Reklama na e-Konkursy.info

WC - rozmowy o wszystkim

pikawka

#7214894 Napisano: 18.10.2024 15:33:07
holala napisał(a):

macie specjalnego e-maila zalozonego na konkursy czy jakis swoj zwyczajowy? mam wrazenie, ze poczta na wp.pl przynosi mi pecha.

Mam swojego maila z imieniem i nazwiskiem na wp i gram na niego. Plus mam 3 maile pomocnicze emotka

cb656

#7214896 Napisano: 18.10.2024 15:41:26
holala napisał(a):

macie specjalnego e-maila zalozonego na konkursy czy jakis swoj zwyczajowy? mam wrazenie, ze poczta na wp.pl przynosi mi pecha.

Mam kilka adresów stricte konkursowych, których używam w tym celu. Zazwyczaj dobieram domenę do Organizatora, ale stałej reguły w tym nie ma. Po prostu stosuję płodozmian.

bianka33

#7214898 Napisano: 18.10.2024 15:46:01
anoo napisał(a):

Skoro dziś różne rozważania na forum, nie wiem czy był już kiedyś wątek. Jestem tutaj od kilku lat, obserwuję, konkursuję (nieregularnie), w tym roku nieco więcej, natomiast to, co najbardziej mnie zastanawia to CZAS. Skąd bierzecie czas na konkursy? Z moich obserwacji wynika, że można wygrywać jak najwięcej, ale trzeba na to poświęcić sporo czasu (śledzenie, spisywanie, zakupy w przypadku konkursów promocyjnych, pomysł, zgłoszenie, ewentualnie robienie zdjęć czy filmów, itp.) 
Nie mam dzieci, pracuję na etacie, dojeżdżam ok. 1h do pracy w jedną stronę i powiem Wam naprawdę zabiera mi to dużo czasu. 
Powiedzcie kim jesteście, czy są tutaj studenci, pracownicy zdalni, rodzice, emeryci. Bardzo mnie to ciekawi z ogólnego punktu widzenia. Skąd bierzecie czas na ten "dodatkowy" etat systematyczności i pomysłów oraz całą tę otoczkę konkursów Ania;)

Jak zaczęłam studia tuż po maturze, to na roku, oprócz nas podlotków, było też kilka osób po trzydziestce, to od nich i z anegdot wykładowców nauczyłam się, że im człowiek ma więcej zajęć, obowiązków, tym lepiej jest zorganizowany. I coś w tym faktycznie było. Ci starsi ludzie z pracami na pełen etat, z dziećmi, domami byli lepiej przygotowani od nas młodzieży, choć w większości naszym jedynym zajęciem było studiowanie i ewentualnie dorywcza praca. Po latach widzę to u siebie. Jak miałam dużo wolnego czasu, to nie wiedziałam, co z nim zrobić i ostatecznie nie robiłam nic. A teraz jak jest poniedziałek, trzeba wstać do pracy, wyprawić dzieci, ogarnąć dom, zrobić coś do jedzenia, to wszystko idzie taśmowo bez wymówek, bo nie ma na nie czasu. Obiad się gotuje, wiesz, że za 50 minut masz odebrać dzieci z zajęć dodatkowych i to jedyny czas jaki masz na konkursy, to siadasz i się za nie zabierasz, bo wiesz, że po te dzieciaki pojechać trzeba, nie da się tego przełożyć. Wiem, że wiele osób demonizuje dziś posiadanie dzieci, że przeszkadzają, a ja uważam, że włącza się przy nich taka odpowiedzialność, że znajdujesz na wszystko czas, bo jako rodzic nie możesz pozwolić sobie na zaniedbanie niczego. Dla mnie posiadanie dzieci to naturalny krok w życiu człowieka do uzyskania większej zaradności, dojrzałości. Nie jest to żaden atak na ciebie emotka bo nie każdy chce mieć dzieci, to w ogóle nie moja sprawa, ale chciałam wyjaśnić tę kwestię, o której napisałaś, że brak dzieci to atut i pozwala na lepszą organizację, a ich posiadanie koliduje z systematycznym graniem w konkursy. Ja po swoim przykładzie widzę, że lepiej sobie radzę z różnymi sprawami jako mama. Kiedyś mieszkając jeszcze w domu rodzinnym, z mniejszą ilością obowiązków, miałam bałagan w pokoju, nie gotowałam i nic nie ogarniałam. Dziś doba pozwala to ogarnąć i zrobić jeszcze więcej. Bo już nikt mnie nie wyręczy, a dodatkowo jestem odpowiedzialna za małe dzieci.

Enjoy_today

#7214996 Napisano: 19.10.2024 10:55:08

anoo napisał(a):

Napiszę swoją perspektywę... A gram w konkursy ponad 10 lat i bywałam pełnoetatowym konkursowiczem i takim z doskoku. 
To po prostu trzeba czuć. Trzeba mieć to we krwi. Wchodzisz do sklepu, patrzysz, widzisz, dzielisz paragony, ciach, ciach, ciach.  Regulaminy w głowie.
Dla odmiany mój mąż, choć zawsze służy pomocą, to chociaż ma na kartce tłustymi literami napisane to pomyli czasem sklep albo kupi produkt podobny. Np dla niego Mleczko kokosowe i mleko kokosowe to to samo. I okej, nie każdy musi mieć ciągle w głowie, że konkurs i konkurs.

Aktualnie pracuję na cały etat, mam dwójkę malutkich dzieci w wieku 1 i 2,5 roku. Nie mam czasu nawet iść siku. Wróciłam ostatnio do grania. To już nie są te same czasy co 10 lat temu, ale przyjemnie jest wygrywać. Cieszę się, że aktualnie nie narzucam sobie presji, jest to typowo przyjemność. 

Co robię w tej chwili. Karmię dziecko piersią, jedną ręką jem śniadanie, a drugą ręką w notatniku na telefonie pisze odpowiedź konkursową. 

Dopuszczam jednak myśl, że każdy z nas jest inny. Ma inną kreatywność, inny moment w życiu, inne cele konkursowe... Jednak żeby wygrać nagrodę życia to trzeba o nią grać.

atyde25

#7215674 Napisano: 22.10.2024 16:07:43
Zawsze sprawdzajcie daty do kiedy można wykorzystać karty podarunkowe.
No dałam ciała z Łaciatym i kartą RTVEuroAGD. One są ważne od daty wydania jedynie rok i minął u mnie 31.07.24. Nie ma możliwości przedłużenia ważności tych kart. Pięknie miałam ją spakowaną w kopertę .wiedziałam gdzie jest. I zabrakło ostatniego kroku sprawdzenie daty ważności. Chyba mnie rozbolała jeszcze głowa.

adamo86

#7215876 Napisano: 23.10.2024 13:08:22
Poszukuję naprawdę dobrej kawy emotka Takiej która pozwoli poczuć różnicę! emotka
0 0

magdalena-chili

#7215889 Napisano: 23.10.2024 13:29:40
adamo86 napisał(a):

Poszukuję naprawdę dobrej kawy emotka Takiej która pozwoli poczuć różnicę! emotka

Ja czasem zamawiam kawę z palarni kaw, a najbardziej lubię kawy z Ameryki środkowej, np. Gwatemala lub Salvador..., ew.Kolumbia. Ale to gwestia gustu rzecz jasna. emotka  jak nie znasz palarni i nie chce Ci się szukać, to daj znać, podrzucę Ci nazwy palarni z których sama korzystam emotka
0 0

bezaczek7

#7215894 Napisano: 23.10.2024 13:38:35
holala napisał(a):

Mam swój, założony na informatyce, w liceum chyba albo gimnazjum. Wp. Od lat jeden i ten sam. Nie wiem czy zwracają uwagę na to w agencjach, ale zawsze na siebie ślę z tego adresu. Ewentualnie zdziwienie może budzić jego nazwa, może właśnie zaciekawienie? emotka  Raz się wygrywa, 50 razy nie.

akarolcia

#7215951 Napisano: 23.10.2024 15:45:09
atyde25 napisał(a):

No dałam ciała z Łaciatym i kartą RTVEuroAGD. One są ważne od daty wydania jedynie rok i minął u mnie 31.07.24. Nie ma możliwości przedłużenia ważności tych kart. Pięknie miałam ją spakowaną w kopertę .wiedziałam gdzie jest. I zabrakło ostatniego kroku sprawdzenie daty ważności. Chyba mnie rozbolała jeszcze głowa.

To prawda. Warto od razu sprawdzać daty ważności bonów.
Zauważyłam że bony do ITM mają zazwyczaj krótkie terminy a na przykład Dino rok od wydania.
Bardzo Ci współczuję że ten bon przepadłemotka
Nauczyłam się też nie trzymać bonów, tylko od razu robić za nie zakupy. Mniej mam na głowie do zapamiętania i nie muszę pamiętać ich daty przydatności a bonów wygrywam na prawdę dużo emotka
1 cb656 0

cudaczek2002

#7216049 Napisano: 23.10.2024 19:25:22
Klub Pomagania i Niemarnowania Winiary… Co myślicie o pomyśle zorganizowania akcji oddawania punktów dla jakiejś szkoły poszkodowanej przez powódź. Ja ze swej strony oferuję wszelką pomoc i wszystkie moje punkty.

pumba

#7216148 Napisano: 24.10.2024 09:49:32
Mam pytanie, korzystacie z LatyShops? Bezpieczne to, opłaca się zakładać tam konto? 🙂
0 0

xooxoo

#7216159 Napisano: 24.10.2024 10:15:12
pumba napisał(a):

Mam pytanie, korzystacie z LatyShops? Bezpieczne to, opłaca się zakładać tam konto? 🙂

Mam LetyShops, wypłacałam już kilka razy. Strona bezpieczna i nie ma problemów ze zwrotem.
1 pumba 0

olunka

#7216160 Napisano: 24.10.2024 10:17:33
cudaczek2002 napisał(a):

Klub Pomagania i Niemarnowania Winiary… Co myślicie o pomyśle zorganizowania akcji oddawania punktów dla jakiejś szkoły poszkodowanej przez powódź. Ja ze swej strony oferuję wszelką pomoc i wszystkie moje punkty.

tez miałam pytać, mam kilka punktów i nie wiem gdzie je oddać
0 0

pumba

#7216162 Napisano: 24.10.2024 10:21:57
xooxoo napisał(a):

pumba napisał(a):

Mam LetyShops, wypłacałam już kilka razy. Strona bezpieczna i nie ma problemów ze zwrotem.

Dzięki za odpowiedź, chyba się skusze i założę 🙂
0 0

pioge7

#7216166 Napisano: 24.10.2024 10:27:03
pumba napisał(a):

xooxoo napisał(a):

pumba napisał(a):

Dzięki za odpowiedź, chyba się skusze i założę 🙂

też korzystałem. Jednak po kilku problemach z naliczaniem zwrotu przeszedłem na goodie... Tam zero problemów. Każdy zwrot jest. Sprawdzaj sobie czy lepsze zwroty są na latyshops czy goodie...
1 pumba 0

zof83

#7216167 Napisano: 24.10.2024 10:27:18
akarolcia napisał(a):

atyde25 napisał(a):

To prawda. Warto od razu sprawdzać daty ważności bonów.
Zauważyłam że bony do ITM mają zazwyczaj krótkie terminy a na przykład Dino rok od wydania.
Bardzo Ci współczuję że ten bon przepadłemotka
Nauczyłam się też nie trzymać bonów, tylko od razu robić za nie zakupy. Mniej mam na głowie do zapamiętania i nie muszę pamiętać ich daty przydatności a bonów wygrywam na prawdę dużo emotka

Jeśli gra warta świeczki to może to pomoże emotka
https://subiektyw...podarunkowe-przelom/
0 0

Enjoy_today

#7216175 Napisano: 24.10.2024 10:51:32
pumba napisał(a):

Ja korzystam z letyshops i refundera. Zaletą lety są szybkie akcje np 25% zwrotu za zakupy w sinsay czy x5 zwrot allegro, ale podstawowo często bardziej opłaca mi się refunder. 
Dodam, że jestem osobą, która gdyby mogła to by chleb przez internet kupowała. 
Zrzut z refundera:
1 pumba 0

pumba

#7216178 Napisano: 24.10.2024 11:02:54
Enjoy_today napisał(a):

pumba napisał(a):

Ja korzystam z letyshops i refundera. Zaletą lety są szybkie akcje np 25% zwrotu za zakupy w sinsay czy x5 zwrot allegro, ale podstawowo często bardziej opłaca mi się refunder. 
Zrzut z refundera:

Dziękuje wszystkim za odpowiedzi! Teraz muszę się zastanowić który/które wybrać 😄 Ale już widzę, że warto jeśli się dużo kupuje przez internet 🙂
0 0

Enjoy_today

#7216186 Napisano: 24.10.2024 11:13:02
pumba napisał(a):

Enjoy_today napisał(a):

pumba napisał(a):

Zrzut z refundera:

Dziękuje wszystkim za odpowiedzi! Teraz muszę się zastanowić który/które wybrać 😄 Ale już widzę, że warto jeśli się dużo kupuje przez internet 🙂

No pewnie. Pobierz sobie coś na początek np Lety, przechodź przez aplikację przy zakupach. Dokulaj się do pierwszej wypłaty i zdecyduj co dalej. Zawsze miło jak parę złotych wpada na konto. Czasem naprawdę są to fajne kwoty. Wczoraj w sinsayu robiłam zakupy za 160 zł i ponad 40 zł mam do zwrotu przez lety. Oczywiście w razie zwrotów przeliczy cashback.
1 pumba 0

zdolnabestia

#7216237 Napisano: 24.10.2024 13:27:52
pumba napisał(a):

Teraz muszę się zastanowić który/które wybrać 😄

Ja mam dwa cashbacki (zagraniczne) i zawsze przed zakupem online sprawdzam, który daje więcej emotka Tak więc niekoniecznie trzeba wybierać emotka
1 pumba 0