

elemelex

#7256490 Napisano: 26.04.2025 14:33:47

U mnie rodzice to wyśmiewają mnie, że konkursy to są dla dzieci, że pierdoły wygrywam, też nie rozumieją, że chce wygrav większą nagrodę, a wychodzi jak wychodzi... 🫣 Z kolei jak wygram większą nagrodę to konkursy już nie są głupie, a i sąsiadce się można pochwalić... emotka

Mówienie sąsiadom? O nie! To powinno być top secret;)

elemelex

#7256492 Napisano: 26.04.2025 14:50:57
Przypomniało mi się, że jak raz wpadło coś ciekawego to był komentarz „pewnie było mało zgłoszeńemotka ” i że ludzie się tym nie interesująemotka

agakaz2

#7256493 Napisano: 26.04.2025 14:51:37
elemelex napisał(a):

Przypomniało mi się, że jak raz wpadło coś ciekawego to był komentarz „pewnie było mało zgłoszeńemotka ” i że ludzie się tym nie interesująemotka

aaa czyli zazdrosc hihi

elemelex

#7256494 Napisano: 26.04.2025 14:52:31
agakaz2 napisał(a):

elemelex napisał(a):

aaa czyli zazdrosc hihi

Raczej niedowierzanie, że się da.

lasiglasty

#7256495 Napisano: 26.04.2025 14:55:52
elemelex napisał(a):

Nikomu nic nie mówię, bo wiele lat temu, jeszcze jako nastolatka, dostałam nauczkę o prawdziwych intencjach życzliwych ludzi. Rodzice jako młode małżeństwo byli biedni, długo żyliśmy skromnie, dużo starsza siostra mojego ojca przynosiła nam np. resztki ciast, "żebyśmy sobie zjedli coś takiego, bo nie mamy", z uroczystości, na które oczywiście nie byliśmy zapraszani, bo coś tam, bla, bla. A wiadomo, że chodziło o brak pieniędzy. Była bardzo troskliwa, do momentu, w którym moim rodzicom zaczęło się dobrze powodzić. Kiedy kupili pierwszy samochód i to lepszy od jej auta, przestała się odzywać i do dziś nie utrzymuje kontaktu emotka I żeby chodziło jeszcze o jakieś miliony, a moi rodzice z biednego młodego małżeństwa na dorobku stali się po prostu klasą średnią emotka no ale zaczęli żyć troszkę lepiej od ciotki i już nie mogła się z tym pogodzić.

kaprysek30

#7256498 Napisano: 26.04.2025 15:25:16
Zdarzały się komentarze: W tych konkursach każdy wyrywa; pewnie nikt nie brał w tym udziału; każdy potrafi pisać takie głupoty. Ale najlepszy był,gdy jedna osoba z rodziny też zaczęła próbować swoich sił w konkursach i po miesiącu wymiękła. Wtedy jedna część rodzinki zaczęła rozpowiadać,że ja nic zapewne nie wygrywam, tylko sama sobie zamawiam, wysyłam wiadomosci z gratulacjami itp. Córka była laureatką wielu konkursów m.in. Przedmiotowych organizowanych przez kuratora oświaty. No to wymyślili, że mam znajomości i przekupuję komisje...

nanajka81

#7256523 Napisano: 26.04.2025 18:19:14
elemelex napisał(a):

nie chwalę się. Wiedzą tylko Ci co wiedzieć powinni: konkursowy kolega, mąż, czasami siostry, czasami teściowie żeby mnie nie wkurzali gadaniem "o kupiłaś odkurzacz". Taaa, jasne, rzeczywiście stać mnie na kupowanie odkurzacza za 3 tys...

moskala22

#7256525 Napisano: 26.04.2025 18:36:56
Szczerze Wam współczuję takich znajomych i rodziny. U mnie wszyscy kibicują, nawet dyrektorka ze szkoły syna. Rodzina często przynosi mi paragony. W sumie nie docierają do mnie negatywne odbiory moich wygranych - pewnie ktoś tam obgaduje mnie i wymyśla swoje teorie, ale póki co nie słyszałam jeszcze o tym.

notta

#7256527 Napisano: 26.04.2025 19:21:01
nanajka81 napisał(a):

elemelex napisał(a):

nie chwalę się. Wiedzą tylko Ci co wiedzieć powinni: konkursowy kolega, mąż, czasami siostry, czasami teściowie żeby mnie nie wkurzali gadaniem "o kupiłaś odkurzacz". Taaa, jasne, rzeczywiście stać mnie na kupowanie odkurzacza za 3 tys...

Ktoś mi kiedyś powiedział, że pieniądze lubią cisze.. dlatego lepiej się nie chwalić. M.in. dlatego też w mdw jest mało wpisów.

nanajka81

#7256528 Napisano: 26.04.2025 19:28:51
notta napisał(a):

nanajka81 napisał(a):

elemelex napisał(a):

Ktoś mi kiedyś powiedział, że pieniądze lubią cisze.. dlatego lepiej się nie chwalić. M.in. dlatego też w mdw jest mało wpisów.

Co do MDW to ja w 90% wpisuję się tam jak wygram, pozostałe 10% to albo zapomnę albo wstyd się wpisywać badziewną nagrodą albo wygram w jakimś lokalnym na który trafiłam z przypadku (np. lokalne radio)

anaesth

#7256539 Napisano: 26.04.2025 20:53:37
elemelex napisał(a):

Zarówno rodzina, jak i znajomi z pracy szczerze kibicują. Część oczywiście uważa, że jestem dzieckiem szczęścia, ale wtedy tłumaczę, że wygrywam w konkursach, w których trzeba się wysilić, a nie w loteriach emotka (choć może mają trochę racji, bo czasem ciężko uwierzyć, że agencja skrupulatnie czyta każde zgłoszenie)
Nie pamiętam, czy kiedykolwiek usłyszałam jakiś nieprzyjemny komentarz dotyczący mojego wygrywania. Raczej każdy pogratuluje, podpyta co trzeba było zrobić, żeby wziąć udział albo o czym pisałam. Mam nadzieję, że nikt nie myśli o mnie jako o osobie zbierającej świstki w sklepie (bo kto normalny bierze paragon po zakupach? emotka ), żeby ugrać bon na kolejne zakupy, tylko o kimś, kto ma nietypowe hobby, które przynosi jakąś tam frajdę i mniejsze lub większe korzyści emotka

wiolka252

#7256540 Napisano: 26.04.2025 21:03:41
anaesth napisał(a):

elemelex napisał(a):

Zarówno rodzina, jak i znajomi z pracy szczerze kibicują. Część oczywiście uważa, że jestem dzieckiem szczęścia, ale wtedy tłumaczę, że wygrywam w konkursach, w których trzeba się wysilić, a nie w loteriach emotka (choć może mają trochę racji, bo czasem ciężko uwierzyć, że agencja skrupulatnie czyta każde zgłoszenie)
Nie pamiętam, czy kiedykolwiek usłyszałam jakiś nieprzyjemny komentarz dotyczący mojego wygrywania. Raczej każdy pogratuluje, podpyta co trzeba było zrobić, żeby wziąć udział albo o czym pisałam. Mam nadzieję, że nikt nie myśli o mnie jako o osobie zbierającej świstki w sklepie (bo kto normalny bierze paragon po zakupach? emotka ), żeby ugrać bon na kolejne zakupy, tylko o kimś, kto ma nietypowe hobby, które przynosi jakąś tam frajdę i mniejsze lub większe korzyści emotka

Na początku twierdzili,że mnie zamkną bo nic za darmo nie rozdają i że to oszustwa 😅 teraz sami mi przynoszą paragony i pytają co w konkursach 🫢

zezowaty_kot

#7256547 Napisano: 26.04.2025 21:35:57
Ja mam super otoczenie, mocno wspierające. I jest to otoczenie w świecie realnym, jak i tu, wśród znajomych z konkursów. Nie odczuwam zawiści, zazdrości, nikomu też niczego nie żałuję, wzajemnie się nakręcamy, motywujemy, łapiemy za łachmany i potrząsamy, aż wierszyki zaczynają wypadać uszami  emotka  bardzo się cieszę, kiedy moi znajomi zgarniają mi nagrody sprzed nosa, jestem z nich dumna, zwłaszcza jeśli wcześniej byłam dla nich jak wyrzut sumienia, dręczycielka od przypominania, że konkurs się kończy 😆

doo

#7256549 Napisano: 26.04.2025 21:51:19
Czy jest gdzieś informacja, a ja nie widzę – regulamin, formularz – który numer paragonu wpisujemy w Nutelli? A ci, którzy wygrali, który numer wpisali?
0 0