Reklama na e-Konkursy.info

Dyskusje o innych konkursach (bez klików)

southlander

#7163781 Napisano: 11.03.2024 15:25:58
melancholia napisał(a):

southlander napisał(a):

Być może po prostu wybierają na chybił trafił? I tak jakoś mi się nie chce wierzyć że każda agencja uczciwie deleguje zespół, i płaci dniówkę np. 2-3 pracownikom którzy mają spędzić cały roboczy dzień na przeczytaniu i uczciwym przegadaniu powiedzmy tych 3000 zgłoszeń, a do tego wybraniu które zasługują na I stopień, które na II, które na III.

Ja kiedyś w konkursie Andante dostałam nagrodę dodatkową, której nie było w regulaminie, pani z agencji wytłumaczyła mi, że komisja nie wybrała mnie do stawki konkursowej, ale przedstawicielowi sponsora tak się spodobało zgłoszenie, że wyróżnił je koszem produktów, który nie był przewidziany w regulaminie. Więc też tak nie jest do końca, że te komisje się nie zbierają emotka

Ja absolutnie nie mówię że komisje w ogóle się nie zbierają, bo wierzę że w 99% przypadków się zbierają, ale obstawiam że sama ich praca wygląda mniej romantycznie niż wyobraża to sobie większość konkursowiczów. emotka  Widzisz, tutaj przytaczasz akurat przypadek delegacji od sponsora, ale to trochę inna bajka, bo przedstawiciel sponsora zapewne ma po prostu jakiś dostęp do zgłoszeń, być może prawo do podsunięcia swoich faworytów, ewentualnie skontrolowania jakości zgłoszeń które dostaną nagrodę główną, ale to wszystko. Ciężko mi uwierzyć że on naprawdę jedzie do siedziby agencji i w pełni uczestniczy w całym procesie wyboru patrząc komisji na ręce. Zapewne też jest istotne czy przedstawiciel sponsora jest regulaminowym członkiem jury, czy nie, bo od tego też zależy siła jego sprawczości.

Zresztą nawet sobie można policzyć ile zajmie komisji nawet najbardziej "mechaniczny" wybór. Jeśli mamy te 3000 zgłoszeń, to poświęcając pół minuty na przeczytanie a potem wstępną pozytywną bądź negatywną ocenę jednego zgłoszenia, jedna osoba jest w stanie rzetelnie ogarnąć około 1000 zgłoszeń przez 8 godzin pracy i to bez liczenia przerwy lunchowej i kawek/papierosków/toalet. Jeśli każdy członek komisji miałby rzeczywiście przeczytać każde zgłoszenie, to sama wstępna selekcja jest robotą na 3 dni. Żyjemy jednak w świecie jakim żyjemy, więc powiedzmy że przy 3 osobach w komisji każdy bierze 1/3 zgłoszeń, nie czytając już pozostałych tylko oceniając swoją partię "na plus" lub "na minus", więc mają szansę mieć ogarnięte czytanie i zrobione wstępne sito w jeden dzień. A tu jeszcze trzeba nazajutrz zrobić głębszą selekcję i skrócić listę "na plus" do ilości nagród, potem podjąć konkretne wybory, zdecydować kto ma główną, kto jaki stopień...

I zgaduję że zdarzają się konkursy gdzie rzeczywiście ta cała wielka praca jest uczciwie robiona, ale to raczej mniejszość niż większość, gdy zgłoszenia nie idą w tysiącach albo gdy budżet konkursu jest wyjątkowo dobry. Nie wiem, może przesadzam, ale jakoś przez ostatnie lata patrząc na różne nieprofesjonalne reakcje wielu różnych komisji, różowe okulary pasjonata konkursów zaczęły mi spadać. emotka   Zwłaszcza że mam wrażenie, że im większy konkurs tym przeciętniejsze moje prace wygrywały te najlepsze nagrody, a im mniejszy, tym bardziej się liczyła jednak jakość i kreatywność.

Agnes

#7163788 Napisano: 11.03.2024 15:48:52
czy eveline podawało się by paczki przyszły na paczkomat?
0 0

malgosia74

#7163790 Napisano: 11.03.2024 15:51:01
Agnes napisał(a):

czy eveline podawało się by paczki przyszły na paczkomat?

Tak, też.info w apce
1 Agnes 0

nanajka81

#7163806 Napisano: 11.03.2024 17:11:09
Morti84 napisał(a):

U mnie również podobnie z Amooco, kolejny raz nic nie wpadło. Ciągle wierszem lecą do nich zgłoszenia ode mnie, ale chyba jednak czas przerzucić się na prozę. Pytanie bardziej do innych, czy w tym zadaniu pisaliście co jest WASZYM osobistym najsłodszym wspomnieniem, czy zdecydowanie bardziej Waszym w rozumieniu pary osób (w końcu konkurs walentynkowy)? Chętnie też z kimś doświadczonym przedyskutuję własne zgłoszenie wierszowe. Może ktoś oceni je tak z zewnątrz. Chyba po latach przerwy potrzebuję opinii innych. Jak coś to zapraszam na priv emotka

pisałam o wspomnieniu z udziałem moim i mojego męża oraz torcika wedlowskiego. Wygrana karta.

Luiza12

#7163807 Napisano: 11.03.2024 17:13:39
Ja mogę się dopisać, że w Amocco nie wygrałam NIGDY, s trochę już w te konkursy gram, jednak w tej agencji, co bym nie napisała, nie podoba się emotka .  Przyjmuję, że słabe mam zgloszenia na tle o wiele lepszej konkurencji.

Kwiat Paproci

#7163820 Napisano: 11.03.2024 19:01:42
A już wiem dlaczego z amooco w ITM nie wygrałam bo zamiast pisać o Wedel pisałam o Wawelemotka
czas chyba na konkursową emeryturę emotka
0 0

martunik3

#7163823 Napisano: 11.03.2024 19:50:25
@Kwiat napisał(a):

A już wiem dlaczego z amooco w ITM nie wygrałam bo zamiast pisać o Wedel pisałam o Wawelemotka
czas chyba na konkursową emeryturę emotka

Czasami nie ma znaczenia, raz też tak pomyliłam produkty i wygrałam emotka

rufus

#7163842 Napisano: 11.03.2024 22:41:10
Jakie macie opisy na paragonach grzeskow do konkursu ITM??
W regulaminowym wykazie jest 5 rodzai, z tego jak ja rozumiem to nazwy pochodza z opisow paragonow..
ja mam "wafle grzeski mega" i zastanawiam sie czy to wafel nie bioracy udzial w konkursie czy ja to zle interpretuje? emotka
0 0

jaanonimka

#7163872 Napisano: 12.03.2024 09:55:11
Proszę napiszcie jak jest u ALBEDO?
Czy mogę podać inne dane niż swoje, wygrałam bilety - chciała sprezentować bratu... ma inne nazwisko
Chodzi o ten konkurs:
https://www.krotka-pilka.pl/#wez-udzial
0 0

atlantydek

#7163874 Napisano: 12.03.2024 09:56:42
jaanonimka napisał(a):

Proszę napiszcie jak jest u ALBEDO?
Czy mogę podać inne dane niż swoje, wygrałam bilety - chciała sprezentować bratu... ma inne nazwisko
Chodzi o ten konkurs:
https://www.krotka-pilka.pl/#wez-udzial

Napisz ładnie do nich, idą czasem na rękę  emotka

anaesth

#7163877 Napisano: 12.03.2024 10:15:37
rufus napisał(a):

Jakie macie opisy na paragonach grzeskow do konkursu ITM?? W regulaminowym wykazie jest 5 rodzai, z tego jak ja rozumiem to nazwy pochodza z opisow paragonow.. ja mam "wafle grzeski mega" i zastanawiam sie czy to wafel nie bioracy udzial w konkursie czy ja to zle interpretuje? emotka

Według mnie, Grześki mega w polewie nie biorą udziału, bo mają gramaturę ponad 40g, a takie nie są wymienione w regulaminie. Tylko te bez polewy.

edit: mam na przykład Grześki mega i kod z końcówką 77 - to są orzechowe w polewie o gramaturze 48g, no i takich nie ma w regulaminie. Rodzice mi załatwiali paragon i nie ogarnęliśmy, że ten wariant się nie nadaje na konkurs emotka
1 rufus 0

maverick

#7163887 Napisano: 12.03.2024 10:54:02
zanaesth napisał(a):

rufus napisał(a):

Jakie macie opisy na paragonach grzeskow do konkursu ITM?? W regulaminowym wykazie jest 5 rodzai, z tego jak ja rozumiem to nazwy pochodza z opisow paragonow.. ja mam "wafle grzeski mega" i zastanawiam sie czy to wafel nie bioracy udzial w konkursie czy ja to zle interpretuje? emotka

Według mnie, Grześki mega w polewie nie biorą udziału, bo mają gramaturę ponad 40g, a takie nie są wymienione w regulaminie. Tylko te bez polewy. edit: mam na przykład Grześki mega i kod z końcówką 77 - to są orzechowe w polewie o gramaturze 48g, no i takich nie ma w regulaminie. Rodzice mi załatwiali paragon i nie ogarnęliśmy, że ten wariant się nie nadaje na konkurs emotka

@anaesth ma rację, udział biorą m.in Grześki Mega kakaowe - koncówka nr w ITM EAN...570 mają 34g emotka cena 1,79zł lub Wafle Grześki 26g, kod ...556 po 1.55zł emotka W polewie też biorą udział, ale waga musi się zgadzać:P te duże odpadają emotka
p.s Jak masz 2 wafelki, zgłoś w loterii NAVemotka

stalowiak1979

#7163897 Napisano: 12.03.2024 11:38:24
Witam. Jak wysyłacie sms ze zgłoszeniem np 160 znaków i wtedy zamienia nam przy wysłaniu ą na a, ę na e czy nie???
0 0

Shifo

#7163898 Napisano: 12.03.2024 11:39:42
stalowiak1979 napisał(a):

Witam. Jak wysyłacie sms ze zgłoszeniem np 160 znaków i wtedy zamienia nam przy wysłaniu ą na a, ę na e czy nie???

ja nie używam polskich znaków
0 0

kristof23

#7163901 Napisano: 12.03.2024 12:13:57
Jak jest z gwarancją do nagród od Fortisa? Czy zdarza im się wysyłać jakieś dokumenty wraz z nagrodami?
0 0

primo2219

#7163922 Napisano: 12.03.2024 12:43:48
mam pytanie czy jak Smolar ma min. zakup na 30 zł to czy przechodzi czasami 29.99, bo mam  taki paragon i akurat wyszło 29.99.
0 0

tad_pole

#7163923 Napisano: 12.03.2024 12:44:44
Czy wszyscy dostali już pozytywne weryfikacje z tego Eveline? Dostałam 2/3, dwie paczki już czekają w paczkomacie, a o trzeciej ani widu, ani słychu. Ma ktoś podobnie? Pisać do nich? Zakupy zrobione tak jak trzeba.
0 0

zaczytana-pola

#7163924 Napisano: 12.03.2024 12:49:11
primo2219 napisał(a):

mam pytanie czy jak Smolar ma min. zakup na 30 zł to czy przechodzi czasami 29.99, bo mam  taki paragon i akurat wyszło 29.99.

Nie.
1 primo2219 0

majonez1992

#7163925 Napisano: 12.03.2024 12:49:31
tad_pole napisał(a):

Czy wszyscy dostali już pozytywne weryfikacje z tego Eveline? Dostałam 2/3, dwie paczki już czekają w paczkomacie, a o trzeciej ani widu, ani słychu. Ma ktoś podobnie? Pisać do nich? Zakupy zrobione tak jak trzeba.

U mojej znajomej też nie dostała jednej weryfikacji pozytywnej (ale też nie ma info o negatywnej) i ma jedną paczkę.
Tylko że ona popełniła błąd i nie kupiła jednego z produktów z działu pielęgnacja czy coś w ten deseń, więc wie że nie ma na co czekać.
1 tad_pole 0

czarnykot

#7163926 Napisano: 12.03.2024 12:50:34
tad_pole napisał(a):

Ja mam podobnie, 1 paczka w drodze, a co do drugiej nie było żadnej weryfikacji. Ale patrząc na zdjęcia wygranej, to mam wątpliwości czy w ogóle pisać do nich...
1 tad_pole 0