Reklama na e-Konkursy.info

Dyskusje o innych konkursach (bez klików)

maniek69702

#7249124 Napisano: 25.03.2025 11:11:05
Widzę na forum opinie, że te wszystkie konkursy kreatywne są nic nie warte bo nie czytają zgłoszeń tylko po prostu losują nagrody. Myślicie, że to prawda?
0 0

elemelex

#7249126 Napisano: 25.03.2025 11:13:18
Nie przejmujcie się brakiem toreb, przecież biedronki były obklejone reklamą tego konkursu, musiało być bardzo dużo zgłoszeń. Wchodzisz do biedry a tam śmieje sie Żyła, a obok niego widnieje ciekawa sumka, myslę, że wielu sie skusiło. Prosimy wiecej kreatywnych z dużymi kwotami, będzie zainteresowanie.
1 rudzixon 0

cudaczek121

#7249127 Napisano: 25.03.2025 11:13:54
maniek69702 napisał(a):

Widzę na forum opinie, że te wszystkie konkursy kreatywne są nic nie warte bo nie czytają zgłoszeń tylko po prostu losują nagrody. Myślicie, że to prawda?

Oczywiście, że tak emotka  Komu by sie chcialo czytac te nasze wypociny.
0 0

Yoko

#7249128 Napisano: 25.03.2025 11:14:20
loteria Turek - za pierwszym razem wpisałam zły nr paragonu. Pisałam maila do agencji z prośbą o jego wycofanie - cisza. I teraz mam pytanie: czy powinnam jeszcze raz go zgłosić, ale tym razem poprawny, czy pozostało już tylko modlić się, żeby go nie wylosowali? emotka
0 0

rufus

#7249130 Napisano: 25.03.2025 11:15:34
Yoko napisał(a):

loteria Turek - za pierwszym razem wpisałam zły nr paragonu. Pisałam maila do agencji z prośbą o jego wycofanie - cisza. I teraz mam pytanie: czy powinnam jeszcze raz go zgłosić, ale tym razem poprawny, czy pozostało już tylko modlić się, żeby go nie wylosowali? emotka

Ja bym zglaszal drugi raz poprawny

rufus

#7249131 Napisano: 25.03.2025 11:17:06
maniek69702 napisał(a):

Nie wiem, ale wyniki na drugi dzien od zakonczenia etapu sa zastanawiajace emotka
1 wiolka252 0

anialistopad

#7249133 Napisano: 25.03.2025 11:18:05
Joy pepsico dalej nie działa?
0 0

rufus

#7249134 Napisano: 25.03.2025 11:19:27
anialistopad napisał(a):

Joy pepsico dalej nie działa?

Zalezy u kogo. U jednych dziala u innych nie.
0 0

isiulka

#7249135 Napisano: 25.03.2025 11:19:48
rufus napisał(a):

maniek69702 napisał(a):

Nie wiem, ale wyniki na drugi dzien od zakonczenia etapu sa zastanawiajace emotka

dokładnie, najlepiej słać byle co i wgl się nie starać emotka emotka

pikawka

#7249136 Napisano: 25.03.2025 11:22:16
maniek69702 napisał(a):

Bzdura

elemelex

#7249141 Napisano: 25.03.2025 11:26:34
Ja niestety muszę sie starać. Bo niestaranie się, to u mnie naprawdę niestaranie się xD Bardziej chodzi o to by mieć pomysł. A ile można mieć tych pomysłów.
Czytają, tylko maja inny gust, taka prawda :P

zezowaty_kot

#7249144 Napisano: 25.03.2025 11:29:19
koniczynka123 napisał(a):

maniek69702 napisał(a):

Ja i sporo osób wie z autopsji co wygrywa emotka

I dlatego wiele osób wierzy, że czytają emotka
A każdy konkurs rządzi się swoimi prawami, wytycznymi i w jednym wygrywają tkliwe historie, a w innym przewrotna abstrakcja. 
Ciekawe ile osób piszących, że to losowanie, że nie warto, wysyła faktycznie "lubię jeść Milkę bo jest dobra". Coś mi się wydaje, że jednak więcej energii wkładacie w te "loterie".

koniczynka123

#7249146 Napisano: 25.03.2025 11:31:43
isiulka napisał(a):

rufus napisał(a):

maniek69702 napisał(a):

Organizatorzy idą na łatwiznę, bo przy hasłach nie mają nadzoru więc lepsze to niż loteria. W konkursach na hasło gdzie jest licznik, zgłoszenia idą w tysiącach- więc na pewno to czytają. I choć Isiulka pisze z ironią żeby słać byle co- ma rację. Przekonałam się nie raz, zresztą na rozprawie poznałam tajniki konkursów więc zdania nie zmienię. Mimo to gram, bo a nuż wylosują moje hasło emotka

Maczupikczu

#7249149 Napisano: 25.03.2025 11:49:00

isiulka napisał(a):

rufus napisał(a):

maniek69702 napisał(a):

Organizatorzy idą na łatwiznę, bo przy hasłach nie mają nadzoru więc lepsze to niż loteria. W konkursach na hasło gdzie jest licznik, zgłoszenia idą w tysiącach- więc na pewno to czytają. I choć Isiulka pisze z ironią żeby słać byle co- ma rację. Przekonałam się nie raz, zresztą na rozprawie poznałam tajniki konkursów więc zdania nie zmienię. Mimo to gram, bo a nuż wylosują moje hasło emotka

To ja uważam , ze wszyscy macie rację. Wg publikowanych danych na konkurs kreatywny trwający 2 tygodnie wpada ok 10 tys. zgłoszeń. Nie ma szans tego wszystkiego przeczytać, więc moim zdaniem tu odbywa się loteria i odpada ok. 90% zgłoszeń (liczy się szczęście).

Potem odbywa się druga selekcja i odpadają zgłoszenia błędne, obraźliwe, nie spełniające wymogów regulaminu.
Następnie jest trzecia selekcja pod kątem danych osobowych bądź numeru telefonu ( chyba każdy kto choć raz odbierał nagrodę osobiście od organizatora, słyszał tekst typu" jak dobrze, że wygrała normalna osoba a nie zawodowy konkursowicz" - ja osobiście słyszałam to dwa razy w różnych agencjach) , moim zdaniem są organizatorzy ( oczywiście nie wszyscy), którzy starają się eliminować konkursowiczów.

Dodam tylko, że eliminacja konkursowiczów jest zasługą samych konkursowiczów i nieustannych skarg typu: nagradzają jedną i tą sama osobę, pewnie rodzina. Agencje starają się minimalizować ryzyko takich podejrzeń. 

Gdy na końcu zostaje ok 500 zgłoszeń to wtedy robią ostatnią eliminacje pobieżnie czytając hasła i nagradzając najlepsze. Przynajmniej tak to sobie wyobrażam emotka

lasiglasty

#7249150 Napisano: 25.03.2025 11:50:15
maniek69702 napisał(a):

Ludzie czują gorycz po przegranej i szukają winnego, każdy już w myślach wydawał te 50000 złotych, a tu nawet 500 nie ma. Teraz każdy będzie dla nich zły nawet sklepowa co paragon im wydała. Jak kilka lat temu wygrałam główną i sponsor złożył mi gratulacje na swoim facebooku pisząc moje inicjały, to w komentarzach rozpętała się burza, że konkurs ustawiony, że oszustwo, że zwycięzca był wybrany zanim konkurs się zaczął, że pewnie jestem rodziną sponsora emotka szambo wybiło pierwszy raz mnie ludzie tak opluli  emotka to mi pokazało do czego ludzie są zdolni jak czują gorycz przegranej, bo chyba nie muszę wspominać, że wygrana była uczciwa, regulaminowa, a ni sponsora ani organizatora nie znałam

assal

#7249151 Napisano: 25.03.2025 11:50:47
Mnie losują na okrągło (i dają te lepsze nagrody emotka ) w Avanti, Karlsbadzie i Smolarze, a nigdy w Amooco, Fortisie czy Columbicie emotka

rufus

#7249155 Napisano: 25.03.2025 11:55:37

isiulka napisał(a):

rufus napisał(a):

maniek69702 napisał(a):

Jest sobie pracownik pracujacy x lat w agencji, ktora organizuje np. konkursy z past do zebow. Te wszystkie pytania konkursowe powtarzaja sie cyklicznie lub niewiele zmieniaja (jpl ile mozna pisac o tym "jak dbasz o usmiech?"emotka ) i juz to widze jak z zaaapaaartym tchem czytaja te tworczosc od deski do deski o szczotkowaniu, higenie jamy ustnej itd kolejny raz z rzedu..
Mimo, ze pewnie sa tam zgloszenia z wyzszej polki to ile mozna to samo mielić bo coz tu mozna nowego wymyslic czego jeszcze nie bylo? Nie oszukujmy sie. emotka  
I niekoniecznie szedlbym w opinie ze losuja, ale wg mnie nie wszystko jest czytanie..

Tak jak ta anegdota o profesorze ktory rzuca testami czy tam sprawdzianami i to co spadnie na stol zalicza, a to co na podloge to do powtorki.

Moze tutaj bywa na zasadzie takiej ze jest przegladane "z grubsza" i to ktore wypada ze jest ok, to zostaje nagradzane. Pewnie tez zalezy od agencji, bo rozne maja swoj styl pracy.

Poza tym w dawniejszych latach czesto publikowali wygrane zgloszenia i mozna bylo sie za glowe zlapac. Z bledami, dublowane (nagradzane 2x), kopiowane od kogos, z wulgaryzmami i w ogole bez ladu i skladu). Odeszli od publikacji i maja spokoj, ale czesto konkursy na fb czy ig pokazuja co wygrywa. emotka

niunio

#7249158 Napisano: 25.03.2025 11:58:39
To nieprawda, że w każdym konkursie jest po kilka tysięcy zgłoszeń. A nawet gdyby było, to co z tego, skoro pewnie grubo ponad połowa z nich jest napędzana takimi gorzkimi żalami albo na jedno kopyto?

Jeśli wygrywa się rzadko, ewentualnie torby, a w ogóle to zawsze wybierają te gorsze zgłoszenia pisane na odczep, to może warto połączyć kropki… Chociaż może lepiej nie, patrząc na dotychczasowe efekty tych rozważań, szkoda czasu. emotka

snowflake

#7249161 Napisano: 25.03.2025 12:01:19
niunio napisał(a):

To nieprawda, że w każdym konkursie jest po kilka tysięcy zgłoszeń. A nawet gdyby było, to co z tego, skoro pewnie grubo ponad połowa z nich jest napędzana takimi gorzkimi żalami albo na jedno kopyto?

Jeśli wygrywa się rzadko, ewentualnie torby, a w ogóle to zawsze wybierają te gorsze zgłoszenia pisane na odczep, to może warto połączyć kropki… Chociaż może lepiej nie, patrząc na dotychczasowe efekty tych rozważań, szkoda czasu. emotka

wniosek nasuwa się jeden: tam, gdzie się wygrywa - na pewno czytają emotka  a tam, gdzie nic się nie trafia - losują  emotka  emotka

Karolaaajn

#7249162 Napisano: 25.03.2025 12:01:46
Maczupikczu napisał(a):

isiulka napisał(a):

rufus napisał(a):

maniek69702 napisał(a):

To ja uważam , ze wszyscy macie rację. Wg publikowanych danych na konkurs kreatywny trwający 2 tygodnie wpada ok 10 tys. zgłoszeń. Nie ma szans tego wszystkiego przeczytać, więc moim zdaniem tu odbywa się loteria i odpada ok. 90% zgłoszeń (liczy się szczęście).

Potem odbywa się druga selekcja i odpadają zgłoszenia błędne, obraźliwe, nie spełniające wymogów regulaminu.
Następnie jest trzecia selekcja pod kątem danych osobowych bądź numeru telefonu ( chyba każdy kto choć raz odbierał nagrodę osobiście od organizatora, słyszał tekst typu" jak dobrze, że wygrała normalna osoba a nie zawodowy konkursowicz" - ja osobiście słyszałam to dwa razy w różnych agencjach) , moim zdaniem są organizatorzy ( oczywiście nie wszyscy), którzy starają się eliminować konkursowiczów.

Dodam tylko, że eliminacja konkursowiczów jest zasługą samych konkursowiczów i nieustannych skarg typu: nagradzają jedną i tą sama osobę, pewnie rodzina. Agencje starają się minimalizować ryzyko takich podejrzeń. 

Gdy na końcu zostaje ok 500 zgłoszeń to wtedy robią ostatnią eliminacje pobieżnie czytając hasła i nagradzając najlepsze. Przynajmniej tak to sobie wyobrażam emotka

Myślę, że możesz mieć rację, ale są jednak na forum osoby, które widzę praktycznie przy każdym konkursie chwalące się wygranymi (i to nie torbami, ale całkiem fajnymi rzeczami), więc z tą eliminacją "konkursowiczów", to chyba nie do końca tak jest emotka  ale z resztą wypowiedzi się zgadzam, nie ma opcji wszystkiego przeczytać, a jak widzę czasem co wygrywa w konkursach na fejsie czy insta, to aż mi zęby zgrzytają (okropne twory emotka ).