Reklama na e-Konkursy.info

WC - rozmowy o wszystkim

kiwiwi

#7253689 Napisano: 13.04.2025 12:39:07
Widzę, że ostatnimi czasy coraz częściej w dyskusjach na różne tematy pojawiają się jako argumenty na poparcie jakiejś tezy treść wygenerowane przez ChatGPT. Nie idźcie tą drogą emotka ChatGPT to jest model językowy, nie baza wiedzy. On generuje tekst na zadany temat, fakty go trochę mniej interesują. Oczywiście jego teksty nie muszą być zawsze nieprawdziwe, ale mogą też mocno mijać się z prawdą. Nie bez powodu pod oknem dialogowym chatu jest taka formułka: "ChatGPT może popełniać błędy. Sprawdź ważne informacje".

snowflake

#7253690 Napisano: 13.04.2025 12:45:29
kiwiwi napisał(a):

Widzę, że ostatnimi czasy coraz częściej w dyskusjach na różne tematy pojawiają się jako argumenty na poparcie jakiejś tezy treść wygenerowane przez ChatGPT. Nie idźcie tą drogą emotka ChatGPT to jest model językowy, nie baza wiedzy. On generuje tekst na zadany temat, fakty go trochę mniej interesują. Oczywiście jego teksty nie muszą być zawsze nieprawdziwe, ale mogą też mocno mijać się z prawdą. Nie bez powodu pod oknem dialogowym chatu jest taka formułka: "ChatGPT może popełniać błędy. Sprawdź ważne informacje".

To taka interaktywna Wikipedia XXI wieku mająca chyba jeszcze większą tendencję do fantazjowania 😁
0 0

kiwiwi

#7253694 Napisano: 13.04.2025 12:56:11
snowflake napisał(a):

kiwiwi napisał(a):

To taka interaktywna Wikipedia XXI wieku mająca chyba jeszcze większą tendencję do fantazjowania 😁

Wikipedia przy Chacie to wzór wiarygodności emotka
1 snowflake 0

sasaaabp

#7253712 Napisano: 13.04.2025 15:51:47
zdarza się Wam, że w starych mailach odkrywacie, że wygraliście jakieś bony/karty podarunkowe, która jak się okazuje w momencie przypomnienia utraciły już ważność? Czy warto napisać maila z prośbą o przedłużenie choćby na jakiś krótki okres? Czy z doświadczenia wiecie, że firmy przedłużają mimo, że regulamin wprost mówi, że niby nie jest to możliwe? emotka
0 0

pikawka

#7253713 Napisano: 13.04.2025 15:54:35
sasaaabp napisał(a):

zdarza się Wam, że w starych mailach odkrywacie, że wygraliście jakieś bony/karty podarunkowe, która jak się okazuje w momencie przypomnienia utraciły już ważność? Czy warto napisać maila z prośbą o przedłużenie choćby na jakiś krótki okres? Czy z doświadczenia wiecie, że firmy przedłużają mimo, że regulamin wprost mówi, że niby nie jest to możliwe? emotka

Nie przedłużają, z tego co ludki pisali na forum. 

Mnie się nie zdarzyło  uuff dzięki Bogu bo bym się wściekła emotka
0 0

atlantydek

#7253716 Napisano: 13.04.2025 16:24:16
sasaaabp napisał(a):

Pojawiły się tutaj informacje, że komuś coś przedłużyli, nie pamiętam szczegółów Pewnie to rzadkie wyjątki, ale spróbować zawsze warto

ludzka_istota

#7253717 Napisano: 13.04.2025 16:37:33
sasaaabp napisał(a):

zdarza się Wam, że w starych mailach odkrywacie, że wygraliście jakieś bony/karty podarunkowe, która jak się okazuje w momencie przypomnienia utraciły już ważność? Czy warto napisać maila z prośbą o przedłużenie choćby na jakiś krótki okres? Czy z doświadczenia wiecie, że firmy przedłużają mimo, że regulamin wprost mówi, że niby nie jest to możliwe?

Miałam ostatnio zdarzenie- bon do DINO mi się przeterminował. Taki klasyczny, wydrukowany od nich.  Chciałam iść na zakupy 3 kwietnia,a  bon był do końca marca. Pierwsza myśl- gamoń ze mnie, pilnuje takich spraw, a tu mi umknęło. zanim wyrzuciłam, napisałam do agencji, pani mnie przekierowała do DINO- i okazało się, że warunkowo, w konkretnym dniu i sklepie mogę bon zrealizować. Ulga niesamowita, bo to zawsze stówka na zakupy uratowana. Wiosek stąd mam taki- trzeba się pilnować, ale jak już człowiek zapomni- próbować. Najwyżej powiedzą nie.

czarny_kot

#7253718 Napisano: 13.04.2025 16:56:32
Myślicie że karty do Biedry z Milki wyślą jeszcze przed świętami? Bo torby wysyłają.
Mało czasu zostało ale kurcze tak by się przydała
1 kumulacja 0

kumulacja

#7253721 Napisano: 13.04.2025 17:39:03
czarny_kot napisał(a):

Myślicie że karty do Biedry z Milki wyślą jeszcze przed świętami? Bo torby wysyłają.

W mailu podali termin 16 czerwca. Ale rzeczywiście mogliby zrobić prezent świąteczny.

agakaz2

#7253723 Napisano: 13.04.2025 17:46:41
kumulacja napisał(a):

czarny_kot napisał(a):

W mailu podali termin 16 czerwca. Ale rzeczywiście mogliby zrobić prezent świąteczny.

będzie na boze ciało jak znalazl

sks900

#7253779 Napisano: 13.04.2025 22:38:41
Oszuści wysyłają w niedzielę emaile, że był dzisiaj kurier DHL i nikogo nie zastał. 
emotka
1 nanajka81 0

androm

#7253781 Napisano: 13.04.2025 22:58:40
Może tak, bo to ma być e-karta więc nie jest to wielki problem nadać.
0 0

radziosny

#7253833 Napisano: 14.04.2025 09:35:23
Yhh i tyle się nacieszyłem tabletem.. Po niecałej godzinie użytkowania ekran się wysypał.. zobaczymy jak z reklamacją.
0 0

nanajka81

#7253860 Napisano: 14.04.2025 10:21:52
radziosny napisał(a):

Yhh i tyle się nacieszyłem tabletem.. Po niecałej godzinie użytkowania ekran się wysypał.. zobaczymy jak z reklamacją.

Jakiś wygrany? ja się wygranym mibandem 6 też nie nacieszyłam - już przy ładowaniu jakiś był problem (utknął na ładowaniu) po czym w ogóle się nie włączył. Leżał u mnie z póltora roku czekając na swoją kolejkę i w sumie był to błąd, choć z drugiej strony ani nie pamiętam jaki to konkurs a gwarancji to to na pewno żadnej nie miało.
0 0

radziosny

#7253861 Napisano: 14.04.2025 10:25:04
nanajka81 napisał(a):

ja się wygranym mibandem 6 też nie nacieszyłam - już przy ładowaniu jakiś był problem (utknął na ładowaniu) po czym w ogóle się nie włączył. Leżał u mnie z póltora roku czekając na swoją kolejkę i w sumie był to błąd, choć z drugiej strony ani nie pamiętam jaki to konkurs a gwarancji to to na pewno żadnej nie mi

Taak, Samsung Galaxy z Jordana.. ja oglądałem wczoraj na nim debatę i nawet nie ruszałem tableta i w połowie ekran się ciemny zrobił.. myślałem z początku, że im światło padło na scenie.. ale później patrzę i w menu to samo, po wyłączeniu i włączeniu dalej to samo więc nic nie nagrzebałem na pewno.
0 0

nanajka81

#7253863 Napisano: 14.04.2025 10:31:57
radziosny napisał(a):

nanajka81 napisał(a):

ja się wygranym mibandem 6 też nie nacieszyłam - już przy ładowaniu jakiś był problem (utknął na ładowaniu) po czym w ogóle się nie włączył. Leżał u mnie z póltora roku czekając na swoją kolejkę i w sumie był to błąd, choć z drugiej strony ani nie pamiętam jaki to konkurs a gwarancji to to na pewno żadnej nie mi

Taak, Samsung Galaxy z Jordana.. ja oglądałem wczoraj na nim debatę i nawet nie ruszałem tableta i w połowie ekran się ciemny zrobił.. myślałem z początku, że im światło padło na scenie.. ale później patrzę i w menu to samo, po wyłączeniu i włączeniu dalej to samo więc nic nie nagrzebałem na pewno.

No to daj znać czy udało się go zareklamować.  No niestety z tymi nagrodami to właśnie bywa tak ciekawie... emotka
1 radziosny 0

radziosny

#7253869 Napisano: 14.04.2025 10:45:46
nanajka81 napisał(a):

radziosny napisał(a):

nanajka81 napisał(a):

No to daj znać czy udało się go zareklamować.  No niestety z tymi nagrodami to właśnie bywa tak ciekawie... emotka

Ok, dam znać emotka
1 nanajka81 0

atyde25

#7254029 Napisano: 14.04.2025 21:19:08
System odczytywania danych z paragonu Olewnika poprawił mi humor. Pomieszanie z poplątaniem ale technika niby jest emotka
Nie oceniam bo to był mega długaśny paragon.43 cm i nic nie dodałam przy mierzeniu.
0 0

tereniagno

#7254032 Napisano: 14.04.2025 21:42:24
atyde25 napisał(a):

System odczytywania danych z paragonu Olewnika poprawił mi humor. Pomieszanie z poplątaniem ale technika niby jest emotka
Nie oceniam bo to był mega długaśny paragon.43 cm i nic nie dodałam przy mierzeniu.

Też miałam taki długi paragon z Lidla i nie mogłam zeskanować,
ponieważ nie mieścił się w skanerze.Zeskanowałam na 2 części i odrzucało mi w Winiarach z majonezem.
Napisałam do Organizatora i poradzili mi, żebym złożyła paragon tak,żeby widoczne były:
początek, towar (majonez) na konkurs i koniec paragonu.I dopiero przyjęło.emotka

N123iko

#7254036 Napisano: 14.04.2025 21:55:41
A tak z innej beczki. 
Mam pytanko, co robicie z tymi słodyczami kupowanymi na loterie. Bo widzę że tutaj niektórzy dodają po 20, 30 zgłoszeń paragonów na jedną loterie, sami się tym chwalą. 
Tylko nie mówcie mi że karmicie tym swoje dzieci😵‍💫
0 0