Reklama na e-Konkursy.info

Pomocy!!!!

agagaga

#6533147 Napisano: 29.09.2018 21:59:36
cb656 napisał(a):

agagaga napisał(a):

Wczoraj odesłałam im paragon listem poleconym priorytetowym z potwierdzeniem odbioru. Niestety do teraz nie ma żadnej aktualizacji o statusie przesyłki. Skończyło się na nadanie w urzędzie i automatyczne "przesyłka w transporcie" o godzinie 15:00. A dzisiaj nic, zero. Nawet do lokalnego weru nie dotarła. Panie na poczcie powiedziały, że status zaktualizuje się dopiero jak przesyłka trafi do urzędu doręczenia...

Bez paniki emotka Minął DOPIERO jeden dzień!  emotka Z tymi przesyłkami to całkowicie normalne.
Z reguły moje polecone dochodziły w pięć dni, z małymi wyjątkami nieco szybciej, ale uzbrój się w cierpliwość, bo zdarzyło się też czekać osiem dni na doręczenie. emotka Wiem, co przeżywasz emotka Zainstaluj sobie w smartfonie aplikację Envelo - powiadomi o doręczeniu sygnałem SMS-a.

Dziękuję za radę i dobre słowo. Postaram się cierpliwie czekać emotka
0 0

monek22

#6533662 Napisano: 01.10.2018 15:35:18
Czy zdarzyła się komuś sytuacja z kodami WOAH , w moim przypadku kody na worek , wybrałam punkt pojawiający się na mapce a przy odbiorze okazało się że pani w INMEDIO nie posiada już worków ? Co z moim wygenerowanym voucherem ? Ktoś miał podobne zaskoczenie ????
0 0

agakaz2

#6533665 Napisano: 01.10.2018 15:48:48
monek22 napisał(a):

Czy zdarzyła się komuś sytuacja z kodami WOAH , w moim przypadku kody na worek , wybrałam punkt pojawiający się na mapce a przy odbiorze okazało się że pani w INMEDIO nie posiada już worków ? Co z moim wygenerowanym voucherem ? Ktoś miał podobne zaskoczenie ????

tak ktoś kiedyś pisał że punkty wracają
0 0

wena

#6535826 Napisano: 08.10.2018 10:43:44
Mam pytanie odnośnie podatku od nagrody. Zazwyczaj to jest tak, że organizator odprowadza podatek. Co oznacza otrzymanie PITu 8c?  Skąd wiadomo, że ten PIT dostaniemy? Chodzi o to, że nie wiadomo, czy czekać na PIT czy już można się rozliczyć? 

A jak ma się sprawa nagrody względem przychodu (czy zwiększają przychód)  - Czy organizatorzy podają do skarbówki dane laureata? 
0 0

nkba

#6535830 Napisano: 08.10.2018 10:55:45
wena napisał(a):

Mam pytanie odnośnie podatku od nagrody. Zazwyczaj to jest tak, że organizator odprowadza podatek. Co oznacza otrzymanie PITu 8c?  Skąd wiadomo, że ten PIT dostaniemy? Chodzi o to, że nie wiadomo, czy czekać na PIT czy już można się rozliczyć? 

A jak ma się sprawa nagrody względem przychodu (czy zwiększają przychód)  - Czy organizatorzy podają do skarbówki dane laureata? 

Radzę nie zaprzątać sobie tym głowy emotka Serio emotka
0 0

wena

#6535847 Napisano: 08.10.2018 11:14:09
cb656 napisał(a):

wena napisał(a):

1. Mam pytanie odnośnie podatku od nagrody. Zazwyczaj to jest tak, że organizator odprowadza podatek.
2. Co oznacza otrzymanie PITu 8c?  Skąd wiadomo, że ten PIT dostaniemy? Chodzi o to, że nie wiadomo, czy czekać na PIT czy już można się rozliczyć? 

3. A jak ma się sprawa nagrody względem przychodu (czy zwiększają przychód)  - Czy organizatorzy podają do skarbówki dane laureata? 

1. "Zazwyczaj" nie oznacza ani reguły, ani "zawsze". Dobra wola Organizatora, że tak ułatwia życie Laureatowi (i chwała im za to, gdy w ramach nagrody jest też wartość podatku, której nie dostajesz do ręki, ale wyrażasz zgodę, by w imieniu Laureata przekazał tę kwotę na konto Urzędu Skarbowego.
2. Otrzymanie PITu 8c oznacza, że masz się rozliczyć samodzielnie, z US, bez pośrednictwa Organizatora. Z reguły wiadomo to już po przeczytaniu Regulaminu emotka
3. Czytaj PIT 8c - tam wartość nagrody jest przypisana do określonego pola i taki sam tytuł musisz odnaleźć w PIT 36/37 jaki składasz w US. To z kolei opisują broszurki instruujące, jak wypełniać PITy.
Czytać, czytać i jeszcze raz czytać. Ktoś mówił, że konkursy to praca lekka, łatwa i przyjemna? emotka Wyśmiej go emotka  

Dzięki za pomoc, Skarbnico Wiedzy emotka  

1. Czyli podsumowując - jeśli w regulaminie jest mowa o tym, że organizator odprowadzi podatek - nie dostaniemy PITu 8c?
2. Jak jest z tymi danymi? Czy organizator podaje nasze dane do US?  Interesuje mnie to ze względu na prowadzoną działalność. Czy nagroda wpłynie na przychód laureata?
3. Czy to nie jest tak, że aby Organizator mógł wysłać do nas PIT 8c - musi mieć nasz PESEL? Kiedyś miałam taką sytuację, że poproszono mnie o PESEL, aby wysłać PIT 8c, odmówiłam. Ale nagroda i tak przyszła.
0 0

wena

#6535848 Napisano: 08.10.2018 11:15:28
nkba napisał(a):

wena napisał(a):

Radzę nie zaprzątać sobie tym głowy emotka Serio emotka  

Czasami trzeba  emotka
1 nkba 0

malgosia74

#6536270 Napisano: 09.10.2018 11:42:39
Witam, czy Garnier wysyłał maile do zwycięzców, bo nie mam żadnego info a widzę moją pracę  w nagrodzonych. Proszę o pomoc gdzie i jak odsyła się dane i paragon.
0 0

glena

#6536416 Napisano: 09.10.2018 19:12:46
Kto mi wyjaśni regulamin MonsterMunch:

Zgłoszenia do Loterii przyjmowane są od dnia 07.09.2018 r. do dnia 08.11.2018 r
Losowania Nagród Dnia – 25 losowań (jedno losowanie dziennie), które odbywają się w każdy dzień roboczy od 05.10.2018 r. do 09.11.2018 r. Losowania obejmują zgłoszenia dokonane w dniu poprzedzającym losowanie, z wyjątkiem losowania w dniu 05.10.2018 r., które obejmuje zgłoszenia dokonane od dnia 07.09.2018 r. do dnia 04.10.2018 r
100 Nagród Dnia w postaci podwójnych biletów do sieci kin Cinema City na filmy 2D o jednostkowej wartości50 PLN; ważność biletów to 31.03.2019,
11.1.3. 100 Nagród Dnia w postaci kodów rabatowych EMPIK o jednostkowej wartości 50 PLN; ważność kodów to
31.03.2019

Czyli tak - zgłoszenia od 7.09 do 4.10 są traktowane jako pula początkowa, której przysługuje jedno losowanie i jeden zestaw nagród dziennych (czyli 4xCC i 4xEmpik)
Zostają 24 losowania nagród dziennych (i 96CC oraz 96Empików czyli po 24 zestawy nagród dziennych) na okres od 5.10 do 8.11 czyli na 35 dni 

Mam dzisiaj zlasowany mózg i nie umiem znaleźć wyjaśnienia tego w regulaminie - ktoś pomoże?
0 0

Bibiz

#6536417 Napisano: 09.10.2018 19:15:36
glena napisał(a):

25 losowań (jedno losowanie dziennie), które odbywają się w każdy dzień roboczy

0 0

glena

#6536419 Napisano: 09.10.2018 19:18:25
bbibbiz napisał(a):

glena napisał(a):

25 losowań (jedno losowanie dziennie), które odbywają się w każdy dzień roboczy

to pojmuję, ale gdzie w regulaminie jest napisane, że zgłoszeniom za piątek, sobotę i niedzielę przysługuje jedna wspólna nagroda dzienna?
0 0

asana

#6536422 Napisano: 09.10.2018 19:26:57
Jak długo czeka się na informacje o wygranej z Frosty?Po rejestracji na razie nie mam żadnej wiadomości czy tak ,czy nie...
0 0

malenka89

#6536426 Napisano: 09.10.2018 19:32:53
asana napisał(a):

Jak długo czeka się na informacje o wygranej z Frosty?Po rejestracji na razie nie mam żadnej wiadomości czy tak ,czy nie...

informacja jest odrazu po wpisaniu danych i wybraniu obrazka
0 0

prosiaczek

#6536428 Napisano: 09.10.2018 19:33:12
a wylosowałaś kafelek?
0 0

asana

#6536430 Napisano: 09.10.2018 19:35:47
Nie,może coś przeoczyłam,bo tylko zauważyłam,że po poprawnej weryfikacji odezwa się
0 0

glena

#6536458 Napisano: 09.10.2018 20:56:33
cb656 napisał(a):

glena napisał(a):

Kto mi wyjaśni regulamin MonsterMunch. Mam dzisiaj zlasowany mózg i nie umiem znaleźć wyjaśnienia tego w regulaminie - ktoś pomoże?

Zgłoszenia do Loterii przyjmowane są od dnia 07.09.2018 r. do dnia 08.11.2018 r.
Losowania Nagród Dnia – 25 losowań (jedno losowanie dziennie), które odbywają się w każdy dzień roboczy od 05.10.2018 r. do 09.11.2018 r.

Losowania obejmują zgłoszenia dokonane w dniu poprzedzającym losowanie, z wyjątkiem losowania w dniu 05.10.2018 r., które obejmuje zgłoszenia dokonane od dnia 07.09.2018 r. do dnia 04.10.2018 r

Faktycznie, to straszne jest mieć aż tak zlasowany mózg emotka
Nie zauważyłaś tego, że daty losowań i daty zakupów są znacznie przesunięte? Możesz z dużym wyprzedzeniem zrobić zakup i dokonać zgłoszenia, ale losowania zaczną się dopiero po jakimś czasie od daty początkowej. Najgorzej (bo mogą wygrać badziewne nagrody emotka ) mają ci, co kupili w okresie 7.09 - 4.10 bowiem WSZYSTKIE zgłoszenia z tego okresu (a jest to 27 dni) mają szanse na 100+100 nagród, natomiast daty następne to już proporcje inne - 25 szans na JEDEN DZIEŃ. Heloł!!! emotka emotka

Prosta arytmetyka - która liczba jest większa? emotka
27/200
czy
1/25

Prosta arytmetyka mówi mi tak:
losowanie dzienne za zgłoszenia od 7.09 do 4.10 jest jedno (bo to jest pula początkowa traktowana umownie jakby to był jeden dzień) - losowanych jest 8 nagród dziennych (po 4 z każdego rodzaju)
do końca loterii pozostaje 35 dni "normalnych"  (od 5.10 do 8.11, bo do tego dnia trwa loteria) - ale nagród pozostało już tylko 192 (po 96 z każdego rodzaju), a powinno być ich 280 (po 140 z każdego rodzaju) czyli część z tych pozostałych dni kalendarzowych jest znów traktowana jako wspólna pula, ale regulamin tego jasno nie określa
0 0

glena

#6536472 Napisano: 09.10.2018 21:26:52
cb656 napisał(a):

glena napisał(a):

Kto mi wyjaśni regulamin MonsterMunch. Mam dzisiaj zlasowany mózg i nie umiem znaleźć wyjaśnienia tego w regulaminie - ktoś pomoże? (...) Prosta arytmetyka mówi mi tak:
losowanie dzienne za zgłoszenia od 7.09 do 4.10 jest jedno (bo to jest pula początkowa traktowana umownie jakby to był jeden dzień) - losowanych jest 8 nagród dziennych (po 4 z każdego rodzaju)
do końca loterii pozostaje 35 dni "normalnych"  (od 5.10 do 8.11, bo do tego dnia trwa loteria) - ale nagród pozostało już tylko 192 (po 96 z każdego rodzaju), a powinno być ich 280 (po 140 z każdego rodzaju) czyli część z tych pozostałych dni kalendarzowych jest znów traktowana jako wspólna pula, ale regulamin tego jasno nie określa

emotka emotka orzesz... emotka Ja tak nie umiem emotka sam sobie odpowiadać.

Gdzie ja sobie odpowiedziałam i na co? Bo teraz już kompletnie nie rozumiem.
Szukam odpowiedzi na pytanie, za które dni w loterii (oprócz tego zestawu 7.09 do 4.10) przyznawane są nagrody dzienne. Jeśli możesz mi pomóc, to bardzo proszę o konkretną informację.
EDIT: WSZYSTKICH nagród dziennych (na całą loterię) jest 200 (100+100)
0 0

glena

#6536497 Napisano: 09.10.2018 22:03:51
To ja spróbuję jeszcze raz:
Loteria Monster Munch trwa od 7.09 do 8.11. Nagród DNIA jest 8 na jedno losowanie, a w sumie na całą loterię 200.
W regulaminie podane jest, że okres od 7.09 do 4.10 to jakby jeden dzień (wspólna pula) - losowanie za ten okres już się odbyło, wylosowano 8 nagród  (4 zwycięzców biletów do Cinema City i 4 zwycięzców bonów Empik).
Okres kolejny, od 5.10 do 8.11 to 35 dni kalendarzowych, w których odbędą się 24 losowania nagród DNIA. W każdym losowaniu wylosowanych będzie 8 zwycięzców. Regulamin nie podaje, że jakiś przedział z tego okresu (np. weekend) jest liczony jako jedna pula zgłoszeń, albo ja tej informacji nie widzę, ale ewidentnie nie ma na tyle nagród, żeby wystarczyło na każdy pozostały dzień kalendarzowy konkursu. 
Ja jeszcze nie wiem, czy będę coś wysyłać, ale generalnie to jest dość istotna informacja dla osób chcących zagrać, bo fajnie jest wiedzieć do jakiej puli (dziennej? weekendowej? kompletnie jeszcze jakiejś innej?) trafi nasze zgłoszenie.
0 0

yolka123

#6536507 Napisano: 09.10.2018 22:19:43
glena napisał(a):

Loteria Monster Munch trwa od 7.09 do 8.11. Nagród DNIA jest 8 na jedno losowanie, a w sumie na całą loterię 200.
W regulaminie podane jest, że okres od 7.09 do 4.10 to jakby jeden dzień (wspólna pula) - losowanie za ten okres już się odbyło, wylosowano 8 nagród  (4 zwycięzców biletów do Cinema City i 4 zwycięzców bonów Empik).
Okres kolejny, od 5.10 do 8.11 to 35 dni kalendarzowych, w których odbędą się 24 losowania nagród DNIA. W każdym losowaniu wylosowanych będzie 8 zwycięzców. Regulamin nie podaje, że jakiś przedział z tego okresu (np. weekend) jest liczony jako jedna pula zgłoszeń, albo ja tej informacji nie widzę, ale ewidentnie nie ma na tyle nagród, żeby wystarczyło na każdy pozostały dzień kalendarzowy konkursu. 
Ja jeszcze nie wiem, czy będę coś wysyłać, ale generalnie to jest dość istotna informacja dla osób chcących zagrać, bo fajnie jest wiedzieć do jakiej puli (dziennej? weekendowej? kompletnie jeszcze jakiejś innej?) trafi nasze zgłoszenie.

Losowanie nagród dziennych, które odbywa się poniedziałki ( począwszy od 8 X ) obejmuje ŁĄCZNIE zgłoszenia za piątek, sobotę i niedzielę. Czyli lepiej rejestrować zgłoszenia od poniedziałku do czwartku, bo wówczas faktycznie w każdy dzień przypadający po zgłoszeniu jest losowanie 4 Empików i 4 kompletów biletów. Nie wynika to niestety z regulaminu, lecz z opublikowanych już na stronie wyników. Daty na stronie z wynikami to daty losowań, a nie zgłoszeń. Regulamin beznadziejny, na szczęście wyniki są na bieżąco i można dokonać analizy.
Poza tym pierwszym  losowaniem (z miesięcznej puli),
losowań ( tzw. "dziennych") będzie 24 , więc najprawdopodobniej 1,2,3,4 listopada też będzie potraktowany łącznie. Wtedy by się "zgadzało" 
PS. Ja bezmyślnie wysłałam w sobotę 6X, nie wygrałam, ale czekam na tygodniową,emotka które dla urozmaicenia są losowane w piątki.
1 glena 0

glena

#6536510 Napisano: 09.10.2018 22:25:55
yolka123 napisał(a):

glena napisał(a):

Losowanie nagród dziennych, które odbywa się poniedziałki ( począwszy od 8 X ) obejmuje ŁĄCZNIE zgłoszenia za piątek, sobotę i niedzielę. Czyli lepiej rejestrować zgłoszenia od poniedziałku do czwartku, bo wówczas faktycznie w każdy dzień przypadający po zgłoszeniu jest losowanie 4 Empików i 4 kompletów biletów. Nie wynika to niestety z regulaminu, lecz z opublikowanych już na stronie wyników. Daty na stronie z wynikami to daty losowań, a nie zgłoszeń. Regulamin beznadziejny, na szczęście wyniki są na bieżąco i można dokonać analizy.
Poza tym pierwszym  losowaniem (z miesięcznej puli),
losowań ( tzw. "dziennych") będzie 24 , więc najprawdopodobniej 1,2,3,4 listopada też będzie potraktowany łącznie. Wtedy by się "zgadzało" 
PS. Ja bezmyślnie wysłałam w sobotę 6X, nie wygrałam, ale czekam na tygodniową, emotka które dla urozmaicenia są losowane w piątki.

Też tak to policzyłam, ale uważam, że to jest na maxa nie w porządku, bo takie informacje mają być w regulaminie, a nie, że my tu sobie rozkminiamy. Bardzo Ci dziękuję za odpowiedź - cieszę się, że ktoś zrozumiał o co mi chodzi emotka  bo już sama miałam wątpliwości czy czegoś źle nie liczę...
1 yolka123 0