Nasz serwis prowadzony przez Adriana Pionkę wraz naszymi partnerami wymienionymi w Polityce
Prywatności wykorzystuje pliki cookies zapisywane na Twoim urządzeniu i inne technologie do
zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu personalizowania treści i reklam oraz analizowania
ruchu na stronie i w Internecie.
Przetwarzanie danych jest uzasadnione z uwagi na nasze usprawiedliwione potrzeby, co obejmuje między
innymi konieczność zapewnienia bezpieczeństwa usługi (np. sprawdzenie, czy do Twojego konta nie
loguje się nieuprawniona osoba), dokonanie pomiarów statystycznych, ulepszania naszych usług i
dopasowania ich do potrzeb i wygody użytkowników (np. personalizowanie treści w usługach) jak
również prowadzenie marketingu i promocji własnych usług Administratora. Dane te są przetwarzane do
czasu istnienia uzasadnionego interesu lub do czasu złożenia przez Ciebie sprzeciwu wobec
przetwarzania.
Dane osobowe będą przekazywane wyłącznie naszym podwykonawcom, tj. dostawcom usług informatycznych
i/lub partnerom wymienionym w
Polityce
Prywatności.
Przysługuje Ci prawo żądania dostępu do treści danych osobowych, ich sprostowania, usunięcia oraz
prawo do ograniczenia ich przetwarzania. Ponadto także prawo do cofnięcia zgody w dowolnym momencie
bez wpływu na zgodność z prawem przetwarzania, prawo do przenoszenia danych oraz prawo do wniesienia
sprzeciwu wobec przetwarzania danych osobowych. Posiadasz prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu
Ochrony Danych Osobowych.
batistutek123
Postów 225
Data rejestracji 17.01.2015
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Wystarczy że system finansowo-kredytowy się załamie, a wielkie korporację zaczną się wycofywać z Polski. Przypomnij sobie lata 80 kiedy ludzie strajkowali- brakowało chleba nie tak dawno jeszcze..
dolly
Postów 8954
Data rejestracji 01.09.2010
Punkty karne 0
Konkursy dodane
magdalena-1989
Postów 705
Data rejestracji 07.04.2015
Punkty karne 0
Konkursy dodane
PIT dostajemy z pracy. Za wygrane nagrody organizatorzy odprowadzają do urzędu, ale czy trzeba jakieś deklaracje składać, cokolwiek ich tam osobiście informować, że się wygrało paredziesiąt razy ?
Pierwszy rok konkursowy za mną i się tak tylko zastanawiam
Kilkuletni stażyści proszę o info Z góry dziękuję!
Marzenia są po to, aby je spełniać!
asantesana
Postów 6351
Data rejestracji 14.01.2012
Punkty karne 0
Konkursy dodane 7
ziolko
Postów 10263
Data rejestracji 06.01.2006
Punkty karne 0
Konkursy dodane
A jak jest u Ciebie? odpowiedz szczerze na poniższe pytania:
1 - jak pierzesz ubrania? w pralce automatycznej, we frani, czy w balii za pomocą tary?
2 - jak jesz? zamawiasz coś na wynos? gotujesz na kuchence gazowej/elektrycznej, czy na płycie pieca węglowego? a może nad ogniskiem?
3 - jak śpisz? w łóżku na materacu? czy może na podłodze bez niczego?
4 - jak się myjesz? masz wannę lub prysznic, czy myjesz się w strumieniu?
5 - jak się ubierasz? idziesz do sklepu po ubrania? czy może sam przędziesz len i tkasz materiał? a później za pomocą maszyny z napędem nożnym szyjesz sobie ubrania?
6 - jak się komunikujesz? dzwonisz do kogoś, czy dajesz znaki latarką?
bo już wiem, że korzystasz ze zdobyczy cywilizacji i masz komputer/telefon z dostępem do internetu
7 - przypomnij mi, ile masz lat?
Wypowiedź była edytowana 1 raz.
ziolko
Postów 10263
Punkty karne 0
Konkursy dodane
dolly
Postów 8954
Punkty karne 0
Konkursy dodane
ad. 1 nie pierze, kupuje nowe
ad.2 ma gosposie
ad 3 ma hamak, normalnie jak na hawajach
ad.4 WIELCY LUDZIE ŻYJĄ W BRUDZIE
ad.5 o kurza stopa, no kupuje nowe, moze na zalando
ad.6 ma róg myśliwski
ad.7 28 chyyyyyba
dolly
Postów 8954
Punkty karne 0
Konkursy dodane
posłuchalam, bo jakoś mi się ten obrazek w pamięć wrył
batistutek123
Postów 225
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Szpitale nie leczą, dzieci w szkołach wcale nie są mądrzejsze powiela sie wiedze która ktoś napisał- a siedzi w ławce wiele lat i notuje co ktoś mówi. To nie nauka. Max. 3-4 godzinny dziennie można siedzieć i się czegoś "dowiadywać". Popatrz na dzieciaka który dopiero co poszedł do szkoły i na studenta który jest na ostatnim roku- gdybyś dzieciakom zadał pytanie ile osób tyle odpowiedzi, na studiach każdy boi się podnieść rękę. Gdzieś po drodze zatracamy samych siebie- można dalej brnąć- po co tutaj jesteśmy i czym jest system w którym działamy niezależnie od nas bo sie w nim rodzimy, aż po prawo wolnej woli.
Na wsi często myję się w rzece, albo zwykłym rondelku - dobry jest też w lecie deszcz. W zimie wchodze do beczki z zimna wodą i wychodzę po kilku minutach.
Można z tego korzystać, ale można się też obejść od tego i kobiety będą miały jakies zajęcie. Nie będą musiały na to wszystko pracować.
Z lenem dobrze trafiłeś bo to nasz Słowiański materiał:)
Mam wszędzie kuchenkę gazową, ale na wsi nie szczególnie z niej korzystam i bez niej mógł bym spokojnie funkcjonować.
Nie przekonuje mnie co piszecie, bo to zbyt duży poziom "niewolnictwa"- przywiązania do systemu. A memy sa błędne, bo trochę wynika z niewiedzy.
Materiał zbyt obszerny, nie chce tłumaczyć przedszkolaki zadań z matematyki na poziomie studiów bo i tak ich nie zrozumie.
Czasem tak piszę coś "z głupa" sprawdzam świadomość ludzi. Trochę się przestraszyłem tych komentarzy.
ziolko
Postów 10263
Punkty karne 0
Konkursy dodane
dolly
Postów 8954
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Sugerujesz, ze zacofani jestesmy czy za bardzo uzaleznieni?
A moze jedno i drugie, czyli taka z nas ciemnota, ze sie za wygody lapie, bo bez nich ani rusz?
dolly
Postów 8954
Punkty karne 0
Konkursy dodane
slonecznik1309
Postów 3861
Data rejestracji 14.07.2008
Punkty karne 0
Konkursy dodane
dolly
Postów 8954
Punkty karne 0
Konkursy dodane
batistutek123
Postów 225
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Też kiedyś taki byłem i broniłem wszystkiego o czym piszecie jak wilk. Wszelkie "zmiany" nawyków które chcemy żeby wystąpiły muszą być realizowane pomalutku, czasem dobrze jest zrobić dwa kroki do tył by później tylko jeden do przodu. NA wsi już słyszałem głosy- od Cioci że ja to bym naprawdę przeżył nawet w najtrudniejszych skrajnych warunkach - bo sam czasem sobie coś takiego organizuje.
Gdy ktoś przechodzi koło mojego domu- zachwala to miejsce jako najcudowniejsze na ziemi- tak też czuję że jest. Najgorzej na pewno jest się wyrwać z miasta- "bo wszystko blisko". Dlatego nawet dla zdrowia róbcie przynajmniej raz w tygodniu wycieczkę po lesie, łące a nawet parku. Powdychajcie świeżego powietrza, aura człowieka w środowisku naturalnym wzmacnia sie od 1tys. do 1.5 jednostek- dlatego niszczą lasy.
Będzie dobrze!!
yolka123
Postów 513
Data rejestracji 20.01.2014
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Jesteś na forum konkursowiczów,a nie miłośników Odnowy Świata w Duchu Piasta Kołodzieja.
Dodaj choć ze trzy konkursy, bo babom zarzucasz, że wygodne,a to Ty jesteś leń( i obibok).
Czasem napisz co wygrałeś, albo nie wygrałeś, co dowiózł kurier, a czego nie dowiózł.
Może wtedy ktoś będzie traktował Cię poważnie, a tak to wszyscy tu z Ciebie - i słusznie -mają polewkę.
Przeważnie czarną.
dolly
Postów 8954
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Yolka123
pppppffffffffffffbbbbuuuuaaahhhhhaaaa
ide spac, bo juz mnie brzuch ze smiechu boli
batistutek123
Postów 225
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Konkursy to taka odskocznia, lubie kreatywne- nie chwale się wygranymi nie ma ich dużo. Kiedyś było więcej.
Co do szukania konkursów nie mam szczęścia:) Postaram się też w tym aspekcie zmienić- a forum chwalę bo przejrzyste i pozytywnie i miło mi się kojarzy. Wygrywałem już ciekawe rzeczy, i to dzięki tej stronce.
Co do traktowania- nikogo nie znam osobiście dlatego nie wyciągam żadnych konkretnych wniosków. To tylko kilka stuknięć palcem w klawiaturę.
stefania7
Postów 598
Data rejestracji 05.05.2015
Punkty karne 0
Konkursy dodane
batistutek123
Postów 225
Punkty karne 0
Konkursy dodane