Nasz serwis prowadzony przez Adriana Pionkę wraz naszymi partnerami wymienionymi w Polityce
Prywatności wykorzystuje pliki cookies zapisywane na Twoim urządzeniu i inne technologie do
zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu personalizowania treści i reklam oraz analizowania
ruchu na stronie i w Internecie.
Przetwarzanie danych jest uzasadnione z uwagi na nasze usprawiedliwione potrzeby, co obejmuje między
innymi konieczność zapewnienia bezpieczeństwa usługi (np. sprawdzenie, czy do Twojego konta nie
loguje się nieuprawniona osoba), dokonanie pomiarów statystycznych, ulepszania naszych usług i
dopasowania ich do potrzeb i wygody użytkowników (np. personalizowanie treści w usługach) jak
również prowadzenie marketingu i promocji własnych usług Administratora. Dane te są przetwarzane do
czasu istnienia uzasadnionego interesu lub do czasu złożenia przez Ciebie sprzeciwu wobec
przetwarzania.
Dane osobowe będą przekazywane wyłącznie naszym podwykonawcom, tj. dostawcom usług informatycznych
i/lub partnerom wymienionym w
Polityce
Prywatności.
Przysługuje Ci prawo żądania dostępu do treści danych osobowych, ich sprostowania, usunięcia oraz
prawo do ograniczenia ich przetwarzania. Ponadto także prawo do cofnięcia zgody w dowolnym momencie
bez wpływu na zgodność z prawem przetwarzania, prawo do przenoszenia danych oraz prawo do wniesienia
sprzeciwu wobec przetwarzania danych osobowych. Posiadasz prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu
Ochrony Danych Osobowych.
defed
Postów 4825
Data rejestracji 14.01.2015
Punkty karne 0
Konkursy dodane
monikar
Postów 2855
Data rejestracji 04.06.2007
Punkty karne 0
Konkursy dodane 4
Wydaje mi się, że klient nie był tak kulturalny za jakiego się podaje. Nie pasuje mi to do całej sytuacji. Druga sprawa, że znamy wersje tylko jednej ze stron.
Wypowiedź była edytowana 1 raz.
Kwiatuszek2506
Postów 121
Data rejestracji 17.12.2015
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Ktoś zna może dr Kołodziejczak i może coś napisać? Namiary itp.
Bardzo proszę o pw
Przepraszam, że zamieszczam tu takie ogłoszenie, ale jak trwoga, to szuka się pomocy wszędzie ...
mysia
Postów 1411
Data rejestracji 23.05.2014
Punkty karne 0
Konkursy dodane
batistutek123
Postów 225
Data rejestracji 17.01.2015
Punkty karne 0
Konkursy dodane
a pokazany środkowy palec? Wszystko było by oki gdyby nie to.
mysia
Postów 1411
Data rejestracji 23.05.2014
Punkty karne 0
Konkursy dodane
batistutek123
Postów 225
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Naprawdę tak trudna sytuacja, że nie jestem w stanie nic dodać. Zdjęcie jest nietaktem i zachowanie kasjera. Patologiczna sytuacja kto ją zapoczątkował i w którym momencie to nabrało rumieńców, czy musiało do tego dojść?
batistutek123
Postów 225
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Natrafiłem przypadkiem na takie ogłoszenie, gdy miałem pisac swoje że oddam ludziom potrzebującym drewna na opał.
Może jest coś ze mną nie tak, ale bardzo mnie to wzruszyło że ktoś oddaje dziecko. To osobista tragedia, jak to czytam nie wyczuwam od tej matki żadnego smutku.
http://www.oglasz...ka-po-urodzeniu.html
Oddam niemowlaka po urodzeniu;)
Witam Oddam dziecko po urodzeniu czyli za 4 miesiące. W zamian Oczekuje danej kwoty pieniedzy.
Nie traktujcie tego ogłoszenia jako sprzedaży dziecka absolutnie nie.
Chce aby dziecko miało wszystko było w kochającej rodzinie.O rodzinach
zastępczych dużo sie słyszy np że biorą dziecko aby, dostawać na nie
pieniądze.
Rodzina która,zapłaci za dziecko musi go naprawde pragnąć i ja chętnie
pomoge...Wiecej informacji udziele meilowo albo na GG.
57921166.Zapraszam tylko zainteresowanych,
ankasss
Postów 1213
Data rejestracji 12.09.2009
Punkty karne 0
Konkursy dodane
batistutek123
Postów 225
Punkty karne 0
Konkursy dodane
no ale to tak można handlować dziećmi, jak tam tłumaczy rodzina zastępcza?
ankasss
Postów 1213
Data rejestracji 12.09.2009
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Adopcja komerycjna
http://www.handel...ecmi-do-adopcji.html
magdalena-1989
Postów 705
Data rejestracji 07.04.2015
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Siostra odebrała paczkę a kurier prosił ją o jej numer dowodu, ona nie chciała mu go podawać, zadzwoniła do mnie i rozmawiałam z nim, kurier bardzo nieuprzejmy, że tu ma potwierdzenie że osoba, która odbiera musi podać numer dowodu, no i mówię że pierwszy raz słyszę o podawaniu nr dowodu (ponoć było już kilka afer, oszustw, dlatego siostra się boi, i nie chce podawać)
No i mówię, że ja mu podam swój nr dowodu, bo to paczka dla mnie, i nie chce jej robić problemu, czemu ma za mnie podawać nr dowodu.
No i potem mi siostra przesłała skan: Nagroda 3 stopnia, moje imię, nazwisko i adres i pod spodem: dowód osobisty - no i faktycznie to miał być mój nr dowodu, a nie od niej.
Dlaczego kurier się tak upierał? Kurier mówił mojej siostrze, że jest nienormalna, wydzierał się na nią, że robi problemy itp...
Czy jak odbieracie nagrody to podajecie nr dowodu osobistego? Trzeba podawać?
Marzenia są po to, aby je spełniać!
ziolko
Postów 10263
Data rejestracji 06.01.2006
Punkty karne 0
Konkursy dodane
magdalena-1989 jaka to była nagroda?
magdalena-1989
Postów 705
Punkty karne 0
Konkursy dodane
ziolko
Postów 10263
Data rejestracji 06.01.2006
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Kiedyś w konkursie Faktu też chcieli numer dowodu i pesel, bo "księgowość" wymaga. Po kilku mailach odstąpili od tego wymogu.
Jeśli kurier miał zlecone, żeby brać numer dowodu przy odbiorze przesyłki, to musiał wziąć. A Ty powinnaś skontaktować się z agencją (organizatorem) i zapytać, po co im te dane. W razie czego możesz żądać usunięcia swoich danych, co gwarantuje Ci ustawa o ochronie danych osobowych.
Tylko później ciekawe, czy da się jeszcze wygrać u tego organizatora... bo niektórzy stosują niedozwolone praktyki w postaci zbierania danych i tworzenia baz danych.
magdalena-1989
Postów 705
Punkty karne 0
Konkursy dodane
dolly
Postów 8954
Data rejestracji 01.09.2010
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Takie dane podaje się tylko wtedy, gdy kurier przywozi umowę ( z banku, ubezpieczenia, telefoni komorkowej etc.)
magdalena-1989
Postów 705
Punkty karne 0
Konkursy dodane
dolly
Postów 8954
Data rejestracji 01.09.2010
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Jeżeli dodatkowo zachowywał się obcesowo, to ja bym zadzwoniła do najblizszego oddziału firmy kurierskiej ze skargą.
Informujesz o próbie wyludzenia danych i zachowaniu kuriera.
Jezeli chcesz miec pewność, ze masz rację, zapytaj czy firma odgornie wymaga podawania takich danych i dopiero później powiedz o sytuacji, jaka Cie spotkała (siostrę). O tym, ze jest wg. kuriera nienormalna tez.
Edit: Jeżeli na protokule( od agencji) jest wymagany numer dowodu, to zmienia to kompletnie postać rzeczy.
joan
Postów 18368
Data rejestracji 02.09.2008
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Kurier ma obowiązek odebrać prawidłowo wypełnione dokumenty zwrotne. O tym, jakie pola znajdują się na dokumencie, decyduje organizator, nie kurier. Więc z pretensjami zawsze do organizatora.
Być może kurier chciał nr dowodu Twojej siostry na wszelki wypadek, bo to osoba trzecia, która odbiera cudzą przesyłkę. Już kiedyś pisano na forum o pani, co na schodach spotkała kuriera i powiedziała "A, to ja odbiorę tę paczkę i podpiszę, ja tu mieszkam." A potem się okazało, że nikt baby nie zna i to ktoś obcy był.
Cashback za zakupy na ponad 700 stronach (min. na Allegro, AliExpress, Booking, Pyszne, Zooplus) polecam: https://www.tipli.pl/p/2589564