Nasz serwis prowadzony przez Adriana Pionkę wraz naszymi partnerami wymienionymi w Polityce
Prywatności wykorzystuje pliki cookies zapisywane na Twoim urządzeniu i inne technologie do
zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu personalizowania treści i reklam oraz analizowania
ruchu na stronie i w Internecie.
Przetwarzanie danych jest uzasadnione z uwagi na nasze usprawiedliwione potrzeby, co obejmuje między
innymi konieczność zapewnienia bezpieczeństwa usługi (np. sprawdzenie, czy do Twojego konta nie
loguje się nieuprawniona osoba), dokonanie pomiarów statystycznych, ulepszania naszych usług i
dopasowania ich do potrzeb i wygody użytkowników (np. personalizowanie treści w usługach) jak
również prowadzenie marketingu i promocji własnych usług Administratora. Dane te są przetwarzane do
czasu istnienia uzasadnionego interesu lub do czasu złożenia przez Ciebie sprzeciwu wobec
przetwarzania.
Dane osobowe będą przekazywane wyłącznie naszym podwykonawcom, tj. dostawcom usług informatycznych
i/lub partnerom wymienionym w
Polityce
Prywatności.
Przysługuje Ci prawo żądania dostępu do treści danych osobowych, ich sprostowania, usunięcia oraz
prawo do ograniczenia ich przetwarzania. Ponadto także prawo do cofnięcia zgody w dowolnym momencie
bez wpływu na zgodność z prawem przetwarzania, prawo do przenoszenia danych oraz prawo do wniesienia
sprzeciwu wobec przetwarzania danych osobowych. Posiadasz prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu
Ochrony Danych Osobowych.
olunka
Postów 7788
Data rejestracji 03.06.2007
Punkty karne 0
Konkursy dodane 10
\"...To piosenka, która mówi
Jak się nie ma, co się lubi
To nie lubi się i tego, co się ma.\"
emanuela24
Postów 637
Data rejestracji 06.10.2006
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Gość:
Czy trzeba je blokować, czy po upływie ważności rachunek jest samoistnie zamykany i czy jest przypisany do nas? Ponieważ nie mam rozeznania w tym temacie, a kończy mi się ważność karty?
pioge7
Postów 8206
Data rejestracji 25.05.2008
Punkty karne 0
Konkursy dodane 3
magdalena-chili
Postów 1080
Data rejestracji 02.03.2019
Punkty karne 0
Konkursy dodane
raczej w banku/firmie wydającej kartę dane karta-Twoje nazwisko itp. są nadal powiązane, czyli to "przypisanie" o którym piszesz nadal jest. Bo to też są wymogi trzymania danych przez instytucje finansowe.
Gość:
Pozdrawiam.
Wypowiedź była edytowana 1 raz.
pannajaska
Postów 51
Data rejestracji 07.03.2017
Punkty karne 0
Konkursy dodane
mia
Postów 17430
Data rejestracji 04.05.2010
Punkty karne 0
Konkursy dodane 2
Nie mogę się zdecydować, czy zostawić go sobie, czy sprzedać.
Albo może ktoś z Waszych znajomych taki ma? Jak go wypróbuję, to będzie już do ewentualnej sprzedazy jako używany...
Dokładnie jest to model: TEFAL X-Touch TX9736.
lb
Postów 384
Data rejestracji 27.03.2006
Punkty karne 0
Konkursy dodane 19
@gnieszk@
Postów 3328
Data rejestracji 05.12.2015
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Zwycięzcy to przegrani, którzy spróbowali o jeden raz więcej
nitka310
Postów 935
Data rejestracji 19.09.2018
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Ma ktoś sprawdzone ciasto na pizze? Z synem zawsze jemu na grubym cieście, ale za wszystkie przepisy będę wdzięczna:) mam blachę do pizzy na 30 cm czy coś koło tego ale mam też drugie pytanie na czym wy wstawiacie pizze do piekarnika? Linki mile widziane
ziolko
Postów 10263
Data rejestracji 06.01.2006
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Ma trochę inny smak, niż ta tradycyjna na drożdżach. Poza tym trzeba poświęcić jej więcej czasu, ale za to smak wynagradza czekanie.
Zakwas możesz dostać od kogoś ze swoich okolic albo sama go zrobić.
Polecam zakwasową mapę Polski - tam poszukasz kogoś z okolic.
Albo grupę chlebową Tam na pewno ludzie mają zakwas https://www.faceb...ps/299794987358962
Pizzę piekę na kamieniu - dokładnie na granicie polerowanym z jednej strony. Można kupić taki u kamieniarza. Nie wiem, ile teraz kosztuje, bo swój mam od kilku lat.
Piekę na nim pizze, chelby itp.
Pizza piecze się na takim kamieniu o wiele szybciej, niż na zwykłej blaszce.
nitka310
Postów 935
Data rejestracji 19.09.2018
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Monika11
Postów 7459
Data rejestracji 11.01.2005
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Podobno szczęście jest jak Pszczółka Maja...jest gdzieś tylko nie wiadomo gdzie.
cb656
Postów 1779
Data rejestracji 02.08.2021
Punkty karne 0
Konkursy dodane 4
Abstrahując od faktu, że ktoś chce zjeść ciastko i mieć ciastko zastanawiam się, jak po zerwaniu takiej zawleczki otworzyć później puszkę, by dorwać się do jej zawartości, hę?! O to niech się już martwi szczęśliwiec obdarowany taką puszką, co nie?
P.S. Kupowanie piwa w puszkach jest nieekonomiczne, to zawsze droższe jest od butelkowanego. Za butelkę szklaną (zwrotną, bo na przykład Heineken czy Perła są bezzwrotne, cóż za bezsens ) dostać można 50 groszy zwrotu kaucji, a jedna puszka aluminiowa w skupie złomu waży jakieś gramy, to nie ta kategoria wagowo-cenowa, co szkło.
Hm, gdyby to chodziło o kapsel z butelki, to znam rozwiązanie zastępcze, czyli takie ustrojstwo, którym można butelkę zamknąć ponownie do późniejszego użycia, by zawartość nie wywietrzała, ale w przypadku puszek to nie...
Bo akcji pod hasłem "kupuję puszkę dla zdobycia kodu, a zawartość nie ma dla mnie znaczenia" po prostu nie biorę pod uwagę ze względów ekonomicznych... Na takie poświęcenie dla jakiejś loterii nigdy bym się nie zdobył...
USTROJSTWO do otwierania/zamykania butelek
------
*) "pomysłowość" czytana jako kombinatoryka entego poziomu.
W życiu porządnego człowieka ważne jest, by nie grzeszyć. Ja na przykład nie grzeszę ani urodą, ani rozumem. Nie aspiruję do uznania moich stwierdzeń za absolutne, w pełni obiektywne. Nie oczekuję ślepej mi ufności, czy obdarzenia mnie autorytetem. Deklaruję, że staram się pisać szczerze, choć diagnozuję tę szczerość wyłącznie moim niedoskonałym rozpoznaniem.
cb656
Postów 1779
Data rejestracji 02.08.2021
Punkty karne 0
Konkursy dodane 4
29renata
Postów 2636
Data rejestracji 02.01.2011
Punkty karne 0
Konkursy dodane 6
bajm
Postów 282