Reklama na e-Konkursy.info

PLAGIATY

Gość: giuliettaX

#6349124 Napisano: 22.04.2017 22:50:35
assal napisał(a):

Dwaburekoty: W tuńczyku musi być efekt przeciętny. Odrzucają prace świetne, wyższej jakości, estetycznie na bardzo wysokim poziomie. Taką mają taktykę od dawna już. Widziałam zdjęcia "wow!" kilku osób - w każdym tygodniu nie mają nic.
Czuję, że ja tu mam szanse, bo ułożenie kota/sowy itp. nie jest wielką sztuką - wystarczy wziąć malowankę, zerknąć jak kot/sowaq wygląda, pomyśleć, co gdzie położyć  emotka

hmm... jaką ma tuńczyk taktykę to każdy widzi nawet bez anteny satelitarnej firmy Arcon emotka  ale jak to zerżnąć kota z malowanki? a co kot się sam w niej namalował za free? a może to Corel automatem stworzył kocie kreski?... tą malowankę ktoś stworzył i przekazał do niej prawa autorskie emotka  szanujmy pracę innych nie okradając ich emotka  nie myśl, bo piszesz o myśleniu, co gdzie położyć na "czyimś kocie" tylko, sama stwórz jakkolwiek umiesz swojego kota i na takim ułóż danie emotka  efekt może i Ciebie zaskoczyć, ale będzie to tylko Twój pomysł, tylko Twój ORYGINALNY kot z mega czystą Twoją oryginalną energią, która wielopłaszczyznowo zaskoczy Cię szybciej niż oczekujesz emotka    
0 0

assal

#6349127 Napisano: 22.04.2017 23:01:37
Giulietta: Pisać też można, sprawdzając co chwila, czy ktoś identycznego zlepku dwóch słów nie użył emotka
Nie popadajmy w paranoję. Nikt nie pisze o kalkomanii emotka
Przecież wiadome, że to nie jest dokładne odzwierciedlenie ilustracji emotka  
Masz rysunek przed sobą, pobudzasz wyobraźnię, zerkasz do lodówki i...
myślisz, że poznasz potem, gdzie była inspiracja?
A, inspirować się można przecież wszystkim. Na to paragrafów nie ma  emotka
1 canti0 0

zezowaty_kot

#6349128 Napisano: 22.04.2017 23:14:21
Żeby stworzyć kota trzeba wcześniej wiedzieć jak kot wygląda. Jeśli ktoś powiedzmy kota w domu nie ma, to sprawdzenie w necie, na obrazku gdzie kot ma wąsy, oczy i jak mu uszy sterczą jest już plagiatem? Bo chyba o to assal chodzi, a nie o wrzucanie na konkurs kulinarny przekalkowanej malowanki. Halo, czytamy ze zrozumieniem a nie dopowiadamy sobie absurdalne historyjki. emotka
1 canti0 0

#6349129 Napisano: 22.04.2017 23:21:42
assal napisał(a):

Giulietta: Pisać też można, sprawdzając co chwila, czy ktoś identycznego zlepku dwóch słów nie użył  emotka
Nie popadajmy w paranoję. Nikt nie pisze o kalkomanii emotka
Przecież wiadome, że to nie jest dokładne odzwierciedlenie ilustracji  emotka  
Masz rysunek przed sobą, pobudzasz wyobraźnię, zerkasz do lodówki i...
myślisz, że poznasz potem, gdzie była inspiracja?
A, inspirować się można przecież wszystkim. Na to paragrafów nie ma  emotka

jeżeli bierzesz udział w konkursach (najczęściej wiek 18 lat) to ustawę o prawie autorskim i prawach pokrewnych musisz mieć "w paluszku" emotka  grasz? czyli akceptujesz emotka  i rozumiesz emotka  i znasz emotka  i nie przekręcasz  emotka  i nie tłumaczysz się tak tu rzucaną "paranoją" jednoznaczną w tych przypadkach z totalnym lenistwem do szukania ogólnodostępnej wiedzy i to za free emotka  i nie piszesz, że na "inspirowanie wszystkim" nie ma paragrafów, bo właśnie są emotka  
0 0

#6349130 Napisano: 22.04.2017 23:24:30
zezowaty_kot napisał(a):

Żeby stworzyć kota trzeba wcześniej wiedzieć jak kot wygląda. Jeśli ktoś powiedzmy kota w domu nie ma, to sprawdzenie w necie, na obrazku gdzie kot ma wąsy, oczy i jak mu uszy sterczą jest już plagiatem? Bo chyba o to assal chodzi, a nie o wrzucanie na konkurs kulinarny przekalkowanej malowanki. Halo, czytamy ze zrozumieniem a nie dopowiadamy sobie absurdalne historyjki. emotka

dałam Ci dobrą radę może rok temu, nie mam czasu szukać na pw, ucz się emotka
0 0

assal

#6349136 Napisano: 22.04.2017 23:49:28
Giulietta: Nie raz coś, co mi się wydawało ewidentnym plagiatem, w sądzie... przegrywało. Że to wcale nie plagiat.  
Znam różne orzeczenia Sądu Najwyższego, mam wśród znajomych prawników, doświadczenie zawodowe też jakieś już mam...
Może Ty znasz się od wszystkich lepiej, ale co z tego? emotka
1 canti0 0

Halszka

#6349424 Napisano: 24.04.2017 11:49:02
Z miłości do przyjemności
Właśnie natknęłam się na to:

A w Princes kwiatuszki i stonoga- prace nagrodzone dwóch różnych autorów.
http://www.konkurstunczyk.pl/app/#
http://www.konkurstunczyk.pl/app/#

Kto jest właścicielem, a kto częstuje się tymi pysznościami...?
0 0

ania1

#6349425 Napisano: 24.04.2017 11:51:27
ja jestem wlascicielka i ja się nimi częstuje  emotka  to moje prace emotka
0 0

Halszka

#6349437 Napisano: 24.04.2017 12:16:48
ania1 napisał(a):

Aha, ładne!
Dziwię się tylko, dlaczego nie wstawiasz ich pod nazwiskami osób już za nie nagrodzonych, ryzykując tym samym ewentualną możliwość wycofania prze organizatora takiej pracy przez uznanie jej za plagiat właśnie..
0 0

kalafior

#6349448 Napisano: 24.04.2017 12:35:19
ania1 napisał(a):

Halszka napisał(a):

ania1 napisał(a):

Aha, ładne!
Dziwię się tylko, dlaczego nie wstawiasz ich pod nazwiskami osób już za nie nagrodzonych, ryzykując tym samym ewentualną możliwość wycofania prze organizatora takiej pracy przez uznanie jej za plagiat właśnie..

Jakoś to przeżyje jak praca zostanie wycofana emotka

Z Regulaminu konkursu Princes:

34. Na podstawie art. 921 § 3 kodeksu cywilnego, Organizator zastrzega niniejszym na swoją rzecz przeniesienie całości autorskich praw majątkowych do nagrodzonych w Konkursie Prac,
zwanych dalej: „Utworami”, w zakresie, w jakim stanowią one utwory w rozumieniu ustawy z
dnia 4 lutego 1994 roku o prawie autorskim i prawach pokrewnych. Organizator nabywa całość
autorskich praw majątkowych do nagrodzonych Utworów
z chwilą wydania Nagrody, do
rozporządzania i korzystania z nagrodzonego Utworu we własnym zakresie jak i na użytek osób
trzecich, bez ograniczenia terytorium oraz bez ograniczeń czasowych, we wszystkich formach i
zakresach eksploatacji oraz na wszystkich znanych polach eksploatacji.
0 0

apoccalipsa

#6349730 Napisano: 25.04.2017 10:10:45
https://www.e-kon...owar-na-7-jajek.html

AfgComputers.pl udostępnił(a) swoje zdjęcie.3 min · Kochani, bardzo nam przykro o tym informować, ale osoba którą ogłosiliśmy zwycięzcą do konkursu zgłosiła zdjęcie, które nie jest jej autorstwa. Skontaktowała się z nami Pani, która jest autorką zdjęcia.Halina Borkowska nagrody nie otrzyma. A my wybierzemy innego zwycięzcę - dajcie nam kilka dni na ponowne obrady!Wiemy, że zostaną podjęte kroki prawne wobec Pani Haliny, dlatego jeszcze raz zwracamy Waszą uwagę na regulaminy konkursów! Biorąc udział w konkursie oświadczacie, że jesteście autorami zdjęć - publikacji nie swoich materiałów jest kradzieżą.

Halszka

#6349740 Napisano: 25.04.2017 10:25:49
apoccalipsa napisał(a):

AfgComputers.pl udostępnił(a) swoje zdjęcie.3 min · Kochani, bardzo nam przykro o tym informować, ale osoba którą ogłosiliśmy zwycięzcą do konkursu zgłosiła zdjęcie, które nie jest jej autorstwa. Skontaktowała się z nami Pani, która jest autorką zdjęcia.Halina Borkowska nagrody nie otrzyma. A my wybierzemy innego zwycięzcę - dajcie nam kilka dni na ponowne obrady!Wiemy, że zostaną podjęte kroki prawne wobec Pani Haliny, dlatego jeszcze raz zwracamy Waszą uwagę na regulaminy konkursów! Biorąc udział w konkursie oświadczacie, że jesteście autorami zdjęć - publikacji nie swoich materiałów jest kradzieżą.

Bardzo dobrze!
ale jak opisała to zdjecie! 
"Moje cudne pisanki, barwione w cebuliniu i póżniej skrobane, sa skromne, bo innych nie umiem"
0 0

Gość: cleopatra

#6349742 Napisano: 25.04.2017 10:32:41
Halszka napisał(a):

apoccalipsa napisał(a):

Bardzo dobrze!
"Moje cudne pisanki, barwione w cebuliniu i póżniej skrobane, sa skromne, bo innych nie umiem"

a wystarczy by organiator wszedł w zdjęcie, prawym klawiszem myszy dał szukaj obrazu w google i miał na tacy skąd zdjęcie....skoro wybierają 1 zgłoszenie to tak ciężko im to zweryfkiować? 
0 0

Gość: kermit

#6349746 Napisano: 25.04.2017 10:41:54
Halszka napisał(a):

apoccalipsa napisał(a):

Bardzo dobrze!

Szkoda tylko, że tych w cebuluni też nie umie, za to umie ukraść. Uważam, że reakcja organizatora super. Gdyby zawsze tak było szybko skończyłyby się bezczelne kradzieże i plagiaty.
0 0

#6349748 Napisano: 25.04.2017 10:45:27
cleopatra napisał(a):

Halszka napisał(a):

apoccalipsa napisał(a):

Bardzo dobrze!

a wystarczy by organiator wszedł w zdjęcie, prawym klawiszem myszy dał szukaj obrazu w google i miał na tacy skąd zdjęcie....skoro wybierają 1 zgłoszenie to tak ciężko im to zweryfkiować? 

organizator nie ma podstaw aby sprawdzać prace, to uczestnik bierze udział w konkursie, zgadza się na regulamin i ponosi odpowiedzialność emotka  z tego reg. "1.14. Poprzez przesłanie Zadania konkursowego Uczestnik Konkursu oświadcza, że jest autorem przesłanego zadania konkursowego oraz że przesłane zadanie konkursowe nie narusza praw osób trzecich i bierze na siebie pełną odpowiedzialność w przypadku, gdy osoba trzecia będzie sobie rościć prawa do w/w zadania konkursowego. W przypadku skierowania przez osobę trzecią roszczeń związanych z przesłanym na konkurs zadaniem , Uczestnik jest zobowiązany do naprawienia wynikłej z tego tytułu szkody. "
0 0

marionzzz

#6349749 Napisano: 25.04.2017 10:45:50
cleopatra napisał(a):

Halszka napisał(a):

apoccalipsa napisał(a):

Bardzo dobrze!

myślę,że nie jest trudno tylko... my konkursowicze wiemy, ile jest w konkursach plagiatów bo się z tym non stop spotykamy a takiemu organizatorowi konkursu -szczególnie na facebooku, który np organizuje konkurs sporadycznie lub raz do roku nie przychodzi kompletnie do głowy, że ludzie mogą kraść zdjęcia, wstawiać plagiaty szczególnie gdy do wygrania jest jedna nagroda lub kilka.  Mi z pewnością gdybym nie grała coś takiego by nie przyszło do głowy!!! Pamiętam jak na początku mojego grania zobaczyłam w jakimś konkursie mój tekst- ukradziony przez kogoś z innego konkursu. Nie mogłam uwierzyć, że ktoś mógł to zrobić!!! Bo jaki to był problem napisać samemu parę słów? dla mnie mniejszy niż szukać po internecie cudzych tekstów-ale mi to nigdy nie przyszło do głowy nawet! Teraz, po tylu latach grania nic mnie już nie dziwi...
0 0

Gość: kermit

#6349753 Napisano: 25.04.2017 10:47:55
marionzzz napisał(a):

cleopatra napisał(a):

Halszka napisał(a):

apoccalipsa napisał(a):

Bardzo dobrze!

myślę,że nie jest trudno tylko... my konkursowicze wiemy, ile jest w konkursach plagiatów bo się z tym non stop spotykamy a takiemu organizatorowi konkursu -szczególnie na facebooku, który np organizuje konkurs sporadycznie lub raz do roku nie przychodzi kompletnie do głowy, że ludzie mogą kraść zdjęcia, wstawiać plagiaty szczególnie gdy do wygrania jest jedna nagroda lub kilka.  Mi z pewnością gdybym nie grała coś takiego by nie przyszło do głowy!!! Pamiętam jak na początku mojego grania zobaczyłam w jakimś konkursie mój tekst- ukradziony przez kogoś z innego konkursu. Nie mogłam uwierzyć, że ktoś mógł to zrobić!!! Bo jaki to był problem napisać samemu parę słów? dla mnie mniejszy niż szukać po internecie cudzych tekstów-ale mi to nigdy nie przyszło do głowy nawet! Teraz, po tylu latach grania nic mnie już nie dziwi...

Zgadzam się. Nie przyszło im po prostu do głowy, że ktoś może być tak bezczelnym złodziejem...
0 0

Gość: cleopatra

#6349770 Napisano: 25.04.2017 11:05:34
giulietta napisał(a):

cleopatra napisał(a):

Halszka napisał(a):

apoccalipsa napisał(a):

Bardzo dobrze!

organizator nie ma podstaw aby sprawdzać prace, to uczestnik bierze udział w konkursie, zgadza się na regulamin i ponosi odpowiedzialność  emotka  z tego reg. "1.14. Poprzez przesłanie Zadania konkursowego Uczestnik Konkursu oświadcza, że jest autorem przesłanego zadania konkursowego oraz że przesłane zadanie konkursowe nie narusza praw osób trzecich i bierze na siebie pełną odpowiedzialność w przypadku, gdy osoba trzecia będzie sobie rościć prawa do w/w zadania konkursowego. W przypadku skierowania przez osobę trzecią roszczeń związanych z przesłanym na konkurs zadaniem , Uczestnik jest zobowiązany do naprawienia wynikłej z tego tytułu szkody. "

nie musi, ale może....szczególnie, że był 1 laureat....
0 0

Gość: poprostuanette

#6351808 Napisano: 30.04.2017 22:29:33

edzia21

#6351810 Napisano: 30.04.2017 22:31:23
poprostuanette napisał(a):

Jak myslicie. to podchozi pod plagiat?

https://web.faceb...p;type=3&theater

https://www.googl...U67gdTZ9uM&itg=1

To niestety nie jest JEDYNIE plagiat...to dokładnie to samo zdjęcie (przerobione w ps) emotka
0 0