Nasz serwis prowadzony przez Adriana Pionkę wraz naszymi partnerami wymienionymi w Polityce
Prywatności wykorzystuje pliki cookies zapisywane na Twoim urządzeniu i inne technologie do
zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu personalizowania treści i reklam oraz analizowania
ruchu na stronie i w Internecie.
Przetwarzanie danych jest uzasadnione z uwagi na nasze usprawiedliwione potrzeby, co obejmuje między
innymi konieczność zapewnienia bezpieczeństwa usługi (np. sprawdzenie, czy do Twojego konta nie
loguje się nieuprawniona osoba), dokonanie pomiarów statystycznych, ulepszania naszych usług i
dopasowania ich do potrzeb i wygody użytkowników (np. personalizowanie treści w usługach) jak
również prowadzenie marketingu i promocji własnych usług Administratora. Dane te są przetwarzane do
czasu istnienia uzasadnionego interesu lub do czasu złożenia przez Ciebie sprzeciwu wobec
przetwarzania.
Dane osobowe będą przekazywane wyłącznie naszym podwykonawcom, tj. dostawcom usług informatycznych
i/lub partnerom wymienionym w
Polityce
Prywatności.
Przysługuje Ci prawo żądania dostępu do treści danych osobowych, ich sprostowania, usunięcia oraz
prawo do ograniczenia ich przetwarzania. Ponadto także prawo do cofnięcia zgody w dowolnym momencie
bez wpływu na zgodność z prawem przetwarzania, prawo do przenoszenia danych oraz prawo do wniesienia
sprzeciwu wobec przetwarzania danych osobowych. Posiadasz prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu
Ochrony Danych Osobowych.
cb656
Postów 1773
Data rejestracji 02.08.2021
Punkty karne 0
Konkursy dodane 5
...a dlaczego tu nie ma klamek?
W życiu porządnego człowieka ważne jest, by nie grzeszyć. Ja na przykład nie grzeszę ani urodą, ani rozumem. Nie aspiruję do uznania moich stwierdzeń za absolutne, w pełni obiektywne. Nie oczekuję ślepej mi ufności, czy obdarzenia mnie autorytetem. Deklaruję, że staram się pisać szczerze, choć diagnozuję tę szczerość wyłącznie moim niedoskonałym rozpoznaniem.
cb656
Postów 1773
Punkty karne 0
Konkursy dodane 5
Od dawna burzy moje poczucie estetyki jeden drobiazg... Jedna z emotek o nazwie hahaha.gif ma fabryczny błąd. Polega to na tym, iż jedna z klatek zawiera białe tło, co rażąco się kłóci z zielonym tłem forum
No po prostu nie mogę tego znieść
Czy da się to naprawić?
P.S. No i skoro o emotkach, to poruszę jeszcze jeden wątek, spędzający mi sen z powiek.
Zastanawiam się, dlaczego emotka kiss.gif jest DWA RAZY na liście?
Czy to może chodzi o miejsce, w które należy całować? Że niby jedna to całowanie w buziaka, a druga.... nie, nie przejdzie mi przez usta to straszne słowo...
cb656
Postów 1773
Punkty karne 0
Konkursy dodane 5
Może lepiej nie zagłębiać się w takie niuanse? Bo za chwilę ktoś zażąda, by stworzyć osobną kategorię dla bonów Sodexho, ktoś inny dla kodów Empik czy monet Allegro. I zrobi się istna piramida kategorii, a jak znam życie, I TAK ZBYT WIELU Userów będzie miało problem z wyborem kategorii właściwej.
Przecież to, że tylko jakaś ikonka oznaczająca nagrodę jest z "niewłaściwej" kategorii, to przecież pikuś, no bo JEŚLI w polu nagród będzie czytelnie napisane, co jest nagrodą, człowiekowi kumatemu wystarczy
pionas moja rekomendacja: jestem na nie.
cb656
Postów 1773
Punkty karne 0
Konkursy dodane 5
cb656
Postów 1773
Punkty karne 0
Konkursy dodane 5
W temacie: mogłoby nie być takich błędów po kliknięciu w powiadomienie...
pionas coś 4U Kazali powiadomić właściciela, to melduję...
Win7, przeglądarka 103.0 Firefox Release July 26, 2022 Version 103.0, first offered to Release channel users on July 26, 2022
cb656
Postów 1773
Punkty karne 0
Konkursy dodane 5
Mogłaby być zachowana poprawność językowa
Rozumiem oczywiście, że jenzik polska is very difikult, ale czymajmy się prawidłowych odmianoof, co nie?
Czyli albo "obrazek większy", albo "zdjęcie większe".
cb656
Postów 1773
Punkty karne 0
Konkursy dodane 5
Jest dobrze tak, jak jest. O to chodziło
cb656
Postów 1773
Punkty karne 0
Konkursy dodane 5
No to chyba można odtrąbić sukces, bo już dziś po otwieraniu wiadomości tak właśnie mam. W zasadzie o to chodziło, dziękuję. Zdecydowanie wygodniejsze, niż męczyć to kółko myszki
Dziękuję Adrian O to właśnie mi chodziło, gdy dopraszałem się już w styczniu No ale jednak musiała poprosić kobieta, byś uległ
cb656
Postów 1773
Punkty karne 0
Konkursy dodane 5
Jeśli gdzieś na stronie jest link i ktoś w ten link kliknie, to gdy później wróci na stronę, to ten kliknięty link ma inny odcień. To nawet gdzieś widziałem w ustawieniach zaawansowanych w systemie, że można sobie te kolory samemu wybrać.
No i teraz jest pytanie...
Bo jak wchodzi się ekonki dajmy na to tutaj https://www.e-kon...kursy-dzisiaj-dodane to przecież tytuły poszczególnych konkursów są właśnie takimi linkami do innych stron, tyle że nigdy jeszcze nie widziałem tego zjawiska zmiany kolorów. Owszem, tekst z czarnego robi się zielony, ale tylko wtedy, gdy najeżdżasz na niego kursorem myszy. Po zjechaniu znów czarny. Po kliknieciu też.
Dla mnie jest to istotne na przykład z tego powodu, że kiedy zaglądam na stronę rano i widzę listę dajmy na to 20 konkursów, to sobie po kolei w każdy kilkam, by zobaczyć, o co się gra. Z tym, że gdy za jakiś czas po obiedzie zaglądam na stronę, to widzę, że już nie 20, a jest ich dajmy na to 26 konkursów. I chodzi o taki myk, który by ułatwił rozróżnianie, które to są nowe, a w które jeszcze nie klikałem.
Da się coś takiego tutaj wdrożyć?
cb656
Postów 1773
Punkty karne 0
Konkursy dodane 5
Chcę przez to powiedzieć, że rozwiązała się zagadka, czyli że nie tyle jest to "błąd" systemu, co po prostu taki jego "urok", że pewne funkcjonalności są trochę kulejące, nie działają w czasie rzeczywistym, teraz, zaraz, natychmiast, co może wywoływać zaniepokojenie u obserwatorów, którzy są zwykłymi użytkownikami i nie muszą rozumieć, jak działa taki czy inny skrypt (mniejsza o nazwę).
Jak człowieczek widzi, że jedni coś mają, a inni nie mają, to się niepokoi nierównością a jak się później okazuje, to wynika tylko i wyłącznie ze specyfiki odświeżania danych. Czy jakoś tak.
cb656
Postów 1773
Punkty karne 0
Konkursy dodane 5
cb656
Postów 1773
Punkty karne 0
Konkursy dodane 5
Tak wiesz... jak jest zbudowane od środka Nigdy nie rozkręcałeś zabawek z ciekawości?
cb656
Postów 1773
Punkty karne 0
Konkursy dodane 5
Chodziło mi wyłącznie o wyjaśnienie, jak to się dzieje, że podmiot odpowiedzialny za reklamy ma dostęp do tych literek, które przesyłamy sobie w wiadomościach prywatnych. Wyjaśniłeś, że to kwestia tego, co się wyświetla na ekranie. Czyli należy rozumieć, że prywatności jako takiej nie ma, nawet gdy siedzę sam w pokoju i nikt przez ramie nie zagląda?
Bo co innego, gdy ten system skanuje zawartość strony w części publicznej (forum, opisy konkursów itp.) a co innego, gdy to się dzieje w wiadomościach przeznaczonych z reguły dla jednej osoby.
Co do losów serwisu, leży on całkowicie w Twoich rękach, nie zrażaj się jakimś ciekawskim Userem, co zadaje dowściekliwe pytania
cb656
Postów 1773
Punkty karne 0
Konkursy dodane 5
Na stronie ekonków uaktywniają się reklamy powiązane tematycznie z wątkami poruszanymi w wiadomościach prywatnych.
To znaczy, że Google adkontekst ma jakiś dostęp do treści tych wiadomości.
To się nie dzieje przypadkiem.
Czy ktoś jeszcze zaobserwował u siebie w komputerze podobną zbieżność?
Pisał o zakupie odkurzacza (przykład) i potem zaczęły się mnożyć oferty sprzedaży odkurzaczy na ekonkach?
cb656
Postów 1773
Punkty karne 0
Konkursy dodane 5
W tym kąciku z informacjami o Użytkowniku jest data rejestracji, ilość postów, zgłoszonych konkursów i punktów karnych, ale to jest mniej istotne od tego, czy zwracać się per pa czy per pani.
A gdyby tak w kąciku z informacjami o użytkowniku NA FORUM zrobić kolorową obwódkę awatara? Tak, jak jest przy konkursach - zależnie od daty.
Kolor zależałby od tego, jaką płeć w swoim profilu ustawił Użytkownik.
Klasycznie, tradycyjnie, proponuję niebieski dla chłopców i różowy dla dziewczynek.
Wypowiedź była edytowana 1 raz.
cb656
Postów 1773
Punkty karne 0
Konkursy dodane 5
cb656
Postów 1773
Punkty karne 0
Konkursy dodane 5
Dlaczego, choć wkleja się przecież adres konkursu z bazy, na forum wpis zawiera jedynie tytuł konkursu? Dlaczego nie jest podlinkowany?
...przecież w topie WYNIKI udało się to zrobić, więc dlaczego nie w INFORMUJĄ??
---------------------
edit 25 stycznia
Aha. Czyli już zrobiłeś poprawkę. No fajnie. Dziękuję.
Wypowiedź była edytowana 1 raz.
cb656
Postów 1773
Punkty karne 0
Konkursy dodane 5
KIEDYŚ tak było, TERAZ nie...
cb656
Postów 1773
Punkty karne 0
Konkursy dodane 5