Reklama na e-Konkursy.info

WC - rozmowy o wszystkim

Sonia1988

#7217998 Napisano: 31.10.2024 20:30:13
jakaja napisał(a):

Czy ktoś z Was wie kiedy będzie otwarty sklep internetowy DUKA?

Już jest
0 0

mietowa

#7218001 Napisano: 31.10.2024 20:33:50
baxter napisał(a):

Czy ktoś z Was korzysta w domu z mopa parowego? Do jakich podłóg się sprawdza ? Czytam w necie i takie przeróżne są informacje, np. raz piszą, że się nadaje do podłóg lakierowanych, na innej stronie,że sie nie nadajeemotka

Kupiłam do paneli i sprzedałam. Zostawia matową powłokę - wystarczy przejść się raz po podłodze, by została ona przetarta z tej warstwy i pozostały brzydkie ślady. Jeśli lubisz, gdy podłoga błyszczy, to szczerze odradzam.
1 baxter 0

jakaja

#7218003 Napisano: 31.10.2024 20:50:45
Sonia1988 napisał(a):

jakaja napisał(a):

Czy ktoś z Was wie kiedy będzie otwarty sklep internetowy DUKA?

Już jest

Niestety nie. Wszystkie produkty są niedostępne.
0 0

pikawka

#7218006 Napisano: 31.10.2024 21:05:08
baxter napisał(a):

Czy ktoś z Was korzysta w domu z mopa parowego? Do jakich podłóg się sprawdza ? Czytam w necie i takie przeróżne są informacje, np. raz piszą, że się nadaje do podłóg lakierowanych, na innej stronie,że sie nie nadajeemotka

Kupiłam ze 4 lata temu Viledy, chodził za mną długo…. mam na dole domu kafle i z myślą o nich. 
Nie używam. emotka  Latałam  z tym kablem, do tego zostawiał jakieś dziwne smugi, które mnie wyprowadzały z równowagi, poprawiałam jeszcze ściereczką ręcznie….:/  Na panelach się boję, bo to wysoka temperatura, strach przed uszkodzeniem.
Bez sensu. Dla mnie wywalone pieniądze.

boss75

#7218007 Napisano: 31.10.2024 21:07:05
Czy jest tu jakis magik komputerowy?
Usunałem wieloletni czat  na messenger , szkoda mi rozmów, fotek
nie ma tego w zarchiwowanych
Pytanie czy można to odzyskac?
Bardzo mi zależy
0 0

mikshi

#7218167 Napisano: 02.11.2024 11:24:57
kwadracik napisał(a):

Skończyła się akcja zbierania talenciaków w Lidlu.Gdyby komuś zostały to chętnie przekaże szkole syna emotka

Proszę: 3-HN6yz7zst3D, 3-dKcJx824jN9, 3-yeh587ig4o7, 3-ABQxK7pBpW9, 3-uvtJv7ZErRc, 3-TprSg7TCLW7 😊
0 0

cb656

#7218221 Napisano: 02.11.2024 17:39:56
apacz_ napisał(a):

Salut! Zajmuje się ktoś z Was fotografią? Potrzebuję pomocy w wyborze aparatu,  prostego i nie za miliony (dla początkującego), tak do 2 000zł.

Pytaj śmiało, określ się, jakie masz potrzeby i oczekiwania. emotka
0 0

apacz_

#7218224 Napisano: 02.11.2024 17:43:57
cb656 napisał(a):

apacz_ napisał(a):

Salut! Zajmuje się ktoś z Was fotografią? Potrzebuję pomocy w wyborze aparatu,  prostego i nie za miliony (dla początkującego), tak do 2 000zł.

Zdjęcia głównie w plenerze, nie wiem co więcej xD
0 0

cb656

#7218226 Napisano: 02.11.2024 17:48:48
apacz_ napisał(a):

cb656 napisał(a):

apacz_ napisał(a):

Doprecyzuję oczekiwania, dobrze?
Czy chcesz, by aparat robił za Użytkownika absolutnie wszystko, czy masz jakieś minimalne pojęcie o zasadach fotografowania? No wiesz, na co wpływa dobór przysłony, na co dobór czasu i takie tam cenzuraamente. No i jakie masz fundusze, to też ważne.
Ze swojej strony podpowiem: szkło, czyli obiektywy są w zasadzie najważniejsze. Ilości megapikseli to to tylko marketingowy bajer.
0 0

apacz_

#7218234 Napisano: 02.11.2024 18:10:48
cb656 napisał(a):

apacz_ napisał(a):

cb656 napisał(a):

apacz_ napisał(a):

Czy chcesz, by aparat robił za Użytkownika absolutnie wszystko, czy masz jakieś minimalne pojęcie o zasadach fotografowania? No wiesz, na co wpływa dobór przysłony, na co dobór czasu i takie tam cenzuraamente. No i jakie masz fundusze, to też ważne.
Ze swojej strony podpowiem: szkło, czyli obiektywy są w zasadzie najważniejsze. Ilości megapikseli to to tylko marketingowy bajer.

Jestem totalnym laikiem =D Mam do wydania około 2 tyś.
0 0

cb656

#7218236 Napisano: 02.11.2024 18:17:42
apacz_ napisał(a):

cb656 napisał(a):

apacz_ napisał(a):

cb656 napisał(a):

apacz_ napisał(a):

Kup zatem aparat, który się podoba i który ma proste menu obsługi. Nie wiem, czy wolisz lustrzanki (aparaty, w których widzisz dokładnie to, co widzi obiektyw i co zostanie zapisane na karcie pamięci jako zdjęcie) czy może idiot kamery.
1 apacz_ 0

apacz_

#7218239 Napisano: 02.11.2024 18:29:54
cb656 napisał(a):

apacz_ napisał(a):

cb656 napisał(a):

apacz_ napisał(a):

cb656 napisał(a):

apacz_ napisał(a):

Kup zatem aparat, który się podoba i który ma proste menu obsługi. Nie wiem, czy wolisz lustrzanki (aparaty, w których widzisz dokładnie to, co widzi obiektyw i co zostanie zapisane na karcie pamięci jako zdjęcie) czy może idiot kamery.

A co powiesz na hybrydę? Wizualnie najbardziej podoba mi się Kodak PixPro AZ252 czerwony.
0 0

cb656

#7218241 Napisano: 02.11.2024 18:34:55
apacz_ napisał(a):

cb656 napisał(a):

apacz_ napisał(a):

cb656 napisał(a):

apacz_ napisał(a):

cb656 napisał(a):

apacz_ napisał(a):

A co powiesz na hybrydę? Wizualnie najbardziej podoba mi się Kodak PixPro AZ252 czerwony.

Spoko. Dla laika może być. emotka Może i nie będziesz wymiatał w konkursach fotograficznych, ale oczekiwania, że zrobi porządną fotkę w większości warunków, ten aparacik spełni.
1 apacz_ 0

apacz_

#7218243 Napisano: 02.11.2024 18:37:51
cb656 napisał(a):

apacz_ napisał(a):

cb656 napisał(a):

apacz_ napisał(a):

cb656 napisał(a):

apacz_ napisał(a):

cb656 napisał(a):

apacz_ napisał(a):

Spoko. Dla laika może być. emotka Może i nie będziesz wymiatał w konkursach fotograficznych, ale oczekiwania, że zrobi porządną fotkę w większości warunków, ten aparacik spełni.

Dzięki : )
1 cb656 0

maverick

#7218719 Napisano: 05.11.2024 08:23:53
Gdyby ktoś z Was nie wiedział co zrobić z punktami Winiary i miał życzenie, to moja prośba o głosy dla szkoły:
SZKOŁA PODSTAWOWA NR 2 IM. BATALIONÓW CHŁOPSKICH W SUŁOSZOWEJ
Wczoraj 17 miejsce, dziś już 13, choć było przez chwilę na 12 dzięki @kaka74 :*, a skoro Kraków bezpieczny, to może tutaj się uda zając chociaż 5. lokatę
Za każdy Wasz punkcik BARDZO DZIĘKUJĘ emotka   emotka
Kubackiemu się udało, sprawdźmy tutaj!
https://sport.tvp...acki-mistrzem-swiata
  Edit: 8 miejsce aktualnie emotka

kunlu

#7219156 Napisano: 06.11.2024 11:50:28
Mam pytanie do osób, które grają w konkursach z małymi nagrodami - typu skarpetki, jakieś misie, kubki termiczne itd ( i odbierają te nagrody) 
Czy gracie o nie, bo chcecie je wybrać? Czy gracie, bo chcecie wygrać po prostu, nie jest przy tym ważne co to będzie?
Czy pożniej używacie tych wygranych rzeczy, czy od razu się pozbywacie? 
Dzięki!
0 0

Jestemnowa

#7219165 Napisano: 06.11.2024 12:12:14
kunlu napisał(a):

Mam pytanie do osób, które grają w konkursach z małymi nagrodami - typu skarpetki, jakieś misie, kubki termiczne itd ( i odbierają te nagrody) 
Czy gracie o nie, bo chcecie je wybrać? Czy gracie, bo chcecie wygrać po prostu, nie jest przy tym ważne co to będzie?
Dzięki!

Ja gram o bluzy , skarpetki i czapki zawsze  emotka  ale u mnie duża rodzina + grzyby , ryby i inne aktywności gdzie te ciuchy są idealne a już kolekcja 2005 i pan tu nie stał to mus bo to jakościowo bardzo dobre ciuchy . Nie kupuje ciuchów typu Pepco , sheiny i inne tego typu chińskie plastiki dlatego gram o ubrania  emotka   Ostatnio spędziłam kilka nocy na brzegu szpitalnego łóżka i bluza z 7 days w rozmiarze XXL świetnie sprawdziła się jako ciepłe nakrycie  emotka
1 kumulacja 0

cb656

#7219264 Napisano: 06.11.2024 16:13:10
kunlu napisał(a):

Dzięki!

W takiej sytuacji liczy się to, jaka to nagroda, czy mnie urzeka, czy jest mi potrzebna i tak dalej. Grywam o ZABAWNE skarpetki (a co!) grywam o saszetki-nerki, bo ich używam, a wiadomo, że się niszczą, ale przeważnie grywam o nagrody główne emotka a wpada nagroda pocieszenia tego typu, jak wspomniany wyżej gadżet, ech. Nie wyrzucam wygranych koszulek, nie tłukę kubków, długopisy bardzo sobie cenię, bo to się zawsze wypisuje emotka

P.S. Mam znów dziwne wrażenie, że tego typu pytania są przynajmniej DZIWNE, bo według mnie, jakie znaczenie może mieć CUDZA MOTYWACJA, CUDZY WYBÓR POWODÓW, dla mojej decyzji, czy chcę wziąć udział w jakimś konkursie?! No sorry, nie rozumiem, co Autor pytania chce uzyskać. Pogłaskanie po główce czy inny rodzaj wsparcia duchowego dla swoich decyzji? Dziewczyno, chcesz, to grasz, nie chcesz, to odpuszczasz!! To jest zasada prosta i odruchowa, jak sikanie. Tu nie ma co szukać cudzych opinii. Takie jest moje zdanie. emotka
1 kwadracik 0

henius

#7219274 Napisano: 06.11.2024 16:36:01
Mam pytanie odnoście konkursu "Strach się bać" z Lidla. Czy przy wypełnianiu formularza laureata w miejscu wgrania zdjęcia PARAGONU pojawia Wam się zdjęcie czy tylko napis "remove" i przynależny mu numer z aparatu telefonu?.
Z góry dziękuje za odpowiedź
0 0

cb656

#7219281 Napisano: 06.11.2024 16:46:59
henius napisał(a):

Mam pytanie odnoście konkursu "Strach się bać" z Lidla. Czy przy wypełnianiu formularza laureata w miejscu wgrania zdjęcia PARAGONU pojawia Wam się zdjęcie czy tylko napis "remove" i przynależny mu numer z aparatu telefonu?.
Z góry dziękuje za odpowiedź

A nie jest to przypadkiem kwestia WIELKOŚCI (rozdzielczości) wgrywanego pliku? Może jest po prostu za duży? emotka
0 0