Reklama na e-Konkursy.info

WC - rozmowy o wszystkim

banka-manka

#7204276 Napisano: 06.09.2024 12:29:20
cb656 napisał(a):

banka-manka napisał(a):

Dzięki za wiadomość, mogłam pomylić nazwy!

Aktualnie jaką masz skórkę? Tę z drugiego obrazka, Nowoczesną?

Mam opcję dodawana zdjęć. Tylko nie chcą się załadować. Cały czas próbuje się załadować  i nic. 
Na różnych sprzętach, internetach, kasowanie ciasteczek, karty incognito itp.
Nic nie pomogło, tak od prawie pół roku.
Była krótka chwila, że znów ładowały się normalnie, ale znów się popsuło.
1 cb656 0

vixen

#7204278 Napisano: 06.09.2024 12:32:23
banka-manka napisał(a):

cb656 napisał(a):

banka-manka napisał(a):

Dzięki za wiadomość, mogłam pomylić nazwy!

Aktualnie jaką masz skórkę? Tę z drugiego obrazka, Nowoczesną?

Mam opcję dodawana zdjęć. Tylko nie chcą się załadować. Cały czas próbuje się załadować  i nic. 
Na różnych sprzętach, internetach, kasowanie ciasteczek, karty incognito itp.
Nic nie pomogło, tak od prawie pół roku.
Była krótka chwila, że znów ładowały się normalnie, ale znów się popsuło.

U mnie ten sam problem. Wcześniej wszystko było ok, a od kilku miesięcy nie mogę dodać zdjęcia w kilku wątkach, np. zdjęcia naszych wygranych czy wygrane na sprzedaż

anaesth

#7204324 Napisano: 06.09.2024 15:13:53
yolka123 napisał(a):

Zadziało się tak właśnie, jak opisujesz gdy chciałam dokupić badanie i pani wpisała moje dane jako zleceniodawcy. Ten pakiet z Activii da się zrealizować tylko sam, bo już jest opłacony i potem przy sprawdzaniu wyników rzeczywiście jako zleceniodawca pojawia się NAV.
anaesth

Dzięki za podpowiedź emotka Może pani coś się kliknęło przez przypadek, bo miał być wykonany tylko pakiet, bez dodatkowych badań... Będziemy próbować jeszcze po weekendzie.
0 0

mczarna

#7204391 Napisano: 06.09.2024 21:03:07
Przyznać się kto zaczyna szaleństwa na LalaP w Berlinie z tic tac? Udanej zabawy życzę!
0 0

radziosny

#7205159 Napisano: 11.09.2024 13:10:47
https://en.m.wiki...:Ge-money-lari-5.jpg

Da się tym płacić? Niby jest jakaś nowsza wersja tej waluty i w kantorze nie chcieli mi przyjąć banknotu.
0 0

tadku53

#7205494 Napisano: 12.09.2024 12:25:02
Wyjazd Heineken.
Czy próbował ktoś uzyskać ekwiwalent za wycieczkę do Amsterdamu lub na mecz? Czy udało się to komuś?
Proszę o info.
Dziękuję.
0 0

agakaz2

#7205528 Napisano: 12.09.2024 13:43:01
piłki z nivea już wysylali
0 0

prosiaczek

#7205656 Napisano: 12.09.2024 21:58:01
agakaz2 napisał(a):

to pytanie? Tak, kilka dni po wygranej
0 0

inska

#7205731 Napisano: 13.09.2024 11:40:11
prosiaczek napisał(a):

agakaz2 napisał(a):

to pytanie? Tak, kilka dni po wygranej

o to ja też przegapiłam i nie mam emotka
0 0

katee14

#7205733 Napisano: 13.09.2024 11:49:52
Podeśle ktoś odpowiedzi na dzisiejszy  qiuz Hebe?
0 0

pusheen

#7205736 Napisano: 13.09.2024 12:00:13
katee14 napisał(a):

Podeśle ktoś odpowiedzi na dzisiejszy  qiuz Hebe?

C, C, B
0 0

Lilou

#7205774 Napisano: 13.09.2024 13:58:46
natxalka napisał(a):

Dostałam maila od Ask Team Clean, że w związku z tym, że ktoś nie spełnił wymagań konkursowych mam szansę wygrać, tylko muszę wypełnić ankietę a tam proszą o PESEL i Urząd Skarbowy o.O Do wygrania walizka z produktami. Czy to normalne?

Hej, możesz się podzielić informacją, jak się ta cała sytuacja skończyła? Pytam z ciekawości, jako ten świeżak konkursowy
0 0

fan-mandaryny

#7205809 Napisano: 13.09.2024 16:12:08
Kochani, jak to jest z płatnościami przez Apple Pay? Załóżmy, że mam kartę wirtualną kartę Goodie i Kartę nagrodową Pluxee (dawniej Sodexo). Spotkało mnie rozczarowanie w sklepie, bo po użyciu urządzenia (w dobry sposób) była odmowa. Mianowicie powiedziałem w kasjerce, żeby wpisała 100 zł. A one w systemie (choć zmieniały i to w dwóch odrębnych Biedronkach) nie na terminalu było widać te powiększona kwotę. Podobnie było z plastikowa kartą Pluxee, która miałem ze sobą. Płaciłem już plastikową kartą Pluxee w Stokrotce i bylo OK. Ale z zegarkiem już jie próbowałem. Ile musiałem się naglowic, ale moc obsłużyć ta platnosc telefonem - wstyd się przyznac, ze jestem w tyle z technologią, załamałem się. No ale załóżmy, ze dobrze obsługuje te urządzenia, do której są  już podpięte karty Goodie i Pluxee… Czy w sklepach które obsługuje te Apple Pay, mogę użyć pośrednio tych kart za posredbictwem Apple Pay, mimo iż w witrynie sklepu nie ma nic o tym, ze je akceptują? Chciałem zapytać, czy to w gestii Apple jest ściągnięcie środków w z tych kart i czy ma to jakieś znaczenie, jeśli dany sklep nie akceptuje kart typu Sodexo i wobec tego nie da sie płacić „telefonem”? Bo jeśli to pierwsze, to teoretycznie powinienem moc zapłacić w wiekszosci teminali, które obsługują Apple Pay. Czyli chyba problem jest po stronie komputerów w Biedronce albo kasjerek, które mówiły, ze wpisywały 100 lub 50 (tyle środków było na tych kartach) a na terminalach widniały kwoty nieco wyższe.  Jak to u Was wyglada? Jeszcze raz: chce wykorzystać środki z karty (na Iphinie czy Apple Watch) dopłacając gotówką.
0 0

androm

#7205859 Napisano: 13.09.2024 20:09:31
A w konkursie Haagen-Dazs to jako numer paragonu dawało się ten co zazwyczaj - na prawo u góry?
Dzięki
0 0

niunio

#7205860 Napisano: 13.09.2024 20:14:10
fan-mandaryny napisał(a):

Kochani, jak to jest z płatnościami przez Apple Pay? Załóżmy, że mam kartę wirtualną kartę Goodie i Kartę nagrodową Pluxee (dawniej Sodexo). Spotkało mnie rozczarowanie w sklepie, bo po użyciu urządzenia (w dobry sposób) była odmowa. Mianowicie powiedziałem w kasjerce, żeby wpisała 100 zł. A one w systemie (choć zmieniały i to w dwóch odrębnych Biedronkach) nie na terminalu było widać te powiększona kwotę. Podobnie było z plastikowa kartą Pluxee, która miałem ze sobą. Płaciłem już plastikową kartą Pluxee w Stokrotce i bylo OK. Ale z zegarkiem już jie próbowałem. Ile musiałem się naglowic, ale moc obsłużyć ta platnosc telefonem - wstyd się przyznac, ze jestem w tyle z technologią, załamałem się. No ale załóżmy, ze dobrze obsługuje te urządzenia, do której są  już podpięte karty Goodie i Pluxee… Czy w sklepach które obsługuje te Apple Pay, mogę użyć pośrednio tych kart za posredbictwem Apple Pay, mimo iż w witrynie sklepu nie ma nic o tym, ze je akceptują? Chciałem zapytać, czy to w gestii Apple jest ściągnięcie środków w z tych kart i czy ma to jakieś znaczenie, jeśli dany sklep nie akceptuje kart typu Sodexo i wobec tego nie da sie płacić „telefonem”? Bo jeśli to pierwsze, to teoretycznie powinienem moc zapłacić w wiekszosci teminali, które obsługują Apple Pay. Czyli chyba problem jest po stronie komputerów w Biedronce albo kasjerek, które mówiły, ze wpisywały 100 lub 50 (tyle środków było na tych kartach) a na terminalach widniały kwoty nieco wyższe.  Jak to u Was wyglada? Jeszcze raz: chce wykorzystać środki z karty (na Iphinie czy Apple Watch) dopłacając gotówką.

Apple Pay to cyfrowy portfel. Płacąc nim, tak naprawdę płacisz przypisaną kartą.
Ściągnięcie środków z karty leży w gestii sprzedawcy, a nie Apple. Jeśli chcesz zapłacić kartą Pluxee przez Apple Pay, to sprzedawca musi akceptować karty Pluxee.

Podejrzewam, że to kasjerki w Biedronce źle wpisywały kwotę, jeśli na terminalu wyświetlała się pełna, a nie częściowa, tak jak chciałeś.

fan-mandaryny

#7205870 Napisano: 13.09.2024 21:30:34
niunio napisał(a):

Apple Pay to cyfrowy portfel. Płacąc nim, tak naprawdę płacisz przypisaną kartą.
Ściągnięcie środków z karty leży w gestii sprzedawcy, a nie Apple. Jeśli chcesz zapłacić kartą Pluxee przez Apple Pay, to sprzedawca musi akceptować karty Pluxee.

Podejrzewam, że to kasjerki w Biedronce źle wpisywały kwotę, jeśli na terminalu wyświetlała się pełna, a nie częściowa, tak jak chciałeś.

O to to to to! Właśnie o to chciałem spytać. Czyli: choć płacę pozornie telefonem, niby nie kartą (bo przez ten procesor płatniczy Apple Pay, który pośredniczy), to jest tak samo jak gdybym płacił bezpośrednio daną kartą Pluxee czy Goodie, w danym sklepie - dobrze to rozumiem? Czyli w sklepach, które nie obsługują tych kart, taka płatość za pośrednictwem Apple Pay nie zadziała? A czy Biedronka obsługuje kartę Goodie, którą można było wygrac w konkursie 105tki i Pluxee z Żubrówki? Załóżmy, że mam tą płatnośc w telefonie i zegarku przygotowowaną i chę tak płacić. Co mam wtedy powiedzieć kasjerce: że zapłacę "normalną" kartą bankomatową, żeby tę równą kwotę wpisały, czy powiedzieć im  szczególną nazwę karty "karta nagrodowa Pluxee", "karta Goodie", bym spróbował tym telefonem/zegarkiem? To już mnie wnerwia, że nie wiadomo gdzie i czym zapłacić. Mogliby zwyczajnie te pieniądze przelać, albo pozwolić wypłacic bez prowizji. Przerabiał już to ktoś?
0 0

notta

#7206073 Napisano: 15.09.2024 15:04:12
Trzymajcie się tam na Śląsku! emotka

psotka

#7206075 Napisano: 15.09.2024 15:15:13
Dokładnie tak, siedząc w domu i oglądając filmiki i zdjęcia z tej tragedii nie jestem w sobie wyobrazić co czują ci ludzie, którym woda, błoto, szlam i brud zabiera wszystko w kilka dni. Jak się po tym podzwignać i odbudować? Okropny kataklizm a tu zimno idzie, jak sie odbudować, osuszyc i wrocic do normalnosci? Powinny priorytetem władzy byc inwestycje w dobro obywateli, solidna infrastrukture, bezpieczne drogi i najlepsze systemy przeciwpowodziowe, a nie piep.rzone wojny lewych z prawymi o stolki. 

emotka

zielonaszpilka

#7206150 Napisano: 16.09.2024 07:18:46

niunio napisał(a):

O to to to to! Właśnie o to chciałem spytać. Czyli: choć płacę pozornie telefonem, niby nie kartą (bo przez ten procesor płatniczy Apple Pay, który pośredniczy), to jest tak samo jak gdybym płacił bezpośrednio daną kartą Pluxee czy Goodie, w danym sklepie - dobrze to rozumiem? Czyli w sklepach, które nie obsługują tych kart, taka płatość za pośrednictwem Apple Pay nie zadziała? A czy Biedronka obsługuje kartę Goodie, którą można było wygrac w konkursie 105tki i Pluxee z Żubrówki? Załóżmy, że mam tą płatnośc w telefonie i zegarku przygotowowaną i chę tak płacić. Co mam wtedy powiedzieć kasjerce: że zapłacę "normalną" kartą bankomatową, żeby tę równą kwotę wpisały, czy powiedzieć im  szczególną nazwę karty "karta nagrodowa Pluxee", "karta Goodie", bym spróbował tym telefonem/zegarkiem? To już mnie wnerwia, że nie wiadomo gdzie i czym zapłacić. Mogliby zwyczajnie te pieniądze przelać, albo pozwolić wypłacic bez prowizji. Przerabiał już to ktoś?

Płacąc kartą przez apple pay mówisz normalnie, że płacisz kartą. Po prostu masz tam kartę tylko w formie cyfrowej. Kartami goodie i pluxee powinieneś móc normalnie płacić w każdym sklepie. Nie wiem czy tam może być tak jak z kartami edenred, że niektóre karty są przypisane do konkretnych rodzajów sklepów i np. możesz płacić tylko w sklepach spożywczych czy tylko w hotelach. Wydaje mi się, że nie, ale sprawdź co masz napisane na karcie/dokumentach do karty. A w sklepach nie kombinuj, mów normalnie że płacisz kartą.

kwadracik

#7206739 Napisano: 18.09.2024 08:31:58
Gdyby ktoś miał zbędne talenciaki z Lidla chętnie przyjmę dla szkoły syna.
Dziękuje tym,którzy regularnie przesyłają mi talenciaki ❤️
0 0