Reklama na e-Konkursy.info

Co jest zbędne, co potrzebne a co mogłoby być??

cb656

#6875281 Napisano: 10.08.2022 12:51:29
...a dlaczego jest taka dysproporcja w wielkości czcionki? emotka
...a dlaczego tu nie ma klamek? emotka

0 0

cb656

#6875256 Napisano: 10.08.2022 12:10:51
pionas tak mi przykro, ale muszę to napisać emotka
Od dawna burzy moje poczucie estetyki jeden drobiazg... Jedna z emotek o nazwie hahaha.gif ma fabryczny błąd. Polega to na tym, iż jedna z klatek zawiera białe tło, co rażąco się kłóci z zielonym tłem forum emotka
No po prostu nie mogę tego znieść emotka
Czy da się to naprawić? emotka
emotka
P.S. No i skoro o emotkach, to poruszę jeszcze jeden wątek, spędzający mi sen z powiek. emotka
Zastanawiam się, dlaczego emotka kiss.gif jest DWA RAZY na liście? emotka
Czy to może chodzi o miejsce, w które należy całować? emotka Że niby jedna to całowanie w buziaka, a druga.... nie, nie przejdzie mi przez usta to straszne słowo... emotka
0 0

cb656

#6875155 Napisano: 09.08.2022 18:24:57
southlander napisał(a):

...przy rodzajach nagród gdy się dodaje konkurs, nie ma jednej z najpopularniejszych kategorii: voucherów. I jedni kategoryzują vouchery jako "inne", drudzy jako "nagrody pieniężne", jest przez to mały chaos. Wystarczyłoby dodać "vouchery", które przecież jako nagrody występują ekstremalnie często.

Hm. Dla mnie voucher od zawsze jest FORMĄ pieniądza. Tak jak gotówka, czek, karta podarunkowa czy bon rabatowy.
Może lepiej nie zagłębiać się w takie niuanse? emotka Bo za chwilę ktoś zażąda, by stworzyć osobną kategorię dla bonów Sodexho, ktoś inny dla kodów Empik czy monet Allegro. I zrobi się istna piramida kategorii, a jak znam życie, I TAK ZBYT WIELU Userów będzie miało problem z wyborem kategorii właściwej.  emotka
Przecież to, że tylko jakaś ikonka oznaczająca nagrodę jest z "niewłaściwej" kategorii, to przecież pikuś, no bo JEŚLI w polu nagród będzie czytelnie napisane, co jest nagrodą, człowiekowi kumatemu wystarczy emotka

pionas moja rekomendacja: jestem na nie. emotka
0 0

cb656

#6873242 Napisano: 31.07.2022 16:07:25
DO USUNIĘCIA ŚLEPY, NIEŻYWY, NIECZYNNY TOP: https://www.e-konkursy.info/forum/pomoc/kinder-piniata emotka ">https://www.e-kon...er-piniata emotka
0 0

cb656

#6872609 Napisano: 27.07.2022 16:34:33

W temacie: mogłoby nie być takich błędów po kliknięciu w powiadomienie... emotka
pionas coś 4U emotka emotka Kazali powiadomić właściciela, to melduję...
Win7, przeglądarka 103.0 Firefox Release July 26, 2022 Version 103.0, first offered to Release channel users on July 26, 2022
0 0

cb656

#6863239 Napisano: 05.06.2022 16:35:11
Kategoria: "co mogłoby być" emotka

Mogłaby być zachowana poprawność językowa emotka
Rozumiem oczywiście, że jenzik polska is very difikult, ale czymajmy się prawidłowych odmianoof, co nie?
Czyli albo "obrazek większy", albo "zdjęcie większe". emotka
0 0

cb656

#6850290 Napisano: 18.03.2022 12:40:50
pionas napisał(a):

patrząc na post to jest inaczej niż zakodowałem (pamiętałem że Ty chcesz do ostatniej nieprzeczytanej) emotka

emotka W sumie to nieważne, ale skoro już o tym rozmawiamy... Przecież jeśli dostaję powiadomienie o nowej wiadomości i w to klikam, a system podsuwa mi pod oczy ostatni wpis w tej wiadomości, to jakie są szanse, że tam będzie więcej niż jedna nieprzeczytana? emotka
Jest dobrze tak, jak jest. emotka O to chodziło emotka
0 0

cb656

#6850262 Napisano: 18.03.2022 11:09:36
pionas napisał(a):

...zacznę od modułu wiadomości, co do oznaczania jako nieprzeczytane jest to problem ponieważ moduł który wykorzystałem nie przewidział czegoś takiego, ale nie miałem niestety więcej czasu żeby usiąść i przeanalizować co będzie "szybsze" czy rozszerzenie struktury tabeli i przepisanie kodu czy napisanie nowego modelu na wzór tego co był w starym skrypcie... problem ten jest powiązany również ze scrollowaniem do ostatniej nieprzeczytanej wiadomości, mogę co najwyżej zrobić żeby scrollowało do ostatniej wiadomości....

emotka
No to chyba można odtrąbić sukces, bo już dziś po otwieraniu wiadomości tak właśnie mam. W zasadzie o to chodziło, dziękuję. Zdecydowanie wygodniejsze, niż męczyć to kółko myszki emotka
Dziękuję Adrian emotka O to właśnie mi chodziło, gdy dopraszałem się już w styczniu emotka No ale jednak musiała poprosić kobieta, byś uległ emotka

cb656 napisał(a):

pionas  a zrobisz tak, by wchodząc przez powiadomienie o nowej wiadomości, strona ustawiała się na ostatnim wpisie, a nie pierwszym? emotka emotka KIEDYŚ tak było, TERAZ nie... emotka emotka

cb656

#6849456 Napisano: 14.03.2022 14:02:38
pionas taki pomysł przyszedł dziś do głowy, obgadajmy to emotka

Jeśli gdzieś na stronie jest link i ktoś w ten link kliknie, to gdy później wróci na stronę, to ten kliknięty link ma inny odcień. To nawet gdzieś widziałem w ustawieniach zaawansowanych w systemie, że można sobie te kolory samemu wybrać.

No i teraz jest pytanie...
Bo jak wchodzi się ekonki dajmy na to tutaj https://www.e-kon...kursy-dzisiaj-dodane to przecież tytuły poszczególnych konkursów są właśnie takimi linkami do innych stron, tyle że nigdy jeszcze nie widziałem tego zjawiska zmiany kolorów. Owszem, tekst z czarnego robi się zielony, ale tylko wtedy, gdy najeżdżasz na niego kursorem myszy. Po zjechaniu znów czarny. Po kliknieciu też.

Dla mnie jest to istotne na przykład z tego powodu, że kiedy zaglądam na stronę rano i widzę listę dajmy na to 20 konkursów, to sobie po kolei w każdy kilkam, by zobaczyć, o co się gra. Z tym, że gdy za jakiś czas po obiedzie zaglądam na stronę, to widzę, że już nie 20, a jest ich dajmy na to 26 konkursów. I chodzi o taki myk, który by ułatwił rozróżnianie, które to są nowe, a w które jeszcze nie klikałem.

Da się coś takiego tutaj wdrożyć?

0 0

cb656

#6849305 Napisano: 13.03.2022 12:01:32
pionas napisał(a):

cb656 napisał(a):

Pionas zadziałał. emotka emotka

nie zadziałałem, system później sam to uzupełnia emotka co kilka godzin albo raz na dobę...

Tak, czy inaczej, to zasługa/wina pionasa emotka Bo tak napisał ten fragment kodu/skryptu czy innego fragmentu oprogramowania zarządzającego stroną, że system uzupełnia to z pewnym takim opóźnieniem. emotka
Chcę przez to powiedzieć, że rozwiązała się zagadka, czyli że nie tyle jest to "błąd" systemu, co po prostu taki jego "urok", że pewne funkcjonalności są trochę kulejące, nie działają w czasie rzeczywistym, teraz, zaraz, natychmiast, co może wywoływać zaniepokojenie u obserwatorów, którzy są zwykłymi użytkownikami i nie muszą rozumieć, jak działa taki czy inny skrypt (mniejsza o nazwę).
Jak człowieczek widzi, że jedni coś mają, a inni nie mają, to się niepokoi nierównością emotka a jak się później okazuje, to wynika tylko i wyłącznie ze specyfiki odświeżania danych. Czy jakoś tak.
0 0

cb656

#6849262 Napisano: 12.03.2022 17:12:18
1940bruce1973 napisał(a):

Nadal bardzo dziwnym wydaje mi się fakt, że użytkownik, piszący na forum kolejny post, nie ma w swoim profilu licznika postów i wynika z tego, że nie napisał dotąd żadnego. emotka

Już ma. Pionas zadziałał. emotka emotka
1 brucee 0

cb656

#6844032 Napisano: 12.02.2022 12:20:49
pionas napisał(a):

co do samych reklam czy całego marketingu to mam wrażenie że lepiej wiesz jak to działa niż ja emotka

Co do marketingu jako takiego, mogę się zgodzić, jestem szkolonym manipulatorem emotka i nawet mam na to papiery emotka   ale jeśli chodzi o infrastrukturę programistyczną, to dla mnie czarna magia. emotka emotka Więc się nie dziw, że ciągle pytam "a jak to działa?" emotka
Tak wiesz... jak jest zbudowane od środka emotka Nigdy nie rozkręcałeś zabawek z ciekawości? emotka
0 0

cb656

#6844030 Napisano: 12.02.2022 12:13:39
pionas napisał(a):

W polityce prywatności jest wzmianka o celach w jakich wykorzystywane są cookies, prawie każdy telefon z Androidem wyraża zgodę na łączenie reklam zarówno z telefonów jaki okien przeglądarki wystarczy wspólny punkt chociażby konto na gmail.com.
Adkontekt bazuje na słowach wyświetlanych na stronie i wybiera te cieszące się popularnością.
Mogę zrezygnować z reklam, mogę zamknąć serwis bo w obecnych czasach jest więcej problemów i stresu niż radości i przyjemności, pytanie czy tego chcecie?

Widzę, że poczułeś się urażony, moim zdaniem niepotrzebnie, bo trzeba rozróżnić pytanie od czepiania się i dokuczania.
Chodziło mi wyłącznie o wyjaśnienie, jak to się dzieje, że podmiot odpowiedzialny za reklamy ma dostęp do tych literek, które przesyłamy sobie w wiadomościach prywatnych. Wyjaśniłeś, że to kwestia tego, co się wyświetla na ekranie. Czyli należy rozumieć, że prywatności jako takiej nie ma, nawet gdy siedzę sam w pokoju i nikt przez ramie nie zagląda?
Bo co innego, gdy ten system skanuje zawartość strony w części publicznej (forum, opisy konkursów itp.) a co innego, gdy to się dzieje w wiadomościach przeznaczonych z reguły dla jednej osoby.
Co do losów serwisu, leży on całkowicie w Twoich rękach, nie zrażaj się jakimś ciekawskim Userem, co zadaje dowściekliwe pytania emotka
1 brucee 0

cb656

#6843984 Napisano: 11.02.2022 19:37:09
Dziwna koincydencja, nie podoba mi się to. emotka emotka
Na stronie ekonków uaktywniają się reklamy powiązane tematycznie z wątkami poruszanymi w wiadomościach prywatnych.
To znaczy, że Google adkontekst ma jakiś dostęp do treści tych wiadomości.
To się nie dzieje przypadkiem.
Czy ktoś jeszcze zaobserwował u siebie w komputerze podobną zbieżność? emotka
Pisał o zakupie odkurzacza (przykład) i potem zaczęły się mnożyć oferty sprzedaży odkurzaczy na ekonkach?
0 0

cb656

#6842541 Napisano: 04.02.2022 14:42:39
Po samym nicku trudno czasem NA FORUM rozpoznać płeć rozmówcy emotka
W tym kąciku z informacjami o Użytkowniku jest data rejestracji, ilość postów, zgłoszonych konkursów i punktów karnych, ale to jest mniej istotne od tego, czy zwracać się per pa czy per pani. emotka

A gdyby tak w kąciku z informacjami o użytkowniku NA FORUM zrobić kolorową obwódkę awatara? Tak, jak jest przy konkursach - zależnie od daty.
Kolor zależałby od tego, jaką płeć w swoim profilu ustawił Użytkownik.
Klasycznie, tradycyjnie, proponuję niebieski dla chłopców i różowy dla dziewczynek. emotka

cb656

#6840279 Napisano: 25.01.2022 17:06:15
pionas a dlaczemu jest tak, że jak oddam głos (łapkę) na komentarz przy opisie konkursu, to strona się przeładowuje i znajduję się w zakładce z opisem, a nie w zakładce z komentarzami? To trochę dziwne jest... emotka

cb656

#6839680 Napisano: 24.01.2022 10:59:39
pionas zupełnie nie rozumiem tej ewidentnej niekonsekwencji w topie INFORMUJĄ.
Dlaczego, choć wkleja się przecież adres konkursu z bazy, na forum wpis zawiera jedynie tytuł konkursu? Dlaczego nie jest podlinkowany?   emotka emotka
...przecież w topie WYNIKI udało się to zrobić, więc dlaczego nie w INFORMUJĄ??
---------------------
edit 25 stycznia
Aha. Czyli już zrobiłeś poprawkę. No fajnie. Dziękuję. emotka
0 0

cb656

#6839375 Napisano: 22.01.2022 11:41:57
pionas  a zrobisz tak, by wchodząc przez powiadomienie o nowej wiadomości, strona ustawiała się na ostatnim wpisie, a nie pierwszym? emotka emotka
KIEDYŚ tak było, TERAZ nie... emotka emotka
0 0

cb656

#6838928 Napisano: 20.01.2022 13:56:14
pionas kiedy w końcu rozkminisz i naprawisz ten błąd z wyświetlaniem/nie wyświetlaniem awatarów Użytkownika? emotka emotka
Na forum jest, w profilu nie ma... emotka
0 0

cb656

#6838906 Napisano: 20.01.2022 12:03:24
pionas uprzejmie proszę o zmianę w kodzie, która pozwoli zamieszczać w topie z wynikami TAKŻE wyniki do konkursów umieszczonych w szybkich tematach, że za przykład wrzucę ten:

0 0