Reklama na e-Konkursy.info

Popraw sobie humor...

maryam

iwona0103

#6474663 Napisano: 19.03.2018 22:32:52

awi

#6474886 Napisano: 20.03.2018 15:41:15

kreatia

#6475578 Napisano: 22.03.2018 08:45:11
Takie prawdziwe, również w konkursowym świecie emotka
/Z fejsbuka

Udostępniam za pozwoleniem autorki, która zastrzegła sobie anonimowość. Tekst jest przedni i każda matka powinna przeczytać ten apel„To matki matkom zgotowały ten los.Kiedy na drzwiach przedszkola zawisł kawałek bristolu z wypisaną nań informacją, że do 16.03 dzieci mogą składać kartki wielkanocne na KONKURS, któren to rozstrzygnięty będzie w poniedziałkowy poranek, przyjęłam to ze spokojem. Jestem wszak matką- weteranką, przeżyłam przygotowania moich latorośli do niezliczonych odmian współzawodnictwa w świecie krasnali. Najbardziej hardkorowy był konkurs piosenki dziecięcej, gdy nagle okazało się, że tylko Małgośka śpiewała puszka-okruszka, reszta rodziców uznała bowiem, że „miłość miłość w Zakopanem, polewamy się szampanem, nanana” jest równie niewinna, jak dziewica Orleańska i opowiada o wyjeździe na ferie z rodziną, a  „ja uwielbiam ją, ona tu jest i tańczy dla mnie” to współczesna historia miłości Dziadka do Orzechów i baletnicy. Także ten. Kartka świąteczna.W sobotę wyjęłam z tajnej skrytki, jaką posiada każdy rodzic dzieci w wieku 5 wzwyż ( w której to skrytce jest zazwyczaj wszystko, tylko, klasycznie, nie to, co o 22 dziecko przekazuje, że potrzebne jest na jutro) wszelkiej maści arkusze pianek, filców, tekturek, piórek, rurek i innych przydasiów, posadziłam młodzież przy stole i zakrzyknęłam- róbta co chceta, byle zawierało jajko, kurczaka bądź inny element skojarzeniowy.Radosna TFUrczość pięciolatki wyewoluowała w baranka, któremu z cenzura wystają żonkile w fazie kwitnięcia. Podpisałyśmy dzieło inicjałem i zaniosłyśmy do przedszkola, gdzie powitały nas między innymi:-  naturalnej wielkości baranek zrobiony metodą quilingu, podpisany: Jaś, 4 lata, grupa Gwiazdek,- ręcznie pleciony kosz wiklinowy 2 d z pełnym wyposażeniem wyszytym włóczką Zuzia, 5 lat, Słoneczka,- wydzierganą szydełkiem białą serwetkę z zadziornie różowym napisem „Alleluja”- Kasia, Planetki, lat 3.No kurfa.Ja, oczywiście, nie odmawiam dzieciom talentu. Może rodzice powyższych progenitur zamiast gryzaków oswajali dziecięcia swe ze sztuką, rękodzielnictwem, eko-modą. Może zamiast wierszy Tuwima czytano takim brzdącom do poduszki dzieła klasyków greckich w oryginale. PRZYPUSZCZAM, ŻE WĄTPIĘ. Tym bardziej, że w szatni kiblujemy koło wspomnianej Zuzi, stąd wiem, że blondwłosy ten aniołek ma problem z założeniem kapci na prawidłową stopę i mimo że ma tylko dwie opcje, jest w stanie pomylić się pięć razy. Matki. Pozwólcie dzieciom tworzyć baranki z żonkilami w cenzura, kurczaczki w osranych skorupkach, zające z jednym oczkiem bardziej. Nie bądźcie jak mama Jasia, Zuzi, Kasi. Nie twórzcie klik Matek Współzawodniczących, Matek Cierpiętniczych, Matek Odpięciulatniewypiłamciepłejkawy. Matki, dajcie Matkom żyć!”

kasiaj110

#6475587 Napisano: 22.03.2018 09:22:19
kreatia napisał(a):

/Z fejsbuka

Udostępniam za pozwoleniem autorki, która zastrzegła sobie anonimowość. Tekst jest przedni i każda matka powinna przeczytać ten apel„To matki matkom zgotowały ten los.Kiedy na drzwiach przedszkola zawisł kawałek bristolu z wypisaną nań informacją, że do 16.03 dzieci mogą składać kartki wielkanocne na KONKURS, któren to rozstrzygnięty będzie w poniedziałkowy poranek, przyjęłam to ze spokojem. Jestem wszak matką- weteranką, przeżyłam przygotowania moich latorośli do niezliczonych odmian współzawodnictwa w świecie krasnali. Najbardziej hardkorowy był konkurs piosenki dziecięcej, gdy nagle okazało się, że tylko Małgośka śpiewała puszka-okruszka, reszta rodziców uznała bowiem, że „miłość miłość w Zakopanem, polewamy się szampanem, nanana” jest równie niewinna, jak dziewica Orleańska i opowiada o wyjeździe na ferie z rodziną, a  „ja uwielbiam ją, ona tu jest i tańczy dla mnie” to współczesna historia miłości Dziadka do Orzechów i baletnicy. Także ten. Kartka świąteczna.W sobotę wyjęłam z tajnej skrytki, jaką posiada każdy rodzic dzieci w wieku 5 wzwyż ( w której to skrytce jest zazwyczaj wszystko, tylko, klasycznie, nie to, co o 22 dziecko przekazuje, że potrzebne jest na jutro) wszelkiej maści arkusze pianek, filców, tekturek, piórek, rurek i innych przydasiów, posadziłam młodzież przy stole i zakrzyknęłam- róbta co chceta, byle zawierało jajko, kurczaka bądź inny element skojarzeniowy.Radosna TFUrczość pięciolatki wyewoluowała w baranka, któremu z cenzura wystają żonkile w fazie kwitnięcia. Podpisałyśmy dzieło inicjałem i zaniosłyśmy do przedszkola, gdzie powitały nas między innymi:-  naturalnej wielkości baranek zrobiony metodą quilingu, podpisany: Jaś, 4 lata, grupa Gwiazdek,- ręcznie pleciony kosz wiklinowy 2 d z pełnym wyposażeniem wyszytym włóczką Zuzia, 5 lat, Słoneczka,- wydzierganą szydełkiem białą serwetkę z zadziornie różowym napisem „Alleluja”- Kasia, Planetki, lat 3.No kurfa.Ja, oczywiście, nie odmawiam dzieciom talentu. Może rodzice powyższych progenitur zamiast gryzaków oswajali dziecięcia swe ze sztuką, rękodzielnictwem, eko-modą. Może zamiast wierszy Tuwima czytano takim brzdącom do poduszki dzieła klasyków greckich w oryginale. PRZYPUSZCZAM, ŻE WĄTPIĘ. Tym bardziej, że w szatni kiblujemy koło wspomnianej Zuzi, stąd wiem, że blondwłosy ten aniołek ma problem z założeniem kapci na prawidłową stopę i mimo że ma tylko dwie opcje, jest w stanie pomylić się pięć razy. Matki. Pozwólcie dzieciom tworzyć baranki z żonkilami w cenzura, kurczaczki w osranych skorupkach, zające z jednym oczkiem bardziej. Nie bądźcie jak mama Jasia, Zuzi, Kasi. Nie twórzcie klik Matek Współzawodniczących, Matek Cierpiętniczych, Matek Odpięciulatniewypiłamciepłejkawy. Matki, dajcie Matkom żyć!”

Moje dziecię właśnie "tworzy" pracę na wielkanocny konkurs- 3 klasa sp a praca powiedzmy że dziecka 4 letniego emotka . Zmysł artystyczny jest , wizja była ale wykonanie - nie planuję mu pomagać emotka hehe co najwyżej podmienię w  plecaku na moje szydełkowe kurczaczki hehe .
0 0

nkba

#6475591 Napisano: 22.03.2018 09:29:44
kreatia napisał(a):

Skąd ja to znam!!! Na Boże Narodzenie w szkole mojej Małej (chodzi teraz do I klasy) był konkurs na wierszyk o bałwanku. Pyłam Małej czy chce coś wymyślić ale nie szło jej, więc odpuściła (chyba bardziej nagrody ją "nie jarały" emotka ). Z ciekawości przeczytałam te Wygrane "dziecięce" wierszyki - nawet jeden tatuś się chwalił jaki to ma ON talent i synek wygrał emotka
1 brucee 0

gramtatatam

#6476035 Napisano: 22.03.2018 18:51:21

mietowa

#6476864 Napisano: 25.03.2018 16:30:35
Obejrzałam. Zabolało i to jak emotka . Swoją drogą, ten filmik powinien zostać umieszczony w Wikipedii, jako ilustracja hasła: "infantylizm" oraz w portalu kobiecym przy artykule: "Sposoby na upokorzenie mężczyzny" ("Morda w kubeł" emotka emotka emotka ). Straszne. 
1 nkba 0

moskala22

#6476915 Napisano: 25.03.2018 22:26:44
1 brucee 0

asiatko

#6476923 Napisano: 25.03.2018 22:56:29

mia

#6477985 Napisano: 28.03.2018 18:45:19
Konkurs z E w drogeriach Jawa.
https://www.e-kon...wa.html#.WrvFbHwuB1Q
Z regulaminu:

3.2.
Nagrodami w Konkursie są:
1 (słownie:dwie) Nagroda Główna o łącznej wartości 655,00 zł (słownie: sześćset pięćdziesiąt pięć złotych 00/100), składająca się z odkurzacza pionowego (…)

Albedo wymiata! emotka

nanajka81

#6480759 Napisano: 10.04.2018 12:05:20

stamp2

#6480761 Napisano: 10.04.2018 12:12:51
nanajka81 napisał(a):

emotka

stamp2

#6480945 Napisano: 10.04.2018 19:33:59
bruce napisał(a):

emotka

calliope

#6480983 Napisano: 10.04.2018 21:35:35
bruce napisał(a):

Nie zrozumiałam tego emotka

calliope

#6480994 Napisano: 10.04.2018 21:52:48
bruce napisał(a):

calliope napisał(a):

bruce napisał(a):

emotka emotka emotka

Haha też się pośmiałam choć nie wiem z czego emotka
1 brucee 0

stamp2

#6480998 Napisano: 10.04.2018 22:01:41
calliope napisał(a):

bruce napisał(a):

calliope napisał(a):

bruce napisał(a):

emotka emotka emotka

tłumacze i objaśniamemotka pytanie brzmi:słodzi Pani?(kawe) a wyjatkowo trybliwaemotka
blondi odpowiada na pytanie:z Łodzi Pani?Nie wiem czy można jeszcze jeszcze jaśniej to wtłumaczyćemotka emotka emotka emotka

calliope

#6481002 Napisano: 10.04.2018 22:04:46
stamp2 napisał(a):

calliope napisał(a):

bruce napisał(a):

calliope napisał(a):

bruce napisał(a):

emotka emotka emotka

tłumacze i objaśniam emotka pytanie brzmi:słodzi Pani?(kawe) a wyjatkowo trybliwa emotka
blondi odpowiada na pytanie:z Łodzi Pani?Nie wiem czy można jeszcze jeszcze jaśniej to wtłumaczyć emotka emotka emotka emotka

Druga blondi już zrozumiała, dzięki za wyjaśnienie emotka emotka

mietowa

#6481024 Napisano: 10.04.2018 22:55:09
Mówię do Męża:
- Wiesz co? Tyle ludzi polubiło to, że wygrałam ten zegarek, jakie to jest miłe. W ogóle często mam wrażenie, że ludzie na forach mnie lubią, kiedyś przeczytałam, że jedna dziewczyna "uwielbia mnie czytać". Fajnie, nie?
Na co mój Małżonek (przewracając oczami w sposób najbardziej obcesowy z możliwych, ignorując kompletnie i bezczelnie moje subtelne dopominanie się o pociągnięcie i miłe dopracowanie tematu okazywanej mi sympatii) rzecze:
- Bo z tobą nie mieszkają. 
I polazł. 

slonko365

#6481153 Napisano: 11.04.2018 12:55:00
18 POWODÓW, DLA KTÓRYCH WARTO BYĆ POGANINEM
1. Nie musisz ciągle wysłuchiwać od ateistów, że wierzysz w coś, co nie istnieje. Czcisz Słońce. Jak ktoś ma wątpliwości, czy Ono istnieje, to pokazujesz palcem. Richard Dawkins może ci naskoczyć.
2. Matka Natura nie ma ci za złe, gdy gapisz się na tyłki płci przeciwnej. Wręcz przeciwnie, cieszy się, że doceniasz, że tak ładnie jej wyszły.
3. Bardzo szybko uczysz się dystansu do tego, co ludzie mówią o twojej wierze. No bo jak powiesz, że świętujesz pełnię Księżyca, to wiadomo, że będą się śmiali. I oczywiście przechodzisz nad tym do porządku dziennego, zamiast pielęgnować urazę swoich uczuć religijnych.
4. Nie masz jednej księgi z odpowiedziami na fundamentalne pytania, więc szukasz w wielu różnych. Koniec końców, pewnie i tak nie znajdziesz, ale jaki będziesz oczytany!
5. Nie zdarzyło się jeszcze, żeby święte drzewo wyrosło w kształt bazyliki w Licheniu.
6. Zagadnienia teologiczne stają się znacznie bliższe życiu, kiedy w twojej religii Matka jest symbolem płodności, a nie dziewictwa.
7. Politycy i publicyści nie wycierają sobie gęby imionami twoich bogów. A nawet gdyby chcieli, to nie umieliby ich wymówić.
8. Nikt za bardzo nie wie, po czyjej jesteś stronie w sporach antyklerykałów z Kościołem, oświeceniowych racjonalistów z religijnymi fundamentalistami, moherów z lewakami itp., więc każdy może z tobą porozmawiać jak człowiek z człowiekiem. A że i tak zdarza się to rzadko, to już inna rzecz.
9. Wolno ci jeść wszystko, pod warunkiem, że nie będziesz się czuł pokrzywdzony, jeśli w końcu coś zeżre ciebie.
10. Twoi bogowie nie wypierają się tego, że stworzyli ludzi takimi, jakimi są. Na przykład gejami. Pewnie nawet gdzieś tam w Panteonie jest jakiś osobny bóg specjalnie dla nich, bo dlaczego by nie? I na pewno wygląda bo-sko!
11. W szkołach i urzędach krzyże na ścianach pojawiają się i znikają, ale pogańskie paprotki na parapetach, symbolizujące odwieczną siłę Natury, trwają niezmiennie.
12. Składanie ofiar rzeczowych ma więcej sensu, kiedy czcisz święte zwierzęta. Głodnej wiewiórce sprawisz więcej radości orzeszkiem niż obrazowi Matki Boskiej kolejnym złotym wisiorkiem.
13. Jedyny ojciec, którego czcisz, to twój własny. Co prawda nie był pewnie nieskończoną miłością, ale za to widywałeś go nie tylko w wizjach i prawdopodobnie nie groził ci skazaniem na wiekuiste męki za nieposłuszeństwo ani nie wyrzucił z domu za podjadanie jabłek z sadu.
14. Rozumiesz, że nie jesteś duszą uwięzioną w ciele, tylko tym właśnie, cudownie skonstruowanym, ciałem. Fajnie jest nie czuć się uwięzionym, prawda?
15. Na tacę kładziesz filiżankę.
16. Nie wierzysz w te bzdury, jakoby dobra karma wracała. Na podstawie wieloletnich obserwacji swojego zwierzęcia totemicznego (na przykład kota) wiesz, że dobra karma to taka, która po spożyciu nie wraca i nadaje sierści jedwabisty połysk.  emotka
17. Niebo masz zawsze nad głową, a nie w abstrakcyjnej i niepewnej przyszłości.
18. W twojej politeistycznej wizji świata jest miejsce dla każdego boga, którego przyniesie ze sobą napotkany człowiek.?
/z bloga 'Kompostownia'/