Reklama na e-Konkursy.info

Dziś cieszę się z.....

dolly

#6154558 Napisano: 03.02.2016 17:06:38
Bedzie , bedzie, wszyscy o tym wiedza
0 0

cudaczek121

#6154561 Napisano: 03.02.2016 17:07:25
dorcia2766 napisał(a):

tomniewkurza napisał(a):

violetta napisał(a):

Dziś cieszę się z okazji przyjęcia przez rząd programu 500+

Taaa... a mnie ciekawi, czy ktokolwiek potrafi dać gwarancje, że po zmianach rządów program nie wypadnie. Dla mnie to bardzo niepewny interes. Dziś jest kasa (a właściwie tylko POMYSŁ na tę kasę), a za kilka lat zostaną już tylko same dzieci emotka bo jakiś rząd zdecyduje, że państwa jednak na to nie stać.

Nie sądzę, aby to 500 zł na dziecko było prima aprillisowym żartem, to są zbyt poważne sprawy,aby z nich żartować.Tylko obawiam się,że jeśli ten program nagle okaże się dla obecnych lub przyszłych rządzących nieopłacalny, to będzie płacz, zgrzytanie zębami i społeczne protesty.No bo kto daje i zabiera, ten się w piekle poniewiera emotka Zapewne będzie tak,że najpierw przez rok niby dadzą,a po tym czasie się jednak z tego pomysłu wycofają i będzie lament tych, co zdecydowali się na kolejne dzieci tylko po to, aby coś dostać od państwa.
0 0

zaczytana-pola

#6154564 Napisano: 03.02.2016 17:12:17
dolly napisał(a):

Już jest emotka

Dziś cieszę się z tego, że ferie trwają. Dzieciaka nie trzeba rano zrywać z łóżka. Można dłużej pospać emotka
0 0

estrelitta

#6154566 Napisano: 03.02.2016 17:15:34
cudaczek121 napisał(a):

dorcia2766 napisał(a):

tomniewkurza napisał(a):

violetta napisał(a):

Dziś cieszę się z okazji przyjęcia przez rząd programu 500+

Taaa... a mnie ciekawi, czy ktokolwiek potrafi dać gwarancje, że po zmianach rządów program nie wypadnie. Dla mnie to bardzo niepewny interes. Dziś jest kasa (a właściwie tylko POMYSŁ na tę kasę), a za kilka lat zostaną już tylko same dzieci emotka bo jakiś rząd zdecyduje, że państwa jednak na to nie stać.

Nie sądzę, aby to 500 zł na dziecko było prima aprillisowym żartem, to są zbyt poważne sprawy,aby z nich żartować.Tylko obawiam się,że jeśli ten program nagle okaże się dla obecnych lub przyszłych rządzących nieopłacalny, to będzie płacz, zgrzytanie zębami i społeczne protesty.No bo kto daje i zabiera, ten się w piekle poniewiera emotka Zapewne będzie tak,że najpierw przez rok niby dadzą,a po tym czasie się jednak z tego pomysłu wycofają i będzie lament tych, co zdecydowali się na kolejne dzieci tylko po to, aby coś dostać od państwa.

A co oni rozumieją jako dochód? Przychód - koszty jego uzyskania z PIT u? Czy jeszcze minus wszystkie składki?
PS cieszę się, że moja córcia przestała w końcu gorączkować emotka
0 0

batistutek123

#6154567 Napisano: 03.02.2016 17:18:22
buncia88 napisał(a):

tomniewkurza napisał(a):

buka napisał(a):

Myslisz że duży odsetek społeczeństwa "dorobi" sobie dzieci dla tych 500 zł? 

Nie mam pojęcia, czym kierują się ludzie, podejmując (mam nadzieję, że świadome) decyzje o rodzeniu dzieci.
Jednak - co gorsze - NIE MAM TAKŻE ŻADNEJ GWARANCJI, że rządzący wiedzą, co czynią, tworząc ten program. Dla mnie wygląda to jak (nie)zwykła kiełbasa wyborcza i rodzi niepokój swoją nietrwałością.

Rodzic dziecka do dnia osiągnięcia pełnoletności z założenia ma wyrwać 108.000,00 zł, a w podatkach dla Państwa zostawi znacznie więcej i będzie je płacił znacznie dłużej niż 18 lat, ale to
wiadomo. Wiadomo też, że przyjdzie nowy rząd i to wycofa, albo nie przyjdzie nowy rząd i się to utrzyma co zrujnuje oczywiście budżet państwa, a dzieciak po osiągnięciu dorosłości i tak się spakuje i stąd wyjedzie. Nie powiem, bo 500zł bardzo mi się przyda, ale....wolałabym jednak, zeby podwyższyli płacę minimalną niz rozdawali te pieniadze. Po z atym dobrze by było gdyby każdy przedstawiał rachunek na co kasa poszła. Boję się wspierania tatusiów z patologii...

Ustawa ma wejść w życie z dniem 1 kwietnia, więc to moze jakiś prymaaprylisowy żart? emotka

500 złotych na dziecko to 700 złotych obsługi tej kwoty- ktoś musi wpłacić wypłacić, przyjąć wniosek- podwyższenie płacy minimalnej to kolejny cios w portfele konsumentów bo podnoszą się ceny w sklepach bo szef musi podnieść cenę towaru aby utrzymać pracowników i popatrz na "budżetówkę"- ludzie proszę was, podstawy ekonomii! Ten kraj co rząd to różne gadanie ale ten sam obyczaj, nie zna podstawowej fundamentalnej wiedzy, która sam "wciska" do biednych szkół i na uczelniach. Dziwie się że ten kraj jakoś przetrwał i funkcjonuje, nie ma chaosu. To dopiero świadczy do jakiego stopnia ludzie sa wytrzymali. Niech sobie wezmą te 500 złotych, a ludziom dadzą normalnie żyć.
0 0

freyja88

#6155216 Napisano: 04.02.2016 15:38:56
dolly napisał(a):

http://kobieta.on...m_campaign=onetsg_fb

a cieszę się dzisiaj z prezentu od Mojej babci w postaci góry pączków. Od czasu dzieciństwa smak pozostał ten sam-najlepszy!
0 0

awi

#6155459 Napisano: 04.02.2016 21:50:29
cudaczek121 napisał(a):

Społecznych protestów nie będzie - ogłoszą zagrożenie epidemią, atakiem terrorystycznym czy nadlatującą nowo odkrytą kometą.

0 0

asantesana

#6155474 Napisano: 04.02.2016 22:05:34
buka napisał(a):

Ja się tam ciesze z tych 500 mimo że dostane je przez.... kilka dosłownie miesięcy , opłace nimi naukę gry na fortepianie dla dziecka które dotychczas było tylko w sferze finansowych marzeń i nie do wygrania w konkursie. 

No widzisz, Ty opłacisz dziecku grę na fortepianie, a moja siostra, która ma dwoje dzieci na utrzymaniu, wynajmuje mieszkanie, a mąż nie płaci alimentów, więc ledwo wiąże koniec z końcem (lub nie wiąże) nie dostanie ani grosza, bo córka jest pełnoletnia i nie szkodzi, że przed sobą ma jeszcze rok technikum i później (oby) studia. To samo państwo nie jest w stanie pomóc samotnej matce w ściąganiu alimentów, bo przecież to nie jest tak medialne jak 5 stówek. A przepraszam, jedna posłanka doradziła takim kobietom ustabilizowanie sytuacji rodzinnej i postaranie się o więcej dzieci emotka  Nie pisze tego, żeby w jakikolwiek sposób atakować Twoją chęć opłacenia dziecku gry na fortepianie, bo sama będąc matką chciałabym jak najwięcej dla swojego dziecka. Chcę tylko pokazać jak wielkim gniotem jest ta ustawa i jaka to z niej jest "pomoc". Pomijam już kwestię gospodarki kraju, bo tego to chyba już nikt nie przemyślał.   
0 0

defed

#6155484 Napisano: 04.02.2016 22:14:23
@asante napisał(a):

buka napisał(a):

Ja się tam ciesze z tych 500 mimo że dostane je przez.... kilka dosłownie miesięcy , opłace nimi naukę gry na fortepianie dla dziecka które dotychczas było tylko w sferze finansowych marzeń i nie do wygrania w konkursie. 

No widzisz, Ty opłacisz dziecku grę na fortepianie, a moja siostra, która ma dwoje dzieci na utrzymaniu, wynajmuje mieszkanie, a mąż nie płaci alimentów, więc ledwo wiąże koniec z końcem (lub nie wiąże) nie dostanie ani grosza, bo córka jest pełnoletnia i nie szkodzi, że przed sobą ma jeszcze rok technikum i później (oby) studia. To samo państwo nie jest w stanie pomóc samotnej matce w ściąganiu alimentów, bo przecież to nie jest tak medialne jak 5 stówek. A przepraszam, jedna posłanka doradziła takim kobietom ustabilizowanie sytuacji rodzinnej i postaranie się o więcej dzieci emotka  Nie pisze tego, żeby w jakikolwiek sposób atakować Twoją chęć opłacenia dziecku gry na fortepianie, bo sama będąc matką chciałabym jak najwięcej dla swojego dziecka. Chcę tylko pokazać jak wielkim gniotem jest ta ustawa i jaka to z niej jest "pomoc". Pomijam już kwestię gospodarki kraju, bo tego to chyba już nikt nie przemyślał.   

Wszystkie dzieci powinny byc traktowane tak samo, bez podzialow. Z wielka checia, gdybym miala taka moc, zamienilabym te 500zl na "kazde dziecko" (co jest klamstwem) na np. darmowe leki dla kazdego dziecka, wzorem zza Odry, czego zazdrosze mojej siostrze... 
0 0

Gość: ewikewik

#6155520 Napisano: 04.02.2016 23:15:40
Cieszę się z... tego, że widziałam "Planetę singli". Polecam!
0 0

buka

#6155566 Napisano: 05.02.2016 08:51:02
Asante masz racje
0 0

icotynato

#6155569 Napisano: 05.02.2016 08:59:26
defed napisał(a):

@asante napisał(a):

buka napisał(a):

Wszystkie dzieci powinny byc traktowane tak samo, bez podzialow. Z wielka checia, gdybym miala taka moc, zamienilabym te 500zl na "kazde dziecko" (co jest klamstwem) na np. darmowe leki dla kazdego dziecka, wzorem zza Odry, czego zazdrosze mojej siostrze... 

Dokładnie. Choć ja nie jestem za rozdawaniem tych pieniędzy do ręki. Powinni zrobić wszystko za darmo dla dzieci, żłobki, szkoły, stołówki (z lepszym jedzeniem), wszystkie opłaty szkolne (komitety, ubezpieczenia, przybory) i do tego np. 4 godz. zajęć pozalekcyjnych darmowych do wyboru.  Wtedy pieniądze by trafiły tylko dla dzieci, bo przypuszczam że 50% zostanie wydana na zachcianki rodziców a potem jak u mojej córki w klasie pani musi dawać pieniadze dziecku na zeszyt-bo matka nie ma ...a na koszyk piwa i Cole w sklepie zawsze się znajdzie!
0 0

freyja88

#6155714 Napisano: 05.02.2016 11:35:14
Moze byc i tak, ze te 500zł pokusi patologię "do działania". Do pracy na produkcji nie pójdą, tylko produkcje przeniosą do sypialni. A skończy się to pewnie tak, że w takim środowisku dzieciakow przybędzie a Państwo im te dzieci i tak zabierze, bo nie będą mieli za co je wyżywić (utrzymanie dziecka miesiecznie kosztuje troche więcej niż 500zł). Summa summarum: Dzieci przybędzie w domach dziecka, lub rodzinach zastepczych a tam jak juz wiadomo...na koszt Państwa dzieci są utrzymywane. Mój wujek jest zawodową rodziną zastępczą. Na jedno dziecko dostaje od Państwa 1800zł. Amen
0 0

buka

#6155954 Napisano: 05.02.2016 13:45:46
Wy to potraficie odebrać radość.... 
0 0

ktosiek1

#6155966 Napisano: 05.02.2016 14:01:16
icotynato napisał(a):

defed napisał(a):

@asante napisał(a):

buka napisał(a):

Dokładnie. Choć ja nie jestem za rozdawaniem tych pieniędzy do ręki. Powinni zrobić wszystko za darmo dla dzieci, żłobki, szkoły, stołówki (z lepszym jedzeniem), wszystkie opłaty szkolne (komitety, ubezpieczenia, przybory) i do tego np. 4 godz. zajęć pozalekcyjnych darmowych do wyboru.  Wtedy pieniądze by trafiły tylko dla dzieci, bo przypuszczam że 50% zostanie wydana na zachcianki rodziców a potem jak u mojej córki w klasie pani musi dawać pieniadze dziecku na zeszyt-bo matka nie ma ...a na koszyk piwa i Cole w sklepie zawsze się znajdzie!

Też się zgadzam. To powinno być rozwiązanie systemowe. Np. darmowe żłobki i przedzszkola, dentysta w szkołach czy darmowe obiady dla wszystkich dzieci. Brak kolejek do lekarzy specjalistów. To może skusiłoby ludzi do powiększenia rodzin. A tak nawet niech dadzą te 500 jak na przedszkole państwowe nie można liczyć, a prywatne w Wawie to koszt ok. 1500 zł. Ale łatwiej rzucić kiełbasę wyborczą niż naprawdę pomóc polskim rodzinom. Skutek 500+ będzie taki, że może będzie więcej urodzeń w rodzinach patologicznych. Za to na pewno zrujnuje to polską gospodarkę. I o ile jeszcze ci z 500 + chwilowo na tym zyskają to cała reszta od razu straci. Niezależnie czy dzieci ma czy nie. Już wzrosły opłaty od usług bankowych, zaraz wejdzie podatek obrotowy w sklepach i w górę pójdą ceny żywności. Do tego będzie inflacja. Teraz jest deflacja, a w założeniach do budżetu inflacja na poziomie 2%. Ciekawe skąd? Ano PiS dobrze wie, że kasy na 500+ nie starczy więc pieniądze dodrukuje....
0 0

buka

#6155970 Napisano: 05.02.2016 14:04:40
no ok, ale to znaczy że nikt z tutaj wypowiadających się nie dostanie tych 500 czy ich po prostu nie weźmie? 
0 0

edzia21

#6155972 Napisano: 05.02.2016 14:06:37
PIZ bierze się już za paliwa...chwila moment i benzynka poszybuje Up Up, trzaskając po kieszeniach kierowców. Jest to bezpośrednio powiązane z rozpaczliwym szukaniem środków na 500+...lol emotka  fajna taktyka...zabrać 700, zeby dac 500 i to niektórym. Mam nadzieję, że niebawem to się sypnie i ktoś weźmie się za ratowanie kraju. Szkoda tylko "poczętych"dzieci z myślą o tych 500 zł emotka  taki "lajf".

Nie wspominam już o UE i groźbie cofnięcia dotacji emotka  jasne, po co dotacja, Polska to kraj mlekiem i kasą płynący - jak widać  emotka
0 0

mia

#6155973 Napisano: 05.02.2016 14:06:46
buka napisał(a):

Wy to potraficie odebrać radość.... 

A tam... Osobiście uważam, że te 500 zł to jeden z kilku gwoździ do trumny gospodarki (ekonomia się kłania rządowi w pas), ale cieszę się, że Ty się cieszysz. emotka
0 0

defed

#6155980 Napisano: 05.02.2016 14:11:22
buka napisał(a):

no ok, ale to znaczy że nikt z tutaj wypowiadających się nie dostanie tych 500 czy ich po prostu nie weźmie? 

ja nie dostanę 500, mam tylko 1 dziecko, nie pracuję na etacie - robię "za darmo" w firmie męża, no ale mąż jako "firma" ma wysokie przychody, wysokie wydatki i dochody jak odchody - goowno warte, jak na czas poświęcony, by kręcić tą karuzelą...
0 0

constanza

#6155983 Napisano: 05.02.2016 14:16:00
Ciesze sie, ze od wczoraj w Zakopanem pada snieg i moge sie teraz cieszyc pysznym grzańcem podziwiajac piekne płatki sniegu za oknem emotka
0 0