Nasz serwis prowadzony przez Adriana Pionkę wraz naszymi partnerami wymienionymi w Polityce
Prywatności wykorzystuje pliki cookies zapisywane na Twoim urządzeniu i inne technologie do
zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu personalizowania treści i reklam oraz analizowania
ruchu na stronie i w Internecie.
Przetwarzanie danych jest uzasadnione z uwagi na nasze usprawiedliwione potrzeby, co obejmuje między
innymi konieczność zapewnienia bezpieczeństwa usługi (np. sprawdzenie, czy do Twojego konta nie
loguje się nieuprawniona osoba), dokonanie pomiarów statystycznych, ulepszania naszych usług i
dopasowania ich do potrzeb i wygody użytkowników (np. personalizowanie treści w usługach) jak
również prowadzenie marketingu i promocji własnych usług Administratora. Dane te są przetwarzane do
czasu istnienia uzasadnionego interesu lub do czasu złożenia przez Ciebie sprzeciwu wobec
przetwarzania.
Dane osobowe będą przekazywane wyłącznie naszym podwykonawcom, tj. dostawcom usług informatycznych
i/lub partnerom wymienionym w
Polityce
Prywatności.
Przysługuje Ci prawo żądania dostępu do treści danych osobowych, ich sprostowania, usunięcia oraz
prawo do ograniczenia ich przetwarzania. Ponadto także prawo do cofnięcia zgody w dowolnym momencie
bez wpływu na zgodność z prawem przetwarzania, prawo do przenoszenia danych oraz prawo do wniesienia
sprzeciwu wobec przetwarzania danych osobowych. Posiadasz prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu
Ochrony Danych Osobowych.
emanuela24
Postów 56
Data rejestracji 06.10.2006
Punkty karne 0
Konkursy dodane
visserarthur
Postów 4002
Data rejestracji 09.10.2006
Punkty karne 3
Konkursy dodane
snowflake
Postów 815
Data rejestracji 24.06.2009
Punkty karne 0
Konkursy dodane 5
o¤°`°¤o,¸¸¸,o¤°`°¤o,¸¸¸,o¤°`°¤o,¸¸¸,o¤°`°¤o,¸¸¸,o¤°`°¤o,¸¸¸,o¤°`°¤o,¸¸¸,o¤°`°¤o,¸¸¸,o¤°`°¤o,¸¸¸,o
o¤°`°¤o,¸¸¸,o¤°`°¤o,¸¸¸,o¤°`°¤o,¸¸¸,o¤°`°¤o,¸¸¸,o¤°`°¤o,¸¸¸,o¤°`°¤o,¸¸¸,o¤°`°¤o,¸¸¸,o
o¤°`°¤o,¸¸¸,o¤°`°¤o,¸¸¸,o¤°`°¤o,¸¸¸,o¤°`°¤o,¸¸¸,o¤°`°¤o,¸¸¸,o¤°`°¤o,¸¸¸,o
emanuela24
Postów 56
Data rejestracji 06.10.2006
Punkty karne 0
Konkursy dodane
visserarthur
Postów 4002
Data rejestracji 09.10.2006
Punkty karne 3
Konkursy dodane
Luiza37
Postów 173
Data rejestracji 20.02.2024
Punkty karne 1
Konkursy dodane
U mnie sytuacja jest taka, że mam 1 telefon na siebie na firmę, a drugi wzięłam dla mamy, bo były lepsze warunki. Za telefon płacę ja, ale to jest telefon od początku mojej mamy, która nawet ze mną nie mieszka. Wysyła także czasami zgłoszenia na konkursy. Rozumiem, że jakby wygrała, Smolar będzie chciał od niej potwierdzenie umowy telefonu, to nagrody nie dostanie?
Wypowiedź była edytowana 1 raz.
Majkii
Postów 1077
Data rejestracji 17.02.2022
Punkty karne 2
Konkursy dodane
Maczupikczu
Postów 47
Data rejestracji 06.06.2024
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Luiza37
Postów 173
Punkty karne 1
Konkursy dodane
Luiza37
Postów 173
Punkty karne 1
Konkursy dodane
Tak, możesz korzystać z telefonu wziętego na abonament w ramach jednoosobowej działalności gospodarczej również do celów prywatnych — ale są pewne rzeczy, o których warto wiedzieć:Jeśli korzystasz z telefonu częściowo prywatnie, musisz ustalić proporcję użytkowania (np. 50% służbowo, 50% prywatnie) i tylko tę część możesz wliczyć w koszty działalności (tak samo z VAT-em — odliczysz tylko odpowiedni procent).
A więc przy prawidłowym rozliczaniu jak najbardziej mogę korzystać z tego telefonu także prywatnie na konkursy.
snowflake
Postów 815
Punkty karne 0
Konkursy dodane 5
Zresztą nie jestem pewna czy w przypadku konkursów to by Ci pomogło. Skoro Smolar tak pilnuje, żeby w konkursach brały udział osoby "rzeczywiste" ( na swoje dane), i zastrzega, że paragony muszą być wystawione bez NIP ( czyli nawet jakbyś danego produktu konkursowego nie ujęła w kosztach firmy, to i tak paragon z NIP odpada ), to wątpię, żeby przeszedł firmowy telefon używany również prywatnie. Jedynie mogłaby tu pomóc indywidualna interpretacja US ale wg mnie tylko do tego, żeby Ci nie zaliczyli nagród jako przychody z działalności.
Luiza37
Postów 173
Punkty karne 1
Konkursy dodane
masza
Postów 7537
Data rejestracji 11.11.2008
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Obcując z kotem, człowiek ryzykuje jedynie to, że stanie się wewnętrznie bogatszy.
Colette
zezowaty_kot
Postów 2464
Data rejestracji 28.11.2013
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Co prawda scenariusz jest kuszący.
"Wiesiek, robimy Kowalskiej kontrolę skarbową na 5 lat do tyłu, bo kupiła Milkę w Żabce i zgłosiła się do konkursu z telefonu, którego używa RÓWNIEŻ w celach firmowych. A i sprawdź czy z tego telefonu nie puszcza dzieciom bajek, ale ją dojedziemy, cofniemy jej te 15 zł wrzucone w koszta w lutym 2021 roku hahahaha <w tle tu du du dum, tu du du dum>
Abrakadabra MIAU 🐈⬛
snowflake
Postów 815
Punkty karne 0
Konkursy dodane 5
No ale niech będzie, że to bajki 😉
zezowaty_kot
Postów 2464
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Ps. Co do US i kontroli - coś źle rozliczysz 4 lata temu, dopatrzą się, informują, robisz korektę, świat wygląda tak samo. I tyle.
niunio
Postów 237
Data rejestracji 02.02.2018
Punkty karne 0
Konkursy dodane 6
People say nothing is impossible, but I do nothing every day.
snowflake
Postów 815
Punkty karne 0
Konkursy dodane 5
Zresztą... https://www.prawo...yrok-nsa,529581.html
zezowaty_kot
Postów 2464
Punkty karne 0
Konkursy dodane
To z tego artykułu. No i ja to właśnie tak rozumiem, jesteś sobie dajmy na to tancerką i wygrywasz Taniec z gwiazdami - nagroda powiązana z prowadzoną działalnością, przychód. Ale jesteś tancerką i trafiłaś pudło batonów w loterii - nie jest to wynikiem tańca (prowadzonej działalności), więc płacisz standarody podatek od nagrody i tyle.
niunio
Postów 237
Data rejestracji 02.02.2018
Punkty karne 0
Konkursy dodane 6