Reklama na e-Konkursy.info

Dyskusje o innych konkursach (bez klików)

atyde25

#7123859 Napisano: 15.09.2023 11:41:57
Ale z drugiej strony rozumiem teraz dlaczego niektóre agencję upierają się na odsyłanie pocztą wszystkich paragonów.
Mimo,że to pewnie i tak to walka z wiatrakami jak takich "panien artystek" jest pewnie więcej.I lecą na bezczela.
0 0

visserarthur

#7123860 Napisano: 15.09.2023 11:42:11
case napisał(a):

sks900 napisał(a):

visserarthur napisał(a):

sks900 napisał(a):

visserarthur napisał(a):

Ze zdobytej przeze mnie wiedzy na jednym z kierunków, doświadczenia praktycznego, jako uczestnik loterii i konkursów, oraz analizy tego, co pisze ten „pan z Nav” wnioskuję (chyba już to pisałem), że te osoby kupują produkty, po czym korzystają z prawa zwrotu. Nav nic nie może zrobić, bo produkt kupiony, a że sklep umożliwia zwroty… cóż.

Ale czy przy takich zwrotach nie trzeba oddać paragonu? Chyba, że ajent sklepu dogadany...

A jakie to ma znaczenie, gdy na zwrot jest np. 90 dni, albo bez limitu...

Ps: "ps. Jedna z agencji ma zapis, że nie można zgłaszać kolejnych nr paragonów."- a która to taka...?

Zwrot spożywki do 90 dni, czy bez limitu, to chyba tylko jak ajent znajomy, na pewno nie duży sklep, nie mówiąc o skali zwrotów, idących w setki...

W tej loterii z tego co pomiętam był zapis, ze nie może być kolejnych nr paragonów:
https://www.e-kon...-yaris-od-milka-dino

Kurde, znowu taaaaaaka dyskusja mnie ominęła emotka

To może bardziej otwartym tekstem, żeby rozwiać wątpliwości:
1. Są ludzie, którzy w konkurs/loterię "inwestują" kupując masowo produkty. Kupują i je mają, proceder legalny.
2. Są ludzie, którzy ordynarnie fałszują paragony.
3. Są ludzie - i tego jest masa - którzy kupują, wysyłają zdjęcie i zwracają produkt.
Więc ktokolwiek tutaj (nie pamiętam, sorry) rzucił taką teorię, był bardzo blisko środka tarczy.

Tylko ten proceder dzieli się na dwie części.

Pierwsza część to taka, kiedy ktoś dokonuje zakupu w jakimś tam sklepie, i dokonuje zwrotu zgodnie z jego polityką. Taki np. Kaufland pozwala na zwrot pełnowartościowego produktu nawet do 3 miesięcy. Mamy na to zabezpieczenie regulaminowe, kiedy widzimy "w ch... cięcie", wzywamy faktycznie do fizycznego przesłania paragonu, a w regulaminach od jakiegoś czasu jest klauzula - nieprzypadkowa - że paragon zwrócimy na żądanie uczestnika, ale nie wcześniej niż po 90 dniach. (btw do przesłania paragonu wzywamy w znacznie większym wachlarzu przypadków, ale to temat na inną opowieść).

Niemniej wcale nie ma pewności, że sklep w ogóle odbiera paragon przy zwrocie, więc o ile idea dobra, o tyle jej skuteczność może być dyskusyjna. Ale chyba działa, bo pewne osoby, które działały w ten sposób regularnie, dały sobie spokój.

Natomiast druga część jest gorsza, bo w procederze biorą wtedy udział osoby, które posiadają własny sklep. Chcesz od nich paragonów fizycznie? Proszę bardzo! A trzymaj sobie je miesiąc, pół roku, rok, co ich to obchodzi. Raz jedna artystka wezwana do wysłania dwóch paragonów, wysłała bezczelnie pół rolki z kasy fiskalnej, na której było kolejno wydrukowanych kilkaset jej paragonów. 

Ale żeby nie nudzić, nie podsumuję tego smutnym stwierdzeniem "nie da się". Da się i efekty być może sami zobaczycie na listach laureatów; nowe zapisy regulaminowe i nowe patenty IT sprawią, że naszym "drukarzom" zrobi się bardzo smutno emotka

PS. Odnośnie do kwestii, czy loterie bramkowe przynoszą więcej zgłoszeń; to nie do końca tak. Typowy konsument nie odróżnia konkursu od loterii, a co dopiero bramkowej od nie bramkowej. Nie znam "badań" Albedo, o których mowa, ale z 99% pewnością chodzi o psychologiczny efekt "nagrody natychmiastowej" - który po prostu działa znacznie bardziej motywująco niż losowania "za jakiś czas". A to, czy technicznie są to bramki, czy nagradzane "co 100 zgłoszenie", czy losowania natychmiastowe za pomocą skryptów - to naprawdę nie ma znaczenia.

Teoria moja, ale "z Kauflanda" to musi się Pan doszkolić, albo zapraszam na pw.
0 0

peterpanek

#7123862 Napisano: 15.09.2023 11:43:06
case napisał(a):

Nie znam "badań" Albedo, o których mowa, ale z 99% pewnością chodzi o psychologiczny efekt "nagrody natychmiastowej" - który po prostu działa znacznie bardziej motywująco niż losowania "za jakiś czas".

Badanie albedo to prowy artykuł z ogólnikami, bez badań emotka

https://www.signs...,401075,artykul.html

https://nowymarke...i-akcji-promocyjnych
0 0

martunik3

#7123870 Napisano: 15.09.2023 11:59:07
Bref 100 zł poszły wszystkie przelewy, ktoś czeka jeszcze??
0 0

yaagatka

#7123875 Napisano: 15.09.2023 12:39:13
"Raz jedna artystka wezwana do wysłania dwóch paragonów, wysłała bezczelnie pół rolki z kasy fiskalnej, na której było kolejno wydrukowanych kilkaset jej paragonów. "

... no to nic dziwnego, że taka np. JA nie wygrywam. Jak kazałam iść dziecku po jakieś Kinderki do Dino i wziąć osobno na 10 paragonów to powiedziała, że ludzie przy kasie się z niej śmiali. 
A tu proszę... takie patenty  emotka
0 0

sks900

#7123879 Napisano: 15.09.2023 12:48:22
case napisał(a):

sks900 napisał(a):

visserarthur napisał(a):

sks900 napisał(a):

visserarthur napisał(a):

Ze zdobytej przeze mnie wiedzy na jednym z kierunków, doświadczenia praktycznego, jako uczestnik loterii i konkursów, oraz analizy tego, co pisze ten „pan z Nav” wnioskuję (chyba już to pisałem), że te osoby kupują produkty, po czym korzystają z prawa zwrotu. Nav nic nie może zrobić, bo produkt kupiony, a że sklep umożliwia zwroty… cóż.

Ale czy przy takich zwrotach nie trzeba oddać paragonu? Chyba, że ajent sklepu dogadany...

Ps: "ps. Jedna z agencji ma zapis, że nie można zgłaszać kolejnych nr paragonów."- a która to taka...?

Zwrot spożywki do 90 dni, czy bez limitu, to chyba tylko jak ajent znajomy, na pewno nie duży sklep, nie mówiąc o skali zwrotów, idących w setki...

W tej loterii z tego co pomiętam był zapis, ze nie może być kolejnych nr paragonów:

Natomiast druga część jest gorsza, bo w procederze biorą wtedy udział osoby, które posiadają własny sklep. 

Kaliszanie mają sklep? Żabka? Na takich skuteczny jest limit dzienny zgłoszeń na kasę.
0 0

visserarthur

#7123881 Napisano: 15.09.2023 12:51:29
sks900 napisał(a):

case napisał(a):

sks900 napisał(a):

visserarthur napisał(a):

sks900 napisał(a):

visserarthur napisał(a):

Natomiast druga część jest gorsza, bo w procederze biorą wtedy udział osoby, które posiadają własny sklep. 

Kaliszanie mają sklep? Żabka? Na takich skuteczny jest limit dzienny zgłoszeń na kasę.

Jasne i może osoby, które przypadkowo kupują w tym sklepie na konkurs, mają być poszkodowane…?
0 0

sks900

#7123885 Napisano: 15.09.2023 12:57:03
visserarthur napisał(a):

sks900 napisał(a):

case napisał(a):

sks900 napisał(a):

visserarthur napisał(a):

sks900 napisał(a):

visserarthur napisał(a):

Jasne i może osoby, które przypadkowo kupują w tym sklepie na konkurs, mają być poszkodowane…?

Limit dzienny 20-30 zgłoszeń na kasę, nie dotknie takich osób.
0 0

visserarthur

#7123886 Napisano: 15.09.2023 12:59:37
A skąd kupujący ma wiedzieć, czy oni sobie wcześniej nie nabijali...?
0 0

sks900

#7123887 Napisano: 15.09.2023 13:02:51
visserarthur napisał(a):

Zamiast wszystko krytykować, coś zaproponuj czasem.
0 0

zezowaty_kot

#7123890 Napisano: 15.09.2023 13:19:36
sks900 napisał(a):

visserarthur napisał(a):

Od wymyślania skutecznych metod jest organizator, my jesteśmy tylko szarymi zjadaczami Kinder pingłi  emotka
1 atyde25 0

atyde25

#7123893 Napisano: 15.09.2023 13:36:18
Dokładnie co możemy my agencje mają sztab ludzi niech wymyślają za to mają kasę przecież.
Ja robię co mogę kupuje promocyjne produkty i wydaje na to bardzo dużo kasy.
A donoszę,że w Biedrze już są osobne Standy z opakowaniami promocyjnymi Kinder czekolady.
Nie warto kupować tych 150 g bo i tak tak tylko 1 kod i bez sensu.Albo 100 albo 50 opakowania.
Mi już starczy stresu jak mam iść robić z siebie clowna prosząc o pieczątkę i podpis.Bo to moja wina ,że nie podpisują dobrze produktów z całej nazwy w systemie wrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr

ladyinred

#7123894 Napisano: 15.09.2023 13:36:27
Przyznajcie, zeby robic takie rzeczy trzeba miec nie halo pod sufitem.

Gdzie kręgosłup moralny, poczucie wstydu i żenady. Wstydziłabym się nieznanych mi ludzi z agencji.

Serio, wolę nie miec jakiejs tam (kolejnej nagrody) niż robić z siebie króla cebularzy.

Cebulki nie obrażajcie się🧅

Ciekawe czy ta osoba patrząc w lustro czuje się mistrzem cwaniakowania.

atyde25

#7123895 Napisano: 15.09.2023 13:40:04
A jak mnie denerwuje to kończenie się rolek w drukarkach przy kasie.Znowu bym została na lodze bez paragonu ale sprawdziłam i zmieniłam szybko kasę na taką co jednak mi łaskawie wydrukuje paragon.
O z tym coś zrobić za każdym razem pisać skargi do urzędów.Bez skrupułów.
0 0

kejm

#7123896 Napisano: 15.09.2023 13:42:27
atyde25 napisał(a):

A jak mnie denerwuje to kończenie się rolek w drukarkach przy kasie.Znowu bym została na lodze bez paragonu ale sprawdziłam i zmieniłam szybko kasę na taką co jednak mi łaskawie wydrukuje paragon.

Jak to się sprawdza samodzielnie?
0 0

visserarthur

#7123897 Napisano: 15.09.2023 13:46:07
sks900 napisał(a):

visserarthur napisał(a):

Nie wiedziałem, że pytanie musi być krytyką… Poza tym agencja jest od myślenia- moje „know how” za darmo nie jest… Nie po to także marketingu się uczyłem…
1 mia 0

sks900

#7123899 Napisano: 15.09.2023 13:50:26
visserarthur napisał(a):

sks900 napisał(a):

visserarthur napisał(a):

Nie wiedziałem, że pytanie musi być krytyką… Poza tym agencja jest od myślenia- moje „know how” za darmo nie jest… Nie po to także marketingu się uczyłem…

Ale na forum możemy pogadać o tym.
0 0

sks900

#7123901 Napisano: 15.09.2023 13:51:37
kejm napisał(a):

atyde25 napisał(a):

Na paragonie pod koniec rolki jest wydrukowany czerwony pasek.
0 0

kejm

#7123908 Napisano: 15.09.2023 14:00:16
sks900 napisał(a):

kejm napisał(a):

atyde25 napisał(a):

Na paragonie pod koniec rolki jest wydrukowany czerwony pasek.

To wiem, ale zanim go zobaczysz to już możesz zacząć kasować. Trzebaby otworzyć kasę, żeby wiedzieć wcześniej.
0 0

adamo86

#7123916 Napisano: 15.09.2023 14:23:14
Nie grałem w Kaktusa w Żabce, ale serio dało się nie wygrać nawet biletu? Tyle chętnych??
1 Credo89 0