Reklama na e-Konkursy.info

Pomocy!!!!

joan

#6382954 Napisano: 26.07.2017 12:30:08
pablo75 napisał(a):

W tych kauflandowych to chyba tak mają w regulaminie z tym numerem systemowym by ludzie się mylili,choć również wyraznie mają napisane ze można tez numer paragonu wysłać a ten numer to praktycznie zawsze jest kolo daty.Dwa razy mi odmówili nagrody przez to  emotka

Ale gdzie znalazłeś informację, że "również wyraznie mają napisane ze można tez numer paragonu wysłać"? Bo kojarzę jedynie, że należy wysłać numer systemowy ALBO numer transakcji, w zależności od tego, który znajduje się na paragonie. Przy ostatnim konkursie Tqg nawet była dostępna w sklepach specjalna ulotka z instrukcją, co to jest kod pocztowy i numer paragonu emotka

FBdominika

#6382958 Napisano: 26.07.2017 12:33:10
@@gnieszk@ napisał(a):

FBdominika napisał(a):

Wysłałam właśnie smsa z konkursem biedronkowym. Trzeba było wpisać kod pocztowy oraz numer paragonu. Wpisałam w internet nazwę sklepu i wyskoczył mi kod kreskowy emotka , więc taki wysłałam, jednak później zerknęłam na paragon i okazało się, że na paragonie jest inny... co teraz? :< Pozdrawiam

Powinnaś wpisać kod pocztowy konkretnego sklepu, w którym robiłaś zakupy. Możliwe, że na paragonie go nie masz, a jest tylko kod Kostrzyna (siedziby Jeronimo). Tak wpisałaś?

Nie wiem, co mnie natchnęło i zamiast sprawdzić kod na paragonie, sprawdziłam w internecie, wpisując nazwę sklepu i ulicę. Po wysłaniu zerknęłam na paragon i okazało się, że kod, który został na nim podany jest inny...
0 0

@gnieszk@

#6383058 Napisano: 26.07.2017 17:07:37
FBdominika napisał(a):

@@gnieszk@ napisał(a):

FBdominika napisał(a):

Wysłałam właśnie smsa z konkursem biedronkowym. Trzeba było wpisać kod pocztowy oraz numer paragonu. Wpisałam w internet nazwę sklepu i wyskoczył mi kod kreskowy emotka , więc taki wysłałam, jednak później zerknęłam na paragon i okazało się, że na paragonie jest inny... co teraz? :< Pozdrawiam

Powinnaś wpisać kod pocztowy konkretnego sklepu, w którym robiłaś zakupy. Możliwe, że na paragonie go nie masz, a jest tylko kod Kostrzyna (siedziby Jeronimo). Tak wpisałaś?

Nie wiem, co mnie natchnęło i zamiast sprawdzić kod na paragonie, sprawdziłam w internecie, wpisując nazwę sklepu i ulicę. Po wysłaniu zerknęłam na paragon i okazało się, że kod, który został na nim podany jest inny...

Ale na paragonie masz kod miejscowości, w której robiłaś zakupy, czy tylko 62-025 Kostrzyn?
0 0

defed

#6383098 Napisano: 26.07.2017 19:28:07
Mam zagwozdkę odnośnie konkursu Colgate: "Miesiąc uśmiechu z Żabką".
Mój sklep Freshmarket zmienił szyld na Żabkę, jednak na paragonie jest nadal Freshmarket. Pytałam czy będzie zmiana nazwy na paragonie - odpowiedzieli, że nie. Większość konkursów jest żabkowo-freshmarketowa, ale ten ma regulamin odnoszący się tylko do sklepów sieci Żabka. W moim Freshmarkecie pod szyldem Żabki na półce z produktami Colgate jest szyld reklamujący ów konkurs, przy kasie są gazetki żabkowe z info o konkursie, a na paragonach ten nieszczęsny Freshmarket... Co myślicie?
Czy ktoś mnie zrozumiał?  emotka
1 brucee 0

mia

#6383101 Napisano: 26.07.2017 19:34:08
defed napisał(a):

Mam zagwozdkę odnośnie konkursu Colgate: "Miesiąc uśmiechu z Żabką".Mój sklep Freshmarket zmienił szyld na Żabkę, jednak na paragonie jest nadal Freshmarket. Pytałam czy będzie zmiana nazwy na paragonie - odpowiedzieli, że nie. Większość konkursów jest żabkowo-freshmarketowa, ale ten ma regulamin odnoszący się tylko do sklepów sieci Żabka. W moim Freshmarkecie pod szyldem Żabki na półce z produktami Colgate jest szyld reklamujący ów konkurs, przy kasie są gazetki żabkowe z info o konkursie, a na paragonach ten nieszczęsny Freshmarket... Co myślicie?
Czy ktoś mnie zrozumiał?  emotka

Zrozumieć zrozumial. emotka
Sprawdź na tej stronie, czy figuruje już jako Żabka. Jeśli tak, to myślę, że zero problemu.
http://zabka.pl/pl/lokalizator-sklepow
Jak nie ma, to napisz do nich i zapytaj, co w związku z tym.
2 defed, brucee 0

defed

#6383105 Napisano: 26.07.2017 19:38:31
andii napisał(a):

a od kiedy ta zmiana

Od ~roku. Ten sklep kiedyś był Żabką, potem mianowali go Freshmarketem, następnie powrócili do Żabkowego wyglądu, bo płaz przyciąga większą klientelę...

Niestety moja Żabka nie widnieje w spisie Żabek, ale jest na liście Freshmarketów emotka
2 andii, brucee 0

pablo75

#6383118 Napisano: 26.07.2017 20:06:52
joan napisał(a):

pablo75 napisał(a):

W tych kauflandowych to chyba tak mają w regulaminie z tym numerem systemowym by ludzie się mylili,choć również wyraznie mają napisane ze można tez numer paragonu wysłać a ten numer to praktycznie zawsze jest kolo daty.Dwa razy mi odmówili nagrody przez to  emotka

Ale gdzie znalazłeś informację, że "również wyraznie mają napisane ze można tez numer paragonu wysłać"? Bo kojarzę jedynie, że należy wysłać numer systemowy ALBO numer transakcji, w zależności od tego, który znajduje się na paragonie. Przy ostatnim konkursie Tqg nawet była dostępna w sklepach specjalna ulotka z instrukcją, co to jest kod pocztowy i numer paragonu emotka

Na paragonie który mialem z kauflandu byl numer systemowy natomiast nie było numeru transakcji w formie w jakim widniał na zdjęciu w regulaminie bo jako taki tam nie wystepował.Numerem transakcji było miejsce kolo daty i większość kas fiskalnych w ten sposób to drukuje.
0 0

joan

#6383131 Napisano: 26.07.2017 20:35:47
pablo75 napisał(a):

Na paragonie który mialem z kauflandu byl numer systemowy natomiast nie było numeru transakcji w formie w jakim widniał na zdjęciu w regulaminie bo jako taki tam nie wystepował.Numerem transakcji było miejsce kolo daty i większość kas fiskalnych w ten sposób to drukuje.

Miejsce obok daty to nr wydruku - wystarczy, że zapłacisz kartą i zobaczysz, że numer kwitka będzie kolejnym, czyli +1. Natomiast chyba zasada jest taka, że na paragonie z Kaufa występuje albo nr systemowy, albo nr transakcji, nigdy oba jednocześnie.
1 defed 0

pini

#6383157 Napisano: 26.07.2017 21:50:10
Czy w serwisie chili.tv jeśli wypożyczę film (ważność wypożyczenia do 23.08,) to mogę go obejrzeć w tym czasie tylko raz, czy wiele razy?
0 0

ewikewikk

#6383226 Napisano: 26.07.2017 23:31:21
joan napisał(a):

pablo75 napisał(a):

Ale w obecnych konkach jest tylko mowa o nr paragonu nie systemowym...
0 0

joan

#6383245 Napisano: 27.07.2017 07:34:00
ewikewikk napisał(a):

Dyskusja toczy się wokół kauflandowych konków Tqg, a tam niezmiennie pod uwagę brany jest nr transakcji / systemowy, co zresztą ładnie zaznaczyli na grafice w regulaminie emotka
0 0

Claudia77

#6383248 Napisano: 27.07.2017 07:38:41
joan napisał(a):

ewikewikk napisał(a):

Dyskusja toczy się wokół kauflandowych konków Tqg, a tam niezmiennie pod uwagę brany jest nr transakcji / systemowy, co zresztą ładnie zaznaczyli na grafice w regulaminie emotka

to jest reg. z najnowszego budżetu
wyślą SMS na numer 7036 o treści: „KAUFLAND.KOD-POCZTOWY.NUMER PARAGONU.ODPOWIEDŹ”(wiadomość nie może być dłuższa niż 160 znaków. Koszt SMS to 0,62 zł brutto), wpisując w
miejsce słów „KOD-POCZTOWY” kod pocztowy sklepu, w którym dokonali zakupu zgodnego z
regulaminem; w miejsce słowa „NUMER PARAGONU” numer systemowy bez myślników(Schemat wiadomości SMS: KAUFLAND.XX-XXX.XXXXXXXXXXXX.Odpowiedź) lub numer transakcjibez myślników (Schemat wiadomości SMS: KAUFLAND.XX-XXX.XXXXXXX.Odpowiedź)nadrukowany na dowodzie zakupu; w miejsce słowa „ODPOWIEDŹ”, swoją autorską propozycję
dokończenia zdania konkursowego:
0 0

Claudia77

#6383253 Napisano: 27.07.2017 07:58:33
cb656 napisał(a):

Claudia77 napisał(a):

reg. z najnowszego budżetu ...wpisując w miejsce słów „KOD-POCZTOWY” kod pocztowy sklepu, w którym dokonali zakupu zgodnego z regulaminem; w miejsce słowa „NUMER PARAGONU” numer systemowy bez myślników...

No ale są niekonsekwentni emotka To podejrzane emotka Na pewno Organizator coś kręci... emotka

ja już z nimi przegrałam w sporze o ten "nr paragonu" dwie stówki, więc nie podlega u nich to dyskusji, widocznie każdy ma swoją interpretację nr paragonu emotka
0 0

pablo75

#6383381 Napisano: 27.07.2017 12:17:29
cb656 napisał(a):

Claudia77 napisał(a):

cb656 napisał(a):

Claudia77 napisał(a):

reg. z najnowszego budżetu ...wpisując w miejsce słów „KOD-POCZTOWY” kod pocztowy sklepu, w którym dokonali zakupu zgodnego z regulaminem; w miejsce słowa „NUMER PARAGONU” numer systemowy bez myślników...

No ale są niekonsekwentni emotka To podejrzane emotka Na pewno Organizator coś kręci... emotka

ja już z nimi przegrałam w sporze o ten "nr paragonu" dwie stówki, więc nie podlega u nich to dyskusji, widocznie każdy ma swoją interpretację nr paragonu emotka

Taaaa... emotka "NUMER PARAGONU" to słowA (dwa) a nie jedno słowO.

W większości konkursów wpisuje się numer paragonu po prawej stronie obok daty i nigdy osobiście nie miałem problemu w innych agencjach w odbiorze nagród.Natomiast tutaj również 200 zł przepadło u mnie,logiczne jest że numer systemowy i numer paragonu są numerami kolejnymi więc po co robią zamieszanie z wydawaniem nagród.
0 0

joan

#6383396 Napisano: 27.07.2017 12:27:10
pablo75 napisał(a):

W większości konkursów wpisuje się numer paragonu po prawej stronie obok daty i nigdy osobiście nie miałem problemu w innych agencjach w odbiorze nagród.Natomiast tutaj również 200 zł przepadło u mnie,logiczne jest że numer systemowy i numer paragonu są numerami kolejnymi więc po co robią zamieszanie z wydawaniem nagród.

A dla mnie logiczne jest, że zgłoszenie należy wysłać po zapoznaniu się z regulaminem emotka Kauflandowy regulamin Tqg jest niezmienny od lat (poza tym, że teraz poszerzono go o wizualizację paragonów). Chociaż z pewnych względów Tqg niespecjalnie lubię, całkowita wina za utratę tych bonów leżała po Twojej stronie i to Ty namieszałeś. Zdarza się najlepszym, kto nigdy nie zaliczył wtopy w konkursie promo, niech pierwszy rzuci paragonem emotka

glena

#6383405 Napisano: 27.07.2017 12:38:35
pini napisał(a):

Czy w serwisie chili.tv jeśli wypożyczę film (ważność wypożyczenia do 23.08,) to mogę go obejrzeć w tym czasie tylko raz, czy wiele razy?

Po rozpoczęciu oglądania (czyli jak wciśniesz "play") przez 48 godzin możesz oglądać non-stop - ale tylko przez te 48h, potem tracisz dostęp 
1 pini 0

onmyown

#6384739 Napisano: 31.07.2017 22:37:50
Czy ktoś nie zdążył wysłać zgłoszenia na Vivus? Konkurs do godz. 23.59, kończę pisać zgłoszenie, a tu na stronie komunikat, że zakończony! Jaja sobie robią normalnie
0 0

mallina

#6384750 Napisano: 31.07.2017 22:58:29
onmyown napisał(a):

Czy ktoś nie zdążył wysłać zgłoszenia na Vivus? Konkurs do godz. 23.59, kończę pisać zgłoszenie, a tu na stronie komunikat, że zakończony! Jaja sobie robią normalnie

Tia, u mnie to samo, wkurzyłam się. Wysyłam zgłoszenie na konkurs@vivus.pl, z załączonym screenem strony.
1 brucee 0

zabol

#6385492 Napisano: 02.08.2017 16:11:38
WITAM, CZY nagrody z konkursów - oczywiście z tych bardziej wartościowych, wlicza się do zeznania podatkowego ? ktoś się może orientuje czy to się liczy jako dochód, i czy ewentualnie dotyczy to tak samoż konkursów jak i loterii?z góry dziękuję za naświetlenie tematu
0 0

ramaja

#6385524 Napisano: 02.08.2017 17:40:24
Konkurs "Jesteś sprytną Panią domu?" gdzie mozna znaleźc regulamin ?
0 0