Reklama na e-Konkursy.info

Pomocy!!!!

ewikewikk

#6346819 Napisano: 14.04.2017 21:32:29
Może Pionas się wypowie w sprawie wymyślonego bana? Przestań mnie szkalować po tym, że miałam czelność publicznie cię skrytykować za twoje mało eleganckie zagrania. Kontroluj się trochę!
Jesteś asper żałosny. Kup tą kawę w przyszłości dla babci czy sąsiadki albo zapłać za przesłanie paragonu i miej paragon w łapie,  nie będziesz się żalił publicznie, że raz ktoś był cwańszy niż ty!
0 0

mczarna

#6346821 Napisano: 14.04.2017 21:34:22
cb656 napisał(a):

mczarna napisał(a):

Dlatego nie mam fazy na kupowanie, jest pelno konkursów w sklepach, które są daleko ale mam na nie wyj
nie jestem typem (a właściwie typką) co musi koniecznie zagrać, bo do wygrania bon albo auto.
Akcja z laską kontra Asper - słaba ale tyle kasy dać za paragon...

No okej, okej. Luz i wolność. Nikt nie zmusza. Ja też przykładowo nie biorę udziału w konkursach o samochód, jeśli organizuje je Woseba emotka
Ale tu jest mowa nie o tym, czy ktoś ma parcie na kupowanie paragonów, ale o braku pewnych zasad podstawowych - UCZCIWOŚCI. Jakie by nie były powody tych zdalnych zakupów, pewne jest tylko jedno: tak, jak załatwiła to dziewczyna się nie pogrywa. emotka  

cb656- ja zdecydowanie tego nie pochwalam, jakaś baba myśli,że jest kimś, a zaraz wyląduję w Uwadze, Ekspresie Reporterów itd, niech ma, będzie sławna:P
0 0

cudaczek121

#6346825 Napisano: 14.04.2017 21:38:24
ewikewikk napisał(a):

Konkurs był dla posiadaczy karty, której Ty nie masz. Nie boli mnie bo nie wygrałam. Ale Twoja śmieszna i niedorzeczna oferta bolała wiec paragony wyrzuciłam. Moje paragony, moje prawo. Wygrałeś w Albedo bo przy opcji wysłania maila ktoś w regulaminie nie dopisał, że w mailu tez trzeba podać nr paragonu. Jesteś cwany - wygrywasz. Jeśli się ewcik postawi - to tym razem przegrasz. Za 5 zł oszczędności.

A mój nick różni się od poprzedniego 1 literą bo nie można się ponownie zarejestrować na ten sam nick po przypadkowym usunięciu konta. Nie podszywam się pod nikogo, chciałam mieć ten sam nick co wcześniej ale nie było to możliwe. Nie mam powodu by udawać kogoś innego. I nie płaczę publicznie, że ktoś mnie oszukał bo zawsze umawiam się na wysłanie paragonu po zakupie.

Mnie np. jest faktycznie szkoda tych pięciu złotych na polecony dodatkowo plus jeszcze fatygowanie sprzedającego na pocztę, skoro nawet nie wiem, czy wygram.Zdarzało mi się nawet przy telewizorze czy bonach na tysiąc złotych,że prosiłam kogoś,aby odesłał mój paragon z danymi do agencji ( ktoś robił mi zakupy) . Nigdy nie zostałam oszukana czy wykorzystana, widocznie trafiłam na uczciwych forumowiczów i miałam szczęście do ludzi emotka

asper01

#6346830 Napisano: 14.04.2017 21:51:19
ewikewikk napisał(a):

Konkurs był dla posiadaczy karty, której Ty nie masz. Nie boli mnie bo nie wygrałam. Ale Twoja śmieszna i niedorzeczna oferta bolała wiec paragony wyrzuciłam. Moje paragony, moje prawo. Wygrałeś w Albedo bo przy opcji wysłania maila ktoś w regulaminie nie dopisał, że w mailu tez trzeba podać nr paragonu. Jesteś cwany - wygrywasz. Jeśli się ewcik postawi - to tym razem przegrasz. Za 5 zł oszczędności.

A mój nick różni się od poprzedniego 1 literą bo nie można się ponownie zarejestrować na ten sam nick po przypadkowym usunięciu konta. Nie podszywam się pod nikogo, chciałam mieć ten sam nick co wcześniej ale nie było to możliwe. Nie mam powodu by udawać kogoś innego. I nie płaczę publicznie, że ktoś mnie oszukał bo zawsze umawiam się na wysłanie paragonu po zakupie.

Ostatni raz odpisuję, bo chyba za wysoki poziom dla mnie...

1) Nie miałem karty i zrobiłem zakupy w Makro, bossze...
2) Problem polegał na braku numeru karty na paragonie, w tamtych czasach Albedo nawet przez myśl nie przechodziło podawanie numerów paragonu w SMSie (choć teraz też rzadko, jedynie przez www.), bossze...
...
Wielu wygranych życzę! Szczerze, bo może wtedy nie będzie tak bolało. Jakby tu wszyscy pisali co wygrywają to by forum się chyba zapaliło od iskier...
0 0

cudaczek121

#6346833 Napisano: 14.04.2017 21:56:39
mczarna napisał(a):

cb656 napisał(a):

mczarna napisał(a):

Dlatego nie mam fazy na kupowanie, jest pelno konkursów w sklepach, które są daleko ale mam na nie wyj
nie jestem typem (a właściwie typką) co musi koniecznie zagrać, bo do wygrania bon albo auto.
Akcja z laską kontra Asper - słaba ale tyle kasy dać za paragon...

No okej, okej. Luz i wolność. Nikt nie zmusza. Ja też przykładowo nie biorę udziału w konkursach o samochód, jeśli organizuje je Woseba emotka
Ale tu jest mowa nie o tym, czy ktoś ma parcie na kupowanie paragonów, ale o braku pewnych zasad podstawowych - UCZCIWOŚCI. Jakie by nie były powody tych zdalnych zakupów, pewne jest tylko jedno: tak, jak załatwiła to dziewczyna się nie pogrywa. emotka  

cb656- ja zdecydowanie tego nie pochwalam, jakaś baba myśli,że jest kimś, a zaraz wyląduję w Uwadze, Ekspresie Reporterów itd, niech ma, będzie sławna:P

W 2010 roku specjalnie pojechałam do Leclerca i wzięłam udział urnowym konkursie, gdzie do wygrania był laptop 1 na sklep.Należało kupić Vanish w butelce, a ja kupiłam w sprayu czy w ogóle nie taką gramaturę jak była opisana w regulaminie.Po kilku tygodniach okazało się,że wygrałam,ale mam zły paragon.Wtedy znajoma z forum się nade mną zlitowała i sprzedała mi ten dowód zakupu za 300 zł.Do dziś jestem jej za to wdzięczna, bo z tego laptopa właśniej do tej pory korzystam.To była wtedy wina mojego gapiostwa,a nie celowe działanie z premedytacją w celu oszukania innych forumowiczów.
Jednakże sprawa asper1 i ewciatek jest inna, bo tu już wcześniej została zawarta niejako umowa kupna-sprzedaży produktu (paragonu konkursowego z kawą) i psim obowiązkiem ewciatek było bez dalszych wezwań i zbędnej zwłoki przesłać asperowi1 produkt za który uprzednio zapłacił (paragon), który jest przepustką dla niego w celu osiągnięcia korzyści majątkowej w postaci 10 tysięcy złotych od Agencji.Tym bardziej,że na nic ponadto w tej umowie forumowej na pw się nie umawiali.

asper01

#6346834 Napisano: 14.04.2017 21:59:33
cudaczek121 napisał(a):

mczarna napisał(a):

cb656 napisał(a):

mczarna napisał(a):

W 2010 roku specjalnie pojechałam do Leclerca i wzięłam udział urnowym konkursie, gdzie do wygrania był laptop 1 na sklep.Należało kupić Vanish w butelce, a ja kupiłam w sprayu czy w ogóle nie taką gramaturę jak była opisana w regulaminie.Po kilku tygodniach okazało się,że wygrałam,ale mam zły paragon.Wtedy znajoma z forum się nade mną zlitowała i sprzedała mi ten dowód zakupu za 300 zł.Do dziś jestem jej za to wdzięczna, bo z tego laptopa właśniej do tej pory korzystam.To była wtedy wina mojego gapiostwa,a nie celowe działanie z premedytacją w celu oszukania innych forumowiczów.

A ja Ci powiem, że też kiedyś komuś tak sprzedałem paragon i dzięki temu mam teraz fajną znajomą emotka

ewikewikk

#6346835 Napisano: 14.04.2017 22:03:47
emotka dobry PR to w tej sytuacji podstawa, dobrze kombinujesz!

judytkak

#6346839 Napisano: 14.04.2017 22:23:03
ewikewikk napisał(a):

Ok, dzięki. Już wiem. Ale to dalej nie zmienia faktu, że asper notorycznie gra w promocjach bez wymaganego nr paragonu bez swoich  paragonów i potem je pokątnie skupuje. I jego oferty są śmieszne.

Oj, to absolutnie nieprawda. Znam Aspera jakiś czas i to to jedna z tych osób, które zawsze grają z paragonem. Kupuje tylko paragony, jeśli sklep nie jest w jego pobliżu, ale to przed konkursem. Przykro to czytać...

edzia21

#6346840 Napisano: 14.04.2017 22:23:40
defed napisał(a):

cudaczek121 napisał(a):

Ale ja nie rozumiem, po co wysyłałeś jej te 500 zł.

Ta przesyłka z paragonem była za pobraniem 500 zł, bez zapłacenia list wróciłby do nadawcy...

Dziękuję defed...że nie chciałaś 5% za aygo, które wygrałam na TWÓJ paragon emotka
Zachowanie ewciatek zabiera mi wiarę w ludzkość...skąd się biorą takie &#*$*&$ typy. Mam nadzieję że karma szybko do Ciebie wróci drogi ewciołku emotka

karolinamat

#6346856 Napisano: 14.04.2017 23:52:48
judytkak napisał(a):

ewikewikk napisał(a):

Ok, dzięki. Już wiem. Ale to dalej nie zmienia faktu, że asper notorycznie gra w promocjach bez wymaganego nr paragonu bez swoich  paragonów i potem je pokątnie skupuje. I jego oferty są śmieszne.

Oj, to absolutnie nieprawda. Znam Aspera jakiś czas i to to jedna z tych osób, które zawsze grają z paragonem. Kupuje tylko paragony, jeśli sklep nie jest w jego pobliżu, ale to przed konkursem. Przykro to czytać...

Notorycznie....jerry obrazilabym sie za takie oskarżenie. Kto jak kto ale asper z reguły kupuje wszystko co jest do kupienia i nie ważne czy do wygrania jest auto czy waciki... poza tym kto nigdy nie pisal bez swojego paragonu niech podniesie rękę w górę....
1 ziolko 0

dorothy

#6346862 Napisano: 15.04.2017 00:05:07
cb656 napisał(a):

karolinamat napisał(a):

kto nigdy nie pisal bez swojego paragonu niech podniesie rękę w górę...

emotka
Podnoszę od razu dwie emotka
Ja nie grałem bez paragonu.
Zdziwiona? Nie oceniaj innych podług siebie emotka

według chyba? emotka
0 0

dorothy

#6346866 Napisano: 15.04.2017 00:08:57
cb656 napisał(a):

dorothy napisał(a):

cb656 napisał(a):

karolinamat napisał(a):

emotka

według chyba?  emotka

SERIO?! emotka Popaczpan, a to nie to samo?! Nie podniecaj się tak emotka   emotka

o mamma mija! toś po starodawnemu piszesz? do podniety to mi dużo potrzeba emotka
0 0

kalka

#6346885 Napisano: 15.04.2017 08:09:18
dorothy napisał(a):

cb656 napisał(a):

dorothy napisał(a):

cb656 napisał(a):

karolinamat napisał(a):

emotka

według chyba?  emotka

SERIO?! emotka Popaczpan, a to nie to samo?! Nie podniecaj się tak emotka   emotka

o mamma mija! toś po starodawnemu piszesz? 

A mam Cię!emotka  Widzę, że szewc bez butów chodzi.  emotka  
Całe życie człowiek się uczy, więc nic nie szkodzi  emotka
1 dorothy 0

cleo25

#6346902 Napisano: 15.04.2017 09:12:57
Wielce Was oburza, że ktoś chce kasę za paragon, wysyłacie do prokuratury, 'tracicie wiarę w ludzi' ... a to, że "towarzystwo wzajemnej adoracji" gra na pół wsi, chomika i zmarłego wujka, tego nie dostrzegacie, to jest super uczciwe. Upss ... bo pewnie sami tak robicie. Dziewczyna mogła ten paragon wyrzucić do kosza i nikt by nic nie miał. Gratuluję Asperowi wygranej, niech się cieszy z tych 9500 i żyje szczęśliwie. Chyba, że chce przez najbliższe pół roku latać po prokuraturach i sądach ...
A propos "... kto nigdy nie pisal bez swojego paragonu niech podniesie rękę w górę...." - no to podnoszę.

andziulka21

#6346908 Napisano: 15.04.2017 09:42:49
cleo25 napisał(a):

Wielce Was oburza, że ktoś chce kasę za paragon, wysyłacie do prokuratury, 'tracicie wiarę w ludzi' ... a to, że "towarzystwo wzajemnej adoracji" gra na pół wsi, chomika i zmarłego wujka, tego nie dostrzegacie, to jest super uczciwe. Upss ... bo pewnie sami tak robicie. Dziewczyna mogła ten paragon wyrzucić do kosza i nikt by nic nie miał. Gratuluję Asperowi wygranej, niech się cieszy z tych 9500 i żyje szczęśliwie. Chyba, że chce przez najbliższe pół roku latać po prokuraturach i sądach ...
A propos "... kto nigdy nie pisal bez swojego paragonu niech podniesie rękę w górę...." - no to podnoszę.

1.Nie mogła wyrzucić bo był własnością Aspera, skoro za niego dużo wcześniej zapłacił
2.Też nie popieram grania na całą rodzinę i chomiki, ale mimo wszystko nikt nikomu krzywdy nie robi, a dziewuszka tak bo szantaż jest karalny!
3.Też nigdy nie gralam bez paragonu,mam słabe nerwy emotka

cleo25

#6346912 Napisano: 15.04.2017 10:05:18
andziulka21 napisał(a):

cleo25 napisał(a):

1.Nie mogła wyrzucić bo był własnością Aspera, skoro za niego dużo wcześniej zapłacił

Ale jakby była złośliwa to zwróciłaby mu te 20zł zaznaczając, że odstępuje od transakcji, bo zalała paragon kawą ... i wtedy Asper mógłby tylko potrząsnąć gulem, a tak ma 9500 tysia.
0 1 bethan

asper01

#6346915 Napisano: 15.04.2017 10:15:58
cleo25 napisał(a):

Byłaś kiedyś szantażowana? Jeśli nie, to nie życzę Ci tego. No chyba, że chcesz spróbować, żeby wyedytować swoją wypowiedź.
Pozdrawiam i życzę wielu takich wygranych! 
0 0

asper01

#6346916 Napisano: 15.04.2017 10:20:07
cleo25 napisał(a):

andziulka21 napisał(a):

cleo25 napisał(a):

Ale jakby była złośliwa to zwróciłaby mu te 20zł zaznaczając, że odstępuje od transakcji, bo zalała paragon kawą ... i wtedy Asper mógłby tylko potrząsnąć gulem, a tak ma 9500 tysia.

Bossze, co Ty dziewczyno piszesz. Pogrążasz się tylko. Jak ktoś coś Ci powierza, albo zostawia przez zapomnienie u Ciebie, to oddajesz mu to po spełnieniu Twoich warunków? Widzę, że z góry można Ciebie wpisać do NIE polecam, bo w podobnej sytuacji zrobiłabyś tak, jak ewciatek. 

ziolko

#6346935 Napisano: 15.04.2017 11:46:44
cleo25 napisał(a):

wiesz co... to tak, jakbym Cię poprosiła o kupno jakiegoś produktu, którego nie ma u mnie w mieście (np. upatrzonego sweterka) z adnotacją, że na razie mi nie jest potrzebny, ale jak będzie zimno, to poproszę Cię o wysłanie go.
Dostajesz kasę, sweterek kupujesz, leży u Ciebie, za kilkanaście dni, czy kilka tygodni proszę Cię o wysyłkę a Ty stwierdzasz, że skoro go nie odebrałam, to widać nie jest mi potrzebny i możesz go wyrzucić do kosza. A skoro jest mi zimno, to mam Ci jeszcze dopłacić.
Sweter byłby moją własnością zostawioną u Ciebie na przechowanie, skoro dałam Ci na niego kasę. I taka umowa byłaby wiążąca.
W tym przypadku byłoby to wyłudzenie i w przypadku aspera też jest. Tylko, że asper miał więcej do stracenia, niż potencjalny sweterek użyty w przykładzie.

Dodam, że nie popieram grania na pół wsi i chomika, albo szukania paragonu po fakcie. Tak samo jak gram na swoje paragony, a nie szukam później na hurraaa na forum. 

Fakt, zdarzyło mi się, jak wsadziłam do kalendarza paragon, później 6x go przeszukałam, miałam dylemat "słać smsa, czy nie", ale ostatecznie nie posłałam, bo stwierdziłam, że jak mam później szukać i tracić nerwy, to wolę nie grać. No i jeszcze ta opinia, że jak to?? tępi szukanie paragonu po fakcie, a teraz sama szuka???  Oczywiście paragon znalazł się kilka dni po zakończeniu konkursu emotka  emotka

Kilka lat temu spotkałam się z nieuczciwością ze strony osoby z forum, czyli nieświadomie kupiłam paragon przerobiony w programie graficznym. Wygrałam, wysłałam skan, po czym dostałam info od organizatora, że taki sam paragon przysłała już inna osoba. I co?? straciłam nagrodę, więc już nikomu nie ufam pod tym względem (oprócz kilku "sprawdzonych" osób). 

ziolko

#6346940 Napisano: 15.04.2017 12:01:33
cb656 przegiąłeś z tym wujkiem połamanym emotka
0 1 izkak